norejau, kad butu be ciulptuko, bet po men teko duot, nes kai budavo neramus negalejau visa laika duot kruti zyst. Neiko cia blogo, kol dar neturi dantuku.
Mano abudu vaikai su pirma diena eme ciulptukus ir neturejau jokiu problemu sako jei ilgai ciulps dantukai bus kreivi mano mergtyte ciulpe iki 3metu o dantukai tiesus ir grazus ir atsikrate ciulptuko kada pati norejo nereikejo nei karpyti nei druskos barstyti tai dabar ir maziukas ciulpe patenkintas ir nezadu nuo jo atimti del to kad mazeja pienas nors jo ir taip ne kibirai

QUOTE(dowilia @ 2006 01 14, 14:34)
norejau, kad butu be ciulptuko, bet po men teko duot, nes kai budavo neramus negalejau visa laika duot kruti zyst. Neiko cia blogo, kol dar neturi dantuku.

Irgi galvojau neduosiu, bet teko pirmomis dienomis jau net ligonineje duoti, nes ir taip papus nugrauze

QUOTE(mindira @ 2006 01 14, 18:15)

Irgi galvojau neduosiu, bet teko pirmomis dienomis jau net ligonineje duoti, nes ir taip papus nugrauze

QUOTE(mindira @ 2006 01 14, 19:15)

ir man lygiai tas pats

Vyresnysis tai čiulpė soskę, bet iki 6 mėn. , nes teko atimti, naktim reikdavo keltis vos ne kas 10 min, ir vis padavinėti, užmigdavo iškrisdavo ir į dūdas, tai kantrybė trūk ir baigėm tuos reikalaus. O mažasis tai neėmė iš vis, bet nuo kokių 4 mėn pradėjo pirštukią čiulpti. Ir dabar dar kartais čiulpia, bet tik kai nori miego, tai ženklas , kad jau laikas miegoti, bet ir tai nevisada.
QUOTE(gitana s @ 2006 01 15, 14:52)
naktim reikdavo keltis vos ne kas 10 min, ir vis padavinėti, užmigdavo iškrisdavo ir į dūdas

Mano pirmoji dar ir dabar su čiulptuku užmiega, kitiem dalykam jo net neprisimena. Net tik užmigus pameta ir aš padedu šonan. Na ir mažylei duodu, bo kitu atveju nykštys neįmanoma iš burnytės ištraukt, o tas bus sunkiau atpratint, nei soskiuką vieną dieną pas senelius palikt
Na o kai pameta neieško jos pas mane, bo aš nuo tada kai pradėjau duot, tik užmigdavo ir pati išimdavau, kad nepriprastų

Mes tai uz.Geriau uzmiega su ciulptuku :)kitaip ciulptu mano krutine dar dazniau.Tai gydytoja mum rekomendavo kad saves nevargint duoti zinduka.
aš irgi už,vaikas daug ramiau ir greičiau užmiega su čiulptuku

QUOTE(Svajone @ 2004 12 13, 22:57)
...gerai kai vaikai tik "ciauskia ir krykstauja..." ( kaip cia buvo rasyta...)Bet kai rekia be sustojimo tik todel, kad nori zisti ( o privalge jau iki zagsejimo ir atpylinejimo), o spenelius mamai jau taip skauda nuo nuciulpimo,
manau, kad zindukas siuo atveju tikras tevu nervu sistemos "apsauginis"...
Musiske dukryte turi toki skardu balseli ir taip megsta ji "rodyti" , kad be zinduko butu labai sunku
Gali ant ranku panesioti valanda, dvi, viena , kita diena, bet kai eina savaites - nervai nebelaiko...
Beje, iki vaikelio gimimo irgi turejau minciu, kad nepratinsiu prie zinduko...
Manau, kad tai yra individualus reikalas. Todel sveikinu visas mamas, kurios apsejo be ciulptuko, bet ir nesmerkiu ne vienos, kuri turi patirti tokia, kaip mano...

Beje, iki vaikelio gimimo irgi turejau minciu, kad nepratinsiu prie zinduko...

Mano situacija analogiska

as taip pat uz ciulptukus,bet manoji kol kas ju neima,jei bandau duoti pradeda ''ziaugciot'',ir tik dar labiau ja supykdau.