Be to, jei vaikuciui padidejes ciulpimo poreikis, arba dar salia to, kas nors ji ar ja kankina (kaip pvz. mano dukryte tas itvarelis tarp kojyciu - Freiko pagalvele, nes gime su klubuku displacija), tai geriua duoti tuti, nei sekint vaiko nervu sistema...
Juk jei istisai verkia vaikutis 2 - 3 val. be perstojo, kol nuvargsta tiek, kad nuluzta, tai negi tai gerai??? Jau nekalbu apie mayts nervus ir visu kitu aplinkinius..
Jau geriau tada tutis burnytej...
Zinoma, ateina laikas reikia atpratinti ir turbut ne viena mamyte nera uz tai, kad 3 m. vaikas dar butu su tuciu...
O aš už laimingą vaiko vaikystę, jei vaikui yra poreikis čiulptukui- prašom, jei jis jo nepripažįsta- reiškiasi nereikia. tas pats kaip ir su miegu, vieni kūdikiai išmiega visą naktį, kiti keliasi kas valandą, jei vaikui gerai, reiškiasi taip uri būti

QUOTE(Aušrinėlis @ 2006 02 01, 15:36)
as taip pat uz ciulptukus,bet manoji kol kas ju neima,jei bandau duoti pradeda ''ziaugciot'',ir tik dar labiau ja supykdau.
Mum irgi taip buvo,bet va dabar kai suejo 3 su puse men. daviau ciulptuka pries miega viena diena ir paeme,tik galvyte paglosciau ir uzmigo.
Siaip ji be ciulptuko buna,tik laukia jis man reikalingas kai pradeda smarkiai verkt,nes tada siek tiek apsiramina kol iki namu pardumiam

QUOTE(Aušrinėlis @ 2006 02 01, 15:36)
as taip pat uz ciulptukus,bet manoji kol kas ju neima,jei bandau duoti pradeda ''ziaugciot'',ir tik dar labiau ja supykdau.
As tai dziaugiuosi kad mano mazoji neima soskes nereikes paskui atimineti.Mes net is buteliuko gerti nemokejom teko iskarto is puodelio su snapeliu gerti mokytis,dabar geriausiai geriam.

As duodu ciulptuka tik tada kai ji nori valgyt, kad nueit padaryt maistuka,o taip ji jo neima.

Iš pradžių čiulptuko nedaviau, bet dabar labai gailiuosi..nors mano vaikas vėliau jį paėmė, bet jis neatsisakė ir pirštelių čiulpimo..
Antra karta tokios kvailystės nepadaryčiau ir vaikui duočiau nuo pat gimimo, nes daug lengviau atpratinti vaiką nuo čiulptuko nei nuo rankytės ar pirštelių čiulpimo..

Antra karta tokios kvailystės nepadaryčiau ir vaikui duočiau nuo pat gimimo, nes daug lengviau atpratinti vaiką nuo čiulptuko nei nuo rankytės ar pirštelių čiulpimo..

QUOTE(zvygla @ 2006 02 02, 12:47)
Iš pradžių čiulptuko nedaviau, bet dabar labai gailiuosi..nors mano vaikas vėliau jį paėmė, bet jis neatsisakė ir pirštelių čiulpimo..

Na mano maze tai rankyte tik pradzioj bande ciulpt bet p

as uz ciulptukus, jei vaikuciui tikrai to reikia

O as labai dziaugiuosi, kad mano mazylis tiesiog kategoriskai atsisake ciulptuko. Tarsi sakytu - manes neapgausi mamyte - cia ne tu.
Kiti gasdino, sake, pamatysi pirstuka ciulpt atpratint bus daug sunkiau. Tuo metu mano mazyliui kalesi dantukai todel kiso pirstukus. Aciu Dievui - dabar nei to nei to nereikia.
Mes tikri vyrai!

As tai labai dziaugiuosi, kad mano vaikas ima ciulptuka, tikrai taip yra jei ne jis tai pirstas, ir kaip sako mano tetis odontologas, kai ciulpia pirsta netaisyklingai dantys auga. Ir siaip labai padeda vaikui uzmigti.
Mes kol kas augam be soskes,bet jei mazius pareikalaus-tikrai duosiu.Nekankinsi gi vaiko.
mes jau norejom atpratint,bet pastebejom,kad jei ilgiau pabuna be tutes,i burnyte keliauja pirsciukas...
nu tai nusprendem,kad dar ne laikas [SIZE=1][COLOR=red]