Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

ups! doh.gif ka tik atradau atskira tema apie tai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliuks @ 2005 05 10, 19:52)
nusprendziau gimdyt su epiduru, bet viskas priklausys nuo mano savijautos ir skausmo, kurio siaip laaaaaaabai bijau sad.gif ir siaip, gal kuri nors galetu mane neismanele apsviesti, ar labai skauda, kai daro epiziotomija ar kai suplysti "naturaliai" ? ir ar suleidzia vietiniu nuskausminamuju, kai kerpa?

ta kirpima daro tada , kai uzeina saremis, o kai jis yra, kerpant visai neskauda, nes saremio metu labai isitempia nervai(uzspaudziami stipriai, kad oda nutirpsta tarpvietej). o del plysimu ir kirpimu, kaip ir visur yra savo pliusu ir minusu. kirpimo pliusai- ne taip stipriai issitampo, maziau traumuojama makstis, ssiuti lengviau
minusai-gyja leciau.uztad po gimdymo, kai viskas praeina, skauda daugmaz tiek , net nzn kaip paaiskint?zaizda ir tiek. aisku perstes, bet padeda siltas dusas, svarbu neuznest infekcijos. o siaip gimdymo kirpimai plysimai uzgyja ir viskas pasimirsta,pakentesi 2-3 savaiteles ir psio praeis 4u.gif dar galiu paguost, kad nelabai kada tau rupes stebet tuos kirpimus ar dar ka nors, busi susitelkusi tik ties leliuku.bet pagalvok ir apie tai, kad kai kurios visai neplysta, tik reikia klausyt ka tau sako akusere. atrodo aiskiai paaiskinau... tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
aciu uz "apsvietima" ir padrasinimus! 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira25 @ 2005 05 06, 19:38)
o del kirpimu - plysimu, klausiau pas akusere. sake, priklauso nuo daug ko (cia buvo jau paminejusios mamos), bet labiausiai nuo tarpvietes aukscio - jei ji auksta, leliukas gali buti mazulytis, bet teks plysti - kirpti. gaila, nesusipratau paklausti, kiek yra ta auksta, buciau vietoj prisimatavus smile.gif

Kursuose akušerė aiškino, kad "žema" tarpvietė - kai tarp išeinamosios ir makšties angų atstumas yra apie 1-2 cm, o "aukšta" - kai apie 4-6 cm. Aira, dabar galėsi pasimatuoti blush2.gif
Atsakyti
aciu, Sheba biggrin.gif
tik kad man neprireiks jau, mane pjaus, bet kitoms esu tikra, kad bus idomu, kaip ten pas jas smile.gif
Atsakyti
Buvau šiandien pas savo ginekologę, davė ji man žurnaliuką nėščiosioms. Tai va, ką tame žurnale radau apie epidūrinę nejautrą (straipsnio autorė akušerė - ginekologė Laima Bagušytė).

Epidūrinė nejautra atliekama, jei moteris nekarščiuoja, neserga alergija leidžiamiems į epidūrinį kateterį vaistams, nesutrikęs kraujo krešumas, būsimoje dūrio vietoje nėra pūlinių ir ligoninėje dirba patyręs anesteziologas. Epidūrinė nejautra skiriama esant gerai gimdymo eigai, stipriam skausmui, patenkinamai gimdyvės bei vaisiaus būklei ir kai gimdos kaklelis atsivėręs 3-4 cm. Aišku, kai prognozuojama, kad greitai prasidės vaisiaus išstūmimo laikotarpis, ši nejautra neatliekama, nes vaistai pradeda veikti tik po 30-40 min
Pro specialią nugaroje įdurtą adatą gydytojas įkiša ploną kateterį, įšvirkščia vaistų ir adatą ištraukia. Silpstant poveikiui jų išvirkščia vėl. Moteris gali vaikščioti po palatą.
Epidūrinė nejautra gali turėti komplikacijų, tarp jų - paralyžių. Žinoma, jis labai retas. Dažnesnis yra pykinimas, galvos, dūrio vietos skausmas (šis gali varginti gana ilgai), taip pat panašus į radikulitą skausmas, kylantis dėl kateterio ar vaistų poveikio nervų šaknelėms ir trunka net kelis mėnesius. Kartais įvyksta nenuspėjama organizmo reakcija į vaistą, sutrinka pojūčiai. Tačiau dažniausiai nusilpsta jėgos gimdant, ypač stumiant. Tada reikia papildomai stimuliuoti gimdymą vaistais, panaudoti vakuuminę ekstrakciją ar reples.

Pirmą gimdžiau labai sunkiai be epidūrinio. Antrą irgi galvoju be epidūrinio - man tos adatos kažkaip schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ababa: 17 rugpjūčio 2005 - 14:46
Gimdziau su epiduriniu. Viskas buvo liux! Tik stumimo metu vaistu jau negavau , ir skaudejo tikrai!!! Ir ilgai stumiau! Po gimdymo viskas buvo gerai , nei skausmu , nei "paralyziaus" (ptfu ptfu ptfu)...
Bet dabar po kokio 1,5 menesio po gimdymo pradejo skaudet durio vieta , ir nugara visada skauda sad.gif . Bet tikiuosi neskaudes visa gyvenima g.gif
O gal yra budu , kaip ta skausma nuimti , gal sportai padetu?...
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

isiterpsiu i Jusu dikusija. As turiu du vaikucius ir abu pagimdziu su epidurine nejautra ir labai dziaugiuosi. Nebuvo jokiu pasaliniu pasekmiu nei vaikams, nei man. O rinkausi epidurine najautra, nes ir pirma ir antra karta buvo pakankamai ilgas gimdymas, kuri reikejo skatinti, nes per silpna gimdymo veikla.
Tad pirma karta apie 12 val., antra 8 val.
Dzaiugiuosi, kad visa si laika nereikejo stipriai kankintis, o skausmus vis tiek pajunti, nes vykstant jau paciam gimimui niekas vaistu nebeleidzia ir patyri visus pojucius.
Cia kiekvieno pasirinkimas, bet as ir dabar rinkciausi epidurine nejautra.
Atsakyti
Gimdant su epiduru, kiek laiko jautete skausma stumimo metu?Kiek tai uztrunka?
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 08 24, 13:30)
Gimdant su epiduru, kiek laiko jautete skausma stumimo metu?Kiek tai uztrunka?

Man asmeniškai epidūro poveikis baigėsi ties 9 cm, tai kokį pusvalandi turėjau iškentėti ir sulaikyti stūmimą ir paskui kai jau galvytė pilnai įsistatė, tai dar pusvalandį stūmiau.. Visą šį laiką jaučiau skausmus kaip ir gimdant be epidūro.. Be to, man dar skaudėjo ir kai mane siuvo doh.gif . Nors siuvimo metu i kateterį vėl suleido nuskausminamųjų, bet, deja, jie pradėjo veikti tik tada kai mane susiuvo doh.gif
O šiaip stūmimas užtrunka labai individualiai: gali 10 min. o gali ir valandą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 08 17, 16:12)
Bet dabar po kokio 1,5 menesio po gimdymo pradejo skaudet durio vieta , ir nugara visada skauda sad.gif . Bet tikiuosi neskaudes visa gyvenima g.gif
O gal yra budu , kaip ta skausma nuimti , gal sportai padetu?...

O gal tau ne nuo epidūro nugarą skauda, o tiesiog nuo leliuko nešiojimo..?
Atsakyti
skausmas individualus dalykas.. po epiduro nejauciau jokiu skausmu. atsidare kaklelis, turejo prasideti gimdymas. taciau mano vaikutis nesistume i prieki todel uztruko iki 3 val. vaistu jau nebeleidzia, todel paskutine valanda buvo.. doh.gif cry.gif
as ir vel gimdysiu su epiduru. kam save iskamuoti taip, jog nebemielas susitikimas su vaikiuku taptu??
Atsakyti