Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

As irgi gimdziausi savo pirma vaika (siu metu kova Kanadoje) su epiduru. Man nelabai pasiseke, nes kazkaip pirmo durio metu nelabai pataike kur reikejo, bet antraji pataike kur reikia. Jau "prijungus" epidura, atejus sesele "feministe" isaiskino kad ji pries epidura pries. Atseit, atima tai galia is moteru:) Bet as kazkodel pasijauciau galingesne, galejus sviesia galva islaikyti gimdymo metu, pasitikti savo mazuli nesupykus ant viso pasaulio. Skaudeti visai neskaudejo, tik vaikiuko galvai islendant gele tarpvietes srityje. Mane taip pat kirpo, naudojo net siurbliuka (nes reikejo staigiau vaiki traukti) ir nieko nesijaute. Aisku po to savaitele sedejau sonu, maude viska.
Saremiu metu nejauciau nieko tik savotiska sunkuma pilvo apacioje. Po to sakiau, kad jei kada paliksiu savo vyra, tai tik del epiduro:)

Nezinau ar LT taip daro, bet man jau ligonineje dave toki buteliuka-purkstuka ir kas karta slapinantis tiesiog pili silta vandeni ant saves. Tuomet nei gelia, nei lieka rizika infekcija pasigauti. Tik reikia saziningai apsiplovineti!
As vis pykau, kai man patyrusios mamos sakydavo, kad viskas uzsimirsta po gimdymo. Is tikruju!
Todel patariu visoms nestukems galvoti teigiamai. Neeikvokit nervu ir jau taip turbut bemiegiu naktu jauduliams ir baimems! Galvokit konstruktyviai - vietoj to, kad isivaizduotumet baisu skausma, isivaizduokite palaima, kuria jausit laikydama savo mazuli/mazute rankose, isivaizduokit kaip jis/ji prades juoktis, sypsosis, sakys "mama" - tai ir yra svarbiausi momentai:)
Oi, kaip nuklydau... Jau turbut per velu rasyti:)
Atsakyti
Na ir as įkišiu trigrašį tongue.gif
Gimdžiau irgi su epidūru. Nenoriu išsiplėsti ir pasakoti visų smulkmenų, bet po dūrio beveik visą laik nejaučiau dešinės pusės.Gydytojai sakė, kad tai normalu. Epidūras skausmus numalšino pirmąjai valandai, o paskui leisk neleidęs skausmas buvo nežmoniškas blink.gif O ir vaiką stūmiau net 25min blink.gif Be to vaikas gimė su hematoma ant galvytės, tai daktarai nieko nepaaiškinę jį išnešė (Toks minkštas guzas, kuris vėliau sukaulėja). Tas guzas visiškai neišnyko ir iki dabar, dar šiek tiek liko. Bet vaikas, dėl sunkaus gimdymo pirmus mėnesius buvo tikras rėksnys blink.gif
Nors ir gerai mokėjom daktarams, bet jie nieko nesiteikė daryti geriau. Žino jie vis vien, bakes gaus. KAs tokiais momentais galvoja logiškai? nei aš nei vyras
Dabar žinau, kad kiti vaikai gims tik planinio cezario būdu, na nebent ten per porą valandėlių susprogčiau, o dabar vargau keturioliką valandėlių blink.gif

Tiesa, o nugarą skauda iki šiol.Jei pabūnu ilgiau susilenkus, tai dvi dienas kaip senė dėjuoju.Buvau jau masažuose, bet nepadėjo sad.gif Bandysiu vėl kažkaip gydytis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IddI: 31 rugpjūčio 2005 - 09:05
O aš buvau iš tų, kurios prieš gimdymą kategoriškai pasisakė prieš epidūrinį biggrin.gif Kai atsidarymas buvo 5 cm (o gimdymo veikla buvo siaubingai lėta), greitai pakeičiau nuomonę doh.gif Ir labai džiaugiausi, nes nenusialinau iki stangų, o, atvirkščiai, pailsėjau, po to užteko ir jėgų (net stabdė), ir nebuvo jokių sąmonės užtemimų, labai puikiai viską pamenu, ir sąrėmius stangindamasi jaučiau, dar aparatui nepradėjus jų rodyti. Iki epidūrinio vyras, masažuodamas nugarą, buvo jau iki žaizdos pritrynęs doh.gif Jei antras gimdymas būtų kaip pirmas, nedvejodama gimdyčiau su epidūriniu. Pirmą kartą gimdžiau 16 val. 40 min. Nugaros neskauda.
Atsakyti
QUOTE(IddI @ 2005 08 31, 09:48)
Na ir as įkišiu  trigrašį tongue.gif
Gimdžiau irgi su epidūru. Nenoriu išsiplėsti ir pasakoti visų smulkmenų, bet po dūrio beveik visą laik nejaučiau dešinės pusės.Gydytojai sakė, kad tai normalu. Epidūras skausmus numalšino pirmąjai valandai, o paskui leisk neleidęs skausmas buvo nežmoniškas blink.gif O ir vaiką stūmiau net 25min blink.gif  Be to vaikas gimė su hematoma ant galvytės, tai daktarai nieko nepaaiškinę jį išnešė (Toks minkštas guzas, kuris vėliau sukaulėja). Tas guzas visiškai neišnyko ir iki dabar, dar šiek tiek liko. Bet vaikas, dėl sunkaus gimdymo pirmus mėnesius buvo tikras rėksnys blink.gif
Nors ir gerai mokėjom daktarams, bet jie nieko nesiteikė daryti geriau. Žino jie vis vien, bakes gaus. KAs tokiais momentais galvoja logiškai? nei aš nei vyras
Dabar žinau, kad kiti vaikai gims tik planinio cezario būdu, na nebent ten per porą valandėlių susprogčiau, o dabar vargau keturioliką valandėlių blink.gif

Tiesa, o nugarą skauda iki šiol.Jei pabūnu ilgiau susilenkus, tai dvi dienas kaip senė dėjuoju.Buvau jau masažuose, bet nepadėjo sad.gif Bandysiu vėl kažkaip gydytis

manau, kad tau labai labai nepasiseke... ir daktarai nekompetetingi pasitaike... gerai padarytas epiduras salutinio poveikio neturi duot nei gimdymo metu, nei po jo... reiskia tau gerai nepataike i tarpslaksti, jei dar iki siol skauda nugara

o del hematomos, tai ji sukauleti negali, nes hematoma- tai didele vidine kraujosruva, kuri sunkiai issivaiksto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 31 rugpjūčio 2005 - 11:31
QUOTE(lanaa @ 2005 08 31, 11:28)
manau, kad tau labai labai nepasiseke... ir daktarai nekompetetingi pasitaike... gerai padarytas epiduras salutinio poveikio neturi duot nei gimdymo metu, nei po jo... reiskia tau gerai nepataike i tarpslaksti, jei dar iki siol skauda nugara

o del hematomos, tai ji sukauleti negali, nes hematoma- tai didele vidine kraujosruva, kuri sunkiai issivaiksto...

Dabar jau ir as supratau, kad nepataike, o tuo metu galvojau, kad taip ir turi but. g.gif O su nugara nezinau nei ka daryt, daktarai sako, kad praeis, o man vis nepraeina... g.gif
O del hematomos tai ka zinau, taip sake sukaulejo, galva augs ir isnyks. Pala gal nesukaulejo g.gif , o sukietejo tongue.gif Na vienu zodziu guzas liko ir laukiam. Gerai, kad tik jo nesimato, plaukuciai uzdengia ax.gif
Atsakyti
nieko nera geresnio smile.gif
Atsakyti
Gimdziau su epiduru ir labai tuo dziaugiuosi thumbup.gif Kadangi buvo zali vandenys, beveik visa laika turejau guleti, nes buvo irasinejami vaikelio toniukai, o gulint per saremius laaaabai skauda sad.gif Epiduras siek tiek pristabde kaklelio atsidarinejima, taciau, kai nejauti saremiu skausmo, galima ir ilgiau gimdykloje paguleti mirksiukas.gif Po gimdymo jokiu pasaliniu poveikiu nebuvo, nei man galba skaudejo, nei nugara thumbup.gif
Atsakyti
Lietuvoje naujos kartos epidurui skirti vaistai pasirodė maždaug prieš porą metų .Man epidurinė nejautra pagreitino kaklelio atsidarymą. Nubėgus vandenims per dvi valandas kaklelis neprasidarė nei centimetru. Atlikus epidurą pilnai atsidarė po valandos. Pagimdžiau per du sąrėmius be jokių didesnių pastangų. Po poros valandų vaikštinėjau kaip nieko nebūta. Neskaudėjo nei galvos, nei nugaros. Net nesiruošiu gimdyti kaip nors kitaip jei dar kada tektų.
Atsakyti
Pries gerus 15 metu visi dantis taisydavo be jokiu nejautru. Irgi galima sakyti skausmas pasimirsta iki kol reikia taisyti nauja danti, bet kazkodel dauguma net purtydavo isgirdus zirziant grazta. Pries kokius 100 ar daugiau netu ir rimtas operacijas atlikdavo su vietinem nejautrom, o per kara ligoninese kulkas is raumenu isiminejo be jokiu nuskausminamu, nes truko medikamentu. O ka nepasimirso? Gal ir pasimirso, tik tie, kas tai istvere kartais ir dabar per miegus krupcioja. Bet ar siandien kam nors ateina i galva dantis taisyti be nuskausminamu (jeigu rimtas gedimas) arba operacijas daryti be nuskausminamu?
Na jeigu neskauda, tai OK, bet jeigu skauda ir gimdymas ilgas, tai kodel gi nepasinaudoti siu dienu medicinos privalumais? O bobuciu prietarai cia ne vietoje, nes bobuciu gimdymo laikais kudikiu mirtingumas (kaip ir paciu gimdyviu) buvo tragiskai didesnis negu dabar. Gydytojai? Gydytojams daugiau atsakomybes tikriausiai kai su nejautra gimdo. Tai as ju vietoje irgi buciau uz gimdyma be nuskausminamu.

Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 09 10, 13:10)
Pries gerus 15 metu visi dantis taisydavo be jokiu nejautru. Irgi galima sakyti skausmas pasimirsta iki kol reikia taisyti nauja danti, bet kazkodel dauguma net purtydavo isgirdus zirziant grazta. Pries kokius 100 ar daugiau netu ir rimtas operacijas atlikdavo su vietinem nejautrom, o per kara ligoninese kulkas is raumenu isiminejo be jokiu nuskausminamu, nes truko medikamentu. O ka nepasimirso? Gal ir pasimirso, tik tie, kas tai istvere kartais ir dabar per miegus krupcioja. Bet ar siandien kam nors ateina i galva dantis taisyti be nuskausminamu (jeigu rimtas gedimas) arba operacijas daryti be nuskausminamu?
Na jeigu neskauda, tai OK, bet jeigu skauda ir gimdymas ilgas, tai kodel gi nepasinaudoti siu dienu medicinos privalumais? O bobuciu prietarai cia ne vietoje, nes bobuciu gimdymo laikais kudikiu mirtingumas (kaip ir paciu gimdyviu) buvo tragiskai didesnis negu dabar. Gydytojai? Gydytojams daugiau atsakomybes tikriausiai kai su nejautra gimdo. Tai as ju vietoje irgi buciau uz gimdyma be nuskausminamu.

mano pazistamas ginekologas pasakojo, kad dar sovietiniais laikais turtingu ir itakingu vyru zmonos gimdydavo su nuskausminimu, tik nieks apie tai nekalbejo garsiai. tiesiog jos visa amunicija parsivezdavo is uzsienio ax.gif o uzsieni epidura naudoja jau n metu biggrin.gif
Atsakyti
Ir as noreciau sia tema issakyti savo nuomone. As pirma dukryte gimdziau naturaliai. O antraja taip pat buvau pasiryzusi gimdyti, be jokiu nuskausminimu, nes apie epiduro pasekmes (ir beje daznai pasitaikancias ) teko nemazia girdeti. Visos gimdymo istorijos nepasakosiu, pasakysiu tik tiek, kad jis komplikavosi ir tada man buvo padarytas epiduras, kurio pasekmes as jauciu iki siol. Dukrytei jau 3.5 metuku, o man kartais uzeina tokie skausmai durio vietoje, kad negaliu ne tik, kad normaliai sedeti ar guleti, bet ir vaikscioti sunku. As tik uz naturalu gimdyma, jei tik jis vyksta normaliai. Juk ka reiskia tos kelios ar keliolika valandu skausmo, palyginus su tuo, kokios pasekmes lieka visam gyvenimui.
Atsakyti
Kai man dare nuskausminima ir dave pasirasyti, kad susipazinau su pasekmemis, ar viska perskaiciau, bet ten nugaros skaismai arba paralyzius (kuris yra kartais ibauginimui minimas) nebuvo nurodytas kaip salutinis efektas. Tai gal cia bobuciu issigalvojimai? O del nugaros skausmu, tai gal cia gydytoju-anesteziologu nekvalifikuotumas kaltas, o ne pati epidurine nejautra?
Nors visokiose mokyklelese buvo pripasakota ir primokyta kvepuoti, nukreipti demesi nuo skausmo, ir buvau nusiteikusi gimdyti be nuskausminamu, bet po kokiu 7 valandu saremiu toks noras dingo ir gimdziau su nuskausminamais.
Ir labai labai gerai padariau. As nevisai suprantu, kam reikia kenteti, kad galima nekenteti. Tai bijantis rizikos ir chirurgines operacijas reiketu bijoti daryti su nuskausminamais...
Atsakyti