gal pasirodysiu kvaila
bet ar epiduras tai nuskausminimas i stubura?as greit gimdysiu,zinoma norisi naturaliai bet jauciu neistversiu,tad idomu,jei tai injekcija i stubura tai ar labai skausmingas procesas?

QUOTE(keti24 @ 2005 09 15, 17:02)
gal pasirodysiu kvaila
bet ar epiduras tai nuskausminimas i stubura?as greit gimdysiu,zinoma norisi naturaliai bet jauciu neistversiu,tad idomu,jei tai injekcija i stubura tai ar labai skausmingas procesas?

Taip, epidūras atliekamas įvedant kateteriuką į stuburą

QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 08 24, 13:30)
Gimdant su epiduru, kiek laiko jautete skausma stumimo metu?Kiek tai uztrunka?
skausmo išvis nejaučiau

Gimdziau su epiduru. Ji man suleido kai jau buvo atsidare 7cm
jutau viska, bet prislopintai, kojas judinau, nors sunkokai, jauciau saremius, bet jie buvo kaip silpni pamaudenimai. Na geras dalykas epiduras
Kai leidzia epidura nieko nejauti, na, tas pats kaip kad kazkas rase uodo ikandimas
As pagimdziau per valanda, bet tai uztruko taip ilgai pasak gydytojos, kad vaikelis buvo uzpakaliniu vaizdu, ty kai vaikucio nugara mano nugaros puseje, veiduku aukstyn o ne zemyn...
Skausma sakau jutau toki kaip maudima, bet man padejo tai, nes zinojau kada stumti..
Na as uz epidura

Kai leidzia epidura nieko nejauti, na, tas pats kaip kad kazkas rase uodo ikandimas

As pagimdziau per valanda, bet tai uztruko taip ilgai pasak gydytojos, kad vaikelis buvo uzpakaliniu vaizdu, ty kai vaikucio nugara mano nugaros puseje, veiduku aukstyn o ne zemyn...
Skausma sakau jutau toki kaip maudima, bet man padejo tai, nes zinojau kada stumti..
Na as uz epidura

as gimdziau su epiduru,suleido man kai kaklelis buvo asidares 7cm,tai saremiu skausmu nejauciau.po epiduro,praejus 40 min,pas mane buvo jau pilnas kaklelio atsidarymas,kadangi nebuvau nukankinta saremiu,tai vaikeli istumiau per 18min
nors viska jauciau tuo metu.visiskai nesigailiu kad dariausi epidura.

O mane saremiai nukankino, nes epiduro daryti neleido (dinginejo saremiai), taciau isstumiau per 10 minuciu. Kai jau zinai, kad cia finalas atsiranda ir jegu ... Visada sakiau, kad gimdysiu su nuskausminimu, bet gavosi atvorksciai
Nieko gero tie skausmai

gimdziau pusiau su epiduru
3 val. kol jis veike nejauciau absoliuciai jokio skausmo tik tempima, ko nepasakysi apie paskutine 1,5val. nors galejau nusiskausmint, bet atsisakem, kad lengviau butu galima stumt, nes gyd. sake, kad moterys kurios nejaucia stangu nenori arba per silpnai stumia. del to uzsitesia gimdymas, o kartais viskas baigias ir operacinej.o siaip tai tikrai galiu pasakyt, kad epiduras geras dalykas, per tas 3 val., kol jis veike spejau ir kavos pagert, ir nusnaust, ir geroj nuotaikoj islikt...

o kai ta epidura padaro, ar galima vaikscioti, nes skaiciau, kad kojos nutirpsta...?
Gimdziau su epiduriniu. Niekas nenutirpsta, gali sau vaikscioti. Ir neskauda, kai leidzia vaistus, tik labai reikia susilenkti, kas su pilvu nelabai kaip gaunasi:)
Tik man tas nuskausminimas sustabde gimdymo veikla, tai teko palaukti, kol vaistai pabaigs veikti ir viska pabaigti naturaliai.................
Tik man tas nuskausminimas sustabde gimdymo veikla, tai teko palaukti, kol vaistai pabaigs veikti ir viska pabaigti naturaliai.................
Man gyditoja pasiule epidurini iskart kai mane pamate, labai "linksmas" gimdimas pas mane buvo.
Kai ivedinejo adata, sudrebejau, del to iki siol skauda stuburas. Bet nesiskundziu, nes tai ne blogiausias variantas, manau visi zino, kas man grese. Tai gi Liucka, jei darisi sedek ramiai.
Isstumiau per 2 minutes.
O po epidurinio, kojos nutirpo. Kazkur 3 valandos po gimdimo negalejau atsistoti. Dziaugios kad pasinaudojau epiduriniu.

Ačiū už informacija
Tikiuosi nesudrebesiu, bet jauciu visiskai nejudet būna gana sudėtinga, nes ta adata kiek girdejau per sarėmį duria

Tikiuosi nesudrebesiu, bet jauciu visiskai nejudet būna gana sudėtinga, nes ta adata kiek girdejau per sarėmį duria