na as ir naturalumo salininke, bet per gimdyma viskas gavos atvirksciai

zodziu dabar manau, kadjei visa gimdymo eiga eina normaliai, tai galima ir be epiduro. na, o as susirgau cholestaze, atvaziavom i klinikas pablogejus buklei ir su saremiukais kas 4 min, man jie nebuvo skausmingi. 9 valandas kaklelis ne biskio nesidare. tada del rizikos del tos cholestazes nuleido vandenis ir pastate skatinamuosius. saremiai paastrejo, pasidare kas minute ir taip tempiau dar 5 valandas. kaklelis gal tik 1 cm prasidares buvo.. tada jau siule nuskausminamus, kad atpalaiduotu.. epiduro nenorejau, suleido kazka i vena, bet nuo to saremiai tik paastrejo ir pasidare kas puse minutes

kaklelis nepasidave. kai vis tik griebemes epiduro, saremiai buvo nerealus ir vienas po kito, spedavau tik 2-3 kartus ikvept ir iskvept ir vel naujas

tokiom salygom padare epidura - kol ji dare ne vienas saremis praejo ir nesedejau kaip ikalta, bet viska normaliai padare. siai nuskausmino 3 valandom, kuriu as neatsimenu beveik, bet per jas kaklelis atsidare visiskai. po to vel grizo iskart stiprus saremiai, bet nebe kas pora ikvepimu, jau gal 15-20 s tarpai buvo. antros dozes neleido, nes jau stumiau. siaip tai epiduras suletino stumimo procesa, jis uztruko, be to ir vaikas pas mane virs 4 kg buvo.. na bet isstumiau.. tik tiek, kad per valanda beveik.
siaip tai kalte vis jauciu, kad mano sunelis turejo tiek prisikankinti gimdamas, ir medikamentu tiek gauti.. vis atrodo, kad kazka kazkur galeau padaryt kitaip, bet.. buvo kaip buvo. dabar mudu abu sveiki gyvi, pagimdziau visgi pati, nors gydytojas sake, kad jau labai grese cezaris.
siaip kita vaika vis tiek bandyciau gimdyt naturaliai.. bet jei rinktis tarp nuskausminamuju, tai tik epiduras, o ne tie pazaidimai i vena, nuo kuriu tik blogiau buvo.