Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Boženočka @ 2005 11 10, 18:50)
man greit gimdyt, skaitau jūsų nuomonės, ir bolai , kad negaliu apsisprėst.Tiesa sakant nežinau kaip but, ar naturaliai ar ne, čia amno pirmas vaikas,daug kas sako, reikia ištverti skausma jug tavo vaikas, kiti sako kočia kenteti kada yra vaistai.. tai nežinau kokia teisingiausia išeiti pasirinkti sad.gif sad.gif ir tai man nepatinka

apsispręsi vietoj, kai matysi, kokia situacija mirksiukas.gif gal tau viskas lengvai ir greitai praeis mirksiukas.gif nereikia savęs apriboti tik vienu galimu sprendimu, būk nusiteikusi abiems atvejams, tada jausies geriau 4u.gif
pirmą gimdžiau su epidūru, antrą gimdysiu (kai bus) taip pat su juo tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Boženočka @ 2005 11 10, 19:50)
man greit gimdyt, skaitau jūsų nuomonės, ir bolai , kad negaliu apsisprėst.Tiesa sakant nežinau kaip but, ar naturaliai ar ne, čia amno pirmas vaikas,daug kas sako, reikia ištverti skausma jug tavo vaikas, kiti sako kočia kenteti kada yra vaistai.. tai nežinau kokia teisingiausia išeiti pasirinkti sad.gif sad.gif ir tai man nepatinka

Žinai, kai ėjau prieš gimdymą tartis su gydytoja, teiravausi jos dėl nuskausminimo. Ji atsakė- jei reikės- darysim, o dėl mados tikrai nesitikėk. Bet kadangi man kvietė gimdymą, tai pati daktarė atėjo ir pasiūlė. Taigi niekas šiaip ir nedarys, nebent pati labai jau prašysi
Atsakyti
Balandžio mėnesį gimdysiu pirmą vaikelį. Ketinu gimdyti natūrliai, be nuskausminimo. Su vyru diskutavome dėl epidūrinės nejautros. jis teigia, jog tai pavojinga, kad galima tapti invalide, nes vaistus leidžia į stuburą, na ir jei ne taip suleis. Žinoma, pirmą vaiką nori pabandyti pagimdyti be nuskausminimo, bet gal kas žinote, ar iš tiesų ta epidūrinė nejautra pavojinga?
Atsakyti
aš gimdžiau vieną vaikelį ir su epidūru.Savo gimdymą prisimenu kaip pačią didžiausią šventę.Ir antrą, jei bus galimybė gimdysiu taip pat. Už gimdymą mokėjau, todėl apie epidūrą man kai ką paaiškino. Tai pats mažiausiai kenkiantis būdas mamai ir leliukui. Leliukui netgi lengviau keliauti gimdymo takais. Jis tikrai negauna jokių nuodų, ar kaip ten pavadint, nes vaistukai nepatenka į mamos kraują, o tiesiogiai ten kur reikia. Pavyzdžiui aš gimdžiau su skatinamaisiais, buvo 42 sav. neštumas ir gimdymas neprasidėjo naturaliai. Nuo skatinamųjų būčiau lipusi sienomis iš skausmo. Taigi epidūras buvo tikra panacėja. Argi norėtumėt žvėriškai kankintis? Juk jau ne akmens amžius. Jeigu jūs už visišką natūralumą, tai kodėl nekenčiat dantų skausmo ir pan.?
Taip, buvo nugaros skausmai, bet ne nuo epidūro, o nuo to, kad staigiai pasikeitė svorio centras. Juk pilvas auga palaipsniui, o čia staigiai netenki svorio, užtat, jei nugara silpnesnė, tai atsiliepia.
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru ir viso gimdymo metu šypsojausi, turėjau pakankamai daug jėgų ant galo, lengvai išstūmiau ir blaiviai, o ne apdujusi nuo skausmo, galėjau įvertinti sūnelio gimimo akimirką wub.gif wub.gif wub.gif Viso gimdymo metu abu su vyru dėkojom tiems, kas tą epidūrą išrado lotuliukas.gif Žodžiu jo dėka man gimdymas buvo šventė ir daug labiau skauda buvo po visko, kai gijo siuvimas, o iki tol visi skausmai man tokie menki tik buvo ax.gif
Beto epidūras labai pagreitino kaklelio atsidarymą, nes kol jo nepadarė, buvo vos 2 cm atsidarę, o sarėmiai jau 6 valandas vyko ax.gif Po epidūro viskas taip lengvai ir greitai, kad nespėjau susiorientuoti, o man sako: nu va, jau gimdysim, lipk ant stalo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norima: 28 vasario 2006 - 18:28
QUOTE(Norima @ 2006 02 28, 19:27)
Gimdžiau su epidūru ir viso gimdymo metu šypsojausi, turėjau pakankamai daug jėgų ant galo, lengvai išstūmiau ir blaiviai, o ne apdujusi nuo skausmo, galėjau įvertinti sūnelio gimimo akimirką wub.gif  wub.gif  wub.gif Viso gimdymo metu abu su vyru dėkojom tiems, kas tą epidūrą išrado lotuliukas.gif Žodžiu jo dėka man gimdymas buvo šventė ir daug labiau skauda buvo po visko, kai gijo siuvimas, o iki tol visi skausmai man tokie menki tik buvo ax.gif
Beto epidūras labai pagreitino kaklelio atsidarymą, nes kol jo nepadarė, buvo vos 2 cm atsidarę, o sarėmiai jau 6 valandas vyko ax.gif Po epidūro viskas taip lengvai ir greitai, kad nespėjau susiorientuoti, o man sako: nu va, jau gimdysim, lipk ant stalo lotuliukas.gif

Pirma vaikuti gimdziau be epiduro.Patikekit,prisikentejau ojojoj doh.gif Gimdyma skatino,nes vandenys senokai buvo nubege,o saremiu nebuvo.Kakleli rankomis saremiu metu plete (prisimenu ,kaip didziausia siauba) doh.gif .
Skaitau jusu,merginos ,atsiliepimus,ir dekoju visoms drinks_cheers.gif .Nusprendziau.Antra kukuli gimdysiu TIK SU EPIDURINIU!!!
Atsakyti
QUOTE(Laura.V. @ 2006 02 24, 11:15)
bet gal kas žinote, ar iš tiesų ta epidūrinė nejautra pavojinga?

Na, teorinės pakenkimo galimybės galbūt ir yra (prieš gimdymą aš daug svarsčiau ar reikia epidūro, visur apie tai skaitinėjau, prisigasdinau), bet mano gydytojas pas kurį gimdžiaus sakė, kad per visą jo dirbimo ligoninėje praktiką nė vienai gimdyvei nebuvo jokių baisių pasekmių schmoll.gif. Nė viena nepatapo nei invalide, nei ten kojas atėmė, nei stuburui pakenkė, nei dar kas pasidarė.. Aišku pačio epidūro veikimo metu gali svaigti galva, netgi gimdyvė gali ir nejausti kūno apačios ar pajusti kaip tirpsta kojos ar pan., bet kai tas epidūras "išsivaikšto" tai nieko ir nebelieka..
O man tai išvis jokio šalutinio poveikio nebuvo thumbup.gif . Man niekas neaptirpo, aš netgi sąrėmius labai gerai jutau, nors skausmo jokio nejaučiua, tiesiog tuo metu kai vyko sąrėmis kažkaip jaučiua, kad viduje kažkas vyksta, kaip gimda traukiasi tik be jokio skausmo mirksiukas.gif
Aš tai tik už epidūrą - antrą vaikelį irgi gimdysiu tik su juo mirksiukas.gif . Nežinau sutapimas ar ne, bet po epidūro kaklelis labai greitai atsidarė ir sąrėmiai buvo labai veiksmingi thumbup.gif . Kam be reikalo kentėti.. Iki stumimo galėjau pailsėti, o paskui be jokio pervargimo stūmiau - ir taip to skausmo pakako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 11 11, 21:26)
Man irgi kaip tik pagreitino kaklelio atsidarymą. Per 8 val atsidarę buvo tik 2 cm, o atlikus epidūrą - per 4 val pilnai atsidarė.
Kadangi taip geitai atsidarinėjo kaklelis, vaistai pilnai veikė ir išvarymo laikotarpiu, todėl stangų nejaučiau. Bet gydytoja laikė ranką ant pilvo ir pasakinėjo kada jau turiu stumti. Šiaip jokių nusiskundimų epidūru neturiu. Na gal tik, kad labai išsigandau, kai pamačiau kokia adata durs į stuburą.  blink.gif Bet tada jau nebuvo kur trauktis. biggrin.gif

O kokią, ar storą adatą dūrė g.gif ? Ar labai skauda, kai duria į stuburą?
Pirmą savo vaikelį gimdžiau natūraliai doh.gif doh.gif doh.gif - sakiau jei teks dar kartą, tai tik su tuo nuskausminančiu schmoll.gif
Atsakyti
Kai nuvažiavau gimdyti buvau pasiryžusi viską iškęst ir pagimdyti natūraliai, lengvai ir su šypseną. Bet viskas vyko visai pagal kitą scenarijų. Padarius kardiotokogramą pamatė kad vaikelio širdelė labai stipriai plaka ir gyd. įtarė kad kažkas ne taip. Naktį ligoninėje prasidėjo sąrėmiai, o apie 6 ryto praėjo tad teko skatinti. Nubėgo gelsvi vandenys ką reiškė kad kažkas negerai, padidino skatinamųjų dozę. Va tada tai jau nebegalėjau kentėti ir kai kakalelis buvo atsidaręs 4 cm padarė epidūrą. Na procedūra nemaloni ir pakankamai skausminga. Nieko nenoriu gąsdinti gal kitom kitaip, bet man buvo sąrėmis po sąrėmio ir visi raumenys taip įsitempę, kad niekaip negalėjo tos adatos įvesti ten kur reikia. Na po to kai pavyko tai pailsėjau 2 val (nejaučiau sąrėmių skausmų) prasidėjos stangom man epidūrą nutraukė tam kad greičiau pagimdyčiau. Stangos tęsėsi 2 val (vėl kažkas vyko nelabai sklandžiai) stenėjau, rėkiau, šaukiau, bet pagimdžiau sveiką nuostabią dukrelę. Gydytojos teigimu jeigu nebūčiau jautus to didelio skausmo būtų ko gero tekę imtis kažkokių priemonių nes neišgimdyčiau. Žodžiu skausmas padėjo natūraliai ateiti mano vaikeliui. Sėkmės visoms. Ir patikėkite visi skausmai ir nepatogumai yra nusispjauti, kai paguldo tau ant krūtinės tavo leliuką ir susitinka tavo ir jo akys... dėl to gyvenimą verta nugyventi.
Atsakyti
QUOTE(gintė @ 2006 03 01, 10:33)
O kokią, ar storą adatą dūrė  g.gif ? Ar labai skauda, kai duria į stuburą?
Pirmą savo vaikelį gimdžiau natūraliai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  - sakiau jei teks dar kartą, tai tik su tuo nuskausminančiu  schmoll.gif

Aš biški bijojau iš pradžių pačios tos procedūros dūrimo, tačiau jau skaudūs sarėmiai ganėtinai buvo, o kaklelis vis dar 2 cm, tai man buvo giliai dzin, skaudės ar ne kai durs, kad tik greičiau, na ir nieko ten visiškai baisaus, sarėmis daug skaudesnis, nei ta procedūra irnesakyk.gif Iš pradžių suleidžia su plona adata vaistukų ton vieton, nuskausmina, o paskui jau ten su storesne adata duria ir per ją tokią šlangutę ploną įkiša, man jau po gimdymo anesteziologė tą šlangutę parodė, bet jau nieko ten neskauda, na jauti dūrį, bet tai kas čia yra, bakst ir viskas, o paskui tooooks palengvėjimas ateina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gintė @ 2006 03 01, 11:33)
Ar labai skauda, kai duria į stuburą?

Tikrai neskauda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2006 02 28, 20:40)
Na, teorinės pakenkimo galimybės galbūt ir yra (prieš gimdymą aš daug svarsčiau ar reikia epidūro, visur apie tai skaitinėjau, prisigasdinau), bet mano gydytojas pas kurį gimdžiaus sakė, kad per visą jo dirbimo ligoninėje praktiką nė vienai gimdyvei nebuvo jokių baisių pasekmių schmoll.gif.  Nė viena nepatapo nei invalide, nei ten kojas atėmė, nei stuburui pakenkė, nei dar kas pasidarė.. Aišku pačio epidūro veikimo metu gali svaigti galva, netgi gimdyvė gali ir nejausti kūno apačios ar pajusti kaip tirpsta kojos ar pan., bet kai tas epidūras "išsivaikšto" tai nieko ir nebelieka..
O man tai išvis jokio šalutinio poveikio nebuvo thumbup.gif . Man niekas neaptirpo, aš netgi sąrėmius labai gerai jutau, nors skausmo jokio nejaučiua, tiesiog tuo metu kai vyko sąrėmis kažkaip jaučiua, kad viduje kažkas vyksta, kaip gimda traukiasi tik be jokio skausmo mirksiukas.gif
Aš tai tik už epidūrą - antrą vaikelį irgi gimdysiu tik su juo mirksiukas.gif . Nežinau sutapimas ar ne, bet po epidūro kaklelis labai greitai atsidarė ir sąrėmiai buvo labai veiksmingi thumbup.gif . Kam be reikalo kentėti.. Iki stumimo galėjau pailsėti, o paskui be jokio pervargimo stūmiau - ir taip to skausmo pakako doh.gif

Papildyta:
Aciu Ketti uz atsakyma. Mano vyras paskaite tavo atsakyma, tai dabar ir pats pakeite nuomone apie epidurine nejautra. Galu gale isitikino, kad tai nera taip jau pavojinga, o tik leidzia dziaugtis kudikelio belaukiant.
Atsakyti