Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Kadangi esu medikė, apie epidūrinį nuskauminimą žinojau pakankamai, buvau mačiusi, kaip jis atliekamas, todėl procedūros nebijojau.Į ligoninę atvažiavau po trijų valandų nuo sąrėmių pradžios, kaklelis jau buvo atsivėręs 4 cm, o skausmas juokingas (per mm labiau skaudėdavo).Tik kai gydytoja apžiūrinėjo kaklelį nemaloniai suskaudo,pasakė, kad jis kietokas ir pasiūlė epidūrinį nuskausminimą.Aš tikrai nebuvau prieš, nuo pat nėštumo pradžios žinojau, kad pasinaudosiu nuskausminimu, jei tik bus galima.Nuo nuskausminimo pradžios pagimdžiau per šešias valandas,aišku truputį paskatino.Sąrėmius ir stangas jaučiau, stanginausi apie pusvalandį.Kojos kažkiek aptirpo, bet po kelių valandų viskas sugrįžo į normalią būseną.Kitą vaikelį irgi gimdysiu su nuskausminimu rolleyes.gif Tačiau turiu draugių medikių, kurios gimdė natūraliai ir to nesigaili, sakė skausmai buvo visai pakenčiami..
Taip kad sunku ką nors patarti, kažkas teisingai čia rašė, nereikia griežtai nusistatyti -už ar prieš- situacija pati gali pakoreguoti.Tačiau vienas patarimas-pasirūpinkite iš anksto, kad galėtumėt gauti epidūrinį nuskausminimą, net jei ir nepasinaudosite. rolleyes.gif
Atsakyti

Pirma gal ir verta su epiduru gimdyti, kad neissigastum kito bandymo smile.gif , bet antro - tai visiskai neapsimoka. Juk dazniausiai antras gimsta greiciau ir daug lengviau. Taip man ir buvo. Trecia gimdyciau tik be epiduro. O kam jis reikalingas, jei is pradziu saremiai tikrai nera sunkus ir istveriami, o visa pabaigos "geri" tenka vis tiek abiem atvejais iskesti. Na, nebent gimdymas uzsitestu, tada geriau gal pailseti pries pati gimdyma. Bet kokiu atveju, nieko nereikia spresti paciai - viska nusprendzia gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2006 03 08, 11:48)
o visa pabaigos "geri" tenka vis tiek abiem atvejais iskesti.

Man ir ant galo neteko nieko labai kęsti, nuskausminta buvau iki galo, tiesiog likus pusvalandžiui iki gimdymo sumažino vaistų dozę, kad jausčiau sarėmius, plius dar šiek tiek skatinamųjų suleido, kad sarėmiai įsivažiuotu aktyviai prieš patį galą, tai žodžiu sarėmius jutau, bet jie toli gražu nebuvo labai skausmingi, ir pačio stūmimo metu buvau pusiau nuskausminta, taip kad vėlgi viską jutau, tačiau didelio skausmo nebuvo, o vos pagimdžius dar vieną dozę vaistų suleido, tad ir kai siuvo beigi apžiūrą atliko, nieko neskaudėjo thumbup.gif Ir pora valandų po gimdymo neskaudėjo nieko, kai tik visiškai praėjo vaistų veikimas, ėmė siūlę skaudėti ax.gif Šiaip aš pabaigos bijojau, galvojau, kad visai nuims epidūrą ir paskutinius sarėmius visus turėsiu iškęsti, tačiau gydytoja nuramino, kad dalinai paliks nuskausminimą thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Norima,2006 03 08, 17:39]
Man ir ant galo neteko nieko labai kęsti, nuskausminta buvau iki galo

Neteko girdeti, kad palieka siek tiek vaistu veikimo, nes gali buti sunku isstumti, bet, matyt, visaip buna.
Atsakyti
[quote=Senoji,2006 03 08, 18:26]
[quote=Norima,2006 03 08, 17:39]
Man ir ant galo neteko nieko labai kęsti, nuskausminta buvau iki galo

Neteko girdeti, kad palieka siek tiek vaistu veikimo, nes gali buti sunku isstumti, bet, matyt, visaip buna.
[/quote]

Vakarų šalyse jei jau nuskausmina, tai iki galo, o pas mus įvairiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Norima @ 2006 03 08, 19:22)
Vakarų šalyse jei jau nuskausmina, tai iki galo, o pas mus įvairiai ax.gif

Na, bet kokiu atveju, rinktis kiekvienai. Mano asmenine nuomone - daugiau nesirinkciau. Mane nupurto vien tas adatos ir vyro zvilgsnio i ta adata vaizdas biggrin.gif . Skausmas visai buvo pernesamas ir netgi kazkuo saldus. O gal as sado mazo, nezinau biggrin.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, kokioje tiksliai vietoje stubure iveda epidurini kateteri? Per juosmeni ar kur auskciau? Turejau per pati juosmeni nedidele isvarza, tai bijau, kad man netaikys epidurinio del to, o pati tikrai nepagimdysiu, nes esu nereali lepse ir baisiai bijau skausmo.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2006 03 09, 18:16)
Norejau paklausti, kokioje tiksliai vietoje stubure iveda epidurini kateteri? Per juosmeni ar kur auskciau? Turejau per pati juosmeni nedidele isvarza, tai bijau, kad man netaikys epidurinio del to, o pati tikrai nepagimdysiu, nes esu nereali lepse ir baisiai bijau skausmo..  verysad.gif

Pagimdysi, ne vienas lelius dar neliko pilve biggrin.gif
Neatsimenu tiksliai, bet siek tiek auksciau juosmens. Skausmo nereikia bijoti.Man baisiau buvo kai trauke danti biggrin.gif , tai pakartoti nebenoreciau schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2006 03 09, 19:20)
Man baisiau buvo kai trauke danti biggrin.gif , tai pakartoti nebenoreciau schmoll.gif .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Senoji @ 2006 03 08, 03:48)
Pirma gal ir verta su epiduru gimdyti, kad neissigastum kito bandymo smile.gif , bet antro - tai visiskai neapsimoka. Juk dazniausiai antras gimsta greiciau ir daug lengviau. Taip man ir buvo. Trecia gimdyciau tik be epiduro. O kam jis reikalingas, jei is pradziu saremiai tikrai nera sunkus ir istveriami, o visa pabaigos "geri" tenka vis tiek abiem atvejais iskesti. Na, nebent gimdymas uzsitestu, tada geriau gal pailseti pries pati gimdyma. Bet kokiu atveju, nieko nereikia spresti paciai - viska nusprendzia gydytojas.

Dazniausiai bet deja ne visada, esu girdejus kad su antru kitos daug daugiau kankinasi negu su pirmu, taip kad cia negalima kategoriskai teigti kad antram epidurinio jau nereikia tikrai , nieko panasaus pussesere gimde tai su antru kankinosi daug daugiau nei su pirmu,kiekvienas nestumas kaip ir gimdymas yra individualus cool.gif As pirmuosius saremius pajutau ketvirtadieni nakti o pagimdziau tik sestadieni vakare ax.gif kas garantuoja kad ir antras toks nebus??? unsure.gif Na tegu jis buna viena diena trumpesnis bet epidurini tikrai darysiu be jokiu kalbu schmoll.gif

QUOTE(Senoji @ 2006 03 08, 10:26)

Gimdziau New Yorke, tai cia tikrai man nepaliko epidurinio iki galo, poto tiesiog atjunge epidura nes nieko nejauti tai kaip pagimdyti?? blink.gif blink.gif Man ta sju kompas STUMK nieko nesako as turiu jausti, ne skitaip kaip ne gimdymas....drauge gimde cikagoj buvo numarinta visai ir stume su epiduru vadovaudamiesi kompiuterio rodomais saremiais...pagimde...ir nieko...man atjunge ir as pagimdziau....tik jos vaikutis buvo 2kg su kapeikom o manasis 4.2KG lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 09 kovo 2006 - 21:14
[ Na tegu jis buna viena diena trumpesnis bet epidurini tikrai darysiu be jokiu kalbu

Kam taip nusiteikti? O gal tiesiog neleis - juk irgi buna, kad neleidzia - kas tada? Eisi su daktare mustis tongue.gif . Nepersu niekam savo nuomones - aisku, kad gimdymu vienodu nebuna. Mano antras visu kg gime didesnis (4340 g) o daug lengviau ir greiciau - tiesiog gydytoja patare nedaryti, as sutikau ir visai nesigailiu. Iki gimdymo saremiai nebuvo labai skaudus, o dar vonioj beveik iki galo isgulejau ir islipti nenorejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2006 03 09, 19:16)
Norejau paklausti, kokioje tiksliai vietoje stubure iveda epidurini kateteri? Per juosmeni ar kur auskciau? Turejau per pati juosmeni nedidele isvarza, tai bijau, kad man netaikys epidurinio del to, o pati tikrai nepagimdysiu, nes esu nereali lepse ir baisiai bijau skausmo..  verysad.gif

As taip pat turiu isvarza, bet gydytoja sake, kad tai visiskai neturi itakos ir epidura dasryti tikrai galima.
Atsakyti