Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

nu perskaiciau visa tema nuo pradziu iki galo, mano apsisprendimo nepakeis niekas - gimdysiu tik su epiduru. nematau prasmes kesti skausmus esant tokiems medicininiams isradimams schmoll.gif schmoll.gif . irtaip bandau issivaizduoti vyro veido israiska gimdykloj, o jei dar kankinciausi iki samones netekimo, tai isvis maniskis nukristu ir nebepasikeltu tongue.gif
Atsakyti
Gimdziau su epiduru ir tikrai esu patenkinta. Jokiu salukiniu poveikiu po to nebuvo.
Tiesa mano gimdymas buvo komplikuotas ir kaip gydytojai sake sioje situacijoje epiduras tik turejo daugiau pliusu. Nestumo metu klausinejau ginekologes apie epidura, o ji tik liepe naturaliai gimdyti. Drauge gimdziusi su epiduru sake labai prastai jautesi po epiduro. Taigi buvo sunku apsispresti, bet ji pasirinkusi tikrai nesigailiu.
Atsakyti
As pirma karta gimdziau naturaliai thumbup.gif , be nuskausminamuju thumbup.gif. O antra 2.gif gimdydama nusprendziau epidura pasidaryti. Vyras abiejuose gimdymuose dalyvavo jam aisku naturalus labiau patiko.
Man epiduras patiko del to, kad saremiu ir skausmo jokiu nejauti, monitoriuje matai grafikelius ir tik gali isivaizduoti koks skausmas. As labiausiai bijojau del pacio epiduro ivedimo i stubura. Nes teko istoriju, statistika skaityti apie epiduro pasekmes blink.gif . Na minusas epiduro, kad kai reikia stumti, bent jau mano atveju visiskai apatines dalies nejauti ir stumti sunkiau nes nejauti kai stumi. O pliusai, gali plepeti, skaityti knyga ir skausmo jokio, rami neissidraskiusi biggrin.gif .
Atsakyti
Gimdžiau su epidūrine. Ir kai reikės vėl gimdyti - o to labai tikiuosi smile.gif - tik su epidūrine. Buvo labai gerai numatuota, kiek vaistų 'paduoti' - kad sąrėmius jaučiau, o didelio skausmo - ne. thumbup.gif išradimas. Mamytės, būsimosios, rekomenduoju. Aišku, po to savijauta kelias valandas nekokia, kojos nekauso - bet tikriausiai ir po 'natūralaus' gimdymo ne visos tuoj puola polkutę trypti?
Papildyta:
Gimdžiau su epidūrine. Ir kai reikės vėl gimdyti - o to labai tikiuosi smile.gif - tik su epidūrine. Buvo labai gerai numatuota, kiek vaistų 'paduoti' - kad sąrėmius jaučiau, o didelio skausmo - ne. thumbup.gif išradimas. Mamytės, būsimosios, rekomenduoju. Aišku, po to savijauta kelias valandas nekokia, kojos nekauso - bet tikriausiai ir po 'natūralaus' gimdymo ne visos tuoj puola polkutę trypti?
Jokio sunkumo išstumti nebuvo - nors paskutiniai cm man atsobėr greitai, ir stūmiau dar užmarinta (skausmo nedaug tikrai jaučiau), puikiai ir greit išstūmiau savo mažių.
Atsakyti
Mamytes, gal kuri parasys kiek reikia moket uz epidurini, kiek anestaziologui, kiek uz pacius vaistus ir pan. ir kada moket pries ar po g.gif ir kiek laiko tas anesteziologas buna prie gimdyves, ar per visa gimdyma ar kaip g.gif
Nu nieko nezinau papasakokit a..
Atsakyti
Norėjau paklausti, jei taries dėl gimdymo, tai anesteziologui reikia atskirai mokėti, ar tik duodi daktarui, o jis jau išdalina ir anesteziologui ir akušerei? Ir kiek jūs mokėjote anesteziologui?
Atsakyti
QUOTE(minimaus @ 2006 03 29, 21:23)
Norėjau paklausti, jei taries dėl gimdymo, tai anesteziologui reikia atskirai mokėti, ar tik duodi daktarui, o jis jau išdalina ir anesteziologui ir akušerei? Ir kiek jūs mokėjote anesteziologui?

Duoti, ar neduoti kiekvieno asmeninis reikalas. As asmeniskai esu pries visus davimus. Niekam nieko nedaviau ir viska atliko kaip priklause. Paprasiau epiduro iskarto atvykusi i ligonine, iskviete anestieziologa, jis atliko kas priklause. Be to mano atveju buvo komplikuotas gimdymas, kuriame dalyvavo apie 10 zmoniu. As juk nesitikejau komplikuoto, bet taip isejo. Koki pinigu maisa reikia tureti norint visiems duoti? Ar manai, jei duosi tai geriau padarys? Siulyciau pataupyti pinigus savo leliukui. Sekmes

Anesteziologas yra iskvieciamas, atlieka savo darba, o paskui bendrauji su akusere, ji papildomai suleidzia vaistu kiek reikia,jei kas komplikuojasi tada anesteziologas vel iskvieciamas. Jei atliekamas cezaris tuomet visos operacijos metu jis buna salia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HERBERA: 29 kovo 2006 - 20:12
As tai asmeniskai niekam nieko nemokejau. Ir anesteziologas buvo labai fainas, labai nuosirdus, labai nuosirdziai sekmes po visko palinkejo...o gydytoja tai buvo visai atsitiktine, tai tokia thumbup.gif pakliuvo, kad netgi noreciau dabar dar ja susirasti ir nuosirdziai padekoti uz svelnuma, nuosirduma ir supratinguma..girdejau kad tariantis su gydytoju kaina kazkur 400lt ir dar plius anesteziologui... doh.gif
Atsakyti
[quote=minimaus,2006 03 29, 20:23]
Kai gimdziau pirma vaika anestezeologui daviau 30 Lt, nes daugiau neturejau. Nenorejo imti (gal kad mazai buvo?). O su antru vaiku is anksto buvau susitariusi su gydytoja del gymdymo (kainavo 500 Lt), tai jinai pati pasake, kad jei noresiu daryti epidura, tai reikia duoti anestezeologui 100 Lt. Bet ne visi ima ir aptarnavimas nuo to nenukencia. O daktare is duotu pinigu niekam neisdalina.
Atsakyti
O aš kažkaip maniau, kad epidūras ar šiaip ar taip mokamas doh.gif
Atsakyti
as tik uz epidurine nejautra.. siaip mano stuburas labai iskrypes ir todel truputi bijojau, kad ko nors nepazeistu durdami,bet aciu dievui viskas buvo gerai..ir visas 8 saremiu valandas praleidau be jokiu skausmu.Mama visa laika buvo salia ir sake,kad jei tais laikais butu buve tokie nuskausminamieji tai tik gimdyk ir gimdyk smile.gif ir jokiu galvos ar nugaros skausmu nebuvo po gimdymo - jokio pasalinio poveikio thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Gal galėtumėte "išduoti paslaptį" kiek mokėjote anesteziologui (tos kurios mokėjote) už epidūrinę nejautrą? Greitu laiku ruošiasi gimdyti mano pažįstama, o gydytojos klausti nėra kaip. Ačiū.
Atsakyti