Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(leputė @ 2006 04 04, 08:16)
Sveikos mamytės. Gal galėtumėte "išduoti paslaptį" kiek mokėjote anesteziologui (tos kurios mokėjote) už epidūrinę nejautrą? Greitu laiku ruošiasi gimdyti mano pažįstama, o gydytojos klausti nėra kaip. Ačiū.

Jau rasiau, kad su pirmu vaiku daviau 30 Lt (pries 7 metus), o su antru - gydytoja pati pasake, kad reikia duoti 100 Lt. Jei mato, kad be epiduros nepagymdo, jie patys siulo padaryti, tai tuo atveju galima ir neduoti. O siaip manau, kad 50 Lt pilnai pakanka, kaip ir akuserems.
Atsakyti
QUOTE(lanuks @ 2006 04 04, 13:07)
O siaip manau, kad 50 Lt pilnai pakanka, kaip ir akuserems.

Keista g.gif O aš girdėjau, kad anesteziologų "stafkė" yra apie 400lt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 04 04, 08:16)
Sveikos mamytės. Gal galėtumėte "išduoti paslaptį" kiek mokėjote anesteziologui (tos kurios mokėjote) už epidūrinę nejautrą? Greitu laiku ruošiasi gimdyti mano pažįstama, o gydytojos klausti nėra kaip. Ačiū.

daviau 50 lt smile.gif
Atsakyti
gal kuri tiksliai galetu pasakyt, koks turi but atsidarymas, kad dar butu galima epidurini daryt? nes esu girdejus labai skirtingu variantu. berods, jei daugiau nei 4 cm, tai sako, kad jau per velu.
dekui
Atsakyti
QUOTE(leliux @ 2006 04 05, 11:21)
gal kuri tiksliai galetu pasakyt, koks turi but atsidarymas, kad dar butu galima epidurini daryt? nes esu girdejus labai skirtingu variantu. berods, jei daugiau nei 4 cm, tai sako, kad jau per velu.
dekui

Gryna nesamone. Tiksliai neatsakysiu koks buvo atsidarymas, netas galvoj tada buvo, bet kai jau pagulde i gimdykla, pas mane buvo 5 cm ir tikrai neiskarto puolaiu daryti epidurini, po kokiu tik 2 val.
Atsakyti
Aš gimdžiau Kaune mažylyje, tai ten epidūras tipo oficialiai kainuoja 200lt. Aš tik ir sumokėjau, nors aišku čekio nieks neišdavė hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 04 04, 07:16)

Gimdžiau Antakalnio klinikose Vilniuje, mokėjau 100 lt. pati gydytoja su kuria tariausi dėl gimdymo pasakė, kad tokia "stafkė" pas juos. Anestiziologė buvo patenkinta kai vyras sumokėjo, po to dar porą kartų buvo atėjusi klausė kaip jaučiuosi ar viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(leliux @ 2006 04 05, 11:21)
dekui

Manau, kad labai tikslaus atsakymo ir nėra, nes matyt dar nuo konkrečios situacijos priklauso ir sprendžia gydytojas.. Tarkim mano atveju epidūrą darė kai buvo apie 5 cm, bet aš jau iš anksto dėl epidūro tariausi, todėl tik paguldžius į gimdyklą man iškart pradėjo skysčius lašinti.. kaip supratau, kad be tų lašelinių epidūro negalima daryti g.gif , todėl kai jau labai skaudės ir norėsi nuskausminimo taip greitai jo nepadarys, o ir vaistukai veikti tik po keliolikos minučių pradeda, todėl manau, kad dėl epidūro geriausia apsispręsti iš anksto mirksiukas.gif .

Atsakyti
Mokejom 100 Lt, bet veikimo epiduro taip ir nepajutau, manau, gal blogai suleido vaistus, nes, sprendziant is kitu pasakojimu, turechiau bent jau tam tikra laiko tarpa praktiskai nejausti skausmo....o jauchiau ir galingus skausmus schmoll.gif Tikiuos si kart bus kitaip.....
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2006 04 07, 22:03)
Aš gimdžiau Kaune mažylyje, tai ten epidūras tipo oficialiai kainuoja 200lt. Aš tik ir sumokėjau, nors aišku čekio nieks neišdavė hihihi.gif
Man tai įdomu, ar yra koks tokių paslaugų kainininkas... blink.gif g.gif Jaučiu, kad nelabai... blink.gif
Atsakyti
Gimdziau pries 2 sav. davem 100lt. Nieko neklausem kiek, bet man atrodo cia labai gerai jau. Nezianau kaip ten tie 400 lt. pirma kart girdziu, gal jeigu kokia kita operacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2004 12 01, 11:46)
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?

sveika, kiek esu klausinejusi gydytoja epiduras daromas mazdaug iki 7 cm, jau veliau kai kaklelis atsidares daugiau nei 7 cm., gydytojai sako nera prasmes, bet gydytoju nuomones skiriasi, vaistus juk leidzia pastoviai, reikia skirtingu doziu, kiekvienam individualiai.
Papildyta:
sveikos mamytes, paciai neteko gimdyti Lietuvoje, nors taip bijojau gimdyti Airijoje, bet dabar del to tik dziaugiuosi...skaitau jusu atvejus ir matau kad Lietuvoje vis dar likes socializmo seselis, visur reikia duoti, tik klausimas kiek? man pyktis ima ant daktaru, jiems reiktu pamatyti kaip daktarai dirba svetur, uzsienyje niekam nereikia nieko moketi, taves nesuprastu jei pasiulytum pinigu, cia dirbantys zmones myli savo darba, i darba jie ateina gerai nusiteike ir visuomet yra pasiruose tau padeti...taip kalbu is savo patirties....aisku jei gyvenciau Lietuvoje pati mokeciau, nes zinau kad kitaip man niekas nepadetu arba manyciau kad jei duosiu bus nuo to tik geriau...
Bet juk mokesciu moketojai ligonines ir islaiko, tai kodel turime moketi du ar tris kartus????reiktu piketo blush2.gif na gal ir juoksites is manes, bet kaip pagalvoji, vaiko gimimas toks svarbus dalykas, dirbantys turetu uzmirsti pinigus ir pirmiausiai padeti gimdyvei, o ne laukti atkisus chalatu kisenes...
budama nescia kaip tik buvau gryzusi i Lietuva savo teveliu aplankyti, aisku pasakyti nuostabia naujiena kad esu nescia ir maniau prie to paties nueisiu pas gydytoja, tai zinote mama suorganizavo per pazistamus i klinikas...isejusi is kabineto ant laiptu taip verkiau, kad nezinojau ka daryti, pasake kad vaisius gal nesiformuoja ar dar ten kas.....skambinu savo vyrui ir verkiu i rageli...
pasirodo ne tada padaviau pinigus, as gi nezinojau kad atejus reikia paduoti pinigus, ziuriu kad gydytoja i mane tokia nepatenkinta ziuri, labai greit apziurejo, as tik pries iseidama is kabineto susipratau kad dar nedaviau kysio as jai tik kyst 50lt. o ji kaip niekur nieko sau i kisene pokst...
na pamaniau vsio negimdysiu as savo saleleje...
Atsakyti