QUOTE(emma @ 2004 12 01, 11:46)
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?
sveika, kiek esu klausinejusi gydytoja epiduras daromas mazdaug iki 7 cm, jau veliau kai kaklelis atsidares daugiau nei 7 cm., gydytojai sako nera prasmes, bet gydytoju nuomones skiriasi, vaistus juk leidzia pastoviai, reikia skirtingu doziu, kiekvienam individualiai.
Papildyta:
sveikos mamytes, paciai neteko gimdyti Lietuvoje, nors taip bijojau gimdyti Airijoje, bet dabar del to tik dziaugiuosi...skaitau jusu atvejus ir matau kad Lietuvoje vis dar likes socializmo seselis, visur reikia duoti, tik klausimas kiek? man pyktis ima ant daktaru, jiems reiktu pamatyti kaip daktarai dirba svetur, uzsienyje niekam nereikia nieko moketi, taves nesuprastu jei pasiulytum pinigu, cia dirbantys zmones myli savo darba, i darba jie ateina gerai nusiteike ir visuomet yra pasiruose tau padeti...taip kalbu is savo patirties....aisku jei gyvenciau Lietuvoje pati mokeciau, nes zinau kad kitaip man niekas nepadetu arba manyciau kad jei duosiu bus nuo to tik geriau...
Bet juk mokesciu moketojai ligonines ir islaiko, tai kodel turime moketi du ar tris kartus????reiktu piketo

na gal ir juoksites is manes, bet kaip pagalvoji, vaiko gimimas toks svarbus dalykas, dirbantys turetu uzmirsti pinigus ir pirmiausiai padeti gimdyvei, o ne laukti atkisus chalatu kisenes...
budama nescia kaip tik buvau gryzusi i Lietuva savo teveliu aplankyti, aisku pasakyti nuostabia naujiena kad esu nescia ir maniau prie to paties nueisiu pas gydytoja, tai zinote mama suorganizavo per pazistamus i klinikas...isejusi is kabineto ant laiptu taip verkiau, kad nezinojau ka daryti, pasake kad vaisius gal nesiformuoja ar dar ten kas.....skambinu savo vyrui ir verkiu i rageli...
pasirodo ne tada padaviau pinigus, as gi nezinojau kad atejus reikia paduoti pinigus, ziuriu kad gydytoja i mane tokia nepatenkinta ziuri, labai greit apziurejo, as tik pries iseidama is kabineto susipratau kad dar nedaviau kysio as jai tik kyst 50lt. o ji kaip niekur nieko sau i kisene pokst...
na pamaniau vsio negimdysiu as savo saleleje...