Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(leliux @ 2006 04 05, 11:21)
gal kuri tiksliai galetu pasakyt, koks turi but atsidarymas, kad dar butu galima epidurini daryt? nes esu girdejus labai skirtingu variantu. berods, jei daugiau nei 4 cm, tai sako, kad jau per velu.
dekui

Ne mažiau 4cm ir ne daugiau 7cm. be to turi būti gera gimdymo veikla, vaisiaus galva įsistačiusi į mažąjį dubenį. prieš procedūrą yra į veną sulašinama apie 1L skysčio. Skausmas panaikinamas 60-100% - tai priklauso nuo individualaus skausmo jutimo slenksčio. Man pvz. skausmą numalšino 100%-nieko nejaučiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_G. @ 2006 04 13, 12:59)
sveikos mamytes, paciai neteko gimdyti Lietuvoje, nors taip bijojau gimdyti Airijoje, bet dabar del to tik dziaugiuosi...skaitau jusu atvejus ir matau kad Lietuvoje vis dar likes socializmo seselis, visur reikia duoti, tik klausimas kiek? man pyktis ima ant daktaru, jiems reiktu pamatyti kaip daktarai dirba svetur, uzsienyje niekam nereikia nieko moketi, taves nesuprastu jei pasiulytum pinigu, cia dirbantys zmones myli savo darba, i darba jie ateina gerai nusiteike ir visuomet yra pasiruose tau padeti...taip kalbu is savo patirties....aisku jei gyvenciau Lietuvoje pati mokeciau, nes zinau kad kitaip man niekas nepadetu arba manyciau kad jei duosiu bus nuo to tik geriau...
Bet juk mokesciu moketojai ligonines ir islaiko, tai kodel turime moketi du ar tris kartus????reiktu piketo blush2.gif na gal ir juoksites is manes, bet kaip pagalvoji, vaiko gimimas toks svarbus dalykas, dirbantys turetu uzmirsti pinigus ir pirmiausiai padeti gimdyvei, o ne laukti atkisus chalatu kisenes...
budama nescia kaip tik buvau gryzusi i Lietuva savo teveliu aplankyti, aisku pasakyti nuostabia naujiena kad esu nescia ir maniau prie to paties nueisiu pas gydytoja, tai zinote mama suorganizavo per pazistamus i klinikas...isejusi is kabineto ant laiptu taip verkiau, kad nezinojau ka daryti, pasake kad vaisius gal nesiformuoja ar dar ten kas.....skambinu savo vyrui ir verkiu i rageli...
pasirodo ne tada padaviau pinigus, as gi nezinojau kad atejus reikia paduoti pinigus, ziuriu kad gydytoja i mane tokia nepatenkinta ziuri, labai greit apziurejo, as tik pries iseidama is kabineto susipratau kad dar nedaviau kysio as jai tik kyst 50lt. o ji kaip niekur nieko sau i kisene pokst...
na pamaniau vsio negimdysiu as savo saleleje...

Na kaip neims gydytojai tų kyšių jei mes patys -pacientai duodame... Bet kuriame skyrelyje kur turėtų būti kalba apie ligonines, gydytojus ar kaip šitam epidūrą kalba nueina apie tai kiek kam mokėti doh.gif Norėjau labiau sužinoti apie epidūrą, o dar išsamiau sužinojau apie kyšius ir jų dydžius doh.gif
Gal reik paskelbti kokią akciją "Neduosiu kyšio gydytojui" g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 26, 15:59)
Ne mažiau 4cm ir ne daugiau 7cm. be to turi būti gera gimdymo veikla, vaisiaus galva įsistačiusi į mažąjį dubenį. prieš procedūrą yra į veną sulašinama apie 1L skysčio. Skausmas panaikinamas 60-100% - tai priklauso nuo individualaus skausmo jutimo slenksčio. Man pvz. skausmą numalšino 100%-nieko nejaučiau thumbup.gif

Jo as taip girdejau irgi. Su treciu gimdymu atlekem i ligonine jau beveik 7cm. prasidare. Tai sako jei nori epiduro darom iskart...Na uztruko ten gal pusvalandis kol visi susirinko...Epidura "state" studenciokas beklausydamas tikro anestiozologo nurodymu...labai "malonu" klausytis buvo kaip pasakoja "jei adata atsireme i kaula, reiskias per giliai...trauk lauk...durk is naujo..." blink.gif Na nieko, pagaliau susitvarke studenciokas, bet skausmo nenueme 100%(ne taip kaip su pirmu ir antru- nejauciau isvis nieko) Taigi padare epidura ir iskart patikrino kakleli- 10cm atsidares blink.gif Zodziu zaibiskai atsidare- nuo 7cm iki 10cm. netruko ilgiau nei 1val rolleyes.gif Dabar galvoju, kad ir be epiduro su treciu buciau ikskentusi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 27 balandžio 2006 - 07:29
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 26, 16:59)

aciuks.gif aciu
na, jau geriau 60% nei nieko smile.gif
vadinas, svarbu suspet iki 7 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliux: 27 balandžio 2006 - 16:20
QUOTE(leliux @ 2006 04 27, 17:18)
aciuks.gif  aciu
na, jau geriau 60% nei nieko smile.gif
vadinas, svarbu suspet iki 7 cm.

bigsmile.gif Prašom, nėra už ką. Aha, svarbu suspėt iki 7cm, tik ne visoms išeina.
Atsakyti
sveikutes!!!!!!
gal galit man kuri paaiskint kuo skiriasi epidurine ir spinaline anestezijos?
aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sniegyte: 30 balandžio 2006 - 10:54
Man anesteziologiu VGN teko laukt apie val., kadangi daug gimdyviu ta diena buvo. Nors nenorejau as to epiduro, bet ji gruste igrudo, kadangi netasiveres gimdos kaklelis buvo, tad su skatinamaisiais eile saremiu turejau iskentet. Pliusas - praktiskai nejauciau tu saremiu skausmo, minusai-stumimo metu epiduras nebeveike, po gimdymo skauda stubura toj vietoj, ypac kai reik panesiot klecka.
Atsakyti
QUOTE(sniegyte @ 2006 04 30, 11:53)
sveikutes!!!!!!
gal galit man kuri paaiskint kuo skiriasi epidurine ir spinaline anestezijos?
aciu

Skirtumas tas , kad epidūrinės nejautros metu užslopinami juntamieji nervai-todėl nejaučiamas skausmas, tačiau judesiai lieka, moteris jaučia gimdos susitraukimus, gali stangintis ir stumti vaisių, tačiau be skausmo. Spinalinės nejautros metu-vaistai leidžiami giliau, ir užslopinami ne tik juntamieji nervai, bet ir judinamieji, todėl negali net kojų pajudinti. Tuomet apie natūralų gimdymą net kalbos nėra, nes vaiko neišstumsi. Epidūrinė nejautra yra vienas iš efektyviausių būdų skausmui malšinti gimdymo metu, praktiškai neduodanti pašalinių reiškinių, išskyrus galimą galvos skausmą. komplikacijų kiek žinau dar irgi nepasitaikė. taip kad jei ką, rinkitės epdūrinę nejautrą ir gimdymas nebus skausmingas thumbup.gif
Atsakyti
Kiekviena situacija labai individuali. As ishsizyziau epiduro, kuomet buvo tik 3cm. Akushere truputy pergyveno, kad gali atsidarymo procesa tai pristabdyti ir norejo tuo pachiu skatinamuosius leisti. Bet persigalvojo del skatinamuju ir nusprende pazhiuret kaip organizmas reaguos y epidura. Po 1,5val buvo jau pilnas atsidarymas, o dar uz pusvalandzhiuko laikiau savo pupa ant ranku wub.gif Man gimdymas buvo visai neblogi prisiminimai, tad mielai gimdysiu ir antra.Na aishku - tik su epiduru ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru. Už jį mokėjau 50 lt. Gydytoja, pas kurią gimdžiau, būtų iš savų pinigų sumokėjusi anesteziologui, bet kai pasakėm, kad sumokėjom, labai apsidžiaugė.
Aš net nežinau, kaip čia aprašyti. Vienu metu kai suleido nejaučiau kojų, tai daktaras šlapias visas su spiritu aplink lakstė ir vis klausinėjo ar jaučiu šaltį. Po kelių minučių, kojas jausti pradėjau. Bet nebuvo taip, kad skausmo nejausčiau. Jaučiau, tačiau "protingą", t.y. kurį galima buvo kentėti.
Ar gimdysiu antrąjį taip pat, - nežinau. Priklausys nuo situacijos ir skausmo.
Atsakyti
man nejautra dare pries atliekant cezary.tuo matu kai leido ten vaistus
man pataike y nerva buvo baisiai nemalonu,sausmas perbego per visa kunair vos nenukritau nuo operacines stalo taip papurte lyg stipri elektra.ir po sia diena ties ta vieta daznokai skauda nugara
Atsakyti
QUOTE(ges @ 2006 05 02, 13:47)
man nejautra dare pries atliekant cezary.tuo matu kai leido ten vaistus
man pataike y nerva buvo baisiai nemalonu,sausmas perbego per visa kunair vos nenukritau nuo operacines stalo taip papurte lyg stipri elektra.ir po sia diena ties ta vieta daznokai skauda nugara

prieš cezario pjūvį daro spinalinę nejautrą, o ne epidūrinę.
Atsakyti