QUOTE(KreKre @ 2006 05 17, 12:51)
Man buvo tik du cm ir tai per astuonias valandas. Padare epidurini nuskausminima ir pilnas atsidarymas per penkias valandas buvo. Tikriausiai tai nuo situacijos priklauso. Beje nuskausminimas irgi buvo 100%
Stumimo laiku siaip vaistu ir nebeleidzia, tad cia visai ne epiduro minusas. Del stuburo, praktiskai skauda visoms - ar su epiduru ar be jo gimdei. Man neskaudejo po gimdymo, kol dukra nepasieke septyniu kg svorio
Dar kazkuriam poste skaiciau del koju nejutimo. Tai cia irgi normalu. Vaistai veikia apie pusantros val, o pirma pusvalandi nejauciama koju. Viskas cia normalu
paskaicius iseina kad moteris kuri gimde su nuskausminimu - tai jau nenaturaliai

O tai kaip su tom kuriom cezari daro? Jos is vis nenormaliai pagimde, ar kaip? Nesuprantu tokio kategoriskumo.
Gerai jei gimdymas greitas ir ne toks skausmingas, tai ir be nuskausminimo gali gimdyti, bet kai uz sienas klykia kad mirstu, bet vaistu nenori, tai kazkoks barbarizmas...
Visiškai pritariu, abi dukrytes gimdžiau su epidūrų, trečią leliuką taip pat net negalvodama gimdysiu su epidūrų.Vaiko atėjimas į pasaulį, manau, kiekvienai mamytei yra pats didžiausias įvykis gyvenime. Taigi, jei yra galimybė pagimdyti be skausmo ir džiaugsme, su šypsena veide, kodėl gi turėtųme jos atsisakyti? Pagimdžius abu vaikučius su epidūrų mane buvo apėmusi euforiją, jokio nuovargio nejaučiau, buvau pilna energijos ir begalinio džiaugsmo. Prisiminkime mamytes, kurios gimdo kančiose, išsikankina ir pagimdžiusios galvoja, kad niekada daugiau nebegimdys, vienintelis jų noras būna kuo greičiau užmygti ir pailsėti. Visiškai nesuprantu mamyčių, kurios aiškina, kad naudojant epidūrinę nejautrą gimdymas jau nebenatūralus. Juk mes lygiai taip pat pačios pagimdome savo vaikučius, tik medikamentų pagalba sumažinamos mūsų kančios. Tai gal tada vadinkime nenatūraliai pagimdžiusiom ir visas, kuriom buvo skatinamas gimdymas, visas, kurias prakirpo, o jau apie Cezarį tai aplamai patyliu...Gaunasi kažkokia nesąmonė. Susidaro įspūdis, kad tos mamytės, kurios taip kategoriškai nusistačiusios prieš epidūrą ir laiko save didvyrėmis, tiesiog pavydi toms, kurios pagimdė džiaugsme ir be didelių kančių. Beje, su pirma dukryte, išbuvau 17 val. namuose su sąrėmiais, su antra - apie 4 val. taigi man gimdymo kančių pakako...
O jau nuo epidūro atlikimo abu vaikučius pagimdžiau per 3-4 val. Taigi, nuskausminta buvo tik pati gimdymų pabaiga.
Jei yra neapsisprendusių būsimų mamyčių, tikrai rekomenduoju epidūra, ir pamatysite, kad gimdymas gali būti malonumu, o ne begaline baime.