Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(Saule100 @ 2006 05 02, 19:54)
prieš cezario pjūvį daro spinalinę nejautrą, o ne epidūrinę.

O man irgi dare epidurine pries cezari. Is pradziu niekas neitare, kad reikes cezario todel ir buvo padarytas epiduras, o paskui tik daugiau vaistu suleido ir padare cezari.
Atsakyti
QUOTE(HERBERA @ 2006 05 03, 11:37)
O man irgi dare epidurine pries cezari. Is pradziu niekas neitare, kad reikes cezario todel ir buvo padarytas epiduras, o paskui tik daugiau vaistu suleido ir padare cezari.

Manyčiau visgi kad kateterį prieš cezarį giliau į stuburą įkišo, ne tik daugiau vaistų suleido.
Atsakyti
QUOTE(Renke @ 2004 12 02, 11:01)
Nu nežinau, nežinau. Aš tai esu skeptiškai nusiteikusi dėl epidūrinio ir kitokio nuskausminimo. Pati gimdžiau natūraliai ir nieko rolleyes.gif . Antrą taip pat gimdysiu naturaliai. O nuskausminimą darysiu tik jeigu tai bus būtina. Esu giliai įsitikinus, kad laaaabai daug lemia pačios moters nusiteikimas ir pasiruošimas gimdymui. Visa tai nėra taip baisu, kai moteris žino, kas vyksta, kodėl vyksta, ką daryti, kaip sau palengvinti tą procesą. Aš tai praėjus porai valandų po gimdymo sakiau, kad jau galiu gimdyti ir antrą - nieko čia baisaus. Gal galvosite, kad mano gimdymas labai lengvas buvo? Ne, nes nuo pat pirmos minutės teko skatinti, visą laiką buvau prijungta prie lašelinių, sąrėmiai buvo kas 3 minutes, gimdymas truko 12 valandų. Bet žinau, kad buvau gerai pasiruošusi ir viskas praėjo gerai.

Tarp kitko vakar kalbėjau su savo gydytoja, tai ji sakė, kad visi tie nuskausminimai vis tik yra narkotikai. Ir sakė, kad bent jau po cezario išėmus vaikelį, tas vaikelis būna visai kitoks, nei natūraliai gimęs. Jie būna kažkokie vangųs, prikvaišę. Ir ji dar kartą pabrėžė, kad kaip ten bebūtų, bet tie "narkotikai" veikia ir vaikelius. Tad be didelio reikalo, nereikėtų jų naudoti.

Sėkmės jums gimdant.

Aš tai nesuprantų tokių kategoriškų natūralisčių. man atrodo, kad gimdymai būna skirtingi, o ir mes nevienodos, skirtingai kenčiam skausmą ir t.t. taip pat nereikia ktegoriškai laikytis vienos daktarės nuomonės, kad epidūras yra narkotikai ar dar kažkokia nesąmonė. Kiti daktarai to taip nevadina. g.gif

Nieko nenoriu vertinti, bet man atrodo, kad tos mamytės, kurios kad ir kaip atsikentėjo per gimdymą, bet visvien tvirtina, kad reikia gimdyti natūraliai, tiesiog nori iš savęs padaryti kankinę ir didvyrę. Bet manau, kurios gimdė su nuskausminamais, tikrai ne prastesnės thumbup.gif
o taip pat tie tvirtinimai, kad gimdymo procesas priklauso nuo pasiruošimo ir nusiteikimo, irgi kažkokie save aukštinantys, juk visos mamytės ruošiasi savo vaikelio atėjimui į pasaulį ir tikrai nėra durnos, kad nežinotų, kas ir kodėl vyksta gimdymo metu.
O dėl to, kad antras gimdymas lengvesnis būna, irgi nevisada. Mano sesuo pirmą pagimdė per 3 val, o antrą per 12 val. D4l to ji ir nesidarė epidūro, nes manė, kad antras taip pat lengvai ir be didelių skausmų gims.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 26, 16:59)
Ne mažiau 4cm ir ne daugiau 7cm. be to turi būti gera gimdymo veikla, vaisiaus galva įsistačiusi į mažąjį dubenį. prieš procedūrą yra į veną sulašinama apie 1L skysčio. Skausmas panaikinamas 60-100% - tai priklauso nuo individualaus skausmo jutimo slenksčio. Man pvz. skausmą numalšino 100%-nieko nejaučiau thumbup.gif

Man buvo tik du cm ir tai per astuonias valandas. Padare epidurini nuskausminima ir pilnas atsidarymas per penkias valandas buvo. Tikriausiai tai nuo situacijos priklauso. Beje nuskausminimas irgi buvo 100% thumbup.gif
QUOTE(Gosiuke @ 2006 04 30, 12:43)
Man anesteziologiu VGN teko laukt apie val., kadangi daug gimdyviu ta diena buvo. Nors nenorejau as to epiduro, bet ji gruste igrudo, kadangi netasiveres gimdos kaklelis buvo, tad su skatinamaisiais eile saremiu turejau iskentet. Pliusas - praktiskai nejauciau tu saremiu skausmo, minusai-stumimo metu epiduras nebeveike, po gimdymo skauda stubura toj vietoj, ypac kai reik panesiot klecka.

Stumimo laiku siaip vaistu ir nebeleidzia, tad cia visai ne epiduro minusas. Del stuburo, praktiskai skauda visoms - ar su epiduru ar be jo gimdei. Man neskaudejo po gimdymo, kol dukra nepasieke septyniu kg svorio tongue.gif
Dar kazkuriam poste skaiciau del koju nejutimo. Tai cia irgi normalu. Vaistai veikia apie pusantros val, o pirma pusvalandi nejauciama koju. Viskas cia normalu mirksiukas.gif

paskaicius iseina kad moteris kuri gimde su nuskausminimu - tai jau nenaturaliai blink.gif O tai kaip su tom kuriom cezari daro? Jos is vis nenormaliai pagimde, ar kaip? Nesuprantu tokio kategoriskumo.
Gerai jei gimdymas greitas ir ne toks skausmingas, tai ir be nuskausminimo gali gimdyti, bet kai uz sienas klykia kad mirstu, bet vaistu nenori, tai kazkoks barbarizmas...
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2006 04 12, 22:31)
[i][/i]Man tai įdomu, ar yra koks tokių paslaugų kainininkas... blink.gif  g.gif Jaučiu, kad nelabai... blink.gif

na jei tokia info kabo ir koridoriuje pakabinta, manau yra biggrin.gif
Atsakyti
as gimziau su epiduru. tik keistai jis mane paveike... saremiu skausmai isnykdavo gal 5-15min ir vel skaudedavo, tad vaistus leido berods tris kartus kas valanda, taciau kol atejo reikiamas momentas as nejauciau nei koju, nei dubens nei nugaros nieko, bet skausma vistiek jauciau tragiska. tad nelabai supratau, veike jis ar ne? anesteziologas sake, kad manes "nepaima" tas epiduras kaip reikiant. bet kito gimdymo metu turbut vistiek prasysiu epiduru, vistiek manau bent dali skausmo jis tikrai numalsino
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2004 12 17, 06:09)
Ziedadulke, tavo sarasiukas dar labai mazas laugh.gif  va pasiemiau knyga, kuria neseniai gavau is ginekologes. Cia parasyta, kad epiduro pasekmes gali buti tokios:
1. suletejusi gimdymo veikla, del ko gali prireikt skatinamuju
2. gali sumazeti kraujospudis, todel pries darant epidura stato laseline
3. ypatingai retais atvejai gali buti koju silpnumas ir jus galit nepastovet ant koju, todel reikes gulet.
4. laikinai susilpnejes slapimo pusles tonusas ( apsidirbti galima kitaip tariant smile.gif )
5. gali sutrikti pojutis kada stumti - tada nurodymus stumti ar ne duoda sesele
6. po gimdymo gali skaudeti galva
7. itin retais atvejais gali buti kvepavimo sutrikimai, infekcija, nervo pazeidimas arba paralyzius
8. nezymus nugaros skausmas ( tempimas) epiduro atlikimo vietoje, kuris paprastai praeina po savaites.

pasiemus kokiu "romtesniu " antibijotiku aprasymo lapeli dar ne tiek salutiniu poveikiu rasi ... nuo galvos skausmo iki kliedejimo lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(ruci @ 2006 04 12, 22:31)
[i][/i]Man tai įdomu, ar yra koks tokių paslaugų kainininkas... blink.gif  g.gif Jaučiu, kad nelabai... blink.gif

Yra sitie ikainiai, 1 aukste gale, prie soninio isejimo skelbimu lentoj.
Atsakyti
Aš tai už epidūrą thumbup.gif . Nejaučiau jokių sarėmių, galėjau ramiai bendraut su vyru drinks_cheers.gif Manau ir jam buvo daug lengviau, nei aš ten būčiau kankinusis ir dejavusi. Ir beje, aš girdėjau, kad nuskausminus greičiau atsidarinėja gimda, nes moteris atsipalaidavus, nekenčia jokių skausmų.
Ir, beje, labai džiaugiuos, kad pasidariau epidūra thumbup.gif , nes man staiga prireikė cezario, tai tik daugiau vaistų suleido. nebereikėjo laiko gaišt įvedinėjant kokias adatas.
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 05 17, 12:51)
Man buvo tik du cm ir tai per astuonias valandas. Padare epidurini nuskausminima ir pilnas atsidarymas per penkias valandas buvo. Tikriausiai tai nuo situacijos priklauso. Beje nuskausminimas irgi buvo 100%  thumbup.gif
Stumimo laiku siaip vaistu ir nebeleidzia, tad cia visai ne epiduro minusas. Del stuburo, praktiskai skauda visoms - ar su epiduru ar be jo gimdei. Man neskaudejo po gimdymo, kol dukra nepasieke septyniu kg svorio  tongue.gif
Dar kazkuriam poste skaiciau del koju nejutimo. Tai cia irgi normalu. Vaistai veikia apie pusantros val, o pirma pusvalandi nejauciama koju. Viskas cia normalu  mirksiukas.gif

paskaicius iseina kad moteris kuri gimde su nuskausminimu - tai jau nenaturaliai  blink.gif  O tai kaip su tom kuriom cezari daro? Jos is vis nenormaliai pagimde, ar kaip? Nesuprantu tokio kategoriskumo.
Gerai jei gimdymas greitas ir ne toks skausmingas, tai ir be nuskausminimo gali gimdyti, bet kai uz sienas klykia kad mirstu, bet vaistu nenori, tai kazkoks barbarizmas...

Visiškai pritariu, abi dukrytes gimdžiau su epidūrų, trečią leliuką taip pat net negalvodama gimdysiu su epidūrų.Vaiko atėjimas į pasaulį, manau, kiekvienai mamytei yra pats didžiausias įvykis gyvenime. Taigi, jei yra galimybė pagimdyti be skausmo ir džiaugsme, su šypsena veide, kodėl gi turėtųme jos atsisakyti? Pagimdžius abu vaikučius su epidūrų mane buvo apėmusi euforiją, jokio nuovargio nejaučiau, buvau pilna energijos ir begalinio džiaugsmo. Prisiminkime mamytes, kurios gimdo kančiose, išsikankina ir pagimdžiusios galvoja, kad niekada daugiau nebegimdys, vienintelis jų noras būna kuo greičiau užmygti ir pailsėti. Visiškai nesuprantu mamyčių, kurios aiškina, kad naudojant epidūrinę nejautrą gimdymas jau nebenatūralus. Juk mes lygiai taip pat pačios pagimdome savo vaikučius, tik medikamentų pagalba sumažinamos mūsų kančios. Tai gal tada vadinkime nenatūraliai pagimdžiusiom ir visas, kuriom buvo skatinamas gimdymas, visas, kurias prakirpo, o jau apie Cezarį tai aplamai patyliu...Gaunasi kažkokia nesąmonė. Susidaro įspūdis, kad tos mamytės, kurios taip kategoriškai nusistačiusios prieš epidūrą ir laiko save didvyrėmis, tiesiog pavydi toms, kurios pagimdė džiaugsme ir be didelių kančių. Beje, su pirma dukryte, išbuvau 17 val. namuose su sąrėmiais, su antra - apie 4 val. taigi man gimdymo kančių pakako...
O jau nuo epidūro atlikimo abu vaikučius pagimdžiau per 3-4 val. Taigi, nuskausminta buvo tik pati gimdymų pabaiga.
Jei yra neapsisprendusių būsimų mamyčių, tikrai rekomenduoju epidūra, ir pamatysite, kad gimdymas gali būti malonumu, o ne begaline baime.
Atsakyti
Nors laukiam savo pirmagymio,as irgi uz epidura.Kam kankintis kaip akmens amziuje? smile.gif
Atsakyti
As epiduro ir noriu, ir bijau. Esu skaiciusi, kad po epiduro kai kurios moterys turi problemu su nugara ir yra nuolatines kineziterapeutu pacientes...
Atsakyti
QUOTE(Ilona_J @ 2006 05 31, 16:18)
Visiškai nesuprantu mamyčių, kurios aiškina, kad naudojant epidūrinę nejautrą gimdymas jau nebenatūralus. Juk mes lygiai taip pat pačios pagimdome savo vaikučius, tik medikamentų pagalba sumažinamos mūsų kančios. Tai gal tada vadinkime nenatūraliai pagimdžiusiom ir visas, kuriom buvo skatinamas gimdymas, visas, kurias prakirpo, o jau apie Cezarį tai aplamai patyliu...Gaunasi kažkokia nesąmonė.

Na, aš dar neišbandžiau gimdymo "malonumų", bet kažkaip visada žiauriai bijojau visokių adatų, o čia dar į stuburą. Bet didžiausią įspūdį man paliko paskaita, kur pasakojo apie hormonus gimdymo metu. Pasirodo, gaunasi uždaras ratas - vieni sukelia sąrėmius, bet tuo pačiu metu kiti (berods endorfinai) padeda malšinti skausmą. Jie patenka ir vaikeliui, kuris jaučia ne ką mažesnį skausmą, ieškodamas kelio į šį pasaulį. Kai mamytę nuskausmina, vaikelis lieka, taip sakant, "ant ledo". Tai gaunasi, kad ne tik apie savo, bet ir apie jo skausmą turėtume pagalvoti besirinkdamos nuskausminimą.
Aišku, hormoninė grandinė nutrūksta ir paniškai bijant gimdymo ir skausmo, tada gal tikrai geriau epidūrinis
Atsakyti