Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Nezinau, ar cia "i tema", bet diskutuojant apie epidurine nejautra daznai moterims kyla ir klausimas reikia moket uz ja ar ne. Tai va cia internete radau straipsni ta tema. Placiau cia
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2006 06 22, 15:02)
Man nedavė gerti, tik vilgė lūpas. Aš gimdžiau be epidūro. Šitą gyvo žmogaus troškinimą jos komentavo taip- o vdrug reiks jus, ponička, į operacinę... Žinau, kad jeigu gresia cezaris, tai neduoda valgyt, o dėl gėrimo tai turbūt irgi g.gif

Aš tai ištisai pliumpinau mineralinį ir nieks man nieko nesakė, gimdžiau su epidūru thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 06 22, 16:37)
Gimdymo metu neduoda nei valgyti nei gerti, nes nežinia kada natūralus gimdymas baigsis cezariu. O bet kokios operacijos metu skrandis turi būti tuščias, kitaip yra pavojus, kad narkozės metu skrandžio turinys pateks į kvėpavimo takus.

Aš svajojau gimdyti natūraliai ir gražiai smile.gif Deja viskas buvo kitaip. Dėl aukšto spaudimo teko gimdymą skatinti. Šį atvejį buvau apgalvojus ir žinojau, kad norėsiu nuskausminimo, pvz. epidūro. Bet epidūrą man rekomendavo ir kaip kraujospūdį mažinančią priemonę (labai efektyvei numušė). Nors man buvo didelė tikimybė, kad teks daryti cezarį, gerti leido. Tik jau pagimdžius, dar neišėjus placentai, leido tik mažą gurkšnelį.

QUOTE(spokasz @ 2006 09 19, 22:58)
Nezinau, ar cia "i tema", bet diskutuojant apie epidurine nejautra daznai moterims kyla ir klausimas reikia moket uz ja ar ne. Tai va cia internete radau straipsni ta tema. Placiau cia

Apie tai kad reiktų už epidūrą mokėti nebuvo net kalbos
Atsakyti
QUOTE(spokasz @ 2006 09 19, 22:58)

NIU GERAS TEN JUG MANO STRAIPSNIS blush2.gif blush2.gif blush2.gif TIK DUKRYTES AMZIUS NE TOKS PARASYTAS g.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleMa @ 2006 09 22, 17:57)
Aš svajojau gimdyti natūraliai ir gražiai  smile.gif Deja viskas buvo kitaip. Dėl aukšto spaudimo teko gimdymą skatinti. Šį atvejį buvau apgalvojus ir žinojau, kad norėsiu nuskausminimo, pvz. epidūro. Bet epidūrą man rekomendavo ir kaip kraujospūdį mažinančią priemonę (labai efektyvei numušė). Nors man buvo didelė tikimybė, kad teks daryti cezarį, gerti leido. Tik jau pagimdžius, dar neišėjus placentai, leido tik mažą gurkšnelį.
Apie tai kad reiktų už epidūrą mokėti nebuvo net kalbos

O idomu ar reikia vis tiek uz epidura moketi,jei jis nesuveikia,juk delto kaltas gyd.kuris nepataike ar pan.,ar po to bando dar karta g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 10, 12:12)
O idomu ar reikia vis tiek uz epidura moketi,jei jis nesuveikia,juk delto kaltas gyd.kuris nepataike ar pan.,ar po to bando dar karta  g.gif ?

Na as mokejau 200LT man jis nesuveike o pinigeliu atiduoti niekas net negalvojo juk as kalta "tipo" kad man jis nesuveike
Atsakyti

dar norėjau patarti mamytėms, kurios gimdys su epidurine nejautra: Po jos kartais būna komplikacija, kuria ne visi gydytojai pripažįsta ir dažnai palieka moterį vieną kamuotis. Tai kietojo smegenų dangalo pradūrimas netyčia. Vaistai tada patenka ir virš dangalo (kaip ir turėtų būti) ir giliau... Tai dažniausiai neturi įtakos pačiam nuskausminimui - jis pavyksta, ir gal net geriau. Tiesiog po to, jau pagimdžius, pro skylute dangale pastoviai teka smegenų skystis (ne į išore, bet teka). Dėl to, atsikėlus iš gulimos padėties moterims LABAI SKAUDA GALVĄ. Tai būdingas skausmas, jis visad susijęs su vertikalia padėtimi ir yra labai stiprus, su pykinimais ir t.t.t. Praeina savaime, bet reik kankintis kelias savaites, kol skylutė užsitraukia... Kiek skaičiau forume, tai pasitaiko, ir net mamoms pasakoma, kad pačios kaltos, kad per staigiai kėlėsi ar pan...
Tai komplikacija, kurios normaliai neturėtų būti. Ir ją galima gydyti. Tam daromas "kamštis" iš pačios moters kraujo, kiek aukščiau duriama dar kart ir sukrešėjęs kraujas sustabdo nutekėjimą. Kiek teko matyti, moterys, kurias ištinka tokia komplikacija, labai labai nori būti pagydytos... Nors gal dabar ir atrodo, kad to neprireiks. Tiesiog kartais anesteziologai nepripažįsta savo klaidų ir netaiso.
O šiaip nuskausminimas, komplikacijų gydymas ir t.t.t. - yra nemokami valstybinėse gydymo įstaigose pacientams, kurie turi draudimą ar pan. Jei mokate į kišenę, tai jau turėtumėte nebesitikėti gauti pinigų atgalios (nebent labai užsinorėtų pats kyšio gavėjas...).
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 10 10, 18:30)
dar norėjau patarti mamytėms, kurios gimdys su epidurine nejautra: Po jos kartais būna komplikacija, kuria ne visi gydytojai pripažįsta ir dažnai palieka moterį vieną kamuotis. Tai kietojo smegenų dangalo pradūrimas netyčia. Vaistai tada patenka ir virš dangalo (kaip ir turėtų būti) ir giliau... Tai dažniausiai neturi įtakos pačiam nuskausminimui - jis pavyksta, ir gal net geriau. Tiesiog po to, jau pagimdžius, pro skylute dangale pastoviai teka smegenų skystis (ne į išore, bet teka). Dėl to, atsikėlus iš gulimos padėties moterims LABAI SKAUDA GALVĄ. Tai būdingas skausmas, jis visad susijęs su vertikalia padėtimi ir yra labai stiprus, su pykinimais ir t.t.t. Praeina savaime, bet reik kankintis kelias savaites, kol skylutė užsitraukia... Kiek skaičiau forume, tai pasitaiko, ir net mamoms pasakoma, kad pačios kaltos, kad per staigiai kėlėsi ar pan...
Tai komplikacija, kurios normaliai neturėtų būti. Ir ją galima gydyti. Tam daromas "kamštis" iš pačios moters kraujo, kiek aukščiau duriama dar kart ir sukrešėjęs kraujas sustabdo nutekėjimą. Kiek teko matyti, moterys, kurias ištinka tokia komplikacija, labai labai nori būti pagydytos... Nors gal dabar ir atrodo, kad to neprireiks. Tiesiog kartais anesteziologai nepripažįsta savo klaidų ir netaiso.
O šiaip nuskausminimas, komplikacijų gydymas ir t.t.t. - yra nemokami valstybinėse gydymo įstaigose pacientams, kurie turi draudimą ar pan. Jei mokate į kišenę, tai jau turėtumėte nebesitikėti gauti pinigų atgalios (nebent labai užsinorėtų pats kyšio gavėjas...).

Net baisu pasidare,as galvoju gimdyti tik su epiduru,bet cia paskaicius tai net nebezinau g.gif
Atsakyti

Tai labai reta komplikacija. Yra ir daug kitų... Turėtum žinoti ir aptarti jas visas su gydytoja. Komplikacijos yra retos, kas kita - šalutinis poveikis, kuris pasireiškia daug dažniau (niekas juk nepraeina be pasekmių). Ir komplikacijas, ir šalutinį poveikį, ir privalumus tau turi išaiškinti gydytojai, kurie tavimi rūpinasi. Kai prašysi anestezijos, juk pasirašysi popierius. Tai ar žinai, po kuo pasirašysi....?
Sužinok. Gal tai pakeis tavo sprendimą...
Bijoti tikrai nereikia, milijonai moterų pasaulyje epidurine nejautra labai patenkintos.
Baimė ir nežinojimas mūsų didžiausi priešai.
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 10, 20:18)
Net baisu pasidare,as galvoju gimdyti tik su epiduru,bet cia paskaicius tai net nebezinau  g.gif

Tik nesijaudink, viskas gerai bus! Man dare epidurini, nes ilgai laukt reikejo kol kaklelis atsidarys 16 val.Tai uztirpsta kojos ir beveik nebejauti saremiu. kai jau gimdymas arteja, vaistai pradeda nebeveikti, o ir ju dozes nedidina, reikia, kad pati jaustum kaip stumt ir t.t.Tai kokia valandele teks vistiek skausmus jausti
Atsakyti
MAMOS KURIOS GIMDET SU EPIDURU tap ir nesupratau ar jums nuskausmino tik saremius, ar nejautet skausmu dideliu ir gimdant?Pasimeciau visai tarp daugelio komentaru.Kaip minejau nejauciau tik saremiu, o kai kaklelis buvo atsidares jau astuonis cm, vaistai nebeveike, bet man ir sake, kad taip turi buti, nes patį gimdymo procesa jausti turiu pati. Bet tiksliai zinau, kad be epiduro buciau isprotejus taip ilgai kankintis.
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 10, 22:59)
MAMOS KURIOS GIMDET SU EPIDURU tap ir nesupratau ar jums nuskausmino tik saremius, ar nejautet skausmu dideliu ir gimdant?Pasimeciau visai tarp daugelio komentaru.Kaip minejau nejauciau tik saremiu, o kai kaklelis buvo atsidares jau astuonis cm, vaistai nebeveike, bet man ir sake, kad taip turi buti, nes patį gimdymo procesa jausti turiu pati. Bet tiksliai zinau, kad be epiduro buciau isprotejus taip ilgai kankintis.

Taip, jau kai buna toks didelis atsidarymas vaistuku tiesiog nebeleidzia, nes tada pati nesugebetum pagimdyti vaikeliuko g.gif
O man jis tiesiog nesuveike verysad.gif
Atsakyti