Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Man lygiai taip pat, nuskausmino tik saremius, bet gal tik pora val iki gimdymo. Galvojau, kad galiu ir be vaistu, bet kai saremiai pradejo kartotis maziau nei kas minute, tai kazkaip apsigalvojau blush2.gif ! O pati gimdyma jauciau ir tuo dziaugiuosi, jis truko vos 25 min ir tie pojuciai su nieko nesulyginami, man buvo labai svarbu jausti, kaip mano mazyle ateina i si pasauli wub.gif !
Atsakyti
QUOTE(gooda @ 2006 10 11, 11:42)
Man lygiai taip pat, nuskausmino tik saremius, bet gal tik pora val iki gimdymo. Galvojau, kad galiu ir be vaistu, bet kai saremiai pradejo kartotis maziau nei kas minute, tai kazkaip apsigalvojau  blush2.gif ! O pati gimdyma jauciau ir tuo dziaugiuosi, jis truko vos 25 min ir tie pojuciai su nieko nesulyginami, man buvo labai svarbu jausti, kaip mano mazyle ateina i si pasauli  wub.gif !

Tau pasiseke, kad 25min, as tai valanda su puse "stumiau", nors vaikiukas ir nedidelis buvo, ir tai pavargau nezmoniskai dar dakteres subego ir ant pilvo sugule, kad man padetu pagimdyt, o jei dar buciau saremius kentejus, tai tikriausiai visai jegu nebebutu paciai pagimdyt.Man tai truputi didvyres tos mamos kurios be epiduro gimdo, bet man pritruko jegu kankintis
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 11, 21:54)
Tau pasiseke, kad 25min, as tai valanda su puse "stumiau", nors vaikiukas ir nedidelis buvo, ir tai pavargau nezmoniskai dar dakteres subego ir ant pilvo sugule, kad man padetu pagimdyt, o jei dar buciau saremius kentejus, tai tikriausiai visai jegu nebebutu paciai pagimdyt.Man tai truputi didvyres tos mamos kurios be epiduro gimdo, bet man pritruko jegu kankintis

drinks_cheers.gif , as irgi taip sakau, lenkiu galva pries tas mamas kurios visiskai nenusiskausmina notworthy.gif , bet mano nuomone, kam kankintis, jai yra galimybe nesikankint g.gif , ypac jai komlikacijos, ar kaip tau uzsitesia gimdymas!!!
Atsakyti
jūs čia šnekat apie epidūra, o aš nežinau kam tiksliai ji taikoma, kur jie leidžiami.ga paaiškinkit, nes kaip mato dar žzalia visai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(AGNIUXX @ 2006 10 12, 13:12)
jūs čia šnekat apie epidūra, o aš nežinau kam tiksliai ji taikoma, kur jie leidžiami.ga paaiškinkit, nes kaip mato dar žzalia visai  verysad.gif

PASKAITYK TEMA PAVADINIMU ''VISKAS APIE EPIDURINE NEJAUTRA'', ZEMIAU SAVO TEMOS RASI.
GALI DARYTI KIEKVIENAI NORINCIAI SUMAZINTI SAREMIU SKAUSMUS.VAISTAI LEIDZIAMI I STUBURA, NUGAROS APACIOJE.NU PAPRASTESNIAIS ZODZIAIS NEBEGALEJAU PARASYT.
Atsakyti
Aš tai ir noriu gimdyt su epidūru.Tada mažiau stresuojasi leliukas.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2006 10 16, 20:34)
Aš tai ir noriu gimdyt su epidūru.Tada mažiau stresuojasi leliukas.

Nezinau ar tai tiesa ar ne, nu del to, kad leliui streso maziau, bet as gimdziau su epiduru ir mano mazoji tikrai rami. Gal cia ir sutapimas, nes pats gimdymas buvo ramus, greitas ir be komplikaciju, o tai sako irgi labai atsiliepia leliaus ramybei!
Atsakyti
Gal bus įdomu gauti šiokios tokios info apie epidūrą toms, kurios tiesiog bijo skausmo ir tik dėl to ruošias su epidūru gimdyt: ax.gif

Žiūrėjau prieš porą dienų laidą apie vaikus, nėštumą ir kt bobiškus dalykėlius, tame tarpe ten ir apie epidūrą buvo kalbėta. Tai vat, sakė profesorius, kad pats epidūras buvo sukurtas tam, kad jei yra kokių tai komplikacijų gimdymo metu (gręsmė mamos ar vaiko sveikatai dėl per ilgai užsitęsusio gimdymo arba ilgai užsitęsęs gimdymas, kuris jau seniai ir vaiką ir kudikį išvargino iki samonės netekimo ir pan.) kad palengvint ir be to išsekinantį procesą, ir minėjo pakankamai dažnas pasėkmes epidūro: problemos su kojomis, nugara (skausmai). Tiesa, neminėjo tikslaus šių šalutinio poveikio ligų pavadinimų, bet paminėjo, kad gydymas po to ilgas būna.
Laidos reziume: jei gimdymas normalus, geriau nieko sau į stuburo nervą nekaišiot, nes galima vėliau pasigailėt. (na, čia nekalbant apie paralyžavimą-tai išvis atskira tema) smile.gif

Pridursiu nuos savęs: ta vieta, kur kišamasi darant epidūrą, yra centrinės žmogaus nervų sistemos didelė sudedamoji dalis. (čia tik žiniai) Ir jei ttt jus suparaližuos ne leisk Dieve, gydytojui ar anasteziologui nieko nebus - į kalėjimą jūs jo nepasodinsit (kalbu iš patirties), o vat jūs niekad vaikščiot negalėsit. (už tai be skausmo pagimdysit) thumbup.gif Žiauru, bet tiesa.

Beje, nuskausminimas pratęsia "malonumą" - gimdymą. tongue.gif Kuo mažiau į save leisit vaistų tuo greičiau pasibaigs jūsų išbandymas ir greičiau išvisit savo dienos herojų (heroję). lotuliukas.gif
4u.gif
Viskas, kas buvo parašyta, taikytina be abėjonės tik normaliam gimdymui. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 17 spalio 2006 - 14:04
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 17, 13:56)
Gal bus įdomu gauti šiokios tokios info apie epidūrą toms, kurios tiesiog bijo skausmo ir tik dėl to ruošias su epidūru gimdyt:  ax.gif

Žiūrėjau prieš porą dienų laidą apie vaikus, nėštumą ir kt bobiškus dalykėlius, tame tarpe ten ir apie epidūrą buvo kalbėta. Tai vat, sakė profesorius, kad pats epidūras buvo sukurtas tam, kad jei yra kokių tai komplikacijų gimdymo metu (gręsmė mamos ar vaiko sveikatai dėl per ilgai užsitęsusio gimdymo arba ilgai užsitęsęs gimdymas, kuris jau seniai ir vaiką ir kudikį išvargino iki samonės netekimo ir pan.) kad palengvint ir be to išsekinantį procesą, ir minėjo pakankamai dažnas pasėkmes epidūro: problemos su kojomis, nugara (skausmai). Tiesa, neminėjo tikslaus šių šalutinio poveikio ligų pavadinimų, bet paminėjo, kad gydymas po to ilgas būna.
Laidos reziume: jei gimdymas normalus, geriau nieko sau į stuburo nervą nekaišiot, nes galima vėliau pasigailėt. (na, čia nekalbant apie paralyžavimą-tai išvis atskira tema)  smile.gif

Pridursiu nuos savęs: ta vieta, kur kišamasi darant epidūrą, yra centrinės žmogaus nervų sistemos didelė sudedamoji dalis. (čia tik žiniai) Ir jei ttt jus suparaližuos ne leisk Dieve, gydytojui ar anasteziologui nieko nebus - į kalėjimą jūs jo nepasodinsit (kalbu iš patirties), o vat jūs niekad vaikščiot negalėsit. (už tai be skausmo pagimdysit)  thumbup.gif  Žiauru, bet tiesa.

Beje, nuskausminimas pratęsia "malonumą" - gimdymą.  tongue.gif Kuo mažiau į save leisit vaistų tuo greičiau pasibaigs jūsų išbandymas ir greičiau išvisit savo dienos herojų (heroję).  lotuliukas.gif
4u.gif
Viskas, kas buvo parašyta, taikytina be abėjonės tik normaliam gimdymuicool.gif

Nanuk, as pilnai sutinku su tavimi ir panasios nuomones buvau apie epidura pries savo gimdyma (buvau skaiciusi, kad gali buti problemu su kojomis, jei anesteziologas nepataiko i reikiamus taskus, kad po to gali kankinti nugaros skausmai ir pan.) ir gimdyti vaziavau nusiteikusi gimdyti naturaliai, be epiduro. Bet... Kai saremiu skausmai suriete taip, kad jau akyse zaliavo, labai gailejausi, kad nepasirinkau epiduro doh.gif Na, mano gimdymas del komplikaciju baigesi cezario pjuviu, bet dabar kai prisismenu tuos saremiu skausmus, tai nebesu tokia kategoriska epiduro atzvilgiu smile.gif Viena yra svarstyti apie epiduro pliusus ir minusus, ir visai kas kita - susidurti su saremiu skausmu blush2.gif
Atsakyti
Sakykit ar daro epidura apkuniom? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2006 10 17, 17:31)
Nanuk, as pilnai sutinku su tavimi ir panasios nuomones buvau apie epidura pries savo gimdyma (buvau skaiciusi, kad gali buti problemu su kojomis, jei anesteziologas nepataiko i reikiamus taskus, kad po to gali kankinti nugaros skausmai ir pan.) ir gimdyti vaziavau nusiteikusi gimdyti naturaliai, be epiduro. Bet... Kai saremiu skausmai suriete taip, kad jau akyse zaliavo, labai gailejausi, kad nepasirinkau epiduro doh.gif  Na, mano gimdymas del komplikaciju baigesi cezario pjuviu, bet dabar kai prisismenu tuos saremiu skausmus, tai nebesu tokia kategoriska epiduro atzvilgiu smile.gif  Viena yra svarstyti apie epiduro pliusus ir minusus,  ir visai kas kita - susidurti su saremiu skausmu blush2.gif

Pilnai sutinku su Gytr- tokia rizika del komplikacijų egzistuoja visuomet, taciau i gimdyma bet kokiu atveju as ziuriu kaip i medicinine intervencija, kuriai butinas nuskausminimas. Ir nieko cia ner naturalaus tuose skausmuose (nes gimdymo skausmai atsirado tik tuomet kai zmogus ant dvieju koju pradejo vaikscioti ax.gif ) Tai negi dabar del siu komplikaciju galimybes (beje labai mazos) atsisakyti nuskausminimo visiems operuojamiems ligoniams.
O is savo patirties galiu pasakyti: gimdziau abu vaikucius su nuskausminimu, pirmasis gime normaliai, o antrasis tiesiog saute issove, gydytoja vos spejo nuskausminti doh.gif ir gimdymo veikla nesuletejo. Ir gimdziau ramiai, be menkiausio skausmo ir pogimdyminis laikotarpis buvo labai sklandus. Todel as uz nejautra, nu jau vien ko verti garsai gimdymo skyriuje, kai moteriskes rekia, neisizeiskit, kaip skerdziamos. Kai isgirdau, tai man bet kokios dvejones isgaravo
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 10, 15:59)
MAMOS KURIOS GIMDET SU EPIDURU tap ir nesupratau ar jums nuskausmino tik saremius, ar nejautet skausmu dideliu ir gimdant?Pasimeciau visai tarp daugelio komentaru.Kaip minejau nejauciau tik saremiu, o kai kaklelis buvo atsidares jau astuonis cm, vaistai nebeveike, bet man ir sake, kad taip turi buti, nes patį gimdymo procesa jausti turiu pati. Bet tiksliai zinau, kad be epiduro buciau isprotejus taip ilgai kankintis.

Nuo tos minutes kai suleido epidiura nebejaucio jokio skausmelio thumbup.gif , nei saremiu, nei skausmo stumimo metu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti