QUOTE(Nanuk @ 2006 10 17, 13:56)
Gal bus įdomu gauti šiokios tokios info apie epidūrą toms, kurios tiesiog bijo skausmo ir tik dėl to ruošias su epidūru gimdyt:
Žiūrėjau prieš porą dienų laidą apie vaikus, nėštumą ir kt bobiškus dalykėlius, tame tarpe ten ir apie epidūrą buvo kalbėta. Tai vat, sakė profesorius, kad pats epidūras buvo sukurtas tam, kad jei yra kokių tai komplikacijų gimdymo metu (gręsmė mamos ar vaiko sveikatai dėl per ilgai užsitęsusio gimdymo arba ilgai užsitęsęs gimdymas, kuris jau seniai ir vaiką ir kudikį išvargino iki samonės netekimo ir pan.) kad palengvint ir be to išsekinantį procesą, ir minėjo pakankamai dažnas pasėkmes epidūro: problemos su kojomis, nugara (skausmai). Tiesa, neminėjo tikslaus šių šalutinio poveikio ligų pavadinimų, bet paminėjo, kad gydymas po to ilgas būna.
Laidos
reziume: jei gimdymas normalus, geriau nieko sau į stuburo nervą nekaišiot, nes galima vėliau pasigailėt. (na, čia nekalbant apie paralyžavimą-tai išvis atskira tema)
Pridursiu nuos savęs: ta vieta, kur kišamasi darant epidūrą, yra centrinės žmogaus nervų sistemos didelė sudedamoji dalis. (čia tik žiniai) Ir jei ttt jus suparaližuos ne leisk Dieve, gydytojui ar anasteziologui nieko nebus - į kalėjimą jūs jo nepasodinsit (kalbu iš patirties), o vat jūs niekad vaikščiot negalėsit. (už tai be skausmo pagimdysit)

Žiauru, bet tiesa.
Beje, nuskausminimas pratęsia "malonumą" - gimdymą.

Kuo mažiau į save leisit vaistų tuo greičiau pasibaigs jūsų išbandymas ir greičiau išvisit savo dienos herojų (heroję).

Viskas, kas buvo parašyta, taikytina be abėjonės
tik normaliam gimdymui.
Nanuk, as pilnai sutinku su tavimi ir panasios nuomones buvau apie epidura pries savo gimdyma (buvau skaiciusi, kad gali buti problemu su kojomis, jei anesteziologas nepataiko i reikiamus taskus, kad po to gali kankinti nugaros skausmai ir pan.) ir gimdyti vaziavau nusiteikusi gimdyti naturaliai, be epiduro. Bet... Kai saremiu skausmai suriete taip, kad jau akyse zaliavo, labai gailejausi, kad nepasirinkau epiduro

Na, mano gimdymas del komplikaciju baigesi cezario pjuviu, bet dabar kai prisismenu tuos saremiu skausmus, tai nebesu tokia kategoriska epiduro atzvilgiu

Viena yra svarstyti apie epiduro pliusus ir minusus, ir visai kas kita - susidurti su saremiu skausmu