Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

...Ir nieko cia ner naturalaus tuose skausmuose...

Na, gamtoje visos būtybės jaučia skausmą, nes taip reikia tam, kad gimdyvė neužmigtų ir laiku pergraužtų bambagyslę. 4u.gif
Skausmas-naturalu.

Aš nesiginčysiu dėl to ar epidūro reik, tėgu kiekvienas pats sprendžia, bet gamtoje epidūro nėra mirksiukas.gif tai kas natūraliau? Skausmas ar epidūras? tongue.gif

Be to, būna moterų, kurios nejaučia skausmo umn.gif. Tai paaiškinta jau seniai-jos nebijo gimdymo, priima jį ramiai, kaip normalų dalyką. Na, apie tai nepapasakosi vienu sakiniu, nes apie tai yra knygos parašytos.

Pajuokausiu: po gimdymo skausmų (be nuskausminimo aišku) bet koks kitas pasirodys juokingas. Išvada: gimdymas grudina. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 18 spalio 2006 - 08:36
As irgi buvau uz naturalu gimdyma, taip ir bandziau daryti, bet kai mane pamate gydytoja, tai net neklausus pakviete anesteziologa! Man saremiai kartojosi dazniau nei kas minute, nebuvo net kada atsikvept, taciau nuskausmino mane tik porai valandu iki gimdymo, pries tai viska ir pati gimdyma jauciau! Nejautra kartais tikrai gelbsti!!! O del paralyziaus, tai beveik neimanoma, nes epidura daro keturiais slanksteliais zemiau tu slanksteliu, kuriuose butent ir yra nervai galintys paralizuoti! Jei prireiks as ir antra gimdysiu su nuskausminimu, sekmes mums visoms mirksiukas.gif !
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 18, 09:33)
1. Na, gamtoje visos būtybės jaučia skausmą, nes taip reikia tam, kad gimdyvė neužmigtų ir laiku pergraužtų bambagyslę.  4u.gif
Skausmas-naturalu.
2. Be to, būna moterų, kurios nejaučia skausmo umn.gif. Tai paaiškinta jau seniai-jos nebijo gimdymo, priima jį ramiai, kaip normalų dalyką. Na, apie tai nepapasakosi vienu sakiniu, nes apie tai yra knygos parašytos.
3. Pajuokausiu: po gimdymo skausmų (be nuskausminimo aišku) bet koks kitas pasirodys juokingas. Išvada: gimdymas grudina.  biggrin.gif

1. Gamtoje ir susizeides zverys sau zaizdas issilaizo!!! Tai kam mums tada vaistai ir narkozes g.gif , gal naturaliai reiketu gydytis g.gif ?!!
2. Na as visai nebijojau gimdymo, buvau labai rami net ir per saremius, bet skausmas nuo to nebuvo mazesnis! Sutinku, kad vienom skauda maziau, kitoms daugiau, bet cia jau nuo moters fiziologijos, o ne nuo baimiu priklauso! Zinoma rami gimdyve greiciau pagimdys nei panikuojanti, bet ar jei maziau skaudes labai abejoju!!!
3. Padiskutuosim sita tema, vasari, kai jau busi pagimdziusi mirksiukas.gif !!!

As tikrai nenusistacius ir gerbiu tave uz tai, kad taip tvirtai apsisprendus gimdyti naturaliai, bet is savo patirties sakau, kad tomis akimirkomis viskas atrodo kitaip! Sekmes ir tikiuosi tau pavyks pagimdyti naturaliai mirksiukas.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gooda: 18 spalio 2006 - 09:09
Pirma suneli gimdziau naturaliai.Skausmas dar buvo pakenciamas,kol vandenu maisas buvo netrukes.O kai ji perplese tai 1val. uzteko kad suprasciau kas yra skausmas. Po to stumti sekesi sunkiai jegu nebuvo visai,vaikeliu deguonies truko.Suplisau visa, kirpo,daugiau negu men. tarpviete skaudejo. Bet viskas greit uzsimirsta. smile.gif Antra gimdziau su epidurine.Pries tai ilgai svarsciau,galvojau, rinkausi gydytoja g.gif Siame gimdyme vyravo neapsakoma ramybe. Stumimas sekesi puikiai.Kiekvienu stumimu jauciau kaip vaikelis arteja. Sunelis gime puikai, o as nei plisau, nei kirpo nors lipk nuo stalo ir keliauk namo lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, daugumai epiduras suveike ir nepaliko jokiu neigiamu pasekmiu. Smagu girdeti. 4u.gif Jis man taip pat suveike ir viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gooda @ 2006 10 18, 09:06)
O del paralyziaus, tai beveik neimanoma, nes epidura daro keturiais slanksteliais zemiau tu slanksteliu, kuriuose butent ir yra nervai galintys paralizuoti!

Paralyžuoja ne nuo pačios anestezijos, o nuo uždegimo po jos. Ypač, jei gydytojai laiku nepastebi ir neprišeria tavęs atitinkamu kiekiu stiprių antibiotikų.
Vis dėlto uždegimai yra pakankamai reti.
Aš vieną kartą išbandžiau spinalinę nejautrą operacijos metu ir daugiau stengsiuosi to išvengti. Manau, anesteziologas dirbo puikiai, bet ji man netinka dėl problemų su stuburu.
Dauguma žmonių atsiperka nedideliu nugaros pamaudimu. Taip sakant, nepabandęs nesužinosi. mirksiukas.gif
As tikrai nenusistacius ir gerbiu tave uz tai, kad taip tvirtai apsisprendus gimdyti naturaliai, bet is savo patirties sakau, kad tomis akimirkomis viskas atrodo kitaip!

Nanuk, nepasiduok. Gimdžiau abu vaikus natūraliai ir dar nė akimirkos dėl to nesigailėjau. Na, pirmą kartą buvo sunkių akimirkų, bet vidinė stiprybė duoda labai daug. Kai atsikratai visų dalykų, kurie trukdo (šviesa, pašaliniai žmonės ir pan. - čia kiekvienai savi prioritetai), tai ir skausmas grįžta į protingas ribas.

Neraginu būtinai visų gimdyti natūraliai. Jei abejojate, rinkitės, kas jums atrodo labiausiai priimtina.
Atsakyti
Aš vat norėjau paklausti, gal kas žinot, ar galima epidūrą daryt jei yra skaliozė (stuburo iškrypimas)? g.gif Man jau dabar sunku(skauda) su pilveliu ilgiau pavaikščiot toks mano stuburas kreivas šleivas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 10, 22:59)
MAMOS KURIOS GIMDET SU EPIDURU tap ir nesupratau ar jums nuskausmino tik saremius, ar nejautet skausmu dideliu ir gimdant?Pasimeciau visai tarp daugelio komentaru.Kaip minejau nejauciau tik saremiu, o kai kaklelis buvo atsidares jau astuonis cm, vaistai nebeveike, bet man ir sake, kad taip turi buti, nes patį gimdymo procesa jausti turiu pati. Bet tiksliai zinau, kad be epiduro buciau isprotejus taip ilgai kankintis.

Sveika,
mano gimdyma teko skatinti, buvau issikankinusi, todel nusprendziau paprasyt epiduro. Man suleido arkliska doze- kaip pats anesteziologas sake (po kurios dar keleta valndu po gimdymo nejauciau desines kojos). Bet ir paties gimdymo visiskai nejauciau. Pamenu kad guliu sau ramiai, o akusere sako- ziurekit, galvyte lotuliukas.gif O as nieko nejauciu. Bet zinoma ir standintis normaliai negalejau, todel ir kirpo, ir plysau schmoll.gif Apatines kuno dalies visiskai nejauciau kokia valanda po to, kai viska sutvarke, o desines kojos kazkodel dar ilgiau.
Gera puse- kad epiduras leido pailseti po labai skausmingu saremiu, na o bloga- kad negalejau pati padeti gimdymui. Toks kontraversiskas dalykas tas epiduras g.gif
Papildyta:
QUOTE(gooda @ 2006 10 18, 10:06)
2. Na as visai nebijojau gimdymo, buvau labai rami net ir per saremius, bet skausmas nuo to nebuvo mazesnis! Sutinku, kad vienom skauda maziau, kitoms daugiau, bet cia jau nuo moters fiziologijos, o ne nuo baimiu priklauso! Zinoma rami gimdyve greiciau pagimdys nei panikuojanti, bet ar jei maziau skaudes labai abejoju!!!

Visiskai su tavim sutinku. Buvau prisiskaiciusi begale literaturos apie gimdyma, nusistatymas- tik pozityvus, nebijojau ir buvau rami, tiesa siek tiek stresavau del to, kad teko gimdyma skatinti. Bet gali sau nusistatineti kaip nori, fizinis skausmas nuo sito niekur nedings.
Dabar man juokinga prisimint, kokia buvau naivi, kaip viska isivaizdavau rozinem spalvom, kaip pati naturaliai gimdysiu ir pan. O atsitiko taip, kad dukra pernesiojau, ir pasake, kad reikia gimdyt, nes mazeja vandenu ir kalkeja placenta. Toliau viska buvo jau nebe rozinem spalvom- kirpo vandenu maisa, suleido skatinamuju ir taip toliau. Be epiduro butu riesta.
Nors tikrai zaviuosi tom moteriskem kurios nebijo skausmo ir gimdo be nuskausminamuju.
Atsakyti
Man nuskausmino saremius, bet ir tai nebuvo,kad visai nieko nejausciau, jauciau, tik ne taip stipriai, o gimdymo metu lyg ir neleido epiduro, bet kazkodel man gimdant neskaudejo g.gif Nezinau, ar ten dar tie vaistai veike, ar nusiteikimas ar dar velnias zino kas, bet ir siuvo mane biski ir placenta parode, o as sau gulejau laiminga ir skausmo nejauciau ax.gif
Atsakyti
Kursuose žiūrėjom filmuką apie tai, kaip elgiasi tik ką gimę kūdikėliai.

Tie, kurie gime natūraliai, paguldyti ant mamos krūtinės, sugeba PATYS susirasti krūtį ir pradėti žįsti. Tam jie panaudoja visus gamtos duotus refleksus - moka šliaužti, galvą pakelti, pasisukti kur reikia. Net nuostabu, iš kur juose tiek jėgos smile.gif

Tie, kurie gimdyti su epidūrine nejautra, nepajėgia šliaužti, galvos pakelti, net ir žįsti nepajėgia, nors mamos ir stengiasi duoti krūtį iš karto po gimimo. sad.gif

Nors nėra įrodyta, kad epidūras turi kokį nors labai blogą poveikį vaikui, tačiau jis sutrikdo vaiko sugebėjimą ieškoti maisto ir žįsti. Tyrimai rodo, kad su epidūru gimdyti vaikai ir vėliau turi daugiau problemų dėl žindimo sad.gif

Aišku, kai reikia, tai reikia, bet savo malonumui epidūro nesirinkčiau schmoll.gif
Atsakyti
Mama_anarchija, kitaip ir negalėjo būti, jei Tave teko skatinti.

Pacituosiu kažkieno išsakytus žodžius:

"Pagimdyti natūraliai - vienas juokas, jei tavęs neskatina."

Nepatyriau skatinimo "malonumo", bet bijau, kad šituose žodžiuose labai daug tiesos... sad.gif Nes juk organizmas paprastai pats pasireguliuoja oksitocino kiekį pagal savo būseną, o jei į šitą procesą įsikišama dirbtinai, tai turbūt ir skausmo sukontroliuoti nebelieka šansų...
Pažįstu porą moterų, kurios pagimdė skatintos ir be epidūro, ir po to netgi turėjo drąsos pareikšti, kad įmanoma pagimdyti ir be nuskausminimo. Bet aš taip turbūt išprotėčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapyna: 18 spalio 2006 - 22:20
QUOTE(Raideles @ 2006 10 18, 22:52)
Tie, kurie gimdyti su epidūrine nejautra, nepajėgia šliaužti, galvos pakelti, net ir žįsti nepajėgia, nors mamos ir stengiasi duoti krūtį iš karto po gimimo. sad.gif
Nors nėra įrodyta, kad epidūras turi kokį nors labai blogą poveikį vaikui, tačiau jis sutrikdo vaiko sugebėjimą ieškoti maisto ir žįsti. Tyrimai rodo, kad su epidūru gimdyti vaikai ir vėliau turi daugiau problemų dėl žindimo sad.gif

Na noreciau papriestarauti. Statistika gal but ir tokia, bet kaip ir visada yra isimciu! Maniske tik gimus pradejo ieskoti kur cia uzkandus biggrin.gif , kuo puikiausiai paeme kruti ir gerai sekesi zisti! Ir dabar jokiu problemu neturime, labai daug valgo, net reikalauja pieniuko!!! Negaleciau gincytis, kad epiduras visai nekenkia mamai ar mazyliui, bet kolkas jokiu problemu nepastebejau. Mergina labai judri ir pfu pfu pfu visiskai sveika! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lapyna @ 2006 10 18, 23:17)
Pažįstu porą moterų, kurios pagimdė skatintos ir be epidūro, ir po to netgi turėjo drąsos pareikšti, kad įmanoma pagimdyti ir be nuskausminimo. Bet aš taip turbūt išprotėčiau...

drinks_cheers.gif
As taip pat lenkiu galva pries tokias moteris, bet pati tai jau aciu, jei vel skatintu rinkciaus epidura! Kai saremiai kartojasi maziau nei kas minute ir nera kada net normaliai oro ikvepti, tai nuskausminamieji, kaip palaima pasidaro!
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2006 10 18, 22:52)
Kursuose žiūrėjom filmuką apie tai, kaip elgiasi tik ką gimę kūdikėliai.

Tie, kurie gime natūraliai, paguldyti ant mamos krūtinės, sugeba PATYS susirasti krūtį ir pradėti žįsti. Tam jie panaudoja visus gamtos duotus refleksus - moka šliaužti, galvą pakelti, pasisukti kur reikia. Net nuostabu, iš kur juose tiek jėgos smile.gif

Na turbut norint galima prisirinkti pavyzdziu, kaip nesugeba zisti kudikiai, pagimdyti ir be epiduro...
Galbut tu sunkumu priezastis yra ne nuskausminamieji, o kokios gimdymo komplikacijos? Nors bala zino, kaip ten is tikruju...
Mano mergina kuo puikiausiai zindo iskart po gimdymo, ir siaip iki siol neturejom su maitinimu jokiu sunkumu, tfu tfu mirksiukas.gif
Atsakyti