QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 10, 22:59)
MAMOS KURIOS GIMDET SU EPIDURU tap ir nesupratau ar jums nuskausmino tik saremius, ar nejautet skausmu dideliu ir gimdant?Pasimeciau visai tarp daugelio komentaru.Kaip minejau nejauciau tik saremiu, o kai kaklelis buvo atsidares jau astuonis cm, vaistai nebeveike, bet man ir sake, kad taip turi buti, nes patį gimdymo procesa jausti turiu pati. Bet tiksliai zinau, kad be epiduro buciau isprotejus taip ilgai kankintis.
Sveika,
mano gimdyma teko skatinti, buvau issikankinusi, todel nusprendziau paprasyt epiduro. Man suleido arkliska doze- kaip pats anesteziologas sake (po kurios dar keleta valndu po gimdymo nejauciau desines kojos). Bet ir paties gimdymo visiskai nejauciau. Pamenu kad guliu sau ramiai, o akusere sako- ziurekit, galvyte

O as nieko nejauciu. Bet zinoma ir standintis normaliai negalejau, todel ir kirpo, ir plysau

Apatines kuno dalies visiskai nejauciau kokia valanda po to, kai viska sutvarke, o desines kojos kazkodel dar ilgiau.
Gera puse- kad epiduras leido pailseti po labai skausmingu saremiu, na o bloga- kad negalejau pati padeti gimdymui. Toks kontraversiskas dalykas tas epiduras
Papildyta:
QUOTE(gooda @ 2006 10 18, 10:06)
2. Na as visai nebijojau gimdymo, buvau labai rami net ir per saremius, bet skausmas nuo to nebuvo mazesnis! Sutinku, kad vienom skauda maziau, kitoms daugiau, bet cia jau nuo moters fiziologijos, o ne nuo baimiu priklauso! Zinoma rami gimdyve greiciau pagimdys nei panikuojanti, bet ar jei maziau skaudes labai abejoju!!!
Visiskai su tavim sutinku. Buvau prisiskaiciusi begale literaturos apie gimdyma, nusistatymas- tik pozityvus, nebijojau ir buvau rami, tiesa siek tiek stresavau del to, kad teko gimdyma skatinti. Bet gali sau nusistatineti kaip nori, fizinis skausmas nuo sito niekur nedings.
Dabar man juokinga prisimint, kokia buvau naivi, kaip viska isivaizdavau rozinem spalvom, kaip pati naturaliai gimdysiu ir pan. O atsitiko taip, kad dukra pernesiojau, ir pasake, kad reikia gimdyt, nes mazeja vandenu ir kalkeja placenta. Toliau viska buvo jau nebe rozinem spalvom- kirpo vandenu maisa, suleido skatinamuju ir taip toliau. Be epiduro butu riesta.
Nors tikrai zaviuosi tom moteriskem kurios nebijo skausmo ir gimdo be nuskausminamuju.