Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglys namuose

QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 04 22, 09:51)
Sveiki 4u.gif kiek daug visko isgyvenam del vaiku,as irgi noriu paties geriausio ir mokiau nuo mazu dienu 4u.gif ,turiu dvynukus (dukra ir sunus)jiems jau greit bus 17 su mergaite viskas tvarkoj kiekvienas mes turime savo pliusu ir minusu,bet ka daryti su sunum g.gif nei nori mokytis,vaiksto su trumpom rankovem po mokykla kai visi jo klases draugai su megztiniais vaiksto,kad galeciau susirgti(nereiks eit i mokykla)o ir namuose nieko nenori daryti tik kompiuteris ir tai vaikiski zaidimai,sakyciau domina kazkas bet deje unsure.gif  ir man kelia susirupinima,kad ir paneles nedomina,jo dienos rezimas miegu iki pietu kai prieina laikas prie kompo zaidymukai ir sitaip (pastoviai )valgyt ir i tualeta ir visi darbai,net lekste tingi issiplauti,o jei ir pasakai ka nors kodel to nepadarei ar ano visi kiti kalti,bet tik ne jis

Mano pusbrolis lygiai toks pat. Tie žaidimai jam gyvenimas yra, nieko nenori, niekas neįdomu, jeigu kur išvykstam visada zyzia, kad jau gal važiuokim, eikim į mašiną, kam aš čia bereikalo važiavau, geriau galėjau likti namuose ir t.t. ir nuo tų smurtinių žaidimų tapo labai agresyvus. Apie merginas jau net nėra kalbos, jų net nepastebi. Tokiems yra priklausomybė nuo žaidimų, todėl reikia kuo greičiau uždrausti prie jų sėdėti dieną naktį, nes paskui bus dar blogiau. Kaip tai padaryti jau priklauso nuo tėvų. O kas nors blogai mokykloje?
Papildyta:
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 04 22, 09:56)
Lygiai, kaip "šokti su padėklu" ir kalbėti čia, kad tiesiog stengiuos ir bandau pasiteisinti(greičiausiai labiau sau), jog tenoriu gerai atlikt savo pareigą, irgi skirtingi dalykai ax.gif
Jau apsiraminau, tik pagalvojau, o kaip manot, kaip iš jo elgesio gal jaustūs kad skaitė?
Dar Vasari, sorry kad paišnaudoju blush2.gif  bet pats turbūt nekart esi girdėjęs apie jau legendinę vyro kojinių ant grindų situaciją,ir keistai noriu, jog jo būsima žmona nuo to "nekentėtų" na išduok kokią paslaptį, kaip sukelti žmogučiui norą gyvent tvarkingoj aplinkoj? Jam dzin, jis reikalauja atsakyti: "o kaam??? Koodėl?? "

Jeigu jis skaitė, tai nemanau, kad jums dėl kažko priekaištautų. Ir būtų gerai, kad viską perskaitytų, tada gal situacija pagerėtų smile.gif
O dėl kojinių...... biggrin.gif Esu girdėjęs ne kartą... na kadangi pats esu vyras, tai šitoje situacijoje kažin ar galėsiu ką patarti.... na pas mane irgi kartais svaidosi, kai užmirštu ar tingiu išnešti į vonią...bet mamai ar kitiems rinkti netenka smile.gif O kad sūnų pamokyti, galiu patarti tokį variantą: nešvarias kojines padėkite prie švarių, kažin kaip jam bus kai ims švarias kojines- o ištrauks nešvarias. Tada paklaus jūsų ką jos ten veikia, o jūs atsakysit, kad neturėjo savo vietos, tai padėjau prie visų kojinių. Gal kitą kartą suveiks. Dabar keistai jaučiuosi, nes ir sau galėčiau šitą patarimą pritaikyti biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasariss: 22 balandžio 2010 - 11:11
[quote=Vasariss,2010 04 22, 11:50]
O kad sūnų pamokyti, galiu patarti tokį variantą: nešvarias kojines padėkite prie švarių, kažin kaip jam bus kai ims švarias kojines- o ištrauks nešvarias. Tada paklaus jūsų ką jos ten veikia, o jūs atsakysit, kad neturėjo savo vietos, tai padėjau prie visų kojinių.

Oho blink.gif "Pakviptu" visa spinta. lotuliukas.gif Kai ištraukia kojas iš sportbačių, tokias kojines "bombikėmis" vadinu. Ir į skalbinių dėžę prašau įdėti prieš tai į maišiuką įdėjus, kad vonia nesmirdėtų. Bet patarimas vertas dėmesio.
Atsakyti
Tai dėkit ne į savo spintą, o į vaiko biggrin.gif ir ne prie rūbų, o ten kur laikomos kojinės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasariss: 22 balandžio 2010 - 11:09
na pas mane tevai su broliu ramiau elgesi, kadangi uzkniso jau biggrin.gif buvo pasakyta ir nieko nedaryta.
kai neturejo svariu rubu, liepe issiskalbti,dave net skalbenkes instrukcija smile.gif o kai norejo valgyt receptu knyga smile.gifo kambari tvarkes kai sveciu laukdavo...na bet bent ramybe buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasariss @ 2010 04 22, 12:08)
Tai dėkit ne į savo spintą, o į vaiko  biggrin.gif  ir ne prie rūbų, o ten kur laikomos kojinės

Tai čia geriausias atvejis kai vaikas turi savo kambarį, savo spintą. O kai spinta viena bendra ir stalčiukai kojinėms šalia kitų šeimos narių stalčiukų. schmoll.gif
Atsakyti
thumbup.gif čia tai fainai tu man sugalvojai, Patiko thumbup.gif Tai maniškis vadinas labai labai į tą tavo pusbrolį ir panašus, tik kompas, užtat tokia piktybinė ir laikau jo kompą savo kambary(dar dėl kabelio aišku), kad nors kažkiek kontroliuot galėčiau, nes tikrai jau buvo naktim .. bet tikiuos toliau bus geriau, nes ramiau pasidarė, kai kartą pasakė, kad ir žaidimai jau kartais atsibosta.. kartais į kiemą su draugais ir kamuoliu, tai man smagiau, kad bent fiziškai pajuda kartais ir šiaip anksčiau su tėvu į salę eidavo, taip nori būt gerai sudėtas bigsmile.gif
O į mokyklą tai visi tik pradinėj nori,. aš pati vidurinę atsimenu kaip bjauriausią košmarą ir nepakenčiamą prievolę..užtai saviškškįui ir sakau tikrai labai tave suprantu, bet žinok na reikia tikrai tau šito, pasistenk.
O beje, geriau jau tegu man priekaištauja, nei tyliai viską savy laiko schmoll.gif O ir šiaip, juk nėr pas mus tų problemų, eiliniai kasdieniniai rūpesčiai, o esmėj tai sakau, kad man su vaiku nerealiai pasisekė wub.gif nė nepajaučiau kaip užaugo, visom mamom tokių vaikų!(tfiu tfiu tfiu biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melynakrauje: 22 balandžio 2010 - 11:58
Vasari visiskai pataikei i mano vartus 4u.gif jei kazkas butu blogai tai dvyne sesuo pasakytu,nes jie i viena klase eina,irgi zyziantis jei kur isvaziuoji tai geriau buciau likes namuose prie kompo,o naktimis tai neleidziam sedeti 22val jau pas juos kompas yra jau isjungtas,o su mokslais vos is 4 issirita ir kalbejau su juo kodel tokie pazymiai tai nesiseka,sakau tai tikslieji neina tai bent jau kalbos g.gif jei is muzikos ir tos 2 sugeba gauti blink.gif o su kojinem ir nesvariais rubais jam is viso nusisvilpt gali gyvates lakstyti doh.gif tai seserys kol jo rubu spinta neisvercia tai jokiu budu nesusitvarkys schmoll.gif nebezinau ka daryti kiekviena diena barames ir vistiek savo daro nors tu ka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 04 22, 13:07)
Vasari visiskai pataikei i mano vartus 4u.gif jei kazkas butu blogai tai dvyne sesuo pasakytu,nes jie i viena klase eina,irgi zyziantis jei kur isvaziuoji tai geriau buciau likes namuose prie kompo,o naktimis tai neleidziam sedeti 22val jau pas juos kompas yra jau isjungtas,o su mokslais vos is 4 issirita ir kalbejau su juo kodel tokie pazymiai tai nesiseka,sakau tai tikslieji neina tai bent jau kalbos g.gif jei is muzikos ir tos 2 sugeba gauti blink.gif o su kojinem ir nesvariais rubais jam is viso nusisvilpt gali gyvates lakstyti doh.gif tai seserys kol jo rubu spinta neisvercia tai jokiu budu nesusitvarkys schmoll.gif nebezinau ka daryti kiekviena diena barames ir vistiek savo daro nors tu ka doh.gif

Nedaro namų darbų, todėl ir nesiseka mokslai. Jums gal reikėtų nueiti į mokyklą, pasikalbėti su mokytojais, jie paaiškintų už ką tie dvejetai, kas sunkiai sekasi ir t.t. galbūt sužinotumėte priežastis, kodėl sūnui nesiseka.....Na nežinau...Neleiskite sėdėti prie kompo, kol visi namų ruošos darbai, skirti jam, nebus atlikti. Ir tuo pačiu namų darbai. Stebėkite kiek laiko mokslams skiria sesuo. Tik pat laiko turi skirti ir sūnus, nes juk jie klasiokai, krūvis tas pats.
Atsakyti
Teisingai Vasariss sako - sedi uzburtam rate ir nesprendzia problemu. Maniskis irgi panasiai elgiasi: pamokas ruosia tik pries kontrolinius, nors jo vidurkis apie 8, taciau kaip pats sako, tai cia todel kad nesimokau. Va siais metais egzaminai, matau, kad nervuojasi ir save guodzia, kad bus nesunku, ciut ne is bendro supratimo imanoma parasyti doh.gif stebejau as ji stebejau, o viena diena pasiuliau pasamdyti matematikos mokytoja, matau akyse tik viltis nusvito: sutiko is karto. Va dabar antra savaite eina pas matematikos mokytoja, giriasi, kad vis daugiau supranta, o mokytoja aiskina, kad nori mokytis ir stengiasi. Tai dabar situacija tokia, kad kalbant apie matematikos egza nesigirdi tokiu saveguodzianciu gaideliu, o konkretus samprotavimai, kad dar reikia pasimokyti, kad butu galima ramiai eiti i egza. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2010 04 22, 13:29)
Teisingai Vasariss sako - sedi uzburtam rate ir nesprendzia problemu. Maniskis irgi panasiai elgiasi: pamokas ruosia tik pries kontrolinius, nors jo vidurkis apie 8, taciau kaip pats sako, tai cia todel kad nesimokau. Va siais metais egzaminai, matau, kad nervuojasi ir save guodzia, kad bus nesunku, ciut ne is bendro supratimo imanoma parasyti  doh.gif stebejau as ji stebejau, o viena diena pasiuliau pasamdyti matematikos mokytoja, matau akyse tik viltis nusvito: sutiko is karto. Va dabar antra savaite eina pas matematikos mokytoja, giriasi, kad vis daugiau supranta, o mokytoja aiskina, kad nori mokytis ir stengiasi. Tai dabar situacija tokia, kad kalbant apie matematikos egza nesigirdi tokiu saveguodzianciu gaideliu, o konkretus samprotavimai, kad dar reikia pasimokyti, kad butu galima ramiai eiti i egza.  thumbup.gif

Čia 10-os klasės egzai? Ar šiais metais jie privalomi? Aš praeitais metais laikiau tik lietuvių kalbos. Jūsų sūnus šaunuolis, kad stengiasi, tai reiškia, kad mokslai jam rūpi. Galiu pasakyti, kad mes labai panašūs. Aš irgi pamokas ruošiau prieš kontrolinius (ir kartais dabar taip darau), bet kad iš viso nerūpėtų tai taip nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 04 22, 09:18)
Tai jam buvo paskirti darbai ka reikia padaryti,bet ju dirbti nenoredavo as i darba,o is darbo griztu velai ir darbai vistiek nepadaryti,jei pati jau su piktumais nepasakau, tai niekas ir nepadaryta irvis girdziu pasakymus tai as is mokyklos pavargstu noriu pailseti,bet as jam ir neliepiu parejus kazka daryti,o del higienos tas pats(o kam reikia),jau merginos ta pati ir be manes pasako blink.gif

čia jau totali priklausomybė kompui smile.gif labai panašus atvejis buvo mano klasiokas ir kaip jis vargšas dėl to kentėjo.Nu žodžiu,įnikęs į kompą kaip jusiškis,sunkiai sekasi jam bendrauti,nuolat piešia visokius transformerius ir toks atsiskyręs. Plius galvos neplaudavo,megztiniai nuolatos apdribę pleiskanomis,džemperis 9klasėj buvo tas pat kaip ir 5oje blink.gif dar bernai klasės nuotraukas lygino...batai,džinsai irgi gal jei neišaugtų tai nepirktų,pakeičiami kas keli ar daugiau metų.Ir akivaizdžiai matosi,kad retai ir tuos pačius drabužius skalbiasi.Prasidėjo tas metas kai paaugliam nėra nieko smagiau kaip pasityčioti,ko jis nepatyrė,išeidavo iš pamokų verkdamas(mokytojai visad galvodavo,kad tik su juo kažkas negerai)psichologinis,fizinis smurtas,dar tiek,kad jis pasimušt mandriau mokėjo tas gerai.Spjaudydavo ant drabužių,kad pasikeistų,mėtydavo kramtoškes....kol vieną dieną eilinį kartą po kažkokio incidento atėjo su nauju džemperiu,po to kelnėm,batais.Aišku iš karto patyčios nenutilo,po to tyčiojos,kad keitėsi tuos drabužius...bet esmė tame,kad taip įnikęs į kompą,vaikiškus draugelius kompiuterastus jis pamiršo realų gyvenimą,apkerpėjo tpsakant ir mokslai pablogėjo dėl tokių santykių su klase ir daug kompleksų gavo unsure.gif O kai aš papasakojau mamai kažkada prie progos jai tik vienas klausimas buvo:ką, jo tėvai nematė koks jis vaikšto?Ir iš tikro,negi taip neįmanoma priverst nusimaudyt?pasikeist drabužius?
Dėl tvarkos tai nieko nesakau,pas mane irgi sabakštynas,yra žmonių,kurie tiesiog pakenčia netvarką ir tiek,todėl natūralu,kad jie nepuola tvarkytis.
Atsakyti
I dusa tai merginos isveja nes neapsikencia ,o jei ne jos tai dar tikrai apkerpetu,o del aprangos tai nesitycioja,nes paneles(dukros) aprengia,nes i ta pacia mokykla eina ir tas apsirengimas jam visiskai nesvarbu blush2.gif taigi siandien is klases aukletojos gavau skambuti,kad ir mokykloje nieko dirbti nenori,taigi su sunum eisim issiaiskinti del visko g.gif
Atsakyti