Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglys namuose

QUOTE(Reika @ 2010 01 14, 10:37)
nemanau,kad naudojasi, greiciau net nemasto apie tai.

Aš irgi. Manau jam teisiog atrodo normalu, kad mama eina iš paskosir rankioja viską.
Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 14, 15:39)
Aš irgi. Manau jam teisiog atrodo normalu, kad mama eina iš paskosir rankioja viską.

drinks_cheers.gif
O kodėl ne? Jis dar sugebėtų atkirsti, kad tai jos pareiga. Skalbti, tvarkyti, gaminti? O kokios jo pareigos? Visai neseniai baigiau vidurinę. Buvo kalabma tik apie mūsų pareigas. Mokytis, gerbti vyresnius ir t.t. O šiais laikais ( hihihi.gif nors praėjo vos keli metai), pasigirsta tik apie tėvų ir mokytojų pareigas, nesmurtauti, mokytis, rūpintis, prižiūrėti. O kur jų, vaikų, pareigos.

Reikia, kad vaikas kiekvieną dalyką užsidirbtų. smile.gif Savo indėliu namų ruošoje, pažymiais. Gavai 10 turėsi tą ir tą, gavai 4 neturėsi. Gavai 2 minus kelios val prie kompo, gavai 8 plius valanda. Kartais ir griežtumas padeda, tačiau jo reikia laikytis. Vaikai nėra kvaili, jei tu vieną kartą atsileisi, jis pamatys ir sieks, kad atsileistum antrą, trečia ir t.t. Tada tai vyks visada. Jie supranta, kad praskydai ir tuo naudojasi. Su mažais vaikais ir su dideliais beveik tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2010 01 15, 18:09)
drinks_cheers.gif
O kodėl ne? Jis dar sugebėtų atkirsti, kad tai jos pareiga. Skalbti, tvarkyti, gaminti? O kokios jo pareigos? Visai neseniai baigiau vidurinę. Buvo kalabma tik apie mūsų pareigas. Mokytis, gerbti vyresnius ir t.t. O šiais laikais ( hihihi.gif nors praėjo vos keli metai), pasigirsta tik apie tėvų ir mokytojų pareigas, nesmurtauti, mokytis, rūpintis, prižiūrėti. O kur jų, vaikų, pareigos...

Apie pareigas kalbama visur ir visada, kaip ir apie teises, bet tai - lankstus dalykas. Lakstyti paskui ir rinkti viską, ką jau pakankamai suaugęs žmogus išmėto - nėra mamos pareiga, nebent mama pati savo noru prisiima tokį darbą ir pati prie to pripratina.
Atsakyti
Kalbama apie pareigas? Atleiskit, dristu nesutikti. Pirmoji zmogaus pareiga, gerbti kito zmogaus teises t.y. nekeldinti savosios pasirinkimo laisves ir teises, virs kito asmens.

Pvz. Visi zinom teise reiksti savo mintis, bet retai kas susimasto, kad jos neturi zeisti, diskriminuoti kita asmeni, jo pasirinkima ax.gif

Del kojiniu, manau, kad tai savos rusies vaikiskumas. Mama ateis ir surinks...
Atsakyti
Aš irgi manau kad tiesiog nesusimąsto, tiesiog jam neaktualu, išvis kam jau čia labai rūpi ypač tokiam amžiuj namus tvarkyt, juk paaugliams išvis tai atrodo nereikalingas dalykas.. pati tvarkinguolė pasidariau kai savo namus turėjau.. Ir nors aš dabar viskam pakanti ir tolerancijos daugiau nei reik, bet vistiek juk turiu vien iš motiniškos pareigos auklėti ir tvarkos mokyti, arne. Bet va kaip priversti rūpintis asmenine higiena??? Man tai atrodo savaime suprantama, o jei dar kas paminėtų kad galima kažką užuost, tai turbūt vonioj užsidaryčiau, bet aš tai ne jis ir jo tokie dalykai neveikia.. reikia rast kažkokių kitokių būdų motyvuot higienai.. ?? O gal reikia kantrybės kol, spėju ne už kalnų, rasis kokie asmeniniai santykiai ir tada savaime tai taps aktualu ir rūpima?
Atsakyti
4u.gif
seniai berasiau cia,manaiu kad tema net istrinta, beieskodama kitos temos uztikau savaja, na nuo pirmo posto cia, daug laiko praejolb daug kas paskeite, pasdare taip kad isejau su sunum is vyro, del vaiko,jam suejo 18m gryzau pas MB, o vaikas liko pas mano mama, kuriam laikui buvau palikus ji ramybej, lb mazai bendravo, jam vis draugai,draugai, bet mergaites turi lb daug uzsisspyrimo, bet dabar visa savite buvo namie, i viska ziurejau kaip ir is sono, yra dar to vaikiskumo labai daug, bet matau kad manotriusas nenuejo veltui, buvau net pradejus galvot kad jam visai nerupiu ir esu nereikalinga, bet supratau kokia esu jo mylima ir jam reikalinga, mergaites kai kurios buvot teisios reikia laiko smile.gif
Atsakyti
O taip, tema gyva, atsirado kam tapo be galo aktualu. Va va ir aš dabar už šito laiko posakio kabinuos, gal tikrai per daug panikuoju, va pasitaikė, kad mano baimė, jog paveldėjo (nereik sakyt iš ko) tinginį, o va paėmė ir nukasė sniegą vieną dieną biggrin.gif Devintam danguj buvau.. ir kojines vieną dieną radau išneštas, na tik vieną bet vistiek jau šis tas, dabar stengiuos žiūrėt kad egoizmas nevešėtų, net paprašyta nelekiu norų pildyt, nors kitaip nebus, bet susimastau kad gal nėra labai gerai (jam) kad jis vienintelis mano gyvenimo centras.. Paskutiniu metu išvis susimasčiau apie tuos visus edipo kompleksus ir pan, o ką daryt kad visdokių tokių neprivaryt? Skaitinįėjam psistraiupsnius.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 02 04, 14:18)
O taip, tema gyva, atsirado kam tapo be galo aktualu. Va va ir aš dabar už šito laiko posakio kabinuos, gal tikrai per daug panikuoju, va pasitaikė, kad mano baimė, jog paveldėjo (nereik sakyt iš ko) tinginį, o va paėmė ir nukasė sniegą vieną dieną biggrin.gif  Devintam danguj buvau.. ir kojines vieną dieną radau išneštas, na tik vieną bet vistiek jau šis tas, dabar stengiuos žiūrėt kad egoizmas nevešėtų, net paprašyta nelekiu norų pildyt, nors kitaip nebus, bet susimastau kad gal nėra labai gerai (jam) kad jis vienintelis mano gyvenimo centras.. Paskutiniu metu išvis susimasčiau apie tuos visus edipo kompleksus ir pan, o ką daryt kad visdokių tokių neprivaryt? Skaitinįėjam psistraiupsnius.. g.gif

brangioji as ir taip maniau, gyvenau nuo MB kad jam butu geriau,daug ka dariau galvojau nesugebes, SUGEBA dar ir kaip, kai atvaziauojubsutvarkau pagal galymybes, WC nesvarus, sakau kaiptau nuo draugunegega o jis sako dzin, na jei kam dzin man tuo labiau, pas mane tvarkinga, kiek sugebu sutvarkau, o daugiau dzin blink.gif brangioji jei jam ne geda?
tai kas mums
mano mama sena, gryztu,nutrauliu dulkes, voratiklius, isvalau WC, sutvatkau namus, bet jei jo mergos tokios zemos kad joms tinka tokoai betvakve, VALIO
, vadinasi jos dvasios ubages, vadinasi mes savo vaikus privalom pries jas nuteikti, bent mano dabar nusiteikia, jam jau beveik 19m, o visa kita manau sugebesiu valdyt, tuo labiau kad jis pasiduoda, jei kas rasyk brangioji i az smile.gif
Atsakyti
O va čia jau aš kitos nuomonės. Esu visiškai nusiteikus prieš reguliavimą o ypač su kokiom jam bendraut.. tai mano nuomone tinkama tik kol vaikas kad su netinkamom kompanijom ir negeros įtakos nepasigautų.. o toliau.. tai jau neturiu teisės kištis..priešingai net netiesiogiai truputi kartais bandau praskleisti subtilybių.. bet matau kad pats labai nedurnas, greit viską pagauna, kad ir kokį filmą žiūrint iš komentarų matau kad gaudo bendravimo įpatumus drinks_cheers.gif ..
Bet, kaip manot, ar aš teisi, kad labai reikalauju eit miegot, varau nuo kompo, bumbu kad bent iki 12 būtinai turi eit miegot. Aišku tai pasitaiko gan retai, tai pirmą tai dar vėliau eina. Net apsiskaičiau kad paaugliams reikia apie 10 valandų miego, tai net 12 nuvarius jam dar 3val trūktų, o dabar vos 6 gaunas miegot. Galiu išjungt elektrą bet niekaip neišdrįstų imtis tokių drastiškų priemonių. Kaip manot ar teisingai reikalauju ar galima vistik imtis net tokių priemonių?
Atsakyti
jis vistiek darys kas jam patinka, as stengiuosi isipirst i draugus, tai po to ir drausmes duodu, siandien veja pakeliau, tai uz tai roze nuo sunaus gavau biggrin.gif
Atsakyti
Visai nebeįtinku... Žinau kad kaip eilinis paauglys mėgsta makdonaldinį maista ir picas, tai mastau pridariau mėsainių, ir viską teko išmesti, kasdieninis užplaukimas aiškina kad vat iš faršo nieko nenori ir nors tu ką, nei kad pinigų neturim išmest negalim sau leis, nei kad tikrai neblogas skonis, nei kad tikra mėsa ne kaip make, niekas.. Na aišku, jei nenori neskanu tai kaip priversi valgyt, nors tikrai jau noris badu ,arint, kad išalkęs atseit viską valgytų, bet šiaip gal jis teisus, kad jei nenori nepadės net tai kad skanu, gal be reikalo ginčyju, kad kai labai skanu būna valgai ir kai nenori... Žinau, sakysit neimt į galvą išalks valgys ir nemažas, bet gi aš už jį atsakinga, noriu kad užaugtų stiprus ir sveikas, galop tai turės įtakos ir ateinančiai kartai, juk pati nors pykdama už išlepinimą bet dėkinga uošvei kad sūnų tokį fiziškai stiprų užaugino, užtat ir mano sūnus toks stiprus ir sakyčiau sveikas, nei vaikas nelabai sirgdavo(aišku manau turėjo įtakos ir kad krūtim ilgai maitinau) Ir jau beveik piktai sakau sakyk ką tada padarysiu, nes laužau galvą, lakstau pirkinėju, stengiuos gaminu ir išmetu, bent sakyk ką padaryt. Nežinau ir viskas, niekaip neišgaunu ka daryt, noris skelbt ultimatumą- kol nepasakys ką, neduot nieko.. Nu bet juk taip ir jau visai... Nebežinau..
Atsakyti
Gal reiketu tiesiog palikti ramybeje vaika: nenori - tegul nevalgo... Derinkit meniu savaitei is anksto, kad ramiau butu. Bet kad sitaip sokineti aplink ir tupcioti... doh.gif Jeigu saldytuve bus tik sveikas maistas - tai juo ir maitinsis, juk paaugliai siaip jau nevalgo, o viska slamscia ax.gif
Atsakyti