Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglys namuose

Va va va identiškai tiesiog žodis žodin ir maniau sulauksianti pasisakymo, net pati panašiai mastau drinks_cheers.gif Na pirma esmė, kad mūsų itin sunki finansinė padėtis(stipriai žemiau skurdo ribos) ir stengiuos iš paskutinių. nieko neplanuoju nekuriu ieškai kaip pigiau prasisukt, kadangi tik dviese o aš valgyt išvis atpratus ir jei ruošiu tai tik jam, ir beveik sutinku kad nenori tegu nevalgo, deje šis paauglys net nešlamščia, tada turbūt ir galvos nesukčiau, bet kažkaip juk natūraliai rūpestis ima, kai bręstantis organizmas visą parą VISIŠKAI nieko neįdeda į skrandį, kategoriškai atsisako valgyt mokykloj ir namie nieko neįtinki.. Jau prasidėjo skrandžio problemos, įtikau, tai pavalgęs pragulėjo nes bloga darės.. Aš juk motina ,esu už jį atsakinga, kaip galiu nesirūpint??! Tikrai nenoriu lyst į .. be muilo sutinku kad blogiausia tas šokinėjimas aplink, bet realiai tai reikia žmogui maitintis..
Atsakyti
Suprantu jusu rupesti, bet sudetinga finansine padetis dar labiau vercia is anksto derinti meniu, o gal net kartu su juo pirkti maisto produktus, kad matytu kiek ir kas kainuoja. Paraset apie skrandzio problemas ir is karto kilo klausimas: ar tikrai sios problemos atsirado butent del maisto, galbut tai daugiau psichosomatika, o valgyti nesinori kai skauda. Kadangi kalba eina apie paaugli, tai cia su saukstu gi nepamaitinsi, todel belieka kalbetis ir tartis, pvz. grizus is mokyklos privalomai pavalgyti ir tik po to prie kompo: siek tiek pasisiaus, bet nenusileidus - turetu susitvarkyti.
Atsakyti
Sveikos! Lukrecija,kaip smagu,kad sugrizai i tema1 Atsitiktinai cia uzsukau,radau tavo parasymus-nu tokia panasi situacija pas mane! Vis skaitau ir galvoju,o kaipgi tau toliau sekesi g.gif Na va,sunus jau uzaugo,o mano dar paauglys,ziuresim,kaip cia toliau seksis g.gif Nes namie fronta laikau irgi viena-vyrui brangesnis televizorius ir noras niekuo nesidometi ,kas liecia vaika,namus...
Atsakyti
o vaikystėj ar valgus buvo? g.gif o gal jūs gamint nemokat/nemėgstat?
šiaip -- niekas iš bado prie pilno šaldytuvo nenudvėsė.
paauglys yra paauglys -- kuo labiau lįsit su tuo maistu, tuo labiau jisai ragus rodys.
Atsakyti
Ačiū jums! Na taip, aš rodžiau kad pykstu ir sakiau kad jei toks mandras(beje teisių savo nepamiršta kad jis sau pinigų neuždirba ir aš Privalau išlaikyt-maitint) itai va duodu pinigų ir eik pats nusipirk ką nori, ir kartu eit siūliau- niekaip nieko, žodžiu fantazijos jau pritrūko ką dar bandyt.. Pagalvojau tik kad gerai dar kad aš suprantu jog dabar paauglystė kad pačiam sunku ir pačiam save suprast sunku ir iš esmės atlaidžiai į viską žiūriu, tik norisi kažkaip situaciją išsukti kad suprastu kiek gyvenimas kainuoja.. ir tenoriu kad sveikas augtų.. Ai, gamint nemoku? O kaip manot kiek galima prifantazuot gaminimą vienai, tiksliau pusei porcijos? Ir jo kritika kad nereikia jokių gurmaniškų patiekalų, kad nereik stengtis įmantriai, fantazuot ir kad Vienintelis!! konditerijos gaminys kurį jis valgo yra mano keptas tortas(tai tapo gimtadienio tradicija), kartais nerodo kad vistik sukamasi virtuvėj? Neiškenčiu ir vistiek nors kartą atnešu ko užkast, bet kaži ar galima taip noris ir nieko neduot kol nepasakys ką valgys, juk iš šalies atrodo paprasta sugalvot ko nori kai nori valgyt.. bet jis nesugalvoja.. va gal ir negerai kai per daug jį uprantu.. (taigi sausimasčiau kaip ten vaikystėj su valgiu, negi taiop seniai kad nepamenu biggrin.gif matyt tiesiog neužkliuvo, o taigi aš pati siaubinga nevalgėlė, gal atsigimė biggrin.gif ) Ir vistik man baisiausia kad gali neit mokytis, o kaip įkalbėt, kaip priversi mokytis? Išvis juk jau Jokiai kontrolei nebepasiduoda.. Oi lepūnėlis mano..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melynakrauje: 10 kovo 2010 - 19:50
QUOTE(zemec @ 2010 03 10, 19:26)
Sveikos! Lukrecija,kaip smagu,kad sugrizai i tema1 Atsitiktinai cia uzsukau,radau tavo parasymus-nu tokia panasi situacija pas mane! Vis skaitau ir galvoju,o kaipgi tau toliau sekesi g.gif  Na va,sunus jau uzaugo,o mano dar paauglys,ziuresim,kaip cia toliau seksis g.gif Nes namie fronta laikau irgi viena-vyrui brangesnis televizorius ir noras niekuo nesidometi ,kas liecia vaika,namus...

4u.gif zinai kai nemaciau ilga laika, atrode siek tiek subrendo, na taip tam tikra prasme, bet kartu galiu pasakyt kad, paauglystes marazmo tui daug net labai, jei ko uzsigeis, tai kaip mazas vaikas, nepasakysi kad nera galymybiu NORIU, MAN REIKIA, ir jausmas toks, jei butu maziukas kristu ant grindu, rektu ir spardytusi, neikas nerupi, darbo neiesko, sedi mums ir mano mamai ant sprando, o kai bandem su MB itraukt i savo veikla, kad man ir MB padetu ir uzsigirbtu,tai pradejo gudraut, MB veza benzina is Rusijos, tai nemazai ltr "isgaravo" i niekur,mano ratus kai pasieme, nesvaarbu kad as baigus darba, turiu dar 2 km eit namo, nesugeba net atvaziuot manes paimt, kai bebedaviau masinos, vaziuot pas darugus i Kauna, palundra juoda pasidare, ko tik neisgirdau doh.gif
na dabar vel su MB laikomes atstumo nuo jo, o jam dzin
anksciau draske man akis kokia as mama kad jam nepadedu, o padejimas tiks:duok mama masina, pripylk degalu, nupirk darudima, o as vaziuosiu su drraugais pas mergas, nei dirbt nereikia nei darbo ieskot,gyvena parazituojanti gyvenima doh.gif , tai masina greit pasiemiau, man pagaliau reikia i darba vazinet, nors ne toli, bet kai atidirbi 10 val, tai menkas malonumas eit peskom, o be to kodel tureciau eit i darba ir taip sau kruvi didint, jei jam reiktu masinos darbui prasau, o jei trali vali, tada egul vaiksto peskom, vis duok pinigu, na dalinau, bet kuodaugaiu duodi tuo apetitas dideja ir iniko internetini losima ir savaitgalines orgijas su mergo ir alkoholiu doh.gif , nezinau ka daryt, abndau tartis su mama, kad neleistu tu orgiju,bet pagalvojus, tegul buna su tais savo draugais namie nei kazkur slaistosi doh.gif , na o mama po jo orgiju man triuksma kelia, bet sakiau pati leidi tai is manes nelauk palaikymo, skauda isrdi labai, su MB taremes vel traukt i savo veikla,MB nespeja ir vazinet ir pardavinet, jis kai buvo namie padejo, bet kai pamatem 'NUGARAVIMA" tada sustojom ir stebim kas bus toliau, MB sake eik i pirti ten per salcius vambdziai uzsalo, sako su fenu atsildyk kursim pirti, bet ne, prie mano kmpo savaitem per dienas sedejo, tevo prasymas taip ir liko, o dabar kaulina, tevai duok pirties raktus atvaziuoju su draugais pagert doh.gif , na jau ne to jau per daug doh.gif , nezinau ar mes teisus, bet as kategoriskai pasakiau ne, zinau kas cia namie darysis, bardakas, o gyvenam provincijoj, kur visi viens kita pazysta, dirbu ir cia pat, tai kai apie jo bardakus daeitu garsai iki darbdaviu, netkciu darbo, nes ir taip sunkai prieme del jo cirku, tai va toks ir mano gyvenimas doh.gif
Atsakyti

Знаете, девченки мы тоже были подростками, и что-то я не припомню, чтоб какие-то скидки были на наш переходный возраст rolleyes.gif

У меня тоже сын подросток, помогает сильная рука мужа, мужчина сказал и точка, возражения не принимаются, я считаю, что должна быть строгость и безприкословность родительского слова Если бы не дай бог пришел бы пьяный, был бы растрелян на месте
Один раз в ответ за оговорку взяла ремень, стоит передо мной лбина, смех жуткий разбирает, говорю ему а теперь жопу готовь, а он мне - бить будете маманя doh.gif Строгость на первом месте g.gif
Ну теперь меня педагоги забросают камнями lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi Lukrecija skaitau ir galva linkčioju, įsivaizdyuoju kaip sunku, juk mes mamos visos svajojam kaip mūsų vaikai užaugs, kaip sugebės geriau už mus gyvenime tvarkytis ir t.t... Tikiuosi neužgausiu, bet labai norisi paklausti, aš nuolat aplinkui matau žmones taip kalbant ir kažkaip labai sunkiai reguoju, todėl labai noriu paklausti ką pati atsakytum, kai žmonės viską suverčia auklėjimui, kai viską ką vaikas daro netaip verčia tėvam, neva tie neteisingai auklėjo.. Ką` apie tai manot? Va žiūriu ir Sever jau panašiai į tą pusę kalbą.. Na taip griežtumas ypač su mūsų sūneliais reikalingas, bet aš va nu tikrai labai, net pagalvodavau ar ne per daug tikrai kieta ranka laikiau, bet vistiek niu visai tinginiukas(gal į kai ką nusidavė.. biggrin.gif aš aišku ne apie save)aišku įtakos turi ir kad paskui viena auginau, bet labai gerai kad ir po skirybų likom sutariantys auklėjimee, tai ypatingai nepamainoma.. Žinoma suprantu kad tuščias reikalas, bet su mano būdu pirmiausiai ir įsivaizduoju kaip Jūs su sūnum rimtai kalbatės, kad, mielas kad ir kaip tave myliu, bet užaugai ir privalai elgtis atsakingai, ne tik dėl savęs bet ir būt atsakingas už savo kitiems įtakos turinčius poelgius, nesmagu sakyt, bet kitaip nesupranti juk galop net įstatymai sako kad už vaikus tėvai atsako tik iki 18, taigi laikas tau pačiam savim pasirūpint, nori- judink subinę, sužinok iš kur viskas, mums ir iš dangaus nekrenta ir nedrįsk sakyt kad nesirūpinu, nes supykus išties pradėsiu nesirūpint, nors ir tuomet būčiau teisi, tad jei nori kad su tavim eltumėmis kaip su suaugusiu pats taip ir elkis. Atleiskit jei kas ne taip, tai tik mano požiūris, bet kokiu atveju esu jūsų pusėj ir palaikau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Isbandyti ivairus budai ir grazumu,ir gudrumu,ir piktumu! Vis tik ,manau bernams reiketu grieztesnio zodzio ir,butent tevo! Bet musu situacijoj tevo vaidmens vaiko auklejime nera,nes jis ,,amzinai pavarges,, ir tokiems ,,niekams,, kaip bendravimas neturi laiko,nes yra idomesniu uzsiemimu jam,pvz televizorius,lova,saldytuvas doh.gif ! Tai ir ,,kariauju,, viena taip,kaip man tuo metu atrodo! O tie zmones,kurie neaugina,,spygliuku,,-niekada ir nesupras, kad yra ir kitokiu vaiku! Taip,jie kaltina tevus,auklejima,o kad mes,mamos, augindamos tokius vaikus kartais gal but dar daugiau stengiames,ieskom variantu kaip ir ka daryti,negu tos,kuriu vaikai nekelia rupesciu! Skaiciau vienoj temoj mamos prasyma,kaip tvarkytis su sunkiu vaiku-tai kiek ten daug ,,patarimu dave,, mamos,auginancios keliu metuku ar menesiu vaikucius! kaip jos kaltino ta mama,kad ne taip auklejo,todel dabar turi rezultata,o vat jos tai nuo mazens viska daro teisingai-tai ju vaikai neisaugs i sunkius doh.gif ! Betgi niekada nezinai,kaip gali buti ir pamatai rezultata tik tame amziaus tarpsnyje. Taip,kad kaltinanciu visada bus, o sirdies kiekvienam neisimsi ir neparodysi,kad tikrai tau ne dzin,kas vyksta su tavo vaiku! Kai mane labai ,,pribaigia,, tokie kaltinimai-tai,kad ,,stogas visai nenuvaziuotu ,,ikalu kokia raminancia tabletka-tai nors trumpam aprimstu ax.gif ! Na,ir issipleciau cia doh.gif ! Sekmes ir kantrybes visoms! Mes MAMOS!
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Prisijungiu ir as.
Mano sesiolikmetis jau kelinta diena neisnesa siuksliu (cia jo pareiga). Siandien paklausiau paskutini karta. Atsake - "neisnesiu, nes TINGIU!"
Gerai, tegu..... Ta tema daugiau nekalbesim, bet pietu nebuvo, vakarienes nebus, aplamai, pasigaminsiu valgyt tik sau. Jei paklaus kodel nera, atsakymas bus - TINGIU ! (jokiu budu nepiktai, su sypsenele, draugiskai).Kai pilvas prades gurget, gales sausa duona kimst ar dar ka. Man dzin.
Siaip vaikis geras, protingas, mokosi gerai, nesislaisto niekur, negeria, neruko. Bendraujam mudu labai fainiai, pasisnekam apie viska (gyvenam dviese). Nu bet jau tinginys!!!!!!! Siaubas!!!!! Ir netvarkingas labai. Pats prausiasi, maudosi, rubus keicia. Bet kambarys jo! swoon.gif Viskas ant zemes (tokia mada dabar?), rubai, mineralinio buteliai, knygos, popieriai, siuksles, indai. Nu vienu zodziu, pas bomzus turbut tvarkingiau. hihihi.gif
Taciau as i tai jau numojau ranka, nes kalbos, reikalavimai ir kt. "auklejimo priemones" nieko nepadejo. Jo kambario niekad netvarkiau ir netvarkysiu. Uzdarau duris ir tsakant "uzmerkiu akis". Jei kas uzeina i svecius, tai jam buna geda. Matau labai puikiai.Arba jei koks draugas pas ji ateit nori - susitvarko ir neraginamas.
Didysis sunus (23m) buvo lygiai toks pat. Pries metus issikrauste su savo drauge i kita miesta, issinuomojo abu buta ir dabar yra LABAI TVARKINGAS! thumbup.gif
As pati paaugle budama jau taip tevams priesinaus, kad dabar juokas ima. Ir paklauskit del ko? Pati nezinau. Svarbu buvo pasipriesint ir viska paneigt. Nors giliai sirdy zinojau, kad jie teisus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 03 11, 08:59)
4u.gif zinai kai nemaciau ilga laika, atrode siek tiek subrendo, na taip tam tikra prasme, bet kartu galiu pasakyt kad,  paauglystes marazmo tui daug net labai, jei ko uzsigeis, tai kaip mazas vaikas, nepasakysi kad nera galymybiu NORIU, MAN REIKIA, ir jausmas toks, jei butu maziukas kristu ant grindu, rektu ir spardytusi, neikas nerupi, darbo neiesko, sedi mums ir mano mamai ant sprando, o kai bandem su MB itraukt i savo veikla, kad man ir MB padetu ir uzsigirbtu,tai pradejo gudraut, MB veza benzina is Rusijos, tai nemazai ltr "isgaravo" i niekur,mano ratus kai pasieme, nesvaarbu kad as baigus darba, turiu dar 2 km eit namo, nesugeba net atvaziuot manes paimt, kai bebedaviau masinos, vaziuot pas darugus i Kauna, palundra juoda pasidare, ko tik neisgirdau doh.gif

nieko sau blink.gif tai kad čia jau nebe paauglys. spirt į užpakalį tokiam dry.gif
Atsakyti
O, labutis Daivinyčia drinks_cheers.gif tai smagiau va kai vienodo amžiaus turim ir tas pačias gods pagodot galim, skant.. biggrin.gif Va va, jau ta tinginystė.. lyg ir panašu bet ir skirtingai, tarkim gal kad kambary savo nelabai būna(jo kompas maniškiam) tai daugiausia netvarkos kojinės su kuriom kaip sakai jau kartais užsimerkiu nes neišprašau ir stalas užverstas viskuo, ir deje nėra progos ir pačiam susigėst, nes draugus į mano prie kompo labai retai pakviečia(čia jau aš jaučiu kaltę kad vargingai gyvenam) bet va su asmenine higiena niekaip, kūnas bresta, suaktyvėja viskas, o nelabai prisižiūri, kojines dar bent kasdien keičia.. bet net dantų valyt kasdien nėra įpročio, o juk vaiką taip gersi išauklėjus buvau tai net rūbelius gražiai mokėjo sulankstyt.. Ai gal vėl aš čia be reikalo stradalinu, greičiausiai užteks mergaitės ir manau prasidės neišlindimo iš vonios periodas, nes ir brangų deziką dovanojau, o vos vos kartais panaudoja, sako nepadeda.. Ooi.. Šiaip irgi labai neblogas, man pasisekė man su tokiu vaiku, net nuo gimimo nė nepajaučiau kaip užaugo wub.gif Va tik kaip ir galvojau ir nežinau ką sugalvot. Kompas visiškai jo(dovanojo) protingas pats už savo santaupas atsinaujino, veža kaip bitė, bet aišku jis nori į savo kambarį, o aš taip negražiai nelabai noriu, nes bijau prarast vienintelę kontrolę jau ir taip nesusišnekam kad nesėdėt naktį, o kai nematysiu tai išvis gali naktim sėdėt.. bet šiaip pripažįstu, kad jam norisi gal kur ir įlyt panaršyt, kad nesėdėčiau už nugaros, ir nors labai išryškinu privatumo politiką ir pagarbą, bet vistiek gi suprantu kad norisi sau.. gal aš neteisi, gal turiu taip padaryt..nebežinau Aha tu bent turi kuo pabaust valgyt neduot, o aš neturiu kuo, ir taip valgyt neįkišu, o ir turbūt pareikštų kad privalau išlaikyt biggrin.gif , ir neturiu kuo pagasdint..
Atsakyti