Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

Na man antrasis gimdymas buvo daug "skaudesnis",apie nejautrą nebebuvo ir kalbos,nes viskas prasidėjo labai greitai,šiek tiek daugiau nei 2 val doh.gif
Su pirmu kirpo,bet nejutau,nes buvo epidūras,o su antrąja tai vidiniai plyšimai... blink.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valedy: 27 kovo 2007 - 20:00
As irgi ruosiuosi gimdyti antra karta, tai labai idomu kaip bus. Is karto esu nusiteikus pries nejautra, nes pirma pagimdziau be. Gydytoja liepe, kai pajusiu saremius is karto ir vaziuoti, nelaukti, nes viskas vyks greiciau.
Atsakyti
Man ir buvo antras gimdymas. Važiavau į ligoninę su sąrėmiukais kas 4 min, bet vis galvojau, kad čia man šiaip gimda susitraukinėja. Nes laukiau kada nubėgs man vandenys, nes taip su pirmuoju buvo. Patikrinus paaiškėjo, kad pilnas atsidarymas. 4 val užregistravo, o 5.26 pagimdžiau. Viskas buvo labai greitai ir netikėtai. Tikrus sąrėmius pradėjau jausti tik prakirpus vandenis. Bet nebuvo jie tokie stiprūs, kad reikėtų epidiuro.
Pirmą vaiką gimdžiau 10 val., šį kartą jei skaičiuoti nuo sąrėmiukų pradžios (jei galima taip juos pavadinti, nes nelabai supratau, ar tikrai čia jau jie)., tai truko 5 val. thumbup.gif
Po antro gimdymo negaliu atsigauti, kad viskas taip greitai ir beveik "neskausmingai" thumbup.gif Mama mano juokauja, kad man tik gimdyti ir gimdyti su tokiais gimdymais lotuliukas.gif .
Mums iki ligoninės 50 km, todėl pasikviečiau ją, kad su vyresnėliu pabūtų, o man juokinga buvo, kad ji taip pergyvena ir varė greičiau važiuoti. Dar sakiau, kad paleis mane namo hihihi.gif Jei būtų nubėgę vandenys, bučiau nespėjus nuvažiuoti rolleyes.gif
Atsakyti
vat si uzklausa ir man tinka.as pirma gimdziau 18val,nuo saremiu pradzios,o girdejau,kad su antru lengviau buna. ax.gif tai gal sakau si karteli prasisuksiu per 9val g.gif
Atsakyti
Turbūt antras ne tiek lengviau, kiek griečiau.
Iš forumo mamų patirties būtent toks įspūdis ir susidaro.
Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja smile.gif
Atsakyti
Pirma skatino doh.gif rimti saremiai nuo 10.00.Dukra wub.gif turejau jau13.25

Su antru g.gif saremiai uzeidavo nuo 15,bet nestiprus ir nerimti(net is pradziu nesupratau).19 val.jau pradejom ruostis i ligonine.23.30 buvom ligoninej.Paziurejo ir 01.25 jau turejom suneli wub.gif
Atsakyti
Pirmas gimdymas su skatinančiais per 4val.,antras be skatinančių irgi 4 val.Labai didelio skirtumo nejutau
Atsakyti
Pirmas gimdymas truko 17 su puse val, nemazai plysimu buvo, maziau nei puse laiko su epidurine nejautra buvau.
II gimdymas truko vos 8val. be epiduro apsiejau nes ir sake greit gimdysiu, sikart nplysau bet kirpo, kazkaip antras per antra gimdyma greiciau viskas ivyko ..........
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 03 30, 12:36)
Antras gimdymas vyksta daug greičiau, bet tuo pačiu ir skausmingiau, nes kaklelis greičiau atsidarinėja smile.gif

Na bent jau man tai tikrai buvo neskausmingesnis schmoll.gif , tik pogimdybinis periodas galbūt skausmingesnis, kuomet gimda susitraukinėja. Teko net žvakutes nuo skausmo dėtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2007 03 30, 13:36)

Man taip ir buvo . Su pirmu vaiku sąrėmiai trūko 26 val. , o su antru gimdymą skatino ir pagimdžiau per 7 val. , bet pats gimdymas buvo sunkesnis už pirmąjį gimdymą.
Atsakyti
QUOTE(Ulanakė @ 2007 03 30, 19:10)
Man taip ir buvo . Su pirmu vaiku sąrėmiai trūko 26 val. , o su antru gimdymą skatino ir pagimdžiau per 7 val. , bet pats gimdymas buvo sunkesnis už pirmąjį gimdymą.

mano antras gimdymas nuo pirmo skiriasi kaidiena ir naktis. Pirmas: kysininke kardeliene is 2 kauno klinikines ligonones, "panaudoti visi sovietiniai metodai", 8 valandos, plyses gimdos kaklelis, tarpviete, kur kirpta, kur kur suplysu, po gimdymo net nepaejau, kur jau ten, net ant sono pasiverst buvo daug darbo. Ai, dar nepaminejau anesteziologo, kuris primygtinai siule epidura, o nepataike, tik nerva pazeide, kad po gimdymo viena koja vilkau.

Antras gimdymas: 4 valandos, mielos gydytojos net pavardes neisidemejau(Antakalny), gimdziau isties su sypsena, gydytojos net nerimavo, kad jei sypsaus ir juokauju, tai matyt saremiai nepakankami smile.gif

Tik va, du vaikus pagimdziau, bet ir nezinau, kas tas vandenu nubegimas, nes abu kartus prakirpo...
Atsakyti
laba 4u.gif
galiu pabandyt palygint: abiem atvejais vandenys nubėgo namie ir laaaabai daug, nes vaikai dar nebuvo įsistatę į mažajį dubenį, abu bandymai gimdyti finiše baigėsi ekstriniu cezariu su bendra narkoze.
Skiriasi: su pirmu sarėmiai prasidėjo 8val po vandenų nubėgimo, iki pilno atsidarymo tęsėsi 9val pabaigoj su skatinamaisiais, bendras laikas būtų 18 val nuo vandenų nubėgimo iki operacijos. su antra sarėmiai prasidėjo iškart, kai nuvažiavau kaklelio atsidarymas buvo 3, o po 4val 9 visai be rimtų skausmų ištupėjau nat kamuolio, tarp sarėmių žinutes savo nestuke.gif bendraamžiuose siuntojau ir apie gimdymo eiga transliavau bigsmile.gif , viso nuo vandens nubėgimo iki operacijos gavosi 10val 4u.gif
Atsakyti