Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

nu mano abu gimdymai buvo panasus tuo, kad abu greitai baigesi..pirmas truko 3 valandas,bet buvo skatintas,o su antru isvis viskas greitai vyko- saremiai iskart prasidejo kas 5min, nuvykus i ligonine jau buvo 8cm atsidarymas, iskart i gimdykla ir po pusvalandzio jau maze buvo ant manes smile.gif zodziu susisukau per valanda biggrin.gif
Atsakyti
antrasis buvo zymiai zymiai lengvesnis ir greitesnis
Atsakyti
SVEIKOS,
NA MANO GIMDYMAS PIRMAS BUVO TOKS:3 VAL PRADEJO NUBEGINETI VANDENYS,6 VAL ATEJO BUDINTI PATIKRINTI NES TUO METU GULEJAU LIGONINEJE.PASAKE KAD PASIRURUOSTI KELIAUTI I GIMDYKLA.TAI 8 VAL VAKARE AS SKAUSMO NEJAUCIAU AKUSERES NESISKUBINO,REMESI TUO KAD PIRMAS VAIKAS MAZIAUSIA 15 VALANDU .SUBADE RANKAS LEIDO SKATINAMUOSIUS GREITAI SUVEIKE,PASKUI NUSKAUSMINAMUOSIUS.PASKUI TAS DUJAS KVEPUOT SKAUSMAS PLESIANTIS NEREALUS GIME 00.20 MIN.TAI SKAITYK APIE 4 VALANDAS.BET KIRPO IR PLYSO.ANTRAS VISISKAI SKIRTINGAS,NAKTI UZEJO SKAUSMAS APSIVERCIU ANT KITO SONO BET SKAUSMAS TIK GILEJO,DAR GALVOJU NEGI ATSPEJO GIMDYMO DATA.PASKAMBINAU DAKTAREI APIE 4 VAL RYTO,PASAKIAU KAD KRAUJUOJA GAL ATVAZIUOT.NU BANDYK SAKO.7 BUVAU KAUNE. 8 VAL ATEJO GYDYTOJA.SAREMIAI BUVO KAS 15 MIN.IR 9.55 GIME .PASKUTINI PUSVALANDI SKAUDEJO BET TIK VIENAS KAIP IDRESKIMAS KURI SUKABINO.BE NUSKAUSMINAMU ,BE SKATINAMU. SKIRIASI SKATINAMAISIAIS SKAUSMAS NEREALUS.DABAR TRECIAS LAUKIA GIMDYMAS IDOMU KAIP TAS,VISTIEK BAIME YRA.
Atsakyti
QUOTE(andorinha @ 2011 08 10, 21:44)
na, jei jau su pirmu tap lengva buvo, tai pries gimdant antra karta butu gerai antra guma i kelnes isiverti, kad pakeliui  vaiko nepamesti  biggrin.gif juokauju, aisku. mano pirmas gimdymas truko 3val, bet jis buvo gydytoju paskatintas. iki siol nesuprantu, kam reikejo taip mane kankinti, as puse plauku nusiroviau is skausmo  biggrin.gif o antra karta niekas nieko neskubino, gimdymas vyko dvigubai  greiciau, ir skaudejo maziau. dabar uz 2sav gimdysiu 3 berniuka, tai nezinau kaip ten bus, bijau masinoj pagimdyt, iki  ligonines 30min kelio  g.gif sianakt jau sapnavau, kad namuose gimdau  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Su pirmaja mane irgi skatino, nes nubego vandenys, o man nieko neskaudejo mirksiukas.gif Tai mane nervavo kad neleido stoveti, nes ten matavo, lasino, laidais apvyniota buvau doh.gif jauciu butu visai pakenciamas tas skausmas jei nelieptu gulet mirksiukas.gif
Atsakyti
Man antras daug sunkesnis blink.gif , tiesa, ir visu kg didesnis lialius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MissMartini @ 2011 08 10, 05:11)
Tai yra vilties, kad jei pirmas gimdymas buvo lengvas, tai antras bus pasaka? g.gif Su pirmu nelabai spejau isijausti i saremiu skausmus, ir jau stumti reikejo, tai galvoju kaip cia su antru gimdymu bus? Negi dar lengviau?

Man asmeniskai vienodai lengvi gimdymai buvo,I-pagulde i gimdymo palata 10ryto 12.45 jau turejau mazyli,II-atsiguliau apie 12val,atsidarymas vyko,bet saremiu nulis,vandenys nenubego,nuleido vandenys,vistiek tas pats,jokiu saremiu,o tik kaz kur 16.30 prasidejo striprus saremiai(iki to laiko galvojau,kad gydytojai nusisneka ir negimdysiu,nes 0 diskomforto) ir 17.15 turejau saulute smile.gif abu gimdymai be plysimu,kirpimu,naturaliai be jokiu vaistuku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo super_wife: 26 rugpjūčio 2011 - 08:43
Mono abu nėštumai buvo lengvi, vaikučiai mieli ir ramus.
Su pirmu ( prieš 5 m) gimdžiau 9 val, tai buvo košmariškos valandos, pilnos skausmo, nežinojimo, baimės, pasimetimo...
Su antru, buvo visai kitaip, tik 3 val, verkiau tik iš džiaugsmo, kad viskas buvo kitaip ir taip lengva. Iš kart galėjau sestis ir džiaugtis savo leliuku.

Ka dariau kitaip? Pirmiausia tai, kad antra gimdžiau be epidūro, o visu antra didžiulis pasitikėjimas komanda t.y savimi, vyru, akušere, gydytoju 4u.gif
Atsakyti
Pirmas nėštumas labai lengvas, bet... pasibaigęs preeklamsija ir gana komplikuotu gimdymu, po kurio ilgokai atsigaudinėjau.

Antras nėštumas - pirmas trimestras košmariškas. Bloga buvo visą laiką kiaurą parą (gal dėl to, kad mergytės laukiausi). Preeklamsija nepasikartojo. thumbup.gif Gimdymas lengvas ir greitas. thumbup.gif

Abu kūdikėliai panašūs savo būdu: gimė didoko svorio, trumpa virkštele, prastokai miega, padidintas raumenukų tonusas. Pirmus mėnesius abudu daug žagsėjo. (Antras vaikiukas jau pilvelyje nuolat žagsėjo). Abu smalsūs, žingeidūs, judrūs. Žiūrėsim kaip bus toliau smile.gif Jei ir pagrandukė bus tokio judrumo kaip brolis, tai rezervuokit man palatą vasaros-5 doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savvy: 27 rugpjūčio 2011 - 21:20
Sveikos mamytes,as pirmaja pagimdziau per 6.5 - 7 val. Saremiai prasidejo biski po 11pm ir man iskart vandenis nubego ir kamstis atsidare,apie 12.30 buvau ligonineje,bet jau su labai daznais saremiais kas 3 min ir po minute skausmu,pagulejau vonioje (buvo skaudziausiai joje,net nardziau) ir paskui kai islipau is vonios,pasake kas 7.5 cm atsivere ir 6.11am turejau 3300g dukryte. Dabar laukiuosi antrojo,turiu gimdyti uz 1.5 savaites ir laaabai bijau,nes visoms taip skirtingai... Vis optimiste bunu ir galvoju,kad viskas bus gerai smile.gif Bet si karta laukiuosi berniuko ir kadangi jie vistiek buna stambesni,tai tikiuosi biski sunkesnio gimdymo. Nes ir su pirmaja plysau,ne daug,bet vistiek,tai manau ,kad su antruoju tikrai bus sunkiau,na bet laikau kumscius ir tikiuosi viskas bus gerai smile.gif Nebedaug liko,tada galesiu daisdeti ir papasakoti apie antrojo gimima wink.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tisan @ 2011 07 18, 18:16)
as tai irgi labai sito bijau  unsure.gif  pirmaji pagimdziau per 2 val  unsure.gif  Net akusere sake,jog su antru skuost i ligonine kosminiu greiciu  doh.gif

Mane taip pat akusere prigasdino,kad galiu nespeti i ligonine su antruoju,nes mums apie 30 min iki jos ,tai sake apsvarstyti galimybe gimdyti paprastoje ligonineje,ne gimdymo namuose... Nors pirmaja pagimdziau per 6.5val. Na,laukiu ir tuoj suzinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toma24 @ 2011 09 04, 23:09)
Sveikos mamytes,as pirmaja pagimdziau per 6.5 - 7 val. Saremiai prasidejo biski po 11pm ir man iskart vandenis nubego ir kamstis atsidare,apie 12.30 buvau ligonineje,bet jau su labai daznais saremiais kas 3 min ir po minute skausmu,pagulejau vonioje (buvo skaudziausiai joje,net nardziau) ir paskui kai islipau is vonios,pasake kas 7.5 cm atsivere ir 6.11am turejau 3300g dukryte. Dabar laukiuosi antrojo,turiu gimdyti uz 1.5 savaites ir laaabai bijau,nes visoms taip skirtingai... Vis optimiste bunu ir galvoju,kad viskas bus gerai smile.gif Bet si karta laukiuosi berniuko ir kadangi jie vistiek buna stambesni,tai tikiuosi biski sunkesnio gimdymo. Nes ir su pirmaja plysau,ne daug,bet vistiek,tai manau ,kad su antruoju tikrai bus sunkiau,na bet laikau kumscius ir tikiuosi viskas bus gerai smile.gif Nebedaug liko,tada galesiu daisdeti ir papasakoti apie antrojo gimima wink.gif  bigsmile.gif
Papildyta:
Mane taip pat akusere prigasdino,kad galiu nespeti i ligonine su antruoju,nes mums apie 30 min iki jos ,tai sake apsvarstyti galimybe gimdyti paprastoje ligonineje,ne gimdymo namuose... Nors pirmaja pagimdziau per 6.5val. Na,laukiu ir tuoj suzinosiu smile.gif

Bandysiu nuraminti smile.gif Mano pirmagimė dukra 4330 g., o sūnelis "tik" 3490 g. (abu pagimdžiau 42 savaitę).
Atsakyti
QUOTE(*Briggitte* @ 2011 07 18, 15:21)
Antras gimdymas buvo daug greitesnis, bet ne maziau skausmingas  rolleyes.gif

man taip pat 4u.gif
Atsakyti
1val. trumpesnis (2,5val.) ir toks pats greitas 1 stumimas.. Tik paskutinieji saremiai priverte MB pasakyti zodzius: nu durne as durne, kaip galejau sitai pamirsti ir kaip vel cia atsiduriau, ot durne" o uz 15 min. jau buciavau leliu ir planavau 3 biggrin.gif
Atsakyti