Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti

QUOTE(Naminė @ 2013 05 09, 15:05)
nu vat kažkaip nenorėjo ilgai išnykti,o dabar vasarą nuo karščio taip ir tinksta kojos.
Žinot mielos komentatorės-aš manau kad mes nukrypom nuo temos.Todėl manau ,kad analizuoti mano sveikatos būklę čia netinka.Tik paminėsiu -depresija nesergu,bet dėl pamažinto kraujospūdžio dažnai jaučiu nuovargį,ir tuomet mieliau renkuosi ramius užsiėmimus,nei aktyvų sportą.Tikrai teisi carlet-netgi pažįstant žmogų kartais nei neįtari kokių jis turi ar neturi problemų,o čia forume konstatuoti apie kitą  yra per drąsu.

Jeigu tikrai norit spręsti problemą, o ne tik teisintis, tai galiu pasakyti, kad fizinis aktyvumas jums šiuo atveju pagelbėtų. Man kojos irgi tinsta (tik ką apsiaviau basutes ir tai pastebėjau), padeda ledinio vandens vonelės ir kojos aukštai, mankšta tikrai ne paskutinėj vietoj. Ir išsitirkit inkstus.
Spaudimas mano visą gyvenimą buvo labai mažas, retkarčiais būna netgi taip, kad guliu lovoj, lyg ir galėčiau atsikelt, bet negaliu nei psichologiškai, nei fiziškai, neturiu jėgų. Sportas čia irgi padeda, nes jis viską išjudina, suteikia energijos. Todėl klaida rinktis ramų užsiėmimą, nes sau nepadedat.

Ir tik nesakykit, kad didelis antsvoris gali būti tik nuo skysčių kaupimosi... Nesąmonė. Na gerai, du litrai, trys kokie, bet jeigu antsvoris skaičiuojamas dešimtimis kg? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2013 05 09, 14:28)
kodėl nesakoma alkoholikui,narkomanui,rūkoriui-spirk sau šiknon ir mesk,ar daug tokių yra ,kurie laisvai gali g.gif ,o va jei neatsispiri pagundai suvalgyt kepsnelį ar antrą cepeliną,tai jau esi dejuotoja,bevalė,apsileidėlė rolleyes.gif

Tai kad anie tokie patys bevaliai ir apsileidėliai (gal netgi didesni). Nemanau, kad kas juos giria ir per petį plekšnoja. Netgi atvirkščiai sakyčiau - kad anie turi priklausomybes, t.y. serga, ir vaikam turbūt aišku, o vat antsvorį turintys tai tik pavalgyt mėgsta, medžiagų apykaita pas juos girdi prasta, pinigų salotoms neturi ar dar kas, bet ligoniais juos jau tik nuo labai didelio antsvorio laikyt pradeda mastau.gif Aš pati apie 10 metų rūkiau. Ir puikiai supratau, kad mesti tingiu, nenoriu, nematau reikalo. Kai prisiėjo, kai susikaupiau, supratau, kad rūkyt nebenoriu, nebematau reikalo, mečiau ir jau treti metai kaip neberūkau (iki šiol nenoriu, o rūkantys žmonės manęs nenervina ir pavydo nekelia smile.gif). O mano vyras dar iki šiol rūko ir esant progai paaiškina, kad man tai matai buvo lengva (neįsivaizduoju, kokiu būdu jis tai pamatavo, bet tebūnie biggrin.gif), o jam - misija neįmanoma biggrin.gif Nu negi ginčysies. Aišku, jei noro nėra, tai ir galimybių - jokių smile.gif Su valgymu tas pats irnesakyk.gif

Mano asmenine nuomone, daugelis negalavimų, kankinančių antsvorį turinčius žmones yra ne antsvorio priežastis, o jo pasekmė, tame tarpe ir kojų tinimas ar žemas kraujospūdis. Čia netaikau asmeniškai ir diagnozių nenustatinėju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 gegužės 2013 - 14:22
QUOTE(carlet @ 2013 05 09, 15:09)
gal tikrai nebekomentuokit to, ko neišmanot. jei žmogus serga depresija jam ne tik sportas atrodo neįmanoma kančia, jis apskritai sunkiai egzistuoja.

skaitykit kas parašyta, ne ką norit matyti.
Storumą dėl ligų apskritai diskutuodama atmetu. Ligos, vaistai, tai savaime suprantama.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 09, 15:11)
Spaudimas mano visą gyvenimą buvo labai mažas, retkarčiais būna netgi taip, kad guliu lovoj, lyg ir galėčiau atsikelt, bet negaliu nei psichologiškai, nei fiziškai, neturiu jėgų. Sportas čia irgi padeda, nes jis viską išjudina, suteikia energijos. Todėl klaida rinktis ramų užsiėmimą, nes sau nepadedat.

Ir tik nesakykit, kad didelis antsvoris gali būti tik nuo skysčių kaupimosi... Nesąmonė. Na gerai, du litrai, trys kokie, bet jeigu antsvoris skaičiuojamas dešimtimis kg?  rolleyes.gif

mano spaudimas taip pat žemas, bet gydytojai sakė-reikia sportuoti, tai kelia spaudimą.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 05 09, 15:16)
skaitykit kas parašyta, ne ką norit matyti.
Storumą dėl ligų apskritai diskutuodama atmetu. Ligos, vaistai, tai savaime suprantama.

tada kalbėkime apskritai, vengdami konkrečių nick'ų. Nes jūs nežinote ar ligos, ar vaistai ar dar kas nors verčia konkretų žmogų elgtis vienaip ar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 09, 15:11)
Man kojos irgi tinsta (tik ką apsiaviau basutes ir tai pastebėjau), padeda ledinio vandens vonelės ir kojos aukštai, mankšta tikrai ne paskutinėj vietoj. Ir išsitirkit inkstus.

su inkstais nėr gerai,tai viena,o ledinio vandens irgi negalima,tik vėsaus,aš irgi mirkau kojas ir ištiestas laikau,bet gal tikrai užtenka apie tai 4u.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 09, 15:12)
Mano asmenine nuomone, daugelis negalavimų, kankinančių antsvorį turinčius žmones yra ne antsvorio priežastis, o jo pasekmė.

100 proc netgi 200 biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 05 09, 15:19)
tada kalbėkime apskritai, vengdami konkrečių nick'ų. Nes jūs nežinote ar ligos, ar vaistai ar dar kas nors verčia konkretų žmogų elgtis vienaip ar kitaip.

skaityti aukščiau, kur minėjau, kad kalbėkim apskritai apie viršsvorio turinčius, nutukusius ne dėl ligos ar vaistų.
Atsakyti
nutukusiems dažniau būna aukštas kraujospūdis,bet matyt būna ir atvirkščiai

ir kad jums nebebūčiau tokia baisi,pasakysiu apie savo svorį-jis nesiekia trijų nulių zonos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2013 05 09, 15:26)

ir kad jums nebebūčiau tokia baisi,pasakysiu apie savo svorį-jis nesiekia trijų nulių zonos smile.gif

jei kalbant apie jus- ne kg baisu. O pasiteisinimai. Lyg ir sakot, aj bloagai, dėl svorio ir jaučiatės blogai, ir rengtis kaip norit negalit, bet o tačiau, randat n pasiteisinimų, kad nieko nekeist. Tai keistoka.
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2013 05 09, 15:26)

tai jau jeigu tris nulius siektų doh.gif doh.gif doh.gif gal trijų skaičių biggrin.gif?
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2013 05 09, 14:26)

tai čia tarp 100 ir 999..?
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 05 09, 16:04)
tai čia tarp 100 ir 999..?

nu tikrai taip 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(carlet @ 2013 05 09, 15:28)
tai jau jeigu tris nulius siektų doh.gif  doh.gif  doh.gif  gal trijų skaičių biggrin.gif?

na matot jums šypsenėlę sukėlė,o devuškai tik klaustukas mirksiukas.gif

ir dar sako žmonės neieško prie ko prisikabinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 05 09, 13:41)
net ir tiems yra sakoma "spirk sau į šikną ir susiimk"..
o čia.
Ir nieks nesako, kad reikia visko atsisakyti iš karto. nu nors po biški tas porcijas mažinti, neapsiryti, nedėti tų riebalų visur ir ant visko doh.gif
Aš per abu nėštumus priaugau po 7kg, bet tik todėl, kad ribojau save, nes apetitas buvo kaip dramblio.. tai nereiškia, kad badavau, tai reiškia, kad rūpinausi savo sveikata, nes nutukti laaabai lengva, o va paskui kryžiaus kelius reikia nueiti, kad atsistotum į savo vėžias. ir tai ne visiems pavyksta.

tik 7 kg? kokio svorio vaikai,jei ne paslaptis?
Atsakyti