Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtaujantis vyras

siuo klausimu mano nuomone vienareiksmiska- SKYRYBOS!!!! Duona esciau , bet su smurtaujanciu vyru NEGYVENCIAU!!!!!!
Atsakyti
o gal kuri zinot moteru kriziu centrai kur yra? adresus ar telefonus?
Atsakyti
QUOTE (Aferiste @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 14:21)
o gal kuri zinot moteru kriziu centrai kur yra? adresus ar telefonus?


Reikes atsirinkti, koks tinka pagal gyv. vieta ir problemos pobudį
moterų krizių centrai
Atsakyti
As viena karta padejau savo draugei issiskirti su pries ja smurtaujanciu vyru. Po menesio ji su juo susitaike ir as likau durniaus vietoj. Nuo to laiko i seimyninius reikalus nesikisu, ik pasakau savo nuomone.
O iskvietimu i seimyninius konfliktus nemegsta net policija.
Bet as vis tiek nesuprantu, kokio lygio moteris turetu buti mazochiste, kad leistu su savimi sitaip elgtis blink.gif
Atsakyti
juk ir vaika traumuoja mad.gif jau vien del to jai reiktu mesti toki vyra mad.gif
Atsakyti
man aisku labai baisu apie tai galvojant, bet jei drauge "mazochiste" taj ce3 aisku jos reikalas, bet baiseuse del waiko... juk mergaitei matyt tokius waizdus... trauma bus visam gyvenimui... ohmy.gif
Atsakyti
Situacija nera tokia paprasta. Daznai patarimai ir lieka patarimais. Labai priklauso koks jusu drauges charakteris ar ji yra ryztingas zmogus. Teko sutinkti moteru kurios daug kartu atleidzia savo vyrams toki elgesi. Pati uzaugau tokioje seimoje. Viena pazystama bande palikti ja musanti vyra kelis kartus, bet vis pas ji grizta. I si procesa dar itraukia ir kitus zmones, kurie jai nori padeti, o kai jinai su savo vyru susitaiko, tada jie lieka kalciausi. Buna ir tokiu situaciju.
Atsakyti
Siulau pasidometi, kodel ji susitaiko su tokiu elgesiu, juk tam turi buti priezastis? Gal ji jau bande begti, tvarkytis savo gyvenima? Kiek supratau ji neturi tevu, o butas yra jos. Pasitarti, gal galima buta pakeisti? Reiketu tada pasitarti su teisininku. Bet tikriausiai yra kita priezastis, kodel ji negali to padaryti, kitaip butu jau tai padariusi. Juk jeigu turi savo buta ir susitaiko su tokiu vyro elgesiu ir dar matant vaikui... Tai gal vyras vienintelis islaiko seima ir ji taikosi su juo, kad vaikelis nekentetu, kad butu islaikomas butas ir seima? Gal ji masto, kad vaikas dar labiau kentes, kai netures nei ka valgyti,o del nesumokamu mokesciu bus butas parduotas is varzytiniu? Juk tada tai niekas nepades... Per daug dar klaustuku...
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 13:12)
man jau užsimiršo tai, kad buvusysis kėlė prieš mane ranką kokius 3 kartus, vieną iš jų labai žiauriai-tai pagrindinis dalykas dėl ko išsiskyriau.Dabar po poros metų man tai užsimiršo, jau kaip ir vėl jis man savotiškai mielas, kai pamatau unsure.gif , bet veju mintis šalin, o ir aplinkiniai primena mano fingalus unsure.gif , tada vėl labiau laikaus savo įsitikinimų, pateisinu save, kad dėl to vertėjo skirtis.
Ir dar-vaikai dar atsimena ir vis kalba (po 2m.) apie tą lemtingą vakarą, kaip sėdėjau virtuvėj primušta (ir, jei teisybę pasakyt, tai bandė smaugti), išsigandus, kaip šunytis, suspaudusi vyresnėlę stipriai glėby, o buvusysis skėryčiojosi, kėlė kumščius, bet prie vaiko nedrįso toliau pult ph34r.gif , o ryte ėjau į darbą su didžiuliu įvairiasplaviu fingalu, pasijutau kaip kokia alchašė, degradavusi arodanti, o juk tokią pamačius gatvėj pagalvočiau "pati kalta, kad iki to leidžiasi", tai va.Nors vaikams nereiks aiškint, nes matė pabaigą...Fui, prisiminus net supykino, daugiau ta tema su niekuo nekalbėsiu.
Bandžiau gilintis, pateisint jį, skaityt apie smurtą (o reikėtų jam pačiam pasiskaityt gi) apie smurtą, bet tegaliu daryti prielaidas:alkoholis, toks draugų pavyzdys , griežtas despotiškas tėvo auklėjimas...

Lengvute,
saunuole esi, kad tau pakako jegu ir ryzto palikti savo buvusi vyra. tokiu budu isgelbejai ne tik save, bet ir savo vaikus nuo nesibaigianciu kanciu, nes tokie zmones retai pasikeicia. mano mama taip ir neissikyre su smurtaujanciu vyru iki pat jo mirties, ir uz tai iki siol negaliu jai atleisti, nes kentejo ne tik ji, bet ir mes su seserim sad.gif
iki siol nesuprantu, kodel zmones tampa despotais, tokiais nejautriais kitu kancioms ir skausmu sad.gif gal teisingai sakai, kad to priezastis - alkoholis ir despotiskas auklejimas.
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ Trečiadienis, 03 Gruodžio 2003, 14:19)
Debi, vaikams tai jis niekad nieko nebūtų daręs (jis juos tikrai labai myli) ir paprastai jie nieko nematydavo wink.gif ir dėl tų skyrybų per daug nesididžiuoju, manau, kad dar myliu jį, bet buvo ir yra taip, kaip yra, kažin, kokias išvadas darysiu senatvėj.Žinai, ambicijos gerai, bet vien jomis vadovautis gal irgi negerai.
Tai (skyrybos) buvo mano ambicijos, kažkoks kerštas už tai, savo požiūrio palaikymas.

vaikams blogai net tik tuomet, kai juos musa, bet ir tuomet, kai jie mato tokius savo tevu santykius. gal ir matyt nebutina, nes vaikai labai gerai jaucia, kas vyksta tarp tevu.
nelabai supratau tavo pasakymo, kad ambicijomis vadovautis ne visada gerai. siuo atveju, man kaip tik atrodo gerai, kad tau ju uzteko. nes man smurtas (ar fizinis, ar psichologinis) yra baisiau uz viska. As manau, kad ne vienas zmogus neturi teises skriausti kito zmogaus.
as turbut negaleciau myleti pries mane ranka pakelusio zmogaus...
Atsakyti
heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tvarkele: 12 vasario 2004 - 13:39
pirmiausia dekui, kad atsiliepete i mano klausima, dekui, kad issakete savo nuomone. Nemanau, kad esu pirmoji, kuri susidure su tokia situacija, beje tai akivaizdu ir is atsiliepimu. Zinoma labai skaudu, kad tokiu seimu yra, buvo ir bus, ir niekada negalime sakyti "niekada", nes tai bus netiesa... Niekada negalime nieko prisiekineti, nes nezinome, kas bus rytoj... Tik labai tikiuosi ir vyliuosi, kad patiriancios smurta moterys jei jau ne gyvenime kanors keis, tai bent jau kamnors issipasakos, kamnors pasiguos, nes bent jau taip nors siek tiek, nors truputuka palengvins savo kancia... Ir ka dar galiu pridurti, ka dar galiu pasakyti smurta patiriancioms-nenuvertinkite saves, negalvokite, kad jei gavot, tai buwo uz ka-juk jus ne vyro daiktas, kuri galima numesti, pamesti, trenkti ir vel pasiemus "deveti"... Jus gi esate galu gale asmenybes, mamos (ar busimos mamos) ir turite buti gerais pavyzdziais savo vaikams wink.gif
Atsakyti