Įkraunama...
Įkraunama...

Nesuaugęs gomurys, skilusi lūpytė

QUOTE(RamuneR @ 2007 08 01, 22:42)
lotuliukas.gif  Tavo Žiogo postai, tai prajuokino iki ašarų lotuliukas.gif Tikras filosofas bigsmile.gif Aš irgi nevalgyčiau vištienos kepsnio, jei žinočiau, kad čia ta višta, kuriai gaidelis akį išmušė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Dar porą tokių pasakų ir mano vaikas taps vegetaru lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Kaip visos užsilaike, kaio atžalėlės?
Sophi, gal jau jusu mergyte operavo?
Gedutis tai auga, vienas dar nevaikšto, gali, bet bijo
blink.gif Bet lakstydamas keturiom arba įsikibes, tai tokia netvarka sugeba namie padaryt, kad doh.gif Dantukai vis dar 4, o su tuo valgymu, tai kaip atsibodo tos košes, ir jam, ir man. Prieš kelias dienas bandžiau duoti mėlyniu, šiaip po viena į burnyte, tai vieną pakramtė ir išspjovė, o kitą kai daviau, tai dingo, tai aš pamaniau, kad jau jis ja suvalgė. Bet praėjus kokiai porai valandu, ta mėlynė jam pro nosi iškrito...
Atsakyti
Sveikos visos mamytės, kurios turi tokią problemytę,na tiksliau mūsų mažiukai. Aš taippat auginu 5m. vyruką,su lūpytės ir gomurio nesuaugimu. tiesa 2 operacijos jau praeityje, bet dar kiek ateityje.. skaitau forumą ir matau save jūsų vietoje. Buvo visko, bet kai praeina daugiau laiko, tai viskas lyg ir pasimiršta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(čiurkutė @ 2007 08 07, 17:04)
Sveikos visos mamytės, kurios turi tokią problemytę,na tiksliau mūsų mažiukai. Aš taippat auginu 5m. vyruką,su lūpytės ir gomurio nesuaugimu. tiesa 2 operacijos jau praeityje, bet dar kiek ateityje.. skaitau forumą ir matau save jūsų vietoje. Buvo visko, bet kai praeina daugiau laiko, tai viskas lyg ir pasimiršta. smile.gif

Labas Čiurkute 4u.gif

Gal gali papasakoti mums apie savo vyruką, nes mūsų vaikiukai mažesni už tavo vyruką, todėl mums visoms visada viskas labai įdomu smile.gif Ar tavo vaikiukui - vienpusis ar abipusis nesuaugimas, kaip jis kalba, kada dabar planuojate operuoti?

O mano žiogui pagaliau prasikalė ilgai lauktas paskutinis krūminis, tai dabar lauksim kol išlys ir keliausim tikriausiai dėtis plokštelės.
Atsakyti
Žinot, labai smagu, kad jūs najas nares taip šiltai priimat į savo ratelį. Prieš 5m. taip norėjosi su kažkuo pasidalinti savo visu nerimu ir rūpestėliais, bet nebuvo galimybių, bet šaunu, kad nors dabar galiu su kažkuo pasikalbėti mirksiukas.gif Mano berniukui lūpytės vienpusis nesuaugimas,o gomuriuko -pilnas.Kaip ir dauguma iš čia operavomės Žalgirio lig. Pirmoji operacija nebuvo be komplikacijų: Reikėjo net vežti į Santariškes ir dėti trachiostomą,Ačiū Dievui vos 5d., na o antroji buvo sėkminga, nors po tokios patirties drebėjo ne tik širdis (buvau ir nualpusi), bet 4d. išėjom pasivaikščioti prie ligoninės (buvo vasara). Prieš sav. sūnui sukako 5 m., o jis kuo gražiausiai taria raidę R, o ir kalba be "nosiškumo".Tiesa, dėl kalbos reikia ir pačiai nemažai padirbėti, kaip kokiai logopedei. Dabar rudenį važiuosim konsultuotis dėl žandikaulio plėtimo,na o operacija apie 9-10m.
Nežinau ką ir pasakoti, kas jums dabar aktualu. Klauskit,jei ką žinosiu- patarsiu.
O jūsų leliai visi nuostabūs, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(čiurkutė @ 2007 08 07, 18:04)

Sveikutė prisijungusi 4u.gif
Mamų patirtis yra pati pati vertingiausia, tad kurgi mes rasim geresnės informacijos bei patarimų jei ne čia mirksiukas.gif
Jūsų sūnelis jau vyrukas kaip reikiant, smagu, kad su kalba jokių problemų thumbup.gif
Norėčiau paklausti (jei gali atsakyti). Kaip jūs vaikui paaiškinot iš kur pas jį randelis virš lūpytės? Ką kitiems vaikams sakot, jei jie paklausia? Kaip dantukai nesuaugimo vietoje? Kada pradėjo kalbėti? Ar lankėt logopedinį darželį?
Viskas tikrai labai įdomu. Nors mano vaikas dar mažas, bet ateitį vis tiek viską reiks paaiškinti.

Papildyta:
QUOTE(Ziogutis @ 2007 08 08, 07:47)

O mano žiogui pagaliau prasikalė ilgai lauktas paskutinis krūminis, tai dabar lauksim kol išlys ir keliausim tikriausiai dėtis plokštelės.

Pagaliau sulaukėt paskutinio dantuko thumbup.gif Na, dabar tai jau greitai visas procesas pajudės į priekį thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(vilmux x @ 2007 08 07, 16:08)
su tuo valgymu, tai kaip atsibodo tos košes, ir jam, ir man. Prieš kelias dienas bandžiau duoti mėlyniu, šiaip po viena  į burnyte, tai vieną pakramtė ir išspjovė, o kitą kai daviau, tai dingo, tai aš pamaniau, kad jau jis ja suvalgė. Bet praėjus kokiai porai valandu, ta mėlynė jam pro nosi iškrito...

Oi kaip tave suprantu, pas mus viskas vyksta panašiai doh.gif Jei ką rupesnio duodu, tai viskas pro nosytę išlenda doh.gif O žmogutis jau taip nori normalaus maisto...
Atsakyti
Čiurkute, labai džiaugiuosi, kad prisijungėt thumbup.gif O kaip jusu sunelis šiaip auga, kaip jums su maitinimu sekėsi? Asmeniškai mums tai čia didžiausia problema šiuo metu sad.gif
Atsakyti
Ramune, o aš maniau, kad Jūs visi Turkijos saule lepinatės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 08 08, 15:05)
Ramune, o aš maniau, kad Jūs visi Turkijos saule lepinatės biggrin.gif

Lepinsimės nuo 11 iki 18 d. vacation4.gif Taigi, šeštadienį anksti ryte 5.30 išskrendam thumbup.gif Tikiuosi į Lietuvą daug saulės parsivešti, nes kitaip po tokių atostogų depresija užpuola doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Žinot,suvalgymu nuo pat gimimo buvo bėdų. Ligoninėje nepaskė,kad yra spec. žindukų, tai per 1 mėn. priaugom vos 100g. Na bet kai įsigijom žinduką, tada gyvenimas žymiai pagerėjo,žandai ėmė pūstis biggrin.gif .O kai ėmėm valgyti košes,po to rimtesnį maistą, tai nosytė vargšė kentėjo.Nors po kiekvieno valgio ją plovėm,bet kartai pasirodydavo ir "vakarykštis maistas".Smagu,kad sūnus niekada nespringdavo,o tik gerai išsičiaudėdavo. Po lūpytės operacijos labai greitai pradėjo tarti "me",visą dieną jį kartodavo biggrin.gif ,o po gomurio operacijos išvis daug pradėjo kalbėti ir daug aiškiau.(3m. jau aplinkiniai galėjo bandyti susikalbėti) Buvau visko girdėjusi apie dantukų dygimą, bet mums lyg ir viskas gerai pasisekė, nesuaugimo vietoje išdygęs dantukas,bet jis pasisukęs pagl kitus dantukus,o priekinis prie nesuaugimo- turi rudų dėmelių ir atrodo,kad yra labai silpnas. Apie 4m. sūnus pradėjo domėtis savo išvaizda,klausinėdavo,kodėl nosies landos nėra vienodo dydžio, Kodėl,kitiems vaikams yra visi priekyje dantukai,o pas jį "skylytė".Kieme vaikams aš aiškinau,jog randelis virš lūpytės atsirado susimušus- ir to jiems pakakdavo. O šiaip vienmečiai nelabai domisi vaiko išvaizda,na gal mums pasisekė,kad klausimų neužduoda ir suaugę. Visada mintyse ruošdavausi ką galėčiau jiems atsakyti. Darželyje nuo 2,5m.lanko logopedinę gr., bet jau logopedė sakė,kad kalbos maskuotė minimali. Tačiau kai į darželį dar nėjo, mes namie visaip mankštinome liežuvį ir lūpytes(žaidimo forma).
Atsakyti
Šaunu, kai čia gretos didėja 4u.gif O ir patarimų naudingų gaunam mirksiukas.gif Ačiū ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Čiurkute, o iš kokio Jūs miesto?
Atsakyti