Lašiša su klevų sirupu ir pipirais3/4 puodelio klevų sirupo
1/4 puodelio sojos padažo
4 (po 150 g) gabalai lašišos filė be odos
1/4 puodeliai stambiai grūstų juodųjų pipirų
1/2 a. š. aliejaus
Sumaišyti klevų sirupą ir sojos padažą. Lašišos filė sudėti į maišelį ar indą, užpilti paruoštu padažu ir marinuoti šaldytuve bent 4 val. (geriausiai per naktį). Orkaitę įkaitinti iki 260º C. Pipirus supilti į nedidelį indelį. Išimti lašišą iš marinato ir viena puse dėti į pipirus bei šiek tiek paspausti. Dėti žuvį pipirais į viršų ant folijos.
Foliją su lašiša dėti ant grotelių ir kepti viršutiniame orkaitės trečdalyje apie 7 min. Svarbu neperkepti žuvies.
P. S. mintis tikrai labai gera - žuvis gavosi labai sultinga ir skani... Tik aš be reikalo naudojau saldų sojos padažą, tad man gavosi šiek tiek per saldu... Kitą kartą pamažinsiu klevų sirupo ir sojos padažą naudosiu sūrų