Maltos mėsos kukuliai su kmynais ir jogurto padažu350 g neriebios maltos veršienos
1 svogūno galva, smulkiai sutarkuota
2 skiltelės česnako, sukapotos
2 a. š. maltų kmynų
½ a. š. maltos kalendros
1 citrinos tarkuota žievelė
2 v. š. sukapotos šviežios kalendros
1 ½ a. š. druskos
¼ a. š. kajeno pipirų
Padažui175 ml riebaus jogurto
15 g šviežių mėtų lapelių, smulkiai sukapotų
15 g šviežių petražolių, smulkiai sukapotų
½ citrinos sultys
druska, kajeno pipirai
20 medinių iešmelių, pamirkytų šaltame vandenyje
Mėsą, svogūnus, česnakus, kmynus, maltą kalendrą, citrinos žievelę, šviežią kalendrą, druską ir pipirus sudėti į blenderį ir maišyti, kol gausis kreminė masė. Padalinti į 20 lygių dalių. Drėgnomis rankomis suformuoti pailgus kukulius. Užnerti kiekvieną kukulį ant paruošto iešmelio. Uždengti ir palaikyti šaldytuve 30 min. Padažui sumaišyti jogurtą, mėtas, petražoles ir citrinos sultis. Pagardinti druska ir pipirais. Uždengti ir taip pat pašaldyti 30 min. Įkaitinti grilį arba keptuvę. Kepti kukulius, kol iškeps ir apskrus, bet bus šiek tiek rausvi viduryje ir sultingi, po 3 min. iš kiekvienos pusės. Patiekti karštus su atšaldytu padažu.
P. S. labai pikantiškas rytietiškas skonis... Į padažą mėtų nedėjau, nes tiesiog neturėjau pakako ir petražolių... Į faršą taip pat nedėjau šviežios kalendros, bet prieskonių tai pribėriau įvairių... Beje, iškepiau kukulius keptuvėje be iešmelių, o tada sunėriau ant mažų smeigtukų, kad būtų patogu nardinti į padažą...