Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nebijojot gimdyti antro?

Kiek zinau tkrai buna visaip.
Gine sake, kad dazniausiai 2-as gimdymas ir sunkus, skauda ir pan. tada, kai yra praeje nemazai laiko nuo 1-ojo gimdymo. Tada 2-as gimdymas kaip PIRMAS smile.gif. Uch.....
Vat todel as ir bijau, nes pirma vaikiuka gimdziau beveik pries 8 metukus:)
Atsakyti
Pirmajam mūsų vaikui 4m. ir aš bijau artėjančio gimdymo, kadangi pirmasis buvo kiek komplikuotas su neplanuotu cezariu finale. Norėčiau šį kartą gimdyti pati.
Atsakyti
Pirmąjį sūnelį gimdžiau prieš tris metus. Į gimdyklą nukeliavau su šypsena - nežinojau ką ten patirsiu bigsmile.gif . Galvojau tik apie tai, jog jau greit pamatysim savo mažylį. Šiuo metu laukiuosi antrojo kleckiuko nestuke.gif , gimdymas ne už kalnų, o apie gimdymą bijau net pagalvoti, nes dabar tai žinau, kas laukia unsure.gif
Atsakyti
Aš tai labai bijojau, bet viskas pavyko sėkmingai thumbup.gif
Atsakyti
bijojau labai, nes pirmas gimdymas sunkokas buvo, bet antras buvo labai lengvas, viskas truko ne pilnas 2 valandas
Atsakyti
Na, kuo daugiau gimdymų, tuo vėlesnis gimdymas turėtų būti vis greitesnis ir lengvesnis - aišku, su ta sąlyga, kad organizmas iš principo yra bent kiek pasiilsėjęs tarp gimdymų, bet to laiko praėję ne per daug (kaip ir buvo rašyta, gimdymas po 7, 8 ar daugiau metų (kaip kam) gali būti kaip ir pirmasis). Sakyčiau, apie 3 m. pertrauka galėtų būti maždaug optimalu. Mano gimdymai truko atitinkamai 15, 13 ir 11 val. Tuoj laukia ketvirtas kartas, ligoninėj juokėsi, kad bus 9 val., bet aš tikiuos, kad greičiau. smile.gif

O dėl baimės, tai šįkart bijau labiausiai. Turbūt todėl, kad laaabai gerai žinau, kas laukia - jokių iliuzijų...

Beje, dar įsitikinau, kad net jei jau esi gimdžiusi ir atrodo, kad viską žinai apie save ir savo gimdymus, nebūtinai taip ir yra. Triskart važiavau į ligoninę su reguliariais sąrėmiais ir išvažiavau su vaiku ant rankų. Šįkart irgi važiavau gimdyt su reguliariais sąrėmiais. Nuvažiavau į ligoninę ir baigėsi mano sąrėmiai - teko važiuot namo „tuščiom“... Sėdžiu dabar namie ir jaučiuos kaip apgauta arba, kaip kai kurios mamytės taikliai vadina, „amžinai nėščia“. Be to, iš ankstesnių gimdymų prisimenu, kad jei tik pradėdavo tepti krauju, tai būdavo garantuotas ženklas, kad gimdau. Šįkart krauju tepa jau parą, o daugiau nieko nevyksta. Va taip...
Atsakyti
Tiesa sakant, kai pradedu viska delioti ir atgaminu visa gimdymo eiga, tai antro nesinori, bijau to skausmo, o ir saremiai tesesi gan ilgai doh.gif bet manau laikui begant nugales noras tureti antra leliuka bigsmile.gif bet kol kas nedabar rolleyes.gif
Atsakyti
pirma gimdziau labai senei-viskas pasimirso jau biggrin.gif .laukiuosi antro,bet jausmas lyg pirmagimio rolleyes.gif
Atsakyti
Visi prisiminimai apie skausmus nublanksta prieš norą turėti mažylį smile.gif
Atsakyti
po pirmo gimdymo prisiekiau viskuo kas pasauly yra, kad daugiau niekada negimdysiu smile.gif po 4 m. jau vaziavau gimdyti antro smile.gif . ir zinokit pries pirma gimdyma bijojau labiau, nes nezinijau, koks tas skausmas. o antro nebijojau, nes viskas buvo zinoma ir patirta, tik jaudinausi, kad viskas baigtusi gerai.
Atsakyti
Pirmo nebijojau, nes nežinojau kas laukia. Kažkur buvau skaičius, kad 10% moterų nejaučia gimdymo skausmų. turėjau viltį, kad aš būsiu ta išrinktoji patenkanti į tuos procentus blush2.gif . Bet gimdžiau ilgai ir skausmingai.
Su antru buvau įsitikinus, kad viskas bus daug greičiau. Irgi nebijojau. Esu toks žmogus, kad visada prieš egzaminus ir gimdymus ir kitus išbandymus gyvenime prieš tai neapsikraudavau galvos baimėmis. Gyvenu tokia logika " kai ateis tas baisusis momentas tada ir pabijojsiu" o dabar gyvenu ir džiaugiuosi, kad nereikia bijoti. ir dar galvoju "o gal šį kartą viskas bus greitai ir labai gerai". Ši mintis saugo nuo išankstinių baimių.
Apskritai tai prieš gimdymus labiau gasdino ne skausmai, o tas kad neužsiraučiau ant kokio grubaus ir netašyto daktariūkščio ar akušerės unsure.gif
Atsakyti
As is karto po gimdymo galvojau, kad antro vaikelio tai jau ilga laika nenoresiu. Bet po menesio pradejau svajoti wub.gif Uzsimirsta skausmai thumbup.gif
Atsakyti