Na, kuo daugiau gimdymų, tuo vėlesnis gimdymas turėtų būti vis greitesnis ir lengvesnis - aišku, su ta sąlyga, kad organizmas iš principo yra bent kiek pasiilsėjęs tarp gimdymų, bet to laiko praėję ne per daug (kaip ir buvo rašyta, gimdymas po 7, 8 ar daugiau metų (kaip kam) gali būti kaip ir pirmasis). Sakyčiau, apie 3 m. pertrauka galėtų būti maždaug optimalu. Mano gimdymai truko atitinkamai 15, 13 ir 11 val. Tuoj laukia ketvirtas kartas, ligoninėj juokėsi, kad bus 9 val., bet aš tikiuos, kad greičiau.

O dėl baimės, tai šįkart bijau labiausiai. Turbūt todėl, kad laaabai gerai žinau, kas laukia - jokių iliuzijų...
Beje, dar įsitikinau, kad net jei jau esi gimdžiusi ir atrodo, kad viską žinai apie save ir savo gimdymus, nebūtinai taip ir yra. Triskart važiavau į ligoninę su reguliariais sąrėmiais ir išvažiavau su vaiku ant rankų. Šįkart irgi važiavau gimdyt su reguliariais sąrėmiais. Nuvažiavau į ligoninę ir baigėsi mano sąrėmiai - teko važiuot namo tuščiom... Sėdžiu dabar namie ir jaučiuos kaip apgauta arba, kaip kai kurios mamytės taikliai vadina, amžinai nėščia. Be to, iš ankstesnių gimdymų prisimenu, kad jei tik pradėdavo tepti krauju, tai būdavo garantuotas ženklas, kad gimdau. Šįkart krauju tepa jau parą, o daugiau nieko nevyksta. Va taip...