na baisu ka as galiu pasakyti jai buna tokiu vyru,fui....
neisivaziduoju savo vyro nevalancio dantu.negaleciau su tokiu gyventi. siaip nehigieniska nevalyti dantu.
Mano vyras su mielu noru valosi dantis ir pas stomotologą nueina pats be jokių raginimų

Maniškis visada valydavos dantis, bet kai šiais metais darė dantų operaciją tai iš vis pedantas dėl valymo pasidarė. Valo ryte ir vakare,skaluja su skysčiais, tarpdančius valo su spec šepetėliais. Tai kai įlenda vakare į vonią be 10min neiškrapštysi(čia tikdantų valymas tiek užtrunka)
as cia pries tai rasiau kokia turiu beda
dabar noriu pasidziaugti (tfu tfu tfu) ir pasidalint istorija 
MB dantu retai vale pas dantistus nesirode, rezultatai aiskus yra gerokai pagedusiu dantu +dantu apnasos +kvapelis
tai ilga laika "is kalbos isejus" skaiciau paskaitas kas ir kaip kokios pasekmes ir kaip jis atrodys jaunam amziuj be dantu, zinoma uzknisau negyvai pyko ir uzdraude man kalbeti, tipo ir pats supranta ka reik daryt (tik kazkodel nedaro), na bet as vis uzsimindavau. jei dantu neissivalydavo vengdavau buciuotis ir aiskiai pasakiau del ko taip yra : juk tikrai nekvepia
sutapo taip kad jo brolis buvo priverstas apsilankyt pas dantiste(toks pat bailys) ir stebuklai jis nenumire po to!!!
tai siaip ne taip tetule(jam kaip antra mama) uzrase ir MB, dantiste gera populiari tai laukt eilej virs menesio visa ta laika galvojau kad paskutine minute ir nenueis....
bet esminis ivykis ivyko!!! pirmadieni apsilanke MB pas ta dantiste, zinoma isgirdo kad dantys nepriziureti nors is prigimties labai geri (na jinai ten neblogai jam ispasakojo viska kaip supratau) apturejo dantu kanalu valyma, su ultragarsu ir dar kazkokiu ciudu dantu apnasas nuvale ir dar kazka paliko kruva pinigu, ir zinokit uzsirase kitam kartui!
(kazkada buvo pas dantiste su skaudamu danciu tai tik vaistu uzdejo skausmo neliko ir daugiau nebeejo)
dantiste zmogui dar afekto busenoj ikiso dantu pastos sepetuka ir tarpdanciu siula stebuklinga, tai nepatikesit kaip saziningai dantis valyt pradejo :Dvisas ritualas, jau net as gyvenime siulo nenaudojau bet ikvepimas pagavo. zinoma jo motyvacija tokia: valysiu kad daugiau su tuo ultragarsu man dantu nedrebintu
as zinoma dabar giriu issijuosus kokie grazus balti dantys pas MB (kaip nuvale tai uz mano baltesni blin!)

MB dantu retai vale pas dantistus nesirode, rezultatai aiskus yra gerokai pagedusiu dantu +dantu apnasos +kvapelis
tai ilga laika "is kalbos isejus" skaiciau paskaitas kas ir kaip kokios pasekmes ir kaip jis atrodys jaunam amziuj be dantu, zinoma uzknisau negyvai pyko ir uzdraude man kalbeti, tipo ir pats supranta ka reik daryt (tik kazkodel nedaro), na bet as vis uzsimindavau. jei dantu neissivalydavo vengdavau buciuotis ir aiskiai pasakiau del ko taip yra : juk tikrai nekvepia
sutapo taip kad jo brolis buvo priverstas apsilankyt pas dantiste(toks pat bailys) ir stebuklai jis nenumire po to!!!

bet esminis ivykis ivyko!!! pirmadieni apsilanke MB pas ta dantiste, zinoma isgirdo kad dantys nepriziureti nors is prigimties labai geri (na jinai ten neblogai jam ispasakojo viska kaip supratau) apturejo dantu kanalu valyma, su ultragarsu ir dar kazkokiu ciudu dantu apnasas nuvale ir dar kazka paliko kruva pinigu, ir zinokit uzsirase kitam kartui!

dantiste zmogui dar afekto busenoj ikiso dantu pastos sepetuka ir tarpdanciu siula stebuklinga, tai nepatikesit kaip saziningai dantis valyt pradejo :Dvisas ritualas, jau net as gyvenime siulo nenaudojau bet ikvepimas pagavo. zinoma jo motyvacija tokia: valysiu kad daugiau su tuo ultragarsu man dantu nedrebintu

as zinoma dabar giriu issijuosus kokie grazus balti dantys pas MB (kaip nuvale tai uz mano baltesni blin!)
valytis taivalosi,bet stomotologu tai bijo kaip velnias kryziaus.
QUOTE(Tigrine @ 2007 04 06, 15:00)
Sveikos visos moterys ir merginos
, vat idomu pasidare kaip jusu vyriskiai dantis valosi? Pas mane tai amzina beda
Is pradziu lyg ir normaliai valydavosi, poto pradejo valyti tik tada kai jau pasakydavau kad smirda o dabar isviso apsileido. Isbandziau visokius budus,is pradziu sakydavau kaip smgu kai vyras kvepia, kazkaip galvojau bus jam kaip paskatinimas, poto paskelbiau ultimatomuma, arba valo dantis arba nebus
sakau kaip buciuotis su tokiu vyru, tai dar kartais suveikdavoarba sakydavau davai ir as nevalysiu paziuresim kaip bus, o jis man atkerta kad vistiek man patiksi kad ir kokia butum, bet beda dabar ir ta kad net isivalius dantis, vistiek smirda, nes jau gal kokiu 15 metu pas dantista nebuves, jau net ir prieki dantu keliu nebera sone, kalba suspaudes lupas,kad neatrodytu kaip bomzas bet vistiek neina, na nebent isiraut, kai jau pradeda puliuot ir nuo skausmo karnyzais lipa. O vyras tikrai grazus, nu bet kai nusisypso:piktas ,... Ir amzini teisinasi, kai tik prasau kad eitu tvarkytis, tai pinigu nera (bet alui visada atsiranda pinigu), tai stomotologe atostogauja, tai laiko nera... Kaip jums su vyrais, ar noriai eina pas dantistus? Ar kiekviena diena valosi dantis?

Kaip as tave suprantu,nes pas mane beveik ta pati situacija.Kadangi jis tolimuju reisu vairuotojas,tai aisku dantys namie bent vakare tai matau kaip valo,ryte tai aisku ne,nes as anksi iseinu,o jis dar miega.Baisiausia kad as jau is jo girdejau kad viduje burnos dantys tai genda tai skauda,bet jis isgeria tablete ir neeina pas gydytojus.As jau pastebejau kai jis juokesi kad antrame dantyje yra skylute ir tokia kad beveik puses danties atrodo nera.Pasakiau ,kad eitu pas gyd,tai jis atsakinedavo kad nera kaip nes istikruju maciau uzsirasau save arba dukra pris 2-3 savaites,o jam su jo darbu labai sunku pritaikyti.Tai susitariau su administratore,kad uzsirasysiu i prieki kelioms sykiams ir jei ka tai atsysakysiu.Ji sutiko ir suprato mane.Viena diena sutapo kad vyras buvo namie ir jam reikejo eiti pas gyd,jis sake kad neeis ir viskas.Klausiau kodel ,jis atsakineja tiesiog neeis.As pasakiau ,kad laukia turbut kol i stiklainiuka kaip bobulkos deda dantys arba kai draugams ir man bus geda su jo bendrauti,pagasdinau ,kad su jo nesibuciuosiu,nes as savo dantys susitvarkusi ir nenoriu jo mikrobu,tai jis atsake gerai ir nesibuciuosim.Net nezinau,juk ne mazas vaikas kad uz ranka vedziuoti pas gyd.bet tiesiog matau kad dar pora metu ir bus bedantys bomzas.Kaz koks beprasmiskas uzsispirimas.

Maniskis ir valosi kaip priklauso, ir pas stomatologa reguliariariai lankosi. Be baimes. Bepigu zmogui, kai nezino ka reiskia danties skausmas. Jam 32 metai, o nera turejes nei vieno sugedusio danties. Pas stomatologa lankosi 2 kartus per metus. Tas nuvalo apnasas (nes nuo kavos ir cigareciu apsinesa) ir issiuncia namo. Kad man taip...

QUOTE(paprastas @ 2007 09 01, 15:14)
Valau dantis kaip normalus,o vat pas dantiste nueiti tai sunkus dalykas man. Paskutini karta buvau susiruoses kai jau visai ne kas buvo ir i uzsieni keliems menesiams reikejo vaziuoti-tai nuejau pries kelione,apsitvarkiau. O siaip jau labai man nesigauna iki to kabineto ateit. Man labai jautrus dantys tipo gal- kai sedziu toj stomotologo kedej tai sokineju nuo kiekvieno prisilietimo ir personala juokinu...
Galima prašyti, kad užšaldytų

na su danty valymu tai kovoju... nera nevaleika koks, bet jau dantis valyt turiu varyt ryta vakara, kaip maza vaika koki.
, dar iseina is vonios, sakau"papusk "
kad neapgautu:) arba pradedu traukt per danti ji, ir kokiu smirdzium vadinti
tai iskart vonioj uzsidaro, ir dantu sepetelis draugas pasidaro

QUOTE(Germante @ 2007 11 26, 00:41)
Maniskis ir valosi kaip priklauso, ir pas stomatologa reguliariariai lankosi. Be baimes. Bepigu zmogui, kai nezino ka reiskia danties skausmas. Jam 32 metai, o nera turejes nei vieno sugedusio danties. Pas stomatologa lankosi 2 kartus per metus. Tas nuvalo apnasas (nes nuo kavos ir cigareciu apsinesa) ir issiuncia namo. Kad man taip... 

Maniskis irgi super-dantis turi. Nezino nei kas danties skausmas, nei grezimas.. Pavydu man bedantei

O i tema tai aisku kad valosi. Negaleciau su nevala gyvent

Maniškis dantis valosi ir pas stomatologą lankosi pastoviai, na o štai kaimynas, net pasakot šlykštu. Jaunas vyras, dantys rudi, nupuve, kai pradeda kalbėt dvokas iš burnos nenusakomas. vengiu su juo net kalbėt, nes pradedu žiaugčioti.