Įkraunama...
Įkraunama...

Ar visada vaikinas už jus moka?

Kai as dar buvau studente smile.gif , taip pat draugavau su studentu, tai labai daznai pasiulydavau susimoketi pati uz save, nes mes abu nedirbantys buvom, jauni studentai.biggrin.gif .
Na, o kai pradejau susitikineti su dabartiniu mano vyru, jis buvo dirbantis ir visada mokedavo uz mane, man net nespejus pinigines is rankines issitraukti biggrin.gif . Zinoma as jam leisdavau sumoketi ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Akrilik @ 2009 12 15, 18:07)
Is esmes vyrai nepriklauso kazkokiai ypatingai kastai, jiems, lygiai taip pat kaip ir moterims, gali buti sunku su finansais, tad verst visas kavutes/ledus apmoket pagrindziant tai kaip "pagarba moteriai" daugiau negu kvaila  biggrin.gif

Manai labai protinga visuomet susimokėti už save? Kai tave kviečia. O jei kasdien, o jei į prabangias vietas, į koncertus, renginius ir t.t. Kiek gali leisti už save mokėti? O kodėl reikia mokėti, jei tave kviečia? Apmoka kviečiantysis, šiaip, žiūrint iš paprastos etiketo pusės.

Be to niekas neverčia galantiškai nusiteikusio studento veržtis į tas vietas, kurios jam ne pagal kišenę. Begalinė romantika vaikštinėti po parkus ir mėgautis vienas kitu. Ar tiesiog praleisti laiką neįpareigojančioje aplinkoje. Visais laikais poros išsisukdavo iš nepatogios padėties ir reta mergina už save mokėdavo. Dabar gi tos, už kurias moka, yra kvailės, o tos, kurios susimoka, yra labai protingos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 15, 21:38)
Manai labai protinga visuomet susimokėti už save? Kai tave kviečia. O jei kasdien, o jei į prabangias vietas, į koncertus, renginius ir t.t. Kiek gali leisti už save mokėti? O kodėl reikia mokėti, jei tave kviečia? Apmoka kviečiantysis, šiaip, žiūrint iš paprastos etiketo pusės.

Be to niekas neverčia galantiškai nusiteikusio studento veržtis į tas vietas, kurios jam ne pagal kišenę. Begalinė romantika vaikštinėti po parkus ir mėgautis vienas kitu. Ar tiesiog praleisti laiką neįpareigojančioje aplinkoje. Visais laikais poros išsisukdavo iš nepatogios padėties ir reta mergina už save mokėdavo. Dabar gi tos, už kurias moka, yra kvailės, o tos, kurios susimoka, yra labai protingos biggrin.gif

Kaip jau paminejau, o tu iskirpai, tai reikia bent jau PASISIULYT uzsimoket, o jeigu vaikinas parodo, kad uzmokes, tuomet nei skolinga jaustis nereikia, nes nieko neprasei ir nesiskolinai biggrin.gif O jeigu tu drauge pakvieti susitikt, kad ir i koncerta i kuri bilietas 500+ ar i kelione, tai tu uz ja uzmoki, nes taip reikia pagal etiketa? Gerai tau, kad net tokiose sumose iseina vadovautis etiketu lotuliukas.gif Pirmu susitikimu niekuomet nelaikau pasimatymais, todel vienareiksmiskai visada pasiulau susimoket, o toliau jau kaip vaikinas pageidauja - tikrai kaip ozka nesispyriociau ir neaiskinciau, kad man butinai reikia paciai susimoket biggrin.gif Nieko nevadinau kvailemis, nekurk pasaku mirksiukas.gif Be to, man paciai per gyvenima taip ir neteko nei vienam pasimatyme paciai susimoket lotuliukas.gif Paprasciausiai tas jusu aukstinamas "etiketas" kartais prasilenkia su zmogiskumu ir svarbiausia - SUPRATIMU kito zmogaus. Vyras ar tas studentas kaip jus cia ivardinote irgi yra zmogus su savo bedomis, negandomis ir blah blah, ir jam maziausiai norisi per pasimatyma uzsiraut ant tokios "tu gi vyras, PRIVALAI sumoket!". Be to, tikrai ne visoms moterims patinka pasivaiksciojimai mirksiukas.gif Vienai muzika kavinej nepatiks, kitai lauke per salta, per karsta, aplinka negrazi, suoliukas negrazia spalva nudazytas.. Labai jau as supratinga, tai ir gaila man tu vyru lotuliukas.gif
Atsakyti
Na pradžioj, kai pakabinti norėjo tai visur pats mokėjo biggrin.gif ir vaidino, koks džentelmenas yra... mes abu studentai esam, jisai dirba, aš dar ne, tai vis tiek dažniausiai leidžiu jam mokėti, bet ir pati tai maisto nuperku, va buvo pinigų neturėjo, tai praktiškai aš ir maitinau...
Atsakyti
Pagal etiketą: jei kažkur kvieti žmogų (draugę, giminaitę, net gi mamą) už tą renginį pati ir moki. Perki ne tik sau bilietą, bet ir kitam. Taip yra priimta. Jei kvieti pasivaišinti kava, už tą kavą ir "prie kavos" moki. Kitą kartą tave kviečia, lygiai taip pat. Aš nežinau, kokie tie santykiai tarp jūsų, draugių, artimų žmonių, bet pas mus, kai kvieti kažką, tai pakviestąjį vaišini, o ne jis vaišina.

Be to nei vienas manau nenorės pakišti tokios kiaulystės, pakviesdamas kitą žmogų į prabangią vietą ir suteikdamas jam galimybę - įsipareigoti mokėti didelę sumą. Galbūt jis neplanavo to ir nesiruošė. Galbūt taupo ar turi problemų. O čia atsiranda tokia "geradarė", kuri ne tik kviečia, bet dar ir priverčia už tai susimokėti. Kame kaifas?
Atsakyti
Na nezinau kokiam jus inkubatoriuj gyvenat, bet mano "kaime" toks elgesys turbut nelabai suprastas butu biggrin.gif Tai yra labai nesazininga, kadangi viena karta vienas zmogus gali isleist labai daug pinigu, o kitas nieko, tuo tarpu abu isleide po lygiai, kito pasilinksminimo metu jie turetu tokias pacias galimybes susimoket. Zinoma, gal velgi jus prie tu protinguju, gerai ivaldziusiu sita etiketa ir tik laukianciu pasiulymu is kitu zmoniu lotuliukas.gif Tik del labai artimu zmoniu sutinku, tuomet tai gali buti kaip dovana na ar tiesiog pasiulymas pabuti kartu ir pan uz kuri pats sumoki. Taciau kaip uzmezgant naujas pazintis? Tas zmogus nelabai pazistamas, galbut sieja tik bendras pomegis, uzsiemimas, darbas ar dar kazkas, o tu vis tiek esi pasiryzus moketi 500 uz save + 500 uz kita zmogu? Taip gali ir visas vietas zalgirio stadione ispirkt, na bet nezinau.. Gal nelabai daug apskritai socialinio gyvenimo tau tenka, nes jei as iseidama kur nors beveik kiekviena diena mokeciau uz visus, greitai i bankrota kliuciau.
Griztant prie temos(!), pasimatymai vyksta ne vieno zmogaus iniciatyva, o abieju, tad noro inesto turetu is abieju pusiu but, o ne tik vyras moteri pakviecia, bando prakalbint, pazint, sumoka..
Atsakyti
Ne inkubatoriuje, o Vilniuje lotuliukas.gif Be to abejoju ar menkai pažįstamas žmogus kažkur kitą įpareigos "po lygiai" susimokėti už prabangias pramogas.
Gyvenime nesu mokėjusi už vyrą/vyrus, nes niekada nebuvo net minties, dar daugiau, jei būčiau sumąsčiusi tokį akibrokštą, tai būtų įvertinta kaip įžeidimas, gal pažeminimas, nepagarba ir apskritai nesąmonė. Pati gi rašai, kad nesi už save mokėjusi. Tai kam bandai įrodyti priešingai?
Ne visi vyrai mėgsta, kai jų neįvertina ar specialiai moteris demonstruoja kaip labai nepriklausomą, aukšto saviįvertinimo ir labai feministinės pakraipos asmenį per patį romantiško pasisėdėjimo finalą. Jis gali būti be pompos. Be to savo svarbą, finansinę ir kitokią nepriklausomybę galima pademonstruoti kitais atvejais, laiku ir vietoje. Kai džentelmenas pasikviečia damą į restoraną, o ji pradeda demonstratyviai kaišioti savo piniginę ir dalinti sąskaitą, kas ką suvalgė, išgėrė, kiek kainavo salotos ir t.t., tai kaip tą pavadinti? Labai protingu ir taktišku poelgiu? lotuliukas.gif
Atsakyti
Na skaitydama jusu postus ir toki nosies auksciau nei verta islaikyma, tikrai nepasakyciau, kad tamstai paprasciausias bendravimo etiketas budingas, bet cia jau kiekvienas savaip tai supranta mirksiukas.gif Sekmes.
Atsakyti
kol kas vaikinas moka blush2.gif
Atsakyti
Abu esam dirbantys, pinigais nesitaskom perdaug, dazniausiai mokam per puse, kartais jis vaisina
Atsakyti
net nesistengiu apsimetinėti, kad ieškau piniginės ax.gif jis dirba, o aš ne
Atsakyti
nuo pat draugystes pradzios visada mokedavo vyras, dabar aisku visaip bunas tai as tai jis, bet vistiek jau bendras katilas smile.gif neisivaizduoju kaip butu atrode jei su vaikinu sededama tureciau skaiciuoti ka suvalgiau ka isgeriau schmoll.gif
Atsakyti