Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Danielle, aš irgi galvojau, kad sūnus atsisakys pieno, kai pradės lankyti darželį 4u.gif Bet dar maitinu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 30 sausio 2008 - 17:03
Sveikos smile.gif .Man gal tik viena blogybė yra, kad reikia dirbti. Tai truputį jaučiu kai krūtys prisipildo per daug. Bet aš niekad nenutraukinėjau pieno rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 01 31, 16:21)
Sveikos smile.gif .Man gal tik viena blogybė yra, kad reikia dirbti. Tai truputį jaučiu kai krūtys prisipildo per daug. Bet aš niekad nenutraukinėjau pieno rolleyes.gif .

Šito ir aš bijau, nes į vakarą jau ir man prisipildo ax.gif

Įdomu, ką Raideles patartų 4u.gif
Atsakyti
Šaunuolės, kad maitinat taip ilgai ir į darželius vaikus išleidę, ir į darbus išėję.

Ką aš galiu jums patarti? smile.gif Aš pati tokios patirties neturėjau blush2.gif O amerikoniška literatūra daugiausiai kreipia dėmesio į tas dirbančias, kurios kūdikėlius palieka.

O jūs jau taip seniai darot ir visada vakarais prisipildo? Atrodytų, turėtų krūtys prisitaikyti per kurį laiką prie tokio žindymo ritmo. Gal gerai būtų kiek nusitraukti, jei labai veržia, kad nepasidarytų pieno sąstovų. Po maitinimo namuose reiktų apsičiupinėti krūtis, ar neliko kokio guzelio.

Bet manau, kad jūs mane turit ko daugiau išmokyti, nei aš galiu patarti smile.gif
Atsakyti
Bent cia nusiraminima randu...Dauguma artimuju ir pazystamu tik rankomis sugeba skescioti is nuostabos....palaiko mane tik mano mamyte thumbup.gif Maniskiui metukai ir 4 menesiukai ir pieno mums i valias, dabar imk tyciu protu ir viska uzbaik! Man sitas artumas nerealus...ir nei vienas to nesupras kas nera patyres tongue.gif nezinau kaip bus kai bus dar didesnis, bet jauciuosi labai gera mama savo maziui...ne visos siuolaikines merginos istempia tiek ilgai....
beje, ar skaitet delfyje apie maitinima didesniu vaikuciu, pasiskaicius komentarus man plaukai pasisiause...paminesiu kelis komentarus...maitindamos moterys orgazmus jaucia doh.gif maitindamos moterys slepia savo kompleksus doh.gif ir dar daugiau bukesniu minciu...
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2008 01 31, 18:36)
Bent cia nusiraminima randu...Dauguma artimuju ir pazystamu tik rankomis sugeba skescioti is nuostabos....palaiko mane tik mano mamyte  thumbup.gif  Maniskiui metukai ir 4 menesiukai ir pieno mums i valias, dabar imk tyciu protu ir viska uzbaik! Man sitas artumas nerealus...ir nei vienas to nesupras kas nera patyres  tongue.gif nezinau kaip bus kai bus dar didesnis, bet jauciuosi labai gera mama savo maziui...ne visos siuolaikines merginos istempia tiek ilgai....
beje, ar skaitet delfyje apie maitinima didesniu vaikuciu, pasiskaicius komentarus man plaukai pasisiause...paminesiu kelis komentarus...maitindamos moterys orgazmus jaucia  doh.gif  maitindamos moterys slepia savo kompleksus  doh.gif ir dar daugiau bukesniu minciu...

Kazkaip ir as nesulaukiu supratimo, amksciau maitindavau kur reikejo, o dabar jau varzausi, net mama zindanti vaia gedina - sako tu gi jau didele, fu kaip negrazu, kaip neskanu doh.gif , vyras nieko nesako, jei tai gerai - jam tuo labiau blush2.gif , nors man smagu, kai galiu ja taip nuraminti, padeti kai skauda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 31, 17:57)
Kazkaip ir as nesulaukiu supratimo, amksciau maitindavau kur reikejo, o dabar jau varzausi, net mama zindanti vaia gedina - sako tu gi jau didele, fu kaip negrazu, kaip neskanu doh.gif , vyras nieko nesako, jei tai gerai - jam tuo labiau blush2.gif , nors man smagu, kai galiu ja taip nuraminti, padeti kai skauda blush2.gif

O žinai ką aš tada darau? Pasakau vaikui, kad negražu tik prie ko nors (galima įvardint konkrečiai: prie močiutės, prie svetimų žmonių ar pan. kas gali būti nepatenkinti) pienuką gert, nes ir kiti nori, bet niekas jiems neduoda, užtai taip ir sako... ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 31 sausio 2008 - 19:39
QUOTE(lialka @ 2008 01 31, 20:26)
O žinai ką aš tada darau? Pasakau vaikui, kad negražu tik prie ko nors (galima įvardint konkrečiai: prie močiutės, prie svetimų žmonių ar pan. kas gali būti nepatenkinti) pienuką gert, nes ir kiti nori, bet niekas jiems neduoda, užtai taip ir sako...  ax.gif  lotuliukas.gif

Matai, mano mergyte labai jautri, ji kaip tik labai nori, kai svetimi kokie uzkalbina, tada nors zemen susmek, bet nebeveikia jokie itikinejimai doh.gif , o namie mes jau stengiames apsieiti diena be MP, tik pries miegelius ir nakti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 31, 19:54)
Matai, mano mergyte labai jautri, ji kaip tik labai nori, kai svetimi kokie uzkalbina, tada nors zemen susmek, bet nebeveikia jokie itikinejimai doh.gif , o namie mes jau stengiames apsieiti diena be MP, tik pries miegelius ir nakti blush2.gif

Supratau. 4u.gif Bet močiutė gėdydama irgi gal užsičiaups, kai vaikui paaiškinsi, jog čia ne mamytės ir vaikučio bėda, bet kitiems negerai. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 31 sausio 2008 - 21:11
QUOTE(lialka @ 2008 01 31, 21:42)
Supratau. 4u.gif  Bet močiutė gėdydama irgi gal užsičiaups, kai vaikui paaiškinsi, jog čia ne mamytės ir vaikučio bėda, bet kitiems negerai. mastau.gif O vėliau gal pati supras, kad prie svetimų neprašyt.  mirksiukas.gif 
Kiek supratau, stengiatės be MP apsieit dieną, bet nelabai sekasi? Bet gi ji mažytė dar,  wub.gif tai sunku paaiškint kodėl galima ryte, bet negalima bus paskui iki pat vakaro rolleyes.gif

as jai neaiskinu, kai ji pradeda prasytis, einu valgyti ko nors duodu ir ji tuo pasitenkina, siaip problemu nera (nors dar savaites nera) blush2.gif , bet va kai kas kalbina, ar svetimoje vietoje neramu jai, nesaugu - butinai turi gauti - tada jau nei suniuku, nei sausainiuku nenumonysi, o tai visiems ir uzkliuna, tokia didele ir dar ciulpia - fu kaip negrazu doh.gif
Atsakyti
Oi, nežinau ką su tuo lietuvišku papročiu gėdinti reikia daryti.

Žodžiu, su žindymu yra taip, kad vaikui tai nei gėda, nei ką, jam malonu ir svarbu, labai reikalinga.

Kai artimi, o ir mylimi žmonės ima gėdyti, tai vaikui tikrai didelė trauma - nes kyla konfliktas: mylimas žmogus sako, kad negerai yra tai, kas teikia malonumą (o ir neabejotiną naudą vaiko sveikatai).

Tokiose situacijose reiktų aiškiai pasakyti, kad prie vaiko negali būti jokių kalbų apie tai, kad žįsti yra fe, fui ar kaip kitaip. Jei nori - galima atskirai padiskutuoti su mama apie žindymo tokiame amžiuje privalumus ir trūkumus. O vaiko jausmai yra tabu tokioje situacijoje. Mama šioje situacijoje turi būti tvirta ir giežtai ir aiškiai nutraukti gėdytojo kalbas, jei reikia, išeiti iš kambario, pasikalbėti atskirai akis į akį.

Oi, manęs pačios toks pokalbis dar laukia su mano tėvais... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 01 31, 23:40)
Oi, nežinau ką su tuo lietuvišku papročiu gėdinti reikia daryti.

Žodžiu, su žindymu yra taip, kad vaikui tai nei gėda, nei ką, jam malonu ir svarbu, labai reikalinga.

Kai artimi, o ir mylimi žmonės ima gėdyti, tai vaikui tikrai didelė trauma - nes kyla konfliktas: mylimas žmogus sako, kad negerai yra tai, kas teikia malonumą (o ir neabejotiną naudą vaiko sveikatai).

Tokiose situacijose reiktų aiškiai pasakyti, kad prie vaiko negali būti jokių kalbų apie tai, kad žįsti yra fe, fui ar kaip kitaip. Jei nori - galima atskirai padiskutuoti su mama apie žindymo tokiame amžiuje privalumus ir trūkumus. O vaiko jausmai yra tabu tokioje situacijoje. Mama šioje situacijoje turi būti tvirta ir giežtai ir aiškiai nutraukti gėdytojo kalbas, jei reikia, išeiti iš kambario, pasikalbėti atskirai akis į akį.

Oi, manęs pačios toks pokalbis dar laukia su mano tėvais...  verysad.gif

as tai nekreipiu demesio ir stengiuosi nesukelti debatu, nes itariu vaikas ciulpia savo ir jam nusispjauti kas ka sako (bent jau maniske), o jei pradesi diskutuoti - ji suklus ir prades galvoti gal ir teisi ta teta, kodel mamyte nervuojasi g.gif Dabar kiek ja stebiu, jei mamyte pasake kad cia karsta ir neimk, kas nori gali jai duoti ta daikti - ji neims, jei kas ka duoda ji pirma i mane paziuri - ar gerai, nepavojinga - toks pasitikejimas vaiko doh.gif
Atsakyti