Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

klausykit, kurios dirbat, kiek mazdaug laiko susidaro tarp maitinimu diena?
man buna kartais ir 6 val, patvinkstu truputi, bet nieko blogo neatsitinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 31, 23:57)
klausykit, kurios dirbat, kiek mazdaug laiko susidaro tarp maitinimu diena?
man buna kartais ir 6 val, patvinkstu truputi, bet nieko blogo neatsitinka  4u.gif

na as nedirbu, bet diena nebeduodu, o kazkada uzmigo pietuku kai dantukus kasiau blush2.gif , tai vakare buvo daugiau, o siaip visai nejauciu pertekliaus, nors nuo maitinimo (apie 13 val) iki maitinimo nakciai (21-21) praeina laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2008 01 31, 17:36)
Bent cia nusiraminima randu...Dauguma artimuju ir pazystamu tik rankomis sugeba skescioti is nuostabos....palaiko mane tik mano mamyte  thumbup.gif  Maniskiui metukai ir 4 menesiukai ir pieno mums i valias, dabar imk tyciu protu ir viska uzbaik! Man sitas artumas nerealus...ir nei vienas to nesupras kas nera patyres  tongue.gif nezinau kaip bus kai bus dar didesnis, bet jauciuosi labai gera mama savo maziui...ne visos siuolaikines merginos istempia tiek ilgai....

Laba. friends.gif visos mes čia tokiso - ateinam tarp savų palaikymo mirksiukas.gif
man tik gerai, kad MB mane labai skatina- jis praktiškai kasdien randa laiko pasakyt, kad labai didžiuojasi didis.gif
O su tais, kam nepatinka - aš nesileidžiu į diskusijas, kartais sunku, kai matai iš akių tiesiog, ką galvoja. bet aš toks žmogus, įtrariu ir prisibijo į akis pasakyt.

Kol pačios neatsisakė - ir man nekyla noras atimti preivarta tai, ko dar akivaizdžiai labai reik ir ko jos taip nori.

O delfio komentarų neskaitau cool.gif kitur irgi ne cool.gif
QUOTE(Raideles @ 2008 01 31, 22:40)
Tokiose situacijose reiktų aiškiai pasakyti, kad prie vaiko negali būti jokių kalbų apie tai, kad žįsti yra fe, fui ar kaip kitaip. Jei nori - galima atskirai padiskutuoti su mama apie žindymo tokiame amžiuje privalumus ir trūkumus. O vaiko jausmai yra tabu tokioje situacijoje. Mama šioje situacijoje turi būti tvirta ir giežtai ir aiškiai nutraukti gėdytojo kalbas, jei reikia, išeiti iš kambario, pasikalbėti atskirai akis į akį.

Oi, manęs pačios toks pokalbis dar laukia su mano tėvais...  verysad.gif

drinks_cheers.gif bet kartais gėdintojų motyvas ir yra būtent vaiką paveikti, nes mano kad mama beprotė frusty.gif frusty.gif
ai, jiems nesuprast 4u.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Aš tai kartais labai pasimetu,kai viešoj vietoj dukrytė pradeda prašyt : Papo doh.gif . Jaučiu kai kurių žmonių smerkiantį žvilgsnį. Todėl dukriukui aiškinu,kad ne visur galima gaut papulį rolleyes.gif . Bet kai jai norisi,ji net nenori klausyt manęs. Ir iš to kyla verksmų audra doh.gif . O mama,aišku, pagaili vaiko mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 02 01, 10:15)
Sveikos smile.gif . Aš tai kartais labai pasimetu,kai viešoj vietoj dukrytė pradeda prašyt : Papo doh.gif . Jaučiu kai kurių žmonių smerkiantį žvilgsnį. Todėl dukriukui aiškinu,kad ne visur galima gaut papulį rolleyes.gif . Bet kai jai norisi,ji net nenori klausyt manęs. Ir iš to kyla verksmų audra doh.gif . O mama,aišku, pagaili vaiko mirksiukas.gif .

dabar aišku, sunku ką pakeisti, kad taip įprato vadinti, bet galbūt galima susitarti kokį ženklą, ar kokį kitą žodį kad naudotų, tuomet taip netrikdys aplinkinių, o judvi galėsit išeiti kur atokiau, jei situacija leis?
Atsakyti
Siandie ziurejau laida apie auklejima ir rode kaip nujunkyti 2,5 metuku berniuka. Na nesitikejau kad taip ziauriai bus- vaikas papuka gaudavo kada noredavo ir kiek noredavo ir nujunkimas buvo lab nemalonus procesas- vaikas isterikav, verke, nervavosi- gaila buvo ziureti. Nujunke per viena diena- tiesiog nuo tos dienos visai papuko negavo.
As noreciau ilgai maitinti bet dabar man klausimas- iki kokio amziaus zindyti? Kiek yra ne per ilgai?
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2008 02 01, 14:25)
As noreciau ilgai maitinti bet dabar man klausimas- iki kokio amziaus zindyti? Kiek yra ne per ilgai?

Čia tai geras klausimas bigsmile.gif
Gal kai pats atsisako MP 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 01 vasario 2008 - 13:28
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 02 01, 14:27)
Čia tai geras klausimas  bigsmile.gif
Gal kai pats atsisako MP  4u.gif

Abejoju kad taip bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 01, 14:31)
Abejoju kad taip bus lotuliukas.gif

O gal bigsmile.gif bigsmile.gif

Įdomu, kiek ilgiausiai moteris yra maitinusi pienu savo vaiką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 02 01, 14:45)
O gal  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Įdomu, kiek ilgiausiai moteris yra maitinusi pienu savo vaiką  g.gif

Siaip esu skaiciusi, kad iki 7 metu, beje kai sunu nujunkiau (jam tada 1.6 buvo), paspaudus pienas dar bego ir taip iki 7 metu doh.gif , aisku ne srove, o koks lasiukas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 01 31, 22:40)
Kai artimi, o ir mylimi žmonės ima gėdyti, tai vaikui tikrai didelė trauma - nes kyla konfliktas: mylimas žmogus sako, kad negerai yra tai, kas teikia malonumą (o ir neabejotiną naudą vaiko sveikatai).

Mama šioje situacijoje turi būti tvirta ir giežtai ir aiškiai nutraukti gėdytojo kalbas,

drinks_cheers.gif Užtai savo tetei pasakiau, kad jei jam trukdo ir atrodo gėda, tai lai nemato. tongue.gif Jei ką dabar dar pasako tai labai retai. rolleyes.gif Vos išsižioja ta tema iškart parodau atia ir jis susipranta- pėdina į kitą kambarį biggrin.gif Labai jis nuomonę pakeitė, kai vaikutis buvo susirgęs ir pienukas gerit ant kojų pastatė thumbup.gif Pats matė, kad nieko vaikas nevalgė ir negėrė be pienuko. Girdėjau tąkart kaip mano mamai sakė: "Tu matai, kaip gerai mamos pienas..." biggrin.gif

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 02 01, 01:26)
*O delfio komentarų neskaitau. kitur irgi ne.

**drinks_cheers.gif bet kartais gėdintojų motyvas ir yra būtent vaiką paveikti, nes mano kad mama beprotė frusty.gif
ai, jiems nesuprast  4u.gif

*Aš ir neskaitau- nenoriu be reikalo nervintis. Juk kvailiams vis tiek neįrodysi, tik pati savo nervus ir energiją eikvočiau irnesakyk.gif

** drinks_cheers.gif

QUOTE(Danielle @ 2008 02 01, 10:15)
Aš tai kartais labai pasimetu,kai viešoj vietoj dukrytė pradeda prašyt : Papo doh.gif . Jaučiu kai kurių žmonių smerkiantį žvilgsnį. Todėl dukriukui aiškinu,kad ne visur galima gaut papulį rolleyes.gif . Bet kai jai norisi,ji net nenori klausyt manęs. Ir iš to kyla verksmų audra doh.gif .

Mes jau nebeprašom papuko prie žmonių rolleyes.gif Oi, kaip suprantu, tave dėl tų žvilgsnių! Bet tas jausmas, kad tu superinė mama, nes duodi vaikui kas geriausia turėtų užgožt tuos smerkiančius žvilgsnius. 4u.gif O dar dvigubai supermama.gif , nes atlaikai aplinkinių spaudimą thumbup.gif Visada tai atsimink ir didžiuokis savim, o nepritariantiems- bebe.gif
Papildyta:
J.E. Aistė&Julijonas, o jūsų dvynukės prie žmonių neprašo? ax.gif Spėju smerkiančiųjų begalės, nes maitini tris. 4u.gif Net mąstau, ar aš taip sugalvočiau? g.gif Spėju, kad ne blush2.gif Nešautų man į galvą tokia geniali mintis, kad padalint pienuką 3.
Nors... mastau.gif Kai gimė mažius, dičkiui buvo 6 m. ir nutraukto pieno jam duodavau ax.gif Pienuko turėjau labai daug, verždavo ir kartais reikėdavo nusitraukt, o negi pilsi kriauklėn, tai dičkiui į puoduką pildavau (jis to nežinojo rolleyes.gif )
Atsakyti
O mane labiausiai dabar erzina pažįstamų klausimai: AR DAR MAITINI?

Nu nesiekiu aš jokių olimpinių aukštumų doh.gif Tiesiog maitinu ir tiek wub.gif

Juk nieks neklausia ar dar MYLI savo vaiką???

Man tai neatskiriami dalykai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 01 vasario 2008 - 13:57