Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 07, 15:45)
o kada planuoji kraustyti i kita lova blush2.gif

Dičkį iškraustėm trijų. Bet ir dabar(4m.) paryčiais miegodamas įsirango tarp tėvų. Nevarom ir nebaram, nes pati dar atsimenu priešmokykliniam amžiuj kaip buvo malonu truputį su tėvais pamiegoti. O mažosios kol maitinu neplanuoju iškraustyt.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 02 07, 19:22)
Man buvo mirksiukas.gif

maniškės dvynės būdamos iki 1,5m keldavos po 2k naktį, paryčiais jau ir pasilikdavau jas lovoj...
O paskui ėmė ir nustojo keltis. tiesiog taip savaime. Ir nebesikelia.
Na, būna kartais pabudimų kai serga, dantis kai auginosi, paskui po mažosios gimimo budinėdavo; bet nebevalgo naktimis  rolleyes.gif - gauna MP tik prieš pietų ir nakties miegus.

O rikdymai ir man labai ne prie širdies  schmoll.gif Pas mus kažkaip ateidavo savaime laikas viskam ir išsipręsdavo lengvai.

kaip tau gerai, ir as noreciau, jei tik pries pietu ir nakties miegelius tereiktu maitinti - jokiu nepatogumu nebebutu, tik va noriu kad tai savaime ivyktu blush2.gif
Atsakyti
Dantukus būtina valyti vakare. Nes mamos pienas sumaišytas su cukrumi iš maisto yra labai blogai dantims.
Tuo tarpu švarioje burnoje mamos pienas tas pats kas vanduo - dantų negadina.
Kartais, dėl polinkio gesti, ir nuo mamos pieno genda, bet tada verta pasvarstyti kas svarbiau: ar nauda, kurią gauna su mamos pieneliu, ar pieniniai dantukai, kurie vis tiek iškris?
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 07, 18:01)
idomu tik ar buvo kam taip, kad patys vaikai nebesikeltu, ar visgi rikdyt reikia, nes itariu cia jau iprotis doh.gif kazkaip del dantuku baisu man, galvoju, kam vakare valyti juos, jei tie naktiniai uzkandziavimai yra doh.gif . Siaip kai drauges nustojo maitinti, tai ir nakti jie nebesikele, o idomu ar galim nemaitinti tik nakti, o diena, vakare duoti g.gif

Man asmeniškai idealus variantas, kai dieną maitini, o naktį visi saldžiai miegą. Dukrą atpratinau nuo naktinių maitinimų septintą mėnesį, o va sūnus nepasidavė nė pro kur, tai iki pusantrų kaip užplaukdavo: gali išmiegot, gali kas dvi valandas keltis. doh.gif Bet tikrai būna, kad MP maitinami vaikai pradeda patys nebesikelt. Net ir porą mėnesių po gimimo (vienos draugės pirmagimį kaip dabar atsimenu mėnesio per naktį išmiegodavo, o žindė virš metų).
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2008 02 07, 18:51)
Kartais, dėl polinkio gesti, ir nuo mamos pieno genda, bet tada verta pasvarstyti kas svarbiau: ar nauda, kurią gauna su mamos pieneliu, ar pieniniai dantukai, kurie vis tiek iškris?

Matai, pieninių gedimai nėra tokie jau 'nekalti'. Jie gedimus gali perduoti nuolatiniams dantukams. Bet... prieš genus kartais 'nepašoksi'. Ir MP čia kaip ir ne prie ko. Tiesiog reikia laiku imtis priemonių ir juos gydyti. Ir valyti vakare BŪTINAI.
Atsakyti
Sveikos smile.gif .Aš irgi dukrytei valau dantukus du kartus, nors vakare ji kažkodėl nelabai leidžiasi. Kartais pasitaiko ir ašarų doh.gif . O tie naktiniai maitinimai žinau,kad nėra gerai dantukams. Bet kol kas dar maitinamės ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 02 07, 14:50)
na mes dar visada niegam kartu blush2.gif , lovyteje laikom nereikalingus daiktus doh.gif

Mes dviejų sulaukę nebevalgom naktį. ax.gif
O kas įdomiausia, sumąstė vyrukas persikelt miegoti į savo lovytę, kuri nuo jo gimimo stovi šalia mūsų lovos miegamajame. 2 metus lovytės nereikėjo, jos nepripažino, net atrodė, kad nekenčia, vos paguldytas į ją atsibusdavo ir rėkdavo..., o dabar nei šio nei to pats pasiprašė. biggrin.gif Net užmiega pats joje.
Atsakyti
Ne visuomet naktiniai maitinimai kalti del vaikelio pabudimu... Mano drauges sunelis visiskai nebuvo zindomas, bet naktimis keliasi iki siol (dabar jam 2 su puse).

Atsakyti
Sveikos smile.gif . Žinoma ne tik naktiniai valgymai kenkia dantukams,bet yra ir paveldimumas. Ir čia jau nieko nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 02 11, 18:08)
Sveikos smile.gif . Žinoma ne tik naktiniai valgymai kenkia dantukams,bet yra ir paveldimumas. Ir čia jau nieko nepadarysi.

išdrysiu paprieštarauti, bet paveldimumas ar kitaip sakant genai, nieko bendra su dantukų "kokybe "neturi. jiems gali kenkti, kaip pati sakei, naktiniai valgiai, vitaminų trūkumas, jų nepriežiūra, kenksmingos sąlygos.
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2008 02 12, 14:33)
išdrysiu paprieštarauti, bet paveldimumas ar kitaip sakant genai, nieko bendra su dantukų "kokybe "neturi. jiems gali kenkti, kaip pati sakei, naktiniai valgiai, vitaminų trūkumas, jų nepriežiūra, kenksmingos sąlygos.

Jei genetika neturi, mamos pienas švarioje burnoje irgi nekenkia, tai lieka priežiūra. Matyt reikia bandyti valyti, duoti gerti daug vandenuko, dar valyti pavalyti, dar gerti, skalauti burnytę... Ir tada mp valgyti. Žinau, kad prasta būklė pieninių dantų gali pagadinti ir nuolatinius. Bet matyt kažkaip svarstyti reikia kad svarbiau, sveiki dantys ar sveikas žmogus ax.gif Va kaip užlanksčiau biggrin.gif
Atsakyti
Mano vaikeliui priekiniai dantukai sugedo, kai jam tebuvo metukai, o išdygo pirmasis šešių mėnesių, matyt trūko ir kažkokių medžiagų, nes nevalgė mėsos, tik daugiausia MP, ypač naktį reikalaudavo, manau, kad ir MP kenkia, gal, jei kokį kartą naktį pažinda gal ir nieko, bet mano ištisai žįsdavo, o aš net nemaniau, kad taip gali atsitikti. Dabar, jei turėčiau kitą vaikelį, kažkaip bandyčiau naktį mažint tuos maitinimus, nors lengva pasakyt, o sunku padaryt, kai vaikelis miega tik gavęs MP.
Atsakyti
mano visi trys vaikai zindo naktimis, bet ju dantys puikus smile.gif

na, vaiku odontologe mums pasakojo, kad is dalies, dantu stipruma lemia paveldimumas: paveldima yra dantu struktura, seiliu sudetis ir kiekis (nuo seiliu priklauso, kaip gerai dantukai "nuplaunami" pavalgius ir kaip greitai atsistato rugsciu pusiausvyra po valgio. kiti du dalykai yra, zinoma, higiena - dantys turi buti tinkamai valomi ir mitybos iprociai - dantims kenkia nuolatinis uzkandziavimas.

beje, kariesas labai lengvai gali persimesti is mamos ir tecio burnos rolleyes.gif jei pvz., mama aplaizydama "nuvalo" nukritusi ciulptuka, paragauja vaiko maistelio tuo paciu saukstuku, kuriuo maitina ar pan. rolleyes.gif
Atsakyti