Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Na jei pastočiau ir jausčiausiai gerai, tikrai nenutraukčiau žindymo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 02 18, 22:38)
O kaip del dantuku? Juk cia tas pats, kaip su nevalytais dantimis eiti miegoti. Ar po kiekvieno maitinimo einat valyt?

Sveika, Germante, kaip jums sekasi?
Mes jau kalbėjom, kad jeigu dantukai išvalyti ir burna išskalauta, tai mp didesnės žalos negu vanduo dantims nedaro. Daug blogiau, jei dantys neišvalyti, tada cukrus su mp yra labai blogai.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 02 18, 23:10)
labuka
Aš taip pat laukiosi ir žindau dvimetį  4u.gif Man jau 21 savaitė. Kaip tu jautiesi kai maitini - ar skauda spieneliai, ar turi dar pienuko?  Jeigu verkia iki vemimo, gal reikia kaip nors kitaip pabandyti veikti. - staigiai mažiuko neskriausti g.gif

Ir nenusimink, kad taip ilgai neatpratinai - vaikui tai buvo tikrai į nauda  4u.gif  4u.gif

man tik 8 sav. bet jauciuosiu labai silpnai atrodo bet kokiu momentu nualpsiu,
o pieno per diena susirenka, bet mazius per viena ar du kartus nakti viska issiurbe,
o dazniausiai uzsinamo daug daugiau kartu nakti atsigerti ir tada jau buna tuscios tai nepaleidzia kokia valanda nu tada tai tikrai pradeda skaudeti speneliai, kai istraukiu irgi verkti baisiausiai pradeda. blogiaisia, kad jis pas mane visai skisciu negeria, nu gal 100 gr. per diena ir dar 100 gr sriubos ir viskas. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daria: 19 vasario 2008 - 12:49
QUOTE(Raideles @ 2008 02 19, 07:07)
Sveika, Germante, kaip jums sekasi?
Mes jau kalbėjom, kad jeigu dantukai išvalyti ir burna išskalauta, tai mp didesnės žalos negu vanduo dantims nedaro. Daug blogiau, jei dantys neišvalyti, tada cukrus su mp yra labai blogai.

Sveikute 4u.gif
Neblogai sekasi, o kaip jums? Jau pradedam galvoti apie maza broliuka arba sesute. Labai didelis spaudimas is dukros biggrin.gif Kiekviena diena parejusi is darzelio, prisiziurejusi i draugu broliukus ir sesutes, pradeda ir is musu su tata reikalauti lotuliukas.gif Tai nori, nenori reiks.
Tai kazkada teks ir vel zindyma prisiminti. Tik antra karta noreciau bent iki metu zindyti. Pirma karta tik iki 8.5 men. pati maitinau.

Sorry uz off topica rolleyes.gif
Atsakyti
Miela Daria, nekankink nei saves, nei mažiuko, arba visai nebeduok, per tris dienas pamirš, arba žindyk drąsiai toliau ir dieną ir naktį, viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Daria @ 2008 02 19, 11:45)
man tik 8 sav. bet jauciuosiu labai silpnai atrodo bet kokiu momentu nualpsiu,
o pieno per diena susirenka, bet mazius per viena ar du kartus nakti viska issiurbe,
o dazniausiai uzsinamo daug daugiau kartu nakti atsigerti ir tada jau buna tuscios  tai nepaleidzia kokia valanda nu tada tai tikrai pradeda skaudeti speneliai, kai istraukiu irgi verkti baisiausiai pradeda. blogiaisia, kad jis pas mane visai skisciu negeria, nu gal 100 gr. per diena ir dar 100 gr sriubos ir viskas.  verysad.gif

Jeigu gersi daugiau skysciu, pienuko tikrai padauges, ta zinau is savo patirties. Gerk daug vandens, arbatos, ribok kava. O silpna esi gal del to, kad pati mazai valgai ir labai pavargsti? Laikinai numok ranka i namu tvarkyma ir valgio gaminima. Jeigu maziukas neramus nakti, tai miegok kartu su juo dienomis. Tikriausiai nusivarei nuo koju, sunku su maziuku. Tau reikia pailseti ir butinai paciai gerai valgyti, tada ir su pienuku reikalai pageres. Sekmes tau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 19 vasario 2008 - 15:31
QUOTE(Daria @ 2008 02 18, 21:56)
o pas mus 2 metu sveria 11 kg.  valgo kartais gerai kartai visai nevalgo, Nuo MP dienos metu labai lengvai atpratinau (patepiau spenialius viduriu lasais, ju labai
bjaurus skonis ir kvapas ) ir pienelis tapo diena nevalgomas, bet nakti geria MP
kartais istisom valandom. Dabar laukiuosiu antro ir labai blogai jauciosiu, bet mano triukas padeda tik tiek, kad pradejo isteriskai  verkti iki springimo ir drebejimo. Daugiau valandos istisinio verkimo istverti negaliu ir baisu del vaiko nes pradeda dusti ir vemti. Dabar gailuosiu kad ne nutraukiau daug anksciau, kai buvo metuku, ir tikrai tada taip nebutu. Kaip dabar bus nezinau.

Jei tau blogumas dėl pykinimo nėštumo metu, tai gali drąsiai žindyti toliau. Tai praeis ir bus kaip buvę. Kaip supratau vaikas isterikuoja, kad negauna žįsti? Tai ir tau dėl to nervukai labai kenčia. Daug lengviau ir paprasčiau bus toliau gyventi ramybėjė ir žindyti. Aš jau antrą nėštumą žindau kitą vaiką. Prastai buvo tai pat tik toksikozės metu. Svoris krito, vėmiau, nevalgiau. Bet pienukas gaminosi po truputį ir vaikutis gaudavo ko norėjo ir buvo ramybė. Naktį įsitaisyk, kad galėtum miegoti toliau. Aš tai vaiko galvytę pasidedu ant rankos, apsikabinu ir snaudžiu. Mano mažylė taip pat 2 metukų. Sveria 11kg, ūgis 86cm ir valgo labai gerai - manau tai normalus svoris.
Atsakyti
Sveikutės smile.gif . Daria, stiprybės tau smile.gif . Mano mergina irgi nei svoriu,nei ūgiu nepasižymi. Pusantrų metų sveria 13 kg, o ūgis - 85 cm. Naktį aš taip pat žindau apkabinus, kad jos galvytė būtų ant rankos ir užmiegam kartu smile.gif . Tik maniškė dar turi būtinai kita rankyte kitą krūtį apkabint. Ir jei nuimi jos ranką tuoj ašaros doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 02 19, 15:31)
Jeigu gersi daugiau skysciu, pienuko tikrai padauges, ta zinau is savo patirties. Gerk daug vandens, arbatos, ribok kava. O silpna esi gal del to, kad pati mazai valgai ir labai pavargsti? Laikinai numok ranka i namu tvarkyma ir valgio gaminima. Jeigu maziukas neramus nakti, tai miegok kartu su juo dienomis. Tikriausiai nusivarei nuo koju, sunku su maziuku. Tau reikia pailseti ir butinai paciai gerai valgyti, tada ir su pienuku reikalai pageres. Sekmes tau  smile.gif

Del valgimo tai tikrai mazai valgau, bet negaliu daug, nes pykina, vos prisiverciu vaikui pagaminti ka nors, o koks pyktis kai jis dar ir nevalgo, tai reikia po pora patiekalu gaminti(nes jis gali apseitis ir su puse barankos visa diena jei nesiuliti daugiau). o miegam mes jau nuo 8 men. kartu o nuo 1,3 metu ir tetuka isvarem i kita lova. net neisivaizduoju kaip galima maitinti vaika naktimis ir miegoti atskirai. (ar vaika is ranku ismesciau ar pati spranda nusukciau)
O visa problema tame , kad jis ir su papu pradejo labai blogai miegoti o neduoti as tik du kartus bandziau apie valanda pakankinomes, daugiau neistveriu. O diena siaip jis pas mane ir nepraso pieno, tik pietu miego neuzmiega be papo.
aciu uz palaikyma

dar norejau Crocus paklausti, iki kiek pirmas vaikas buvo maitinomasir ?
Atsakyti
Mano penkiametė sveria vos 14 kg 4u.gif Svarbiausia, kad vaikas sveikas mirksiukas.gif

O brolio ir sesės ir mano dukra jau laukia. Savaitgalį parduotuvėje su vaikais buvau, tai ji kad užriks ant visos parduotuvės - KAS PAS TAVE GIMS lotuliukas.gif

O mes dar tik vėliau planuojame trečią nestuke.gif

Aš ir manau, Daria, kad jei nori, tai maitink, o blogumas praeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daria @ 2008 02 19, 19:07)
Del valgimo tai tikrai mazai valgau, bet negaliu daug, nes pykina, vos prisiverciu  vaikui pagaminti ka nors, o koks pyktis kai jis dar ir nevalgo, tai reikia po pora patiekalu gaminti(nes jis gali apseitis ir su puse barankos visa diena jei nesiuliti daugiau).  o miegam mes jau nuo 8 men. kartu o nuo 1,3 metu ir tetuka isvarem i kita lova. net neisivaizduoju kaip galima maitinti vaika naktimis ir miegoti atskirai. (ar vaika is ranku ismesciau ar pati spranda nusukciau)
O visa problema tame , kad jis ir su papu pradejo labai blogai miegoti o neduoti as  tik du kartus bandziau apie valanda pakankinomes, daugiau neistveriu. O diena siaip jis pas mane ir nepraso pieno, tik pietu miego neuzmiega be papo.
aciu uz palaikyma

Labuka dar karta 4u.gif
O jis pas tave šeimos maisto nevalgo? Nes aš paprastai gaminu maistą visiems kartu, tai nesunku yra mažylį pamaitinti pvz sriuba. ax.gif Dar skaičiau tokį pasiulymą dėl nevalgiukų - galima supjaustyti į gabaliukus miesytės - surio - duonos su sviestu, obolių gabaliukus ir leisti vaikui po trupūti imti ir valgyti. Turbūt taip pat būs tau ramiau, kad pavalgė vaikas.

O negali būti, kad neramiai miega dėl to, kad nebera dienos maitinimų g.gif O gal pieno skonis pasikeitė g.gif Šiaip manyškis toks pat yra. Kartais daug žindo naktį, tikrai pavardavau nuo to, skaudėjo, bet man atrodo jau išeina mažinti maitinimus. Pradėjau sakyt, ypač kai pavargstu, kad papukai miega, kartais sekasi pagluostyti ir nusiramina. Dar kartais ypač vakare išeina atitraukti vaiko diemesį jo miegstama pasaka arba dainele - ankščiau nebuvo tokių, kurie būtų įdomesni už papuką, o dabar yra - paaugo vaikas cool.gif. Tai va - nenusimink 4u.gif

Greičiausiai per du metus jau tu prisitaikei prie miegojimo ir žindymo naktį. Ir iki neštuma jauteisi pakankamai gerai poilsėjus - nors aš taip jaučiausi ax.gif Tik neštumas šiek tiek išstumė tavę iš tos pusiausviros g.gif Nors man taip buvo. Ir dar man vis dar reikėjo anksti keltis į darbą ir dar mes važiavom į labai ilgą kelionę mašina. Tai va - kol kas ir nereikia tų didviriškų bandymų nujunkti vaiko - juk gali ilsėtis kol maitini, taip pat diena kartu galit pomiegot. Ir dar - kai jauti, kad užsivalgo - ilgai traukia, gal nori ant puoduko arba atsigerti g.gif Aš kruties neatimu, tiesiog paklausiu - nori gerti? Dažnai atsako - taip - atsigeria, po to papuką simboliškai į burną paima ir užmiega. wub.gif

Papildyta:
ir dar - manyškis taip pat apie 12kg sveria ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daria @ 2008 02 19, 18:07)
Del valgimo tai tikrai mazai valgau, bet negaliu daug, nes pykina, vos prisiverciu  vaikui pagaminti ka nors, o koks pyktis kai jis dar ir nevalgo, tai reikia po pora patiekalu gaminti(nes jis gali apseitis ir su puse barankos visa diena jei nesiuliti daugiau).  o miegam mes jau nuo 8 men. kartu o nuo 1,3 metu ir tetuka isvarem i kita lova. net neisivaizduoju kaip galima maitinti vaika naktimis ir miegoti atskirai. (ar vaika is ranku ismesciau ar pati spranda nusukciau)
O visa problema tame , kad jis ir su papu pradejo labai blogai miegoti o neduoti as  tik du kartus bandziau apie valanda pakankinomes, daugiau neistveriu. O diena siaip jis pas mane ir nepraso pieno, tik pietu miego neuzmiega be papo.
aciu uz palaikyma

Maitinau visą nėštumą ir toliau jau du. Labai gerai priėmė pirmasis mažylę, nes abu žindžiau ir iki 6mėn., kol sesė nepradėjo domėtis jo žaislais, neturėjom jokių pavydų. Užjaučiu dėl pykinimo. Per antrą nėštumą taip pat labai blogai buvo. Tik reikia galvoti, kad baigsis. Aš sakydavau ir iš kur tas pienas dar pas mane? Valgyt negaliu, vemiu... O vaikui nesistenk labai ką gamint šiuo metu. Dribsnių košytę greitai suvirk - nevalgys, nieko visgi badu nemirs. Palepinsi labiau kai blogumai praeis ir pačiai apetitas atsiras. Juk neamžinai. Blogumą man šiek tiek malšindavo imbieras į arbatą.
Atsakyti