Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Daria @ 2008 02 22, 10:08)
nuo vaiko gimimo 1,5 metu naudojau vitaminus new nordic nescioms ir maitinancioms,. nes nekokia is manes valgytoja  blush2.gif

Aš irgi tuos kokius 2 m. vartojau. drinks_cheers.gif Man tai jie labai geri.

QUOTE(ingalp @ 2008 02 22, 10:37)
aš vartoju prenatal ir Ca+Mg+Zn. sveikata gera, plaukai neslenka, kraujas geras. tik nagai kiek sluoksniuojasi, bet jie pas mane niekada stiprūs nebuvo rolleyes.gif

Dabar kartais ( blush2.gif ) vartoju prenatal ir dar geriu kalį (Panangin), nes kartais jaučiu, kad širdis persimuša, tai po kelių kalio tablečių thumbup.gif viskas susitvarko. ax.gif
Atsakyti
Na, pasidalysiu savo patirtim ir aš blush2.gif

Maitinau savo vyresnėlį iki 1,8m. Būčiau gal ir ilgiau, bet laukiausi, jau turėjau tuoj važiuoti gimdyti, taigi, kad nebūtų "bėdų" ir kad nereikėtų maitinti iš krūties abiejų, nutariau baigti tą reikaliuką... Bet kaip?????????? g.gif
Žinia, kuo didesnis leliukas, tuo sunkiau jį nujunkyti.

Ėjau į darbą, tai per pietų pertrauką nusitraukinėdavau pienuką ir jį...išpildavau, nes neturėjau kur jo šaltai padėti. Kita vertus, turėjau pieno kaip iš gausybės rago mirksiukas.gif

Tik grįždavau iš darbo, net nespėdavau nusirengti palto, iš karto prisisatydavo mano "valgytojas", plodavo per krūtį ir sakydavo "niam niam naim". Ir man, ir namiškiams iš pat pradžių būdavo linksma lotuliukas.gif

Pastojau. Valgymas nesiliovė. Net ir naktimis doh.gif Kartais į darbą eidavau "tom pačiom akim". Na, bet nesiskųsdavau. Užtat mažius nesirgo. Na, išskyrus slogą, aišku... Žodžiu, tai kankinomės iki 1,4 m. ax.gif

Vėliau jau naktimis nebesikeldavo, bet turėjo savo ritualą - išmaudai vakare, ir prašydavo "niam niam niam". Taip užmigdavo, tada perkeldavom į jo lovelę. Ir taip iki 1,8 m. Beje, noriu paminėti įdomią detalę - kai išėjau nėštumo atostogų, jis "susigalvojo", kad visai nieko pieno išprašyti ir einant pietų miegelio mirksiukas.gif O ką - šilta, gera, jauku, ant mamos rankų... Maitindavau... Bėda ta, kad aš jam negalėdavau pasakyti "ne". O gal kaip tik gerai?

Na, bet kaip minėjau, kai jau "valgytojui" sukako 1,8 m. vieną gražią dieną jis pietų miego (su tėčio pagalba) užmigo pats... Vakare jis irgi liko su tėčiu (aš buvau kitam kambary). Vietoj pienuko išgirdo pasaką. Kitą dieną vėl viską pakartojom. Trečią dieną jau sekėsi geriau. Ir taip jis atsisveikino su pienuku.

Noriu visoms mamoms patarti - maitinkit savo vaikiukus kuo ilgiau. Tai ne tik pienas. Tai ir bendravimas su vaiku.

Beje, dar viena detalė. Kai mano "valgytojas" buvo 6 mėn. aš susirgau plaučių uždegimu. Aukšta temperatūra, ligoninė, leidžiami antibiotikai.... Jis tuomet valgė iš buteliuko mišinėlį. O aš sugebėjau išsaugoti pieną. Kad ir su aukšta temperatūra, nusitraukdavau pieną kelis kartus per dieną ir taip jis "neperdegė". Mat toks stiprus buvo mano noras vaiką maitinti savo pienuku... wub.gif

Linkėjimai ir sėkmės visoms, ilgai matinančioms mirksiukas.gif

Atsakyti
Ačiū už tiek daug atsakymų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nors ir ne kas su tais mano sąnariais, bet vis tiek teks dar ilgokai maitint, nes mums dantys labai lėtai ir sunkiai dygsta su visokiais karščiavimais, viduriavimais ir panašiai.
Skaičiau jūsų diskusiją apie sugedusius dantis. Mane dantistė ne kartą barė, kad ilgai maitindama dukrai dantis sugadinau. Norėčiau paklaust kaip jūs mažiukams dantis valot, tiksliau, kaip pastą iš burnytės išskalaujat. O gal be pastos valot? g.gif
Atsakyti
[quote=Perfect,2008 02 22, 14:19]
Va tokias tai gerbiu mamas, zaviuosi jomis, o ne kaip viena pazistama is kiemo, sesiu menesiu dukrelei nedave kruties, nes nusprende, kad jai jau uzteks, jau didele, tai piena ispildavo i kriaukle, neduok Dieve dar krutine forma praras.
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 02 22, 14:40)
Skaičiau jūsų diskusiją apie sugedusius dantis. Mane dantistė ne kartą barė, kad ilgai maitindama dukrai dantis sugadinau. Norėčiau paklaust kaip jūs mažiukams dantis valot, tiksliau, kaip pastą iš burnytės išskalaujat. O gal be pastos valot?  g.gif

aš valau be pastos, tik su šepetuku ir vandenuku
Atsakyti
Ir as be, pirkau ta pasta, kurios tipo iskalauti nereikia, bet maniske ja tik ir laizydavo - skani jai matyt, tai jau nebe valymas budavo - o vakarieniavimas lotuliukas.gif , tad paslepiau neribotam laikui doh.gif
Atsakyti
Yra tokių pastų, kurių mažas kiekis nekenksmingas, ten nera fluoro, bet mano mažiukas jau kokių pusantrų būdamas mokejo išspjauti, is delno įpilu vandenuko i burnytę ir spjauna, parodykit ir jam patiks toks žaidimas
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2008 02 22, 15:47)
Yra tokių pastų, kurių mažas kiekis nekenksmingas, ten nera fluoro, bet mano mažiukas jau kokių pusantrų būdamas mokejo išspjauti, is delno įpilu vandenuko i burnytę ir spjauna, parodykit ir jam patiks toks žaidimas

Pas mus kita beda - juk skanu, tai ir nespjauna doh.gif - va kotleta idek burnyten - tuoj ant zemes bus lotuliukas.gif
Atsakyti
Ir maniškė pastą nulaižo doh.gif . Kai pradėjau nedėt jos, pyksta, rėkia :pastą dėt.
Atsakyti
QUOTE(Danielle @ 2008 02 22, 16:27)
Ir maniškė pastą nulaižo doh.gif . Kai pradėjau nedėt jos, pyksta, rėkia :pastą dėt.

Maniškis irgi labai laižosi, kai dantukus valau. Pastą į šepetuką įspaudžiu, nuvalau ir duodu vandenuko užsigerti smile.gif Patenkintas būna.
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 02 22, 14:40)
Norėčiau paklaust kaip jūs mažiukams dantis valot, tiksliau, kaip pastą iš burnytės išskalaujat. O gal be pastos valot?  g.gif

Mes su Weleda kūdikių pasta valom. Ir neskalaujam, nes ji natūrali visiškai, tai nekenkia. ax.gif Pradžioj laižydavo, paskui pasakiua, kad duosiu palaižyt, tik kai išvalysiu, tai leidžia išvalyt, o paskui pats nučiulpia dantų šepetuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2008 02 22, 19:50)
Mes su Weleda kūdikių pasta valom. Ir neskalaujam, nes ji natūrali visiškai, tai nekenkia.  ax.gif Pradžioj laižydavo, paskui pasakiua, kad duosiu palaižyt, tik kai išvalysiu, tai leidžia išvalyt, o paskui pats nučiulpia dantų šepetuką smile.gif

na nemanau kad ji taip ir nekenkia, juk tai nera maisto produktas, aisku, nenutiks jei kiek nurys, bet ne valgymui ji skirta g.gif
Atsakyti