Jei apie ligonines, tai pasisakysiu ir aš "truputį". Atsimenat, rašiau, kad pirmagimį maitinau iš buteliuko savo pienu iki 9 mėn. Po gimimo 1,5 sav. valgė iš krūties, o paskui atsisakė. Tai per tą laiką (1,5 sav.) man iš viso patronuojanti sesutė liepė pirkt mišinuką, nes neva aš pieno neturiu.

Kaip nustatė kažin? Pažiūrėjo, kad mažai į pamperį padarė ir nusprendė.

Kad ir 20-metė buvau, nepasidaviau- nusitraukiau pažiūrėt kiek to pienuko. Cha! buvo pilnut pilnutėlis buteliukas!
Bet juk aš apie ligonines ketinau

O prie ligoninių pasakysiu, kad kaltinu ligoninės personalą, jog mano naujagimis atsisakė krūties. Kodėl? Ogi po sunkaus gimdymo (vaikas gimė pridusęs), jį iš manęs paėmė. Aš laksčiau iš 3 į 1 aukštą maitint vaikučio kas 3 val. (žadintuvo neturėjau). Naktį man liepdavo neiti (ir liftas neveikdavo), bet aš vis tiek laiptais nuskuosdavau. Ir ką- ateinu 3 val. nakties ir matau vaizdelį : suguldyti vaikai, o 2 sesutės sustatę jiems buteliukus (5-7 vaikai buvo palatoje ir vienu metu visi valgė), apkamšę adialiukais tuos buteliukus, kad nenuvirstų, maitina mišinuku. TAME TARPE IR MANIŠKĮ

Aš tiesiogine prasme klykt ant jų ėmiau. Vaizdelis, aišku, išsišokėliškas- 20-metė piemenė ant 50- mečių darbuotojų kaukia... Klausiau ar vaikas rėkė, kad maitina? Tos:"NE". Tada aš: "tai kam jam kišat mišinį, kur man paskui pieną savo dėt?" O tos:" Mes dėl jo vieno nesikelsim, kai jis išalks ir rėkt pradės..."

Kovojau vis, kad nerikdytų, kad mane kviestų jei verks... Tai po to buvo 1 k. į III aukštą paskambinę, kad vaikas verkia.

Nu siaubas kažkoks. Ir apskritai, aš ateidavau maitint, tai matydavau tokį vaizdelį kol maitinau: atneša mišinį ikiša naujagimiams, apkamšo adialiukais ir išeina

Matyt, jei kuris springtų iš kūdikių aš turėčiau atsakyt, nes sėdėjau toje palatoje???
Tai va, kai namo parvažiavom ir po kelių dienų vaikas atsisakė iš krūtinės valgyt, tai kaltinau tą maitinimą iš buteliuko (tarybiniais žindukais, stikliniais buteliukais)

Gal ir aš klystu, bet pagrindo kaltint, manau, turiu. Ir dar. Kai išsireikalavau iš pogimdyvinio skyriaus, kad mane paleistų ir nusileidau pas vaiką (nes jį norėjo stebėt, kadangi jį psichu laikė, pranašavo, kad kvailiukas bus, raminamuosius leido), tai griežtai uždraudžiau leist raminamuosius (širdis taip liepė) ir vaikas buvo ramut ramutėlis, o naktį niekada nesikėlė valgyt. Išmiegodavo nevalgęs 6 val.
Ir iš tiesų, po tokio kovojimo už vaiką man buvo didžiulė trauma ir paranoja, kad prieš mus visi nusiteikę... Tų psichologinių problemų atsikračiau tik pagimdžius antrąjį, po 6 m.

Iki tol man priminus gimdymo namus būdavo ašarų pakalnės mažiausiai 2 dienoms ir pyktis, kova širdy, apmaudas, kad man vienai taip nepasisekė...

P.S. Jei kalbant apie medikų pranašystes, koks nevykėlis bus mano vaikas ir, kad JEI vaikščios, tai tik vėlai- gerokai po metų... tai pasakysiu kas iš vaiko išaugo: vaikščioti savarankiškai pradėjo 8 mėn. 2 sav. Dėl kvailumo, tai nežinom kaip čia geriau padarius, nes mokykloje jam per lengva.

Norėjom šiemet dvi klases beigti per vienerius mokslo metus, bet susirgo plaučių uždegimu, tai persigalvojom. Bet nuėjęs, po 2,5 mėn. į klasę išsilaikė visus testus aukščiausiais balais ir t.t. Ir kam reikėjo man taip spjaudyt į širdį tokiais būrimais taip ir nesupratau