Prašaus į gretas. Mano mažei 1 m. ir 3 mėn. Maitinu krūtimi ir kol kas neplanavau nutraukti. Termino irgi neturiu, kad pvz. nuo 1,5 metų fabrikas užsidaro. Tikiuos, pati atsisakys. Optimistė
Pirmojo žindymo patirtis mano irgi nekokia, kaip perskaičiau vienam poste (visko neskaičiau

) Naktinė seselė apreiškė, kad mano krūtys visiškai nepritaikytos vaiko žindymui ir nieko nebus su tuo natūraliu maitinimu ir be abejo įbrūko mišinuko

O aš nedrįsau prieštarauti

Tiesa, dukrytė atpylė visą tą mišinuką

O ryte naujagimių seselė pasakė, kad viskas pas mus bus gerai, kad maitinsiu ir turiu pakankamai pieno. Antra naktis buvo baisinga, nes vaikas nemiegojo ir klykė, klykė, klykė

Bet kai jau susiruošiau eiti paryčiui prašyt mišinuko, ji užmigo, o ryte ta pati naujagimių sesutė pasakė, kad po krizinės nakties dabar viskas bus OK pas mus

Kas dar iš GN?.. Na primygtinai siūlė čiulptuką. Bet taip ir nepirkau nei vieno, nors mano mama labai spaudė, nes rėksniukę auginu. Gal atsukus laiką atgal pirkčiau, nes matau, kaip palengvina jis gyenimą draugėms su mažais vaikais, bet greičiausiai viską daryčiau taip pat

. Sunkiausia buvo su pilvo bėdom. Klykimas nuo 9 ryto iki 11 vakaro po kiekvieno maitinimo... Ir taip iki maždaug 6 mėn. Vieną vakarą jau siunčiau vyrą mišinuko ir buteliuko pirkt, atrodė išprotėsiu. Na mano laimei jis suprato, kad tiesiog labai pavargau, bet sau neatleisiu tokio sprendimo, tad vėl vaikas mišinio negavo. Nežinau, gerai ar blogai, bet išgyvenom tą laikotarpį. Labiausiai "patiko" gastroenterologės pasakymas: "Mano vaikai klykė ir tavo klyks"
Viešai nemaitinu, man labai nepatinka, kai dukrytė drąsko man rūbus, tad stengiuos kažkokią tvarką įvest, pvz. žindyti tik lovoj. Bet ne visada pavyksta
Blogiausia, kad vis dar maitinu naktimis. O literatūroj labai skirtingi atsiliepimai apie "buteliuko kariesą", pamačiau pas dukrą ant viršutinių dantukų dėmeles ir jau panikuoju

Bandysiu vesti pas odontologą, o ji pas mane taip "myli" medikus... Labai nenoriu patekt pas žindymo priešininkę

Savo stomatologę dėl to palikau.
Kartais pagalvoju, kad tas žindymas labiau reikalingas man, o ne vaikui... Nors kai ilgiau negauna krūties, tai džiaugsmingai prie jos priglunda