Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Joleks @ 2008 03 14, 13:49)
Sveikos 4u.gif
Lialka, tavo istorija tikrai ziauri.  doh.gif
Maniskiui jau pusantru metuku, vis dar geria MP. Bandau mazint MP kieki, tai reciau stengiuos duot. Vakar nutaukiau siek tiek MP, nes labai verze.Tai jis man nutraukto MP, nei is puodelio, nei is buteliuko negere. Tai galvoju ar bereikia jam MP, ar cia pripratimas prie kruties kaip prie ciulptuko g.gif
Ar geria jusu vaikai nutraukta MP?

Sveikutės 4u.gif Ačiū visoms mamytėms už supratimą ir pagyras 4u.gif 4u.gif 4u.gif , tik iš tiesų girt nėr už ką, tiesiog labai norėtas ir lauktas vaikas buvo, todėl norėjosi būti pačia pačiausia mama, kuri už mažulį pakovot gali, pasirūpint net geriau už vyresnes (nes jauna gi buvau, tai sau ir kitiems įrodyt norėjau, kad labai apgalvotas yra mūsų žingsnis turėti vaiką biggrin.gif )

Apie nutrauktą pienuką. Mano mažius tai nutraukto nė pro kur negėrė. schmoll.gif Vandenį gerdavo iš puoduko (buteliuko griežtai nepripažino), o pienuko- ne. Tai paslapčiom atiduodavau vyresnėliui biggrin.gif O kad nepajustų skonio skirtumo, tai dar karvės pieno įpilavau kažkiek. ax.gif O ką daryt, jei veržia ir reikia nusitraukt, o mažius negeria ir nelabai košių pripažįsta, negi į kriauklę pilt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziwiliux @ 2008 03 15, 01:16)
Bet ka tik perskaiciau va ka: http://www.tindirind...hp?page_id=1104
Ir dabar esu ir suzaveta, ir pasimetus, ir pasiryzus... nu net pati nebezinau, ko noriu, bet viena aisku, neatiminesiu is vaiko to, kas jam priklauso  thumbup.gif

thumbup.gif Straipsnis wub.gif Bent mano neskaitytas. Labai labai patiko 4u.gif AČIŪ.

Aš irgi labiausiai pastebėjau MP naudą vaikui, kai kibdavo kokia liga.... Tai va, taip ir neprilipo niekas- jokių antibiotikų jam nereikėjo thumbup.gif Ir juokingas visų stebėjimasis, kaip vyresnėlis mažas buvo linkęs sirgti ir koks jaunėlis stiprus biggrin.gif Kažin, kodėl??? g.gif mirksiukas.gif bigsmile.gif

Reikės tyčia mūsų gydytojai pasakyt, kad tik neseniai baigėm pienuką žįst, kai ji lygins abu broliukus ir vėl stebėsis, nes žinau, kad mūsų gydytoja nors ir homeopatė, ir labai tikinti natūralumu, tačiau tikrai ne už tai, kad iki 2 m. ar dar ilgiau vaiką maitinti (kai buvo 1,5 m. mažiui, daktarytė stebėjosi ir klausė ar tik nereikia baigti maitinti, nes vėliau sunkiai seksis biggrin.gif ). Trumpiau tariant, pati galės įsitikinti žiūrėdama į vaikų ligos istorijas, kad yra didelė ilgo maitinimo nauda mirksiukas.gif ax.gif Gal ir kitoms mamytėms pradės rekomenduot kuo ilgiau maitint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 15 kovo 2008 - 11:14
Skaitydama lialkos istoriją galvoju, kad man labai pasisekė, kad laiku gavau gerus patarimus dėl žindymo. Kai gimė pirmagimė, nebuvau tokia išmintinga mamytė, kaip lialka. 2-ą naktį gimdymo namuose ištiko krizė: vaikas visą vakarą valgė, o pienas nebebėga, speneliai nukramtyti, aš pervargusi. Mažoji pradėjo rėkti visa gerkle. Gal pora valandų niekaip negalėjau nuraminti. Sesutės net žinduką buvo atnešę, ir vandenėlio su gliukoze davė (ne mišinuko ir ne raminančių!!! schmoll.gif ), niekas nepadėjo. Tada atėjo tokia švelni švelni sesutė, paguldė mus abi į lovą, apkamšė antklode, padavė dukrytei papą, paglostė ir paaiškino, kad aš dabar mama ir turėsiu derintis prie vaiko poreikių, net į tualetą negalėsiu nueiti, kada tik į galvą šauna. Abi tuoj pat nulūžom, o ryte nubudau su pilnomis krūtimis pieno. thumbup.gif
Panašiai nutiko ir grįžus namo: maitinau visą rytą, o pienas nustojo bėgti, vaikas rėkia. Skambinu savo gyd, pasakoju, kas nutiko, klausiu, kokį mišinuką nupirkt, o jis man sako, "duokit krūtį". Galvoju, kažko nesuprato, vėl iš naujo aiškinu, kad maitinau, maitinau ir pieno nebeliko, o jis man vėl: "duokit krūtį". Pagaliau pavyko išklausti, kuris mišinukas geresnis, bet buvau viena namie ir paaiškėjo, kad niekas negali man jo atvežti. Tai teko duoti krūtį, kaip liepė, gyd. Šiaip taip pavyko nusiraminti, o vakare mišinuko jau nebereikėjo... thumbup.gif lotuliukas.gif Taip ir nebepradarėm mišinuko pakelio, o kai išvalgydavo abi krūtis ir nepasisotindavo, tai maitindavau "iš trečios", t. y. vėl iš naujo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Mūsų gydytoja, ačiū dievui, šiuo klausimu tolerantiška. Tik kai dukrytė sirgo sakė gerai, kad maitinu. O šiaip pati neskatino ilgiau maitint. Nors pati turi mažiuką rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 13, 21:36)
Ne, ne tai, kad gydytojas tingi dirbti, bet būtent, kad jis turi pateisinti savo, moters ir naujagimio buvimą ligoninėje. Vietoje to, kad mokytų taisyklingai ir dažnai žindyti, yra paprasčiau pašvitinti vaiką lempomis ir sugirdyti aiškų kiekį skysčių, nes neaišku kiek tas vaikas pirmom dienom suvalgo iš krūties, o nežinoti ir laukti - kaip ir sakai, baisi rizika ir atsakomybė. Geriau apsisaugojimui profilaktika.
Palikti mamai vaiką ir mokyti ją žindyti yra žymiai sunkesnis užsiėmimas.
Motinos pieno gelta "gydoma" tris paras nusitraukiant pieną ir jį užvirintą ir atvėsintą sugirdant vaikui. Per tris paras tokia gelta praeina.

Kai mažius gulėjo po lempomis, tai man atnešdavo jį pamaitinti kai tik nubusdavo, kas 2-3 val. dieną ir naktį. Sakė, kad blogiausiu atveju galima bandyti papuką net į inkubatorių įkišti ir pamaitinti. Manau tai geriau nei virintas pienas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 03 15, 15:38)
Skaitydama lialkos istoriją galvoju, kad man labai pasisekė, kad laiku gavau gerus patarimus dėl žindymo. Kai gimė pirmagimė, nebuvau tokia išmintinga mamytė, kaip lialka. 2-ą naktį gimdymo namuose ištiko krizė: vaikas visą vakarą valgė, o pienas nebebėga, speneliai nukramtyti, aš pervargusi. Mažoji pradėjo rėkti visa gerkle. Gal pora valandų niekaip negalėjau nuraminti. Sesutės net žinduką buvo atnešę, ir vandenėlio su gliukoze davė (ne mišinuko ir ne raminančių!!!  schmoll.gif ), niekas nepadėjo. Tada atėjo tokia švelni švelni sesutė, paguldė mus abi į lovą, apkamšė antklode, padavė dukrytei papą, paglostė ir paaiškino, kad aš dabar mama ir turėsiu derintis prie vaiko poreikių, net į tualetą negalėsiu nueiti, kada tik į galvą šauna. Abi tuoj pat nulūžom, o ryte nubudau su pilnomis krūtimis pieno.  thumbup.gif
Panašiai nutiko ir grįžus namo: maitinau visą rytą, o pienas nustojo bėgti, vaikas rėkia. Skambinu savo gyd, pasakoju, kas nutiko, klausiu, kokį mišinuką nupirkt, o jis man sako, "duokit krūtį". Galvoju, kažko nesuprato, vėl iš naujo aiškinu, kad maitinau, maitinau ir pieno nebeliko, o jis man vėl: "duokit krūtį". Pagaliau pavyko išklausti, kuris mišinukas geresnis, bet buvau viena namie ir paaiškėjo, kad niekas negali man jo atvežti. Tai teko duoti krūtį, kaip liepė, gyd. Šiaip taip pavyko nusiraminti, o vakare mišinuko jau nebereikėjo... thumbup.gif  lotuliukas.gif Taip ir nebepradarėm mišinuko pakelio, o kai išvalgydavo abi krūtis ir nepasisotindavo, tai maitindavau "iš trečios", t. y. vėl iš naujo.  lotuliukas.gif
šaunoliai thumbup.gif  4u.gif  4u.gif gydytojai

Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 03 15, 14:46)
Kai mažius gulėjo po lempomis, tai man atnešdavo jį pamaitinti kai tik nubusdavo, kas 2-3 val. dieną ir naktį. Sakė, kad blogiausiu atveju galima bandyti papuką net į inkubatorių įkišti ir pamaitinti. Manau tai geriau nei virintas pienas  mirksiukas.gif

Metodas virinti pieną naudojamas ne naujagimių, o 'mamos pieno' geltai 'gydyti'.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 15, 19:10)
Metodas virinti pieną naudojamas ne naujagimių, o 'mamos pieno' geltai 'gydyti'.

Na, mums šito neprireikė. Nors vėliau bilirubinas dar būdavo padidėjęs, bet tilpdavom į normos ribas, tai daugiau ir negydė. Būtų labai įdomu, jei paaiškintumėt, kaip tas metodas veikia. Ar užvirinus dingsta kažkokios medžiagos? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 03 15, 14:38)
Taip ir nebepradarėm mišinuko pakelio, o kai išvalgydavo abi krūtis ir nepasisotindavo, tai maitindavau "iš trečios", t. y. vėl iš naujo.  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif Is tiesu be galo malonu skaityti tokius postus, tikrai yra atsidavusiu savo darbui zmoniu thumbup.gif Kad tik daugiau ju.........

lialka, skaiciau tavo istorija, kuri taip primine mano pirmagimes gimima...Gime 'pridusus', iskart buvo isnesta i intens. terap.skyriu, prie jos man net neleido prisiliesti blink.gif Viena akusere sauke kodel nenusitraukineju sparciai besigaminancio pienelio, antroji porino, jog ne negalvociau to daryti doh.gif Zodziu kaip is kokio kosmaro. Gal todel antrasis Gimdymas buvo svente ir didelis dziaugsmas. ax.gif Ir zindymas - didele palaima...... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 15 kovo 2008 - 20:26
QUOTE(davara @ 2008 03 15, 20:16)
Na, mums šito neprireikė. Nors vėliau bilirubinas dar būdavo padidėjęs, bet tilpdavom į normos ribas, tai daugiau ir negydė. Būtų labai įdomu, jei paaiškintumėt, kaip tas metodas veikia. Ar užvirinus dingsta kažkokios medžiagos?  g.gif  4u.gif

Čia gal Raideles daugiau žino, aš tik girdėjau žindymo kursuose, kad taip daroma tais išskirtiniais atvejais.
Atsakyti
Prašaus į gretas. Mano mažei 1 m. ir 3 mėn. Maitinu krūtimi ir kol kas neplanavau nutraukti. Termino irgi neturiu, kad pvz. nuo 1,5 metų fabrikas užsidaro. Tikiuos, pati atsisakys. Optimistė hihihi.gif
Pirmojo žindymo patirtis mano irgi nekokia, kaip perskaičiau vienam poste (visko neskaičiau blush2.gif ) Naktinė seselė apreiškė, kad mano krūtys visiškai nepritaikytos vaiko žindymui ir nieko nebus su tuo natūraliu maitinimu ir be abejo įbrūko mišinuko verysad.gif O aš nedrįsau prieštarauti doh.gif Tiesa, dukrytė atpylė visą tą mišinuką schmoll.gif O ryte naujagimių seselė pasakė, kad viskas pas mus bus gerai, kad maitinsiu ir turiu pakankamai pieno. Antra naktis buvo baisinga, nes vaikas nemiegojo ir klykė, klykė, klykė doh.gif Bet kai jau susiruošiau eiti paryčiui prašyt mišinuko, ji užmigo, o ryte ta pati naujagimių sesutė pasakė, kad po krizinės nakties dabar viskas bus OK pas mus thumbup.gif Kas dar iš GN?.. Na primygtinai siūlė čiulptuką. Bet taip ir nepirkau nei vieno, nors mano mama labai spaudė, nes rėksniukę auginu. Gal atsukus laiką atgal pirkčiau, nes matau, kaip palengvina jis gyenimą draugėms su mažais vaikais, bet greičiausiai viską daryčiau taip pat doh.gif . Sunkiausia buvo su pilvo bėdom. Klykimas nuo 9 ryto iki 11 vakaro po kiekvieno maitinimo... Ir taip iki maždaug 6 mėn. Vieną vakarą jau siunčiau vyrą mišinuko ir buteliuko pirkt, atrodė išprotėsiu. Na mano laimei jis suprato, kad tiesiog labai pavargau, bet sau neatleisiu tokio sprendimo, tad vėl vaikas mišinio negavo. Nežinau, gerai ar blogai, bet išgyvenom tą laikotarpį. Labiausiai "patiko" gastroenterologės pasakymas: "Mano vaikai klykė ir tavo klyks" doh.gif
Viešai nemaitinu, man labai nepatinka, kai dukrytė drąsko man rūbus, tad stengiuos kažkokią tvarką įvest, pvz. žindyti tik lovoj. Bet ne visada pavyksta blush2.gif
Blogiausia, kad vis dar maitinu naktimis. O literatūroj labai skirtingi atsiliepimai apie "buteliuko kariesą", pamačiau pas dukrą ant viršutinių dantukų dėmeles ir jau panikuoju doh.gif Bandysiu vesti pas odontologą, o ji pas mane taip "myli" medikus... Labai nenoriu patekt pas žindymo priešininkę verysad.gif Savo stomatologę dėl to palikau.
Kartais pagalvoju, kad tas žindymas labiau reikalingas man, o ne vaikui... Nors kai ilgiau negauna krūties, tai džiaugsmingai prie jos priglunda wub.gif
Atsakyti
Gemini, dėl dantukų - naktinis pienukas nekenkia, kenkia, jei lieka cukraus iš maisto vakarinio, (rašėm jau šitoj temelėj) kad reikia vakare dantukus pavalyti, ir ramiai sau valgyti naktį. smile.gif
Atsakyti