Aš gal prieš savaitę perskaičiau tą straipsnį ir eilinį kartą pasigailėjau, kad skaičiau komentarus. Taip, gal mama perlenkia lazdą, aš tikiuos mano vaikas anksčiau atsisakys pieno, bet tai JŲ reikalas. O krūtinės forma... Jei tame laimė būtų...
QUOTE(saulyte0925 @ 2008 03 26, 12:11)
sveikos, noreciau mamyciu paklausti, sprendziu tokia didelma. vasara greiciausiai nusimato akies operacija. mums 1.6 m. ir nezinau ar iki operacijos nutraukti maitinima ar dar zindyti. kazkaip man bus nepatogu ten pries personala, o as isivaizduoju tik ir gers labai daznai. is kitos puses ligonineje, kai gulime, dazniausiai nieko nevartojame nei skysciu nei valgio, tik geriam pienuka. tai net nezinau ka daryti, o ir aplinkiniu spaudimas atsirado: "kada baigsi?"
Kai mano vyresniajai buvo 1m 2 mėn patekome į ligoninę po savaitės karčiavimo iki 39. Buvau šventai įsitikinus, kad dygsta krūminiai, bet gydytojai taip nemanė, ir skyrė visus įmanomus tyrimus. Gavom lašinių, antibiotikų, echoskopavo, darė kardiogramą, švietė plaučius, n kartų ėmė kraują ir t.t. Pirmiausia paklausė, ar dar maitinu, tada įvedė kateterį, liepė gult ant šono ir maitinti. Taip ir pragulėjom visą vakarą ir visą naktį, nes kaip kitaip tokį mažą vaiką ramiai išlaikysi? Noriu pasakyti, kad turint pienelio daug paprasčiau atlikti daugelį procedūrų, ir po jų vaiką nuraminti. Tai gydytojai ir seselės vieni kitiem džiaugdamiesi persakinėjo vieni kitiems, kad "čia dar pienas yra".

Kadangi čia vis giriu gydytojus, tai teisybės dėlei turiu pasakyti, kad keletą kartų esu skaudžiai nuo jų nukentėjusi, bet dėl žindymo man pasisekė - visada sutikdavau mane palaikančius medikus.

Man tai iš viso toks paradoksas,mano vaikeliui ištraukė du sugedusius priekinius dantukus, kaip sakė nuo naktinio žindymo, ir ką jūs manote aš jam daviau po narkozės verkiančiam ir užkimusiam, nagi ir vėl papytę, po dviejų savaičių pamačiau, kad ir kiti du priekiniai dantukai sparčiai genda, o tebuvo jam pusantrų metukų. Dabar jam jau 2 m. ir 3 mėn, jau trys mėnesiai kaip nežindau dėl savo ligos alergijos, bet dantukai tebegenda, dabar jau krūminiai, atrodo ir valom tuos dantukus, ir vitaminus geriam, bet kaip užkoduota, su pirmu vaikeliu tokių problemų nebuvo. Matau tik vieną priežastį, nuo šešių mėnesių jis nevalgė mėsos, daržovių, neįmanoma buvo įkišt, turbūt jam pradėjo trūkti visokių medžiagų ir jau metinukui buvo sugedę du priekiniai dantukai
QUOTE(Aivita @ 2008 03 27, 17:44)
Man tai iš viso toks paradoksas,mano vaikeliui ištraukė du sugedusius priekinius dantukus, kaip sakė nuo naktinio žindymo, ir ką jūs manote aš jam daviau po narkozės verkiančiam ir užkimusiam, nagi ir vėl papytę, po dviejų savaičių pamačiau, kad ir kiti du priekiniai dantukai sparčiai genda, o tebuvo jam pusantrų metukų. Dabar jam jau 2 m. ir 3 mėn, jau trys mėnesiai kaip nežindau dėl savo ligos alergijos, bet dantukai tebegenda, dabar jau krūminiai, atrodo ir valom tuos dantukus, ir vitaminus geriam, bet kaip užkoduota, su pirmu vaikeliu tokių problemų nebuvo. Matau tik vieną priežastį, nuo šešių mėnesių jis nevalgė mėsos, daržovių, neįmanoma buvo įkišt, turbūt jam pradėjo trūkti visokių medžiagų ir jau metinukui buvo sugedę du priekiniai dantukai
Skaičiau tokį pavyzdį, kai vaikiukui visi dantukai labai gendo. Gydytojas patarė po kiekvieno maitinimo ir žindymo dantys valyti - su servetele ir prieš miegą ir iš ryto - su pasta. Aš manau, gali būti tiesiog paveldama

Aivita, maniškė žiauriai nevalgi
Nuo 6 mėn. sąžiningai bandau duoti įvairaus maisto, bet... Yra buvusios vos kelios dienos, kai valgė. O dabar vėl dantuką-iltinuką augina, šiandien visą naktį šokiai su kardais buvo, prieš tai visi kartu išlindę 3 iltiniai mažiau skaudėjo
, tai net nesitikiu, kad valgys
Duot duodu, bet nosį suka ir viskas. Ir nėra mėgstamo patiekalo, anksčiau bent jogurtą be priedų mielai valgė, o dabar ir jo nebenori
Tiesa, noriu paklaust. Ar tik mano vaikas toks, ar maitinimas į pabaigą eina, bet ji visada geria iš karto iš abiejų "pukų": gurkšnis iš vienos, perlipa prie kitos ir taip makalojasi pirmyn atgal, tik naktį tvarkingai

Tiesa, noriu paklaust. Ar tik mano vaikas toks, ar maitinimas į pabaigą eina, bet ji visada geria iš karto iš abiejų "pukų": gurkšnis iš vienos, perlipa prie kitos ir taip makalojasi pirmyn atgal, tik naktį tvarkingai

QUOTE(Gemini @ 2008 03 27, 17:56)
Aivita, maniškė žiauriai nevalgi
Nuo 6 mėn. sąžiningai bandau duoti įvairaus maisto, bet... Yra buvusios vos kelios dienos, kai valgė. O dabar vėl dantuką-iltinuką augina, šiandien visą naktį šokiai su kardais buvo, prieš tai visi kartu išlindę 3 iltiniai mažiau skaudėjo
, tai net nesitikiu, kad valgys
Duot duodu, bet nosį suka ir viskas. Ir nėra mėgstamo patiekalo, anksčiau bent jogurtą be priedų mielai valgė, o dabar ir jo nebenori

Maniškis minutė prie vienos pusės, minutė prie kitos, kartais intervalas ilgesnis, kartais trumpesnis, ir taip dešimt penkiolika minučių, paskui truputį nurimsta - ir taip daro ne tik dieną, bet ir naktį

O mums dantukai tai taip- vyresniajam 4m. tai krūva sugedusių seniai - nuo kokių 1 metukų. Dukrytei 2m. kol kas ne. Žindyti abu vienodai. Skirtumas tik tas , kad sūnytis nuo pat gimimo labai labai daug vaistų gavęs, tame tarpe antibiotikų ir kitokio š. Tame ir manau priežastis.
O dukrytė tai mano labai nesimakaluoja žįsdama. Pavalgo prie vienos krūties ir kartais lipa į kitą pusę ir ten pasibūna. Gal vyresnė jau?Kaip buvo virš metų amžiaus nebeprisimenu.
O dukrytė tai mano labai nesimakaluoja žįsdama. Pavalgo prie vienos krūties ir kartais lipa į kitą pusę ir ten pasibūna. Gal vyresnė jau?Kaip buvo virš metų amžiaus nebeprisimenu.
[/quote]
Viskas, ką vaikas daro, daro instinktyviai, kažkur skaičiau, kad vaikai taip paruošia "pukius", kad pienelis atbėgtų, tikrai nereikia bartis už tai ant jų ir pienelis tikrai nesibaigs, o nuo tokio stimuliavimo dar geriau gaminsis, svarbiausia, kad dantukai negenda

[/quote]
Viskas, ką vaikas daro, daro instinktyviai, kažkur skaičiau, kad vaikai taip paruošia "pukius", kad pienelis atbėgtų, tikrai nereikia bartis už tai ant jų ir pienelis tikrai nesibaigs, o nuo tokio stimuliavimo dar geriau gaminsis, svarbiausia, kad dantukai negenda
Aš maitinau savo sūnų lygiai iki 4 metų ("surūgo" pienelis sekančią dieną po gimtadienio). Maitinau tiek, kiek norėjo - ir dieną, ir naktį (nors paskutinius metus naktimis dažnai nevalgydavo - 1-2 kartus). Dabar jam 4,5 metų ir jo VISI dantukai visiškai sveiki.
Tokia mūsų patirtis. O komentarai ir aplinkinių nuomonė man neįdomi
Tokia mūsų patirtis. O komentarai ir aplinkinių nuomonė man neįdomi

ragana, grazi jusu patirtis

Ragana, ačiū, kad parašei
Kokia graži jūsų patirtis
Alia gi šaunuolės mamos

Alia gi šaunuolės mamos