Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Na paguodei, juk žinai, kai yra, kam blogiau buvo ... blush2.gif
Taip, ir ji neatrodo, kad būtų iš koncentracijos stovyklos pabėgus, šlaunytės su rinkutėm i dabar, aišku nepalyginti kokia pusmetukė buvo, bet ir nusilaksto, nėra ko norėt. Tiesiog turbūt kiekvinai mamai neramu, kai vaikas - nevalgiukas. Dabar skaitau "Laimingi vaikai", kad nevalgymas - vaiko, o ne tėvų problema. Kad reikia tiesiog nieko neduot iki kito maitinimo, o kaip aš jai bent pieno neduosiu, nes išprotėt galima, nebent kam nors ją palikt, bet šiaip jau mes kartu beveik 24 val/parą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 29 kovo 2008 - 21:36
QUOTE(Gemini @ 2008 03 29, 22:36)
Na paguodei, juk žinai, kai yra, kam blogiau buvo ... blush2.gif
Taip, ir ji neatrodo, kad būtų iš koncentracijos stovyklos pabėgus, šlaunytės su rinkutėm i dabar, aišku nepalyginti kokia pusmetukė buvo, bet ir nusilaksto, nėra ko norėt. Tiesiog turbūt kiekvinai mamai neramu, kai vaikas - nevalgiukas. Dabar skaitau "Laimingi vaikai", kad nevalgymas - vaiko, o ne tėvų problema. Kad reikia tiesiog nieko neduot iki kito maitinimo, o kaip aš jai bent pieno neduosiu, nes išprotėt galima, nebent kam nors ją palikt, bet šiaip jau mes kartu beveik 24 val/parą.

Skaičiau tą kygą - ir ta vieta man būtent užstrigo apie valgymą... Bet vis tiek kartais tenka "pakovoti" dėl valgymo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 29 kovo 2008 - 21:43
Ir mes kovojom del valgio - du saukstukai budavo ir gana doh.gif Pradejau girdyt KIDDY vitaminus (gydytoja rekomendavo), jie turi lizino, kuris zadina apetita, tada po kokiu 2 sav mazoji pradejo jausi, kad pienuko negana - norejosi "normalaus maisto". Dabar valgo normaliai 3k per diena - jei patinka - tai net ir daug sakyciau blush2.gif (MP gauna ryte, pries pietu ir po pietu miegelio ir vakare bei nakti pagal atsikelimus). Kai buvo 1.5, svere 10.050, o ugis 88 doh.gif Siaip ir atrodo kaip is konslagerio unsure.gif Eisim svertis 2 metuku proga - idomu kiek bus priaugusi rolleyes.gif
Atsakyti
Sūnui tuoj 3 m. - sveria beveik 13 kg, ūgis 90 cm
Dukrai tuoj 5 m. - sveria beveik 15 kg, ūgis 100 cm
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 03 30, 09:37)
Sūnui tuoj 3 m. - sveria beveik 13 kg, ūgis 90 cm
Dukrai tuoj 5 m. - sveria beveik 15 kg, ūgis 100 cm

Tai tavo irgi neriebuiliai tokie lotuliukas.gif
Sakiau jei ateitu is vaiku teisiu apsaugos - mano abu vaikus atimtu doh.gif
Atsakyti
Mes aplamai poliklinikoje reti svečiai. Bet manyškis taip ir sveria - maždaug apie 11 kg. Ir dukryte tokiam amžiuje tiek svėre. Dabar jau vaikas valgo daug daugiau, pirmas biega prie stalo, šaukia - neniu - čia jo žodis valgyti smile.gif

Dar vienas tipsas - reikia nepamiršti, kad valgymas yra t.t. sociolizacijos dalis - vaikui daug lengviau valgyti kartu su visais, kartoti paskui mamą tetę vyr. broliuką ir sesutę. Dėl to galima sodinti kartu už stalo, pas save ant kelių arba šalia. Ir valgyti kartu. Manyškis jau neatsimenu kiek laiko valgo su mumis visais su savo šakute ir šaukštu. Jam tai labai patinka - jeigu kaško už stalo nera, jis pirmas susirūpina, kviečia...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Maniskis 1,5m svere 10,200kg, ugis 85cm.
As kol nematau kitu vaiku, man kazkaip neatrodo toks labai jau kudas. blush2.gif Bet, kai palygini su bendraamziais, tai toks sliekas pas mane jis, isstypes tik i ugi unsure.gif
Su papildomu maistu mums problematiska nuo pat 6men. Nenori jis to papildomo maisto, nors tu ka. Suvalgydavo pora sauksteliu ir viskas. MP, tai tik duok.
Dabar MP gauna jau tik ryte ir vakare. Valgo kito maisto kartais tik viena kart dienoj doh.gif Kitu kartu as negaliu pavadint valgymu, pora sauksteliu koses pusryciams ar vakarienei ir viskas. Per diena dar koki puse obuolio sugrauzia, sausaini koki suvalgo. Jei jau pavalgo tris kart per diena, tai jau gerai. Bet taip retai buna verysad.gif
Bandziau vakare neduot MP ir priverst valgyt kose, tai jam MP tinka ir su pipirais. Gal per mazai as tu pipiru priberiau ant kruties g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 30 kovo 2008 - 12:32
Manau, sunku nuspręsti, kiek kuris vaikas turi sverti. Esu mačiusi storulių metinukų, kurie beveik vien mamos pienu buvo gyvi. Tuo tarpu maniškiai tokio amžiaus valgė vos ne kaip suaugę, o svorio, pagal gydytojų lenteles vos ne per mažai biggrin.gif
Laimė, kad dabar gydytojai taip mamų negąsdina kaip anksčiau. Iš savo vaikystės dar prisimenu, kaip mama visiems skųsdavosi, kad per mažai sveriu ir vis kišdavo valgyti, bet taip ir užaugau smulkaus sudėjimo tongue.gif
Atsakyti
O jeigu as pvz parai ar trims, noreciau kur isvaziuoti?Ne dabar, gal kai biski vyresnis bus. Ar vaikas nepamirstu? Man turbut ta laika reiketu nusitraukti kokius 3 kart dienoj. Poto galeciau vel maitint g.gif Siaip idomu pasidare. Beja, jis pas mane dabar visai besotis, negaliu pvz prigult salia ant lovos, kelia rubus, iesko, tik siaip, vos vos pagert. Poto zaist eina, po minutes ateina, vel jam duok. O jei pasakau "pienukas" ima zyst. Siandien isvis, pabudau ryte, ziuriu - geria atsidenges blink.gif net nepasiklause manes lotuliukas.gif Tai ryte ir vakare duodu soske.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 30, 14:47)
O jeigu as pvz  parai ar trims, noreciau kur isvaziuoti?Ne dabar, gal kai biski vyresnis bus. Ar vaikas nepamirstu? Man turbut ta laika reiketu nusitraukti kokius 3 kart dienoj. Poto galeciau vel maitint  g.gif Siaip idomu pasidare. Beja, jis pas mane dabar visai besotis, negaliu pvz prigult salia ant lovos, kelia rubus, iesko, tik siaip, vos vos pagert. Poto zaist eina, po minutes ateina, vel jam duok. O jei pasakau "pienukas" ima zyst. Siandien isvis, pabudau ryte, ziuriu - geria atsidenges  blink.gif net nepasiklause manes  lotuliukas.gif Tai ryte ir vakare duodu soske.

zinok visko gali buti, maziukas gal ir nepamirs, bet didesnis g.gif . Maniskiui kai buvo 1.5 - jam stomatitas prasidejo tai nezindo, nes burnyte skaudejo, sirgo 3-4 dienas, paskui pradejo jogurta po truputi valgyti, o kai jau padaviau puka - puole apsidziauges - bet nebebuvo jam taip patrauklu, antra karta nebeprase blush2.gif
Atsakyti
Man liepos mėnesį tikriausiai teks išvažiuoti 6 dienoms, jau dabar suku galvą, kaip reiks MP išlaikyti g.gif Gali visko būti, kad dukrytė nebenorės g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2008 03 30, 16:05)
Man liepos mėnesį tikriausiai teks išvažiuoti 6 dienoms, jau dabar suku galvą, kaip reiks MP išlaikyti g.gif Gali visko būti, kad dukrytė nebenorės g.gif

Bet jus jau nebemazos, nebebus beda jei ir nebenores, tik va ar isvykus mergytei streso didelio nebus blush2.gif
Atsakyti