Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

aš jau miriau tada lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 03 31, 14:48)
Dėl to nusilpimo, tai tarp mūsų šnekant, niekad nesijaučiau taip gerai, kaip augindama vaikus. Vaikystėj ištisai sirgdavau peršalimo ligom, darbe sveikatą ėdė stresas, o su vaikais, jei jie sveiki, tai rūpesčių nedaug. Be to dažnai būname grynam ore, tai irgi sveika.  thumbup.gif

drinks_cheers.gif aš irgi turbūt niekad nebuvau tokia sveika ir stipri, kaip dabar, kol žindau. per 2 metus tik 1 kartą sirgau peršalimu. kraujas geras, hemoglobinas 137, dantys nesugedo, apetitas net per geras blush2.gif , svorio irgi galėtų būt mažiau bent 5 kg biggrin.gif . plaukai neslenka, žvilga, iki juosmens jau užaugo, tik nagai silpni, bet jie niekad stiprūs ir nebuvo.
o ir fiziškai kažkaip stipresnė jaučiuosi, nes gal kad nemažai judu, todėl raumenys pasitreniravo. grynam ore irgi kol leliuko nebuvo nei pusės tiek lauke nebūdavau.
žodžiu, mistika man tas žindančių nusilpimas g.gif . gal čia toms, kurios prastai maitinasi taip būna g.gif . aš tai labai žiūriu ką valgau, stengiuosi sveikai, kiekio irgi neriboju kol žindau. dar vitaminus ir mineralus visą laiką naudoju.
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 03 31, 13:48)
Dėl to nusilpimo, tai tarp mūsų šnekant, niekad nesijaučiau taip gerai, kaip augindama vaikus. Vaikystėj ištisai sirgdavau peršalimo ligom, darbe sveikatą ėdė stresas, o su vaikais, jei jie sveiki, tai rūpesčių nedaug. Be to dažnai būname grynam ore, tai irgi sveika.  thumbup.gif

O atrodymas, ta prasme,kokia pabalusi oda, trupantys nagai, sory uz kvaila klausima, nekankina blush2.gif ? Dar vienas klausimas, kaip reikia maitintis, ka valgyti. Na as dar normali, nepajuodus labai lotuliukas.gif Bet galvoju, kaip cia toliau turetu but g.gif Visa gyvenima kaip paaugle atrodau, bijau i teta rauksleta nepavirst blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 31, 19:37)
O atrodymas, ta prasme,kokia pabalusi oda, trupantys nagai, sory uz kvaila klausima, nekankina  blush2.gif ? Dar vienas klausimas, kaip reikia maitintis, ka valgyti. Na as dar normali, nepajuodus labai  lotuliukas.gif Bet galvoju, kaip cia toliau turetu but  g.gif Visa gyvenima kaip paaugle atrodau, bijau i teta rauksleta nepavirst blush2.gif

nu i rauksleta teta tai duodu 100 proc. kad galu gale vis tiek pavirsi... net ir nezindziusi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dantis reikia valyt, rankoms gero kremo nusipirkt, i lauka iseit pasivaikscioti - kad nebutum pabalus. va, jau saule islindo, pavasaris rolleyes.gif valgyt reikia normaliai, ivairu sviezia maista - svarbiausia, nebadauti ir nepersiryt. rolleyes.gif

nail.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 31, 18:41)
nu i rauksleta teta tai duodu 100 proc. kad galu gale vis tiek pavirsi... net ir nezindziusi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
dantis reikia valyt, rankoms gero kremo nusipirkt, i lauka iseit pasivaikscioti - kad nebutum pabalus. va, jau saule islindo, pavasaris  rolleyes.gif  valgyt reikia normaliai, ivairu sviezia maista - svarbiausia, nebadauti ir nepersiryt.  rolleyes.gif

nail.gif

Bet idomu kur i teta pavirs greiciau, ar ta, kuri zindo ilgai, ar ta, kuri nezinde visai. biggrin.gif ? biggrin.gif biggrin.gif Nepykit uz kvailus klausimus, ilgai kankina. blush2.gif
Atsakyti
O atrodymas, ta prasme,kokia pabalusi oda, trupantys nagai, sory uz kvaila klausima, nekankina  blush2.gif ? Dar vienas klausimas, kaip reikia maitintis, ka valgyti. Na as dar normali, nepajuodus labai  lotuliukas.gif Bet galvoju, kaip cia toliau turetu but  g.gif Visa gyvenima kaip paaugle atrodau, bijau i teta rauksleta nepavirst blush2.gif

kad oda būtų nepabalusi - daugiau gryno oro ir miego reikia. jei naktį neišsimiegi, prigulk su vaiku pokaituko nors valandai. tai labai prideda grožio odai. dar kremo gero nusipirk, gryno avokadų aliejaus kaukę retkarčiais pasidaryk. dėl nagų tai nežinau, pačios visą gyvenimą trupa doh.gif . maitintis - kuo šviežesnis maistas, daug daržovių, vaisių, bent 1 kart per dieną šviežios mėsos (ne rūkytos ir ne dešrelių), riešutų, daug daug vandens gert. valgyt geriausia 5 kartus per dieną po nedaug. taip sveikiau negu 2-3 kartus prisivalgyt per daug. dar gerk vitaminus ir mineralus. ir viskas bus gerai, tikrai nepajuosi ir nesusiraukšlėsi anksčiau laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 31, 20:13)
Bet idomu kur i teta pavirs greiciau, ar ta, kuri zindo ilgai, ar ta, kuri nezinde visai.  biggrin.gif

ta kuri nuolat burba ir vaiksto susiraukus kaip nagine tongue.gif (mano mama taip megdavo sakyt)

jei atvirai, nesidomejau, nieko siuo klausimu negaliu pacituot tongue.gif jauciuosi gerai, savo isvaizda ir sveikata esu patenkinta, dantys, nagai, plaukai vietoj.

beje, del pajuodusiu paakiu mintis kilo: tai gali bui vienas is organizmo dehidratacijos pozymiu. dehidratacija pagydoma labai lengvai - geriant vendeneli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 31 kovo 2008 - 19:22
QUOTE(nep @ 2008 03 31, 20:13)
Bet idomu kur i teta pavirs greiciau, ar ta, kuri zindo ilgai, ar ta, kuri nezinde visai.  biggrin.gifbiggrin.gif  biggrin.gif Nepykit uz kvailus klausimus, ilgai kankina. blush2.gif

nu nežinau, čia gal ne nuo to priklauso. dažniausia žmonės atrodo jaunai dėl "gerų" genų. va 1 mano draugė žindė beveik 4 metus ištisai (iš eilės 2 vaikus). tai po tų 4 m buvo gerokai pasilpus, dantys gedo, svoris krito, plaukai slinko (bet šiaip tada ir vertėsi sunkiai, studentė buvo, pinigų labai trūko, todėl mityba jos tikrai nekokia buvo). o dabar, jau praėjus 9 metams, ji atrodo puikiai. nors jau 34 m moteriškė, vis dar būna kad perkant autobuso bilietą paklausia kas nors, ar studentišką duot biggrin.gif . nu ne daugiau 26 atrodo tikrai schmoll.gif
Atsakyti

Nemiga veido odai grožio tikrai neprideda, bet jei parduotuvėj alkoholio vis dar nenori parduot, o parke tetulės pasitikslina, ar tikrai mano tie abu vaikai, tai, manau, situacija dar valdoma lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 31, 19:18)
ta kuri nuolat burba ir vaiksto susiraukus kaip nagine  tongue.gif (mano mama taip megdavo sakyt)

lotuliukas.gif tik nagine nuo zindymo nepriklauso. gaila, nerandu jokiu mokslo tyrimu apie tai. Delfi kaip tik straipsnis apie zindyma yra, kazkoks komentatorius po juo parase, kad zindant ilgai gresia ivarios ligos, bet neva apie tai niekas nekalba. Ai, nieks nesuzinos. Siaip nemanau kad kas gresia. Zmogus pagal evoliucine sistema turetu maitint iki 7 metu. Aisku, taip maitins viena is 1000 000. Turbut ne as. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(davara @ 2008 03 31, 19:23)
Nemiga veido odai grožio tikrai neprideda, bet jei parduotuvėj alkoholio vis dar nenori parduot, o parke tetulės pasitikslina, ar tikrai mano tie abu vaikai, tai, manau, situacija dar valdoma  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif tada dar valdoma. Kazkaip paskutini karta alaus nepardave pries du metus. Tada jokiu vaiku nebuvo. Kazin kaip dabar butu? Reiktu pamegint rolleyes.gif
Atsakyti
Dėl sveikatos.. kai sirgau čia, vaikui buvo 8 men, visos gydytojos sakė, kad turbūt esu išsekusi...dėl maitinimo bla bla bla. Kai pasiskundžiau būdama Amerikoje ir dar priduriau, kad maitinu - gydytojui tai nieko nereiškė ax.gif dėl to ir pradėjau abejuot, kad labai jau kenkia.

Nors... dabar man avitaminuoze ir aš pati jaučiu, kad mano neštumas yra pats sunkiausias - sunkus ne dėl to, kad yra komplikacijų, bet tiesiog kažkaip neturiu jiegu. Ypatingai kai dirbu, vyras daro visą mano darbą namuose, nes paprasčiausiai nebesusitvarkau. Tai gal ilgas žindymas plius keli neštumai man yra sunku. Iš kitos pusės, dauguma vis tiek neplanuoja 4+vaikučius.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 31, 22:22)
Dėl sveikatos.. kai sirgau čia, vaikui buvo 8 men, visos gydytojos sakė, kad turbūt esu išsekusi...dėl maitinimo  bla bla bla. Kai pasiskundžiau būdama Amerikoje ir dar priduriau, kad maitinu - gydytojui tai nieko nereiškė ax.gif dėl to ir pradėjau abejuot, kad labai jau kenkia.

Nors... dabar man avitaminuoze ir aš pati jaučiu, kad mano neštumas yra pats sunkiausias - sunkus ne dėl to, kad yra komplikacijų, bet tiesiog kažkaip neturiu jiegu. Ypatingai kai dirbu, vyras daro visą mano darbą namuose, nes paprasčiausiai nebesusitvarkau. Tai gal ilgas žindymas plius keli neštumai man yra sunku. Iš kitos pusės, dauguma vis tiek neplanuoja 4+vaikučius....  blush2.gif

Kaip sakė mano ginekologas JAV: nejaunėjam... lotuliukas.gif O situacija ta pati - trečias nėštumas, jau du gimdymai buvę. Lyg ir viskas gerai, jokių komplikacijų, o - būdavo - dedu lėkštes į lentyna ir jaučiu, kaip svyra rankos iš nuovargio. Man tai buvo taip keista ir nesuprantama, tad ir užklausiau daktaro, o jis va... Net supykau - juk aš tokia jauna! lotuliukas.gif Bet jeigu rimtai, tai kaip bežiūrėsi, net ir patys geriausi nėštumai ir gimdymai daro poveikį moters organizmui. Jau vien ką hormonų pokyčiai reiškia, o kur dar svorio prieaugiai-numetimai ir t.t. ir pan. O kur dar vyresni aplink zujantys, dėmesio reikalaujantys vaikai...
Taip kad džiaukis, kad turi rūpestingą vyrą ir visi esat sveiki. O jėgos grįš su laiku. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 31 kovo 2008 - 22:36