Įkraunama...
Įkraunama...

Erasmus

biggrin.gif Neimkit per daug rūbų, iš patirties sakau. Paskui labai liūdna, kai lauktuvės netelpa. Kai jas reikėjo susidėti į lagaminą, niekaip nebegalėjau sau pasiteisinti, kam man reikėjo, pvz., 4 kelnių. Užtenka dviejų mėgstamiausių nešioti pakaitomis. Su batais tas pats - viena pora patogių batų vienam sezonui. Jei kažko labai trūks nusipirksit ten. mirksiukas.gif Ir visi erasmusai dažniausiai atrodo paprastai ir kasdieniškas, niekas ten per daug nedemonstruoja madų. Be to, daugumoje Europos šalių drabužių kainos labai panašios kaip Lietuvoje, bent jau per išpardavimus.

O jei jau prisikrausit pilną lagaminą (kaip kad aš dariau) ir tas turtas per pusę metų kaip taisyklė pagausės, tai visad dalį daiktų galima parsiųsti paštų. Arba pagudrauti oro uoste į rankinį bagažą susikrovus kur kas daugiau nei 5 kg - niekas jo vis tiek niekad nesveria. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Delkotais @ 2009 07 29, 17:41)
biggrin.gif Neimkit per daug rūbų, iš patirties sakau. Paskui labai liūdna, kai lauktuvės netelpa. Kai jas reikėjo susidėti į lagaminą, niekaip nebegalėjau sau pasiteisinti, kam man reikėjo, pvz., 4 kelnių. Užtenka dviejų mėgstamiausių nešioti pakaitomis. Su batais tas pats - viena pora patogių batų vienam sezonui. Jei kažko labai trūks nusipirksit ten. mirksiukas.gif Ir visi erasmusai dažniausiai atrodo paprastai ir kasdieniškas, niekas ten per daug nedemonstruoja madų. Be to, daugumoje Europos šalių drabužių kainos labai panašios kaip Lietuvoje, bent jau per išpardavimus.

O jei jau prisikrausit pilną lagaminą (kaip kad aš dariau) ir tas turtas per pusę metų kaip taisyklė pagausės, tai visad  dalį daiktų galima parsiųsti paštų. Arba pagudrauti oro uoste į rankinį bagažą susikrovus kur kas daugiau nei 5 kg - niekas jo vis tiek niekad nesveria. biggrin.gif

Tai taip ir planuoju į rankinį bagažą sunkiausius daiktus susidėt. biggrin.gif
Atsakyti
Kažkaip apmirė forumas g.gif turbūt visos ruošiasi, tvarkosi reikalus... aš dėl įdomumo noriu paklausti, kada išvažiuojat/išskrendat? nes aš 23 dieną ir visi stebisi ko taip anksti blink.gif bet 25 jau prasidės intro savaitė, tai kitaip ir nesigavo rolleyes.gif
Atsakyti
Camila-> o tu rugpjucio 23 isskrendi? blink.gif as isskrendu rugsejo 23d ax.gif del sakymu, kad per anksti isskrendi, tai siulyciau visai neimt i galva, nes kai rinkaus i kuri universiteta vaziuot irgi ziurejau i pradzios laika, tai jie visur labai skirtingi g.gif Taigi tavo isskridimo laikas visai normalus 4u.gif
Atsakyti
aha, rugpjucio ax.gif kazkaip pastebejau, kad veliausiai isvaziuoja i universitetus siltesniuose krastuose, pvz i kokia Ispanija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Camila @ 2009 08 09, 13:51)
Kažkaip apmirė forumas g.gif turbūt visos ruošiasi, tvarkosi reikalus... aš dėl įdomumo noriu paklausti, kada išvažiuojat/išskrendat? nes aš 23 dieną ir visi stebisi ko taip anksti blink.gif bet 25 jau prasidės intro savaitė, tai kitaip ir nesigavo rolleyes.gif

Aš 26 išskrendu. 4u.gif Jau taip laukiu... rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi labai labai laukiu bigsmile.gif bet kartu ir neramu siek tiek, kaip ten kas bus ir bijau savo pirmo skrydzio lektuvu biggrin.gif
Atsakyti
o aš tik po nauju išvažiuosiu biggrin.gif ..tai man dar ooooj kiek laiko susiruošt ..bey jau laukiu...o merginos,sakykit,jums stipendijų nesumažino?gavot tiek pat kiek ir anksčiau mokėjo?
Atsakyti
vgtu tai siemet nesumazino stipendiju. nors is pradziu, po atrankos iskart sake kad greiciausiai bus 250 euru visiem, gali but kad pakels, bet geriau nesitiket kad paskui nebutu apmaudu labai.
Atsakyti
man tai nepatiko kad vu padare tokia nesamone: per semestra perves 80% visu pinigu, o likusius 20% kai grisim... tai kokia prasme tada gaut pinigus? doh.gif manau kitoj saly jie butu naudingesni nei Lietuvoj
Atsakyti
na tikrai kad nesamone lotuliukas.gif ..tie pinigai juk reikalingi užsienyje bunant ....

na va..o aš taip tikiuos kad nesumažins...tiek geru atsiliepimų girdėjau...taip noriu...bijau kad sumažins..o dar girdėjau kad gali visai neduoti doh.gif
lauksiu rugsėjo- viskas bus aišku ....

dar girdėjau kad paskolos yra tam skirtos...gal kas turėjo?kokios sąlygos?
Atsakyti
QUOTE(Camila @ 2009 08 20, 10:21)
man tai nepatiko kad vu padare tokia nesamone: per semestra perves 80% visu pinigu, o likusius 20% kai grisim... tai kokia prasme tada gaut pinigus?  doh.gif manau kitoj saly jie butu naudingesni nei Lietuvoj

Gal blogai supratai?
Bent pas mus 80% procentų pinigų perveda prieš išvažiuojant, o likusius 20% kai lieka 1 mėnesis iki grįžimo atgal. Pagal mane visur taip turėtų būt. g.gif
Atsakyti