Įkraunama...
Įkraunama...

Erasmus

Sveiki:)

Ar kas planuojat vaziuot i Erasmus pavasario semestrui? 4u.gif
Pasnekam;) !
Atsakyti
Nera ne vieno,vaziuojancio pagal erasmus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dramaqueen @ 2009 12 15, 18:14)
Nera ne vieno,vaziuojancio pagal erasmus?  ax.gif

Vaziuosiu as tikriausiai. Sia savaite turetu galutinai paaisketi, ar sukrapstys man ta stipendija.

Norejau paklausti, negi tikrai su savim i lektuva galima pasiimti tik 5 kg (rankinis bagazas)? Pagalvojau, kad vien laptopas sveria beveik 3 kg. Is anksciau neprisimenu, kad kas butu tikrine ta svori... Galvojau, kas netilps i tuos 20 kg susikisiu i kuprine.
Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2009 12 15, 21:40)
Vaziuosiu as tikriausiai. Sia savaite turetu galutinai paaisketi, ar sukrapstys man ta stipendija.

Norejau paklausti, negi tikrai su savim i lektuva galima pasiimti tik 5 kg (rankinis bagazas)? Pagalvojau, kad vien laptopas sveria beveik 3 kg. Is anksciau neprisimenu, kad kas butu tikrine ta svori... Galvojau, kas netilps i tuos 20 kg susikisiu i kuprine.

As skrisiu per airbaltic, tai ten rankinis 8 kg o tas tikrasisi 20 kg, dar pasidomek, kaip ten pas tave kas smile.gif

I kokia sali ir miesta keliausi? Is kokio miesto esi?
Atsakyti
QUOTE(Dramaqueen @ 2009 12 15, 23:31)
As skrisiu per airbaltic, tai ten rankinis 8 kg o tas tikrasisi 20 kg, dar pasidomek, kaip ten pas tave kas smile.gif

I kokia sali ir miesta keliausi? Is kokio miesto esi?

As skrisiu pusiau su SAS, pusiau su air baltic, nes nebuvo tiesioginio reiso is Vilniaus i Paryziu. Dar neturiu bilietu (tik rezervacija), tai ir nesidomejau vezimo taisyklemis.

As vaziuosiu i Prancuzija, o tu?
Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2009 12 16, 14:08)
As skrisiu pusiau su SAS, pusiau su air baltic, nes nebuvo tiesioginio reiso is Vilniaus i Paryziu. Dar neturiu bilietu (tik rezervacija), tai ir nesidomejau vezimo taisyklemis.

As vaziuosiu i Prancuzija, o tu?

Nelabai susidurusi su SAS pagrinde visada per airbaltic skrisdavau, arba ryanair smile.gif Bet,manau, issiaiskinsi?
Ką studijuoji? Aš į Italiją važiuosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dramaqueen @ 2009 12 16, 19:45)
Nelabai susidurusi su SAS pagrinde visada per airbaltic skrisdavau, arba ryanair smile.gif Bet,manau, issiaiskinsi?
Ką studijuoji? Aš į Italiją važiuosiu  smile.gif

Pagaliau tikrai zinau, kad vaziuoju ir jau turiu bilietus 4u.gif

As irgi is pradziu norejau i Italija, nes esu buvus ten kelis kartus kelionese ir man labai patiko ta salis, bet vis delto atsitiko taip, kad vaziuoju i Prancuzija. Kaip tau su italu kalba? Prancuzai tai visur nori bendrauti prancuziskai, pazymejau anketoje, kad vos vos moku prancuzu kalba, tai dabar man visus laiskus visi siuncia prancuziskai, nors as jiems ir angliskai atsakineju. Na nesvarbu, gerai, kad yra toks Google translate mirksiukas.gif Ir nors buvau per klaida pazymejusi, kad nenoriu lankyti prancuzu kalbos kursu, bet pasirodo, vis tiek mane i juos uzrase smile.gif

Hmm, tiek SAS tiek Air baltic puslapiuose raso, kad galima 8 kg, o mano biliete parasyta, kad rankinis bagazas - 5 kg. Reiks gal parasyti jiems ir paklausti, kaip cia yra.

Ar tau reikia sveikatos draudimo? Man is Prancuzijos tik parase, kad reikia tureti Europos sveikatos draudimo kortele, idomu, ar jos realiai ir uztektu, jei susirgciau pvz. gripu, ar dar geriau papildomai apsidrausti? Dar niekada nebuvau isvaziavus ilgesniam laikui, tai dabar tiek visokiu klausimu kyla.

Ar jau zinai, kur gyvensi, bendrabutyje ar nuomosiesi privaciai? As turbut bendrabutyje, nes zymiai pigiau, o ir linksmiau gal bus, susipazinsiu su zmonemis is ivairiausiu saliu.
Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2009 12 17, 10:55)
Pagaliau tikrai zinau, kad vaziuoju ir jau turiu bilietus  4u.gif

As irgi is pradziu norejau i Italija, nes esu buvus ten kelis kartus kelionese ir man labai patiko ta salis, bet vis delto atsitiko taip, kad vaziuoju i Prancuzija. Kaip tau su italu kalba? Prancuzai tai visur nori bendrauti prancuziskai, pazymejau anketoje, kad vos vos moku prancuzu kalba, tai dabar man visus laiskus visi siuncia prancuziskai, nors as jiems ir angliskai atsakineju. Na nesvarbu, gerai, kad yra toks Google translate  mirksiukas.gif  Ir nors buvau per klaida pazymejusi, kad nenoriu lankyti prancuzu kalbos kursu, bet pasirodo, vis tiek mane i juos uzrase  smile.gif

Hmm, tiek SAS tiek Air baltic puslapiuose raso, kad galima 8 kg, o mano biliete parasyta, kad rankinis bagazas - 5 kg. Reiks gal parasyti jiems ir paklausti, kaip cia yra.

Ar tau reikia sveikatos draudimo? Man is Prancuzijos tik parase, kad reikia tureti Europos sveikatos draudimo kortele, idomu, ar jos realiai ir uztektu, jei susirgciau pvz. gripu, ar dar geriau papildomai apsidrausti? Dar niekada nebuvau isvaziavus ilgesniam laikui, tai dabar tiek visokiu klausimu kyla.

Ar jau zinai, kur gyvensi, bendrabutyje ar nuomosiesi privaciai? As turbut bendrabutyje, nes zymiai pigiau, o ir linksmiau gal bus, susipazinsiu su zmonemis is ivairiausiu saliu.

Na, mokiausi italu nuo vasaros, filmus ir knygas tai eina suprast, bet nezinau ,kaip bus isvaziavus, nes mokytis tai teks italiskai biggrin.gif Bet dar mėnesį turėsiu vien kalbos kursus, tai tikiuosi kaip nors įsivažiuosiu po truputį.

Air baltic tikrai 8 kg, o jei nori dar 20 kg tai papildomai reikia moket 10 euru, cia bent pas mane biliete taip reikejo (ten tam puslapi sudet varneles ant tu dalyku kur tu nori ir kur ne), bet jei tu ne per airbaltic.com pirkai bilieta tai tada is tiesu geriau skambink ten,kur pirkai, tau paaiskins.

Gyvent, deja, ieskosiuos pati sad.gif Neduoda bendrabucio, tai cia dar vienas didesnis galvos skausmas man, na, bet atrodo jau vienm mieste radau,o kitam gal jau kai nuvaziuosiu ten ka nors pavykt sugalvot.

O del draudimo tai as drausiuosi dar papildomai (ziejau pusei metu pzu kainuoja apie 330 lt). Tas musiskis sveikatos draudimas,kiek girdejau, tik pirmai pagalbai,o jei gydysies,ae ligoninej gulesi teks purtyt savus finansus :/

O kokiam mieste prancuzijoj gyvensi? Kada isvaziuoji?

As irgi rinkausi tarp Prancuzijos ir Italijos,
Atsakyti
O tai tu net keliuose skirtinguose miestuose gyvensi?

Viena is priezasciu kodel vis delto nevaziavau i Italija ir buvo ta, kad ten buvo labai brangi nuoma, o stipendija ten butu dave mazesne, tik 450 euru. Na, gal kur nors apie Neapoli ar dar labiau i pietus uz tiek ir pavyktu pragyventi, bet pvz. Italijos siaureje tai neisivaizduoju, kaip galetu uztekti tokios stipendijos. Aisku, ir i Prancuzija vesiuos savo pinigu, nes noreciau pakeliauti ir t.t., bet labai noredama galeciau sutilpti ir i tuos 550 euru.

As irgi dabar kartojuosi prancuzu kalba, liko dar beveik pusantro menesio, galvoju, reikes atsisiusti koki idomu seriala ir kasdien paziureti po pora seriju prancuzu kalba, nes dabar labai sunku man ta ju greitakalbe suprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2009 12 17, 18:17)
O tai tu net keliuose skirtinguose miestuose gyvensi?

Viena is priezasciu kodel vis delto nevaziavau i Italija ir buvo ta, kad ten buvo labai brangi nuoma, o stipendija ten butu dave mazesne, tik 450 euru. Na, gal kur nors apie Neapoli ar dar labiau i pietus uz tiek ir pavyktu pragyventi, bet pvz. Italijos siaureje tai neisivaizduoju, kaip galetu uztekti tokios stipendijos. Aisku, ir i Prancuzija vesiuos savo pinigu, nes noreciau pakeliauti ir t.t., bet labai noredama galeciau sutilpti ir i tuos 550 euru.

As irgi dabar kartojuosi prancuzu kalba, liko dar beveik pusantro menesio, galvoju, reikes atsisiusti koki idomu seriala ir kasdien paziureti po pora seriju prancuzu kalba, nes dabar labai sunku man ta ju greitakalbe suprasti  smile.gif

Aš tai Italiją labai dėl jos grožio ir jūros važiuot noriu:) Kiek esu buvusi šalių ir miestų tai Roma man pats fainiausias miestas. Ir dar kalbą norėjau išmokt,nes prancūzų jau plius minus moku:)
O Pranzūcija tai šiaip labai faina šalis tokia aristokratiška man labai, bet mokslo atžvilgiu,manau, tikrai stipriau už Italiją, visgi dauguma pietiečių tinginiai biggrin.gif
Aha as kalbu kursus mokysiuos vienam mieste(Sienoj), o universitetas kitam (Sardinijoj). Ten mokslo metai tik nuo kovo prasideda, tai vasarį pasiilsėsiu tuose kalbų kursuose ir apsižiūrėsiu kaip ten ta Italija,kai ilgiau gyveni smile.gif
Stipkės tikiuosi nuomai, maistui ir vietiniam transportui uzteks,o va kelionem tai tikrai reiks papildomai. Kazkaip nesitikejau,kad ten ta nuoma tokia brangi ir kad barakų neduoda. Na, bet tikiuosi kažkaip pavyks nebadaut.
Dėl prancūzų tai nesirūpink ,visai normaliai jie ten šneka,labai myli tuos, kurie stengiasi jų kalba šnekėt:D truputį pagyvensi ir įgusi, dar kai mokytis angliškai,tai išvis nėr ko jaudintis wink.gif O tu čia kokiam univere studijuoji ir ką ten mokysies?
Man va vieną svetainę parekomendavo,kur tiesiogiai galima žiūrėt įvairius itališkus filmus, tai, manau, tikrai kažkas panašaus ir prancūziškai yra.
Labai laukiu išvažiavimo,nors ir baisu labai,nes ir lietuviškai mokantis tie mano mokslai nelengvi, o ten itališkai, doh.gif bet kiek girdėjau niekas nesigaili, tai tikiuosi viskas bus ok smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dramaqueen @ 2009 12 17, 22:26)
Aš tai Italiją labai dėl jos grožio ir jūros važiuot noriu:) Kiek esu buvusi šalių ir miestų tai Roma man pats fainiausias miestas. Ir dar kalbą norėjau išmokt,nes prancūzų jau plius minus moku:)
O Pranzūcija tai šiaip labai faina šalis tokia aristokratiška man labai, bet mokslo atžvilgiu,manau, tikrai stipriau už Italiją, visgi dauguma pietiečių tinginiai biggrin.gif
Aha as kalbu kursus mokysiuos vienam mieste(Sienoj), o universitetas kitam (Sardinijoj). Ten mokslo metai tik nuo kovo prasideda, tai vasarį pasiilsėsiu tuose kalbų kursuose ir apsižiūrėsiu kaip ten ta Italija,kai ilgiau gyveni smile.gif
Stipkės tikiuosi nuomai, maistui ir vietiniam transportui uzteks,o va kelionem tai tikrai reiks papildomai. Kazkaip nesitikejau,kad ten ta nuoma tokia brangi ir kad barakų neduoda. Na, bet tikiuosi kažkaip pavyks nebadaut.
Dėl prancūzų tai nesirūpink ,visai normaliai jie ten šneka,labai myli tuos, kurie stengiasi jų kalba šnekėt:D  truputį pagyvensi ir įgusi, dar kai mokytis angliškai,tai išvis nėr ko jaudintis wink.gif O tu čia kokiam univere studijuoji ir ką ten mokysies?
Man va vieną svetainę parekomendavo,kur tiesiogiai galima žiūrėt įvairius itališkus filmus, tai, manau, tikrai kažkas panašaus ir prancūziškai yra.
Labai laukiu išvažiavimo,nors ir baisu labai,nes ir lietuviškai mokantis tie mano mokslai nelengvi, o ten itališkai,  doh.gif bet kiek girdėjau niekas nesigaili, tai tikiuosi viskas bus ok smile.gif

Na matai, kaip cia pas visus skirtingai, o tame mano universitete semestras prasideda sausio viduryje (as ne nuo pradziu vaziuosiu, o tik vasario men.), bet paskui pas juos bus ir vasario men. savaite atostogu, ir 2 savaites velyku atostogu, tai pailsesiu biggrin.gif

As anksciau mokiausi ir italu, ir prancuzu, bet dabar esu primirsus tas kalbas (o niekada ir nemokejau gerai). Ar tau jos nesipainioja? As kai bandau sakyti sakini prancuziskai, man karts nuo karto isiterpia koks nors italiskas zodis biggrin.gif

As irgi svajoju pagyventi Romoje, ten turbut ir pora metu pagyvenus vis tiek butu ka paziureti. Gal kada nors...

Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2009 12 18, 00:32)
Na matai, kaip cia pas visus skirtingai, o tame mano universitete semestras prasideda sausio viduryje (as ne nuo pradziu vaziuosiu, o tik vasario men.), bet paskui pas juos bus ir vasario men. savaite atostogu, ir 2 savaites velyku atostogu, tai pailsesiu  biggrin.gif

As anksciau mokiausi ir italu, ir prancuzu, bet dabar esu primirsus tas kalbas (o niekada ir nemokejau gerai). Ar tau jos nesipainioja? As kai bandau sakyti sakini prancuziskai, man karts nuo karto isiterpia koks nors italiskas zodis  biggrin.gif

As irgi svajoju pagyventi Romoje, ten turbut ir pora metu pagyvenus vis tiek butu ka paziureti. Gal kada nors...

Aha karts nuo karto maisosi smile.gif ypač jungtukai ir klausiamijei kai kurie žodžiai, bet italų gerokai lengvesnė už prancūzų daug daugiau panašumų į lietuvių.
Tai į Romą, manau, tikrai galėsi atvykt ir būdama prancūzijoj, aš jau numačiau porą pigesnių skrydžių iš ten,kur studijuosiu į aplinkines Ispaniją ir Prancūziją biggrin.gif
O kada tau viskas baigsis ten? Dar drausiesi papildomai? Beje, o tu pasą turi/darysiesi?
Atsakyti