QUOTE(Dar @ 2007 07 20, 11:27)
1. Va šito argumento tai nesuprantu. Tai labai dažnai girdima iš VTAT. Taip aš neturiu laiko, ir nelaikau savęs tokia, kuri pasišokinėdama iš džiaugsmo vietoj savo laisvalaikio varinėtų po poliklinikas, seniūnijas, rinktų kitus dokumentus, kuri eitų į teismus pasididžiuodama, kad daro tai dėl savo vaiko. Gal esu bloga globėja. Man absurdiškai skamba, kai pasakoma juk darot dėl savo vaiko, na ir kas, o gal aš dėl to savo vaiko tuo metu galėčiau kur į iškylą išvažiuoti su juo.
2. Ne neįsivaikinčiau. Mano sprendimas brandus, ir nežadu vaiko atsisakyti nors ir globoju. Tai mano vaikas ir taškas. įvaikinimas nieko nepakeistų, o trečiam dokumentų tvarkymo etapui neturiu nei laiko, nei noro. (rinkau laikinai globai, dabar nuolatiniai vėl viskas iš naujo, įvaikinimui -

. Jau noriu ramybės. Gana. Aš neesu kažkokia didvyrė,esu paprasta moteris.
Man tai išvis keista, kai pradeda kalbėti tavo vaikas, ar ne tavo. Vieniems baisu, kai globėjas paaiškina, kad tai ne jos vaikas, kitam - kai globėjas sako, kad tai jos vaikas. Aš žinau, kad tas vaikas yra mano, aš ji užauginau, aš ji išmokiau vaikščioti ir kalbėti, jis kitos mamos neturi ir nepažįsta. Bet kai teismo posėdyje kalbėdama apie vaiką nesąmoningai pasakiau "mano vaikas", tai kilo baisus ažiotažas - nes kaip aš galiu sau leisti taip kalbėti, būdama tik globėja, kaip aš savinuosi vaiką ir t.t. Vat ir suprask, kaip čia geriau. Tikriausiai dar globėjas kiekvienu atveju turi sugebėti įvertinti situacija su kuo ir kaip kalbėti.

O be to, tas pasakymas "darai dėl savo vaiko" atrodo visiškai juokingas, kai susidūri su problemomis. Aš pvz. tai darau dėl vaiko, būtent dėl to vaiko, kuris gyvena pas mus. Bet ne kartą pagalvodavau, ar turiu teisę sakyti, kad tai mano vaikas. Myliu tą vaiką labiau už viską ir nemanau, kad mylėčiau jį labiau, jei būčiau pati jį pagimdžiusi, bet kai kažkas pradeda moralizuoti ir aiškinti tavo teises, greitai nusileidi ant žemės.
Dėl įvaikinimo taip pat neižinau. Visada galvojau, kad noriu įvaikinti, kad vaikas būtų pilnavertis šeimos narys. Bet po tokių sudėtingų procesų, nebežinau, ar užtektų tam jėgų. Jeigu reikėtų vėl tą patį pragarą praeiti - nežinau, nežinau....