Aš, asmeniškai, ir už ir prieš:
Pirmiausia už - darželis labai daug duoda vaiko asmenybės vystymuisi. Bent jau kiek iš mano patirties, net ir uždariausias vaikas tampa labiau komunikabilus. Palengva, tačiau siena pramušama. Taip pat išmoksta bendravimo, bent jau kažkiek dingsta egocentriškumas (labai dažnas mažų vaikų draugas nepriklausomai nuo to, ar jis vienas auga šeimoje, ar keletas), išmoksta dalintis, draugauti, kartais nusileisti, jei reikia, atsiprašyti ir t.t. Aš nesakau, kad to negalima išmokti šeimoje. Tačiau jis būna didesnėje žmonių grupėje, ne šeimyninėje aplinkoje, kur mama, net ir bardama, pagailės vaikutį. Ten visi lygūs (bent jau taip turėtų būti). Kiekvienas yra atsakingas už savo poelgius ir t.t. ir t.t. Daug vaiko psichologinių savybių susiformuoja darželyje. Netgi mokėjimas 'pastovėti už save' - tai yra apginti save. Nebūtinai fiziškai (juk dažnai susipeša dėl konors:)), bet ir psichologiškai. Mokėjimas apginti savo nuomonę. Taip pat - vaikai susiranda draugų. Juk brolis ar sesė nusibosta. O juk Jūsų atveju jis mažesnis. Reiškias, vyresnėlis turi nusileisti iki jo lygio

O ir Jūs, automatiškai, būdama su abiejais vaikais namuose bei norėdama, tarkim, apsitvarkyti, prašytumėte vyresnėlio:"pabūk su broliu'', "pažaisk su juo" ir t.t. Gal visgi vyreniam jau norėtusi žaisti su savo amžiaus vaikais? Jie atranda daug naujų žaidimų, prisigalvoja visokių nesąmonių ko, netgi eidamas į mokyklėje, Jūsų vaikutis negalės daryti
Na, o prieš darželį - LIGOS! Tačiau ypatingai tai yra aktualu vaikams, kurie yra bžvedami į lopšelį - darželį. Vaikai sulaukę trijų metų įgyja tam tikrą imunitetą. Taip pat yra vaikų kurie aplamai negali būti vaikų darželyje/ kolektyve, nes pastoviai serga.
Aš Jūsų vietoj nuvesčiau ir pažiūrėčiau kas bus. Jei vaikas pradės dažnokai sirgti - nebeveskite. Juk dar nereiškia, kad, jei Jūsų mažasis susirgo ir didysis iš paskos, visa tai kartosis darželyje. Gal tai buvo virusas, kuris lengvai persiduoda, todėl abu ir užsikrėtė? Gal taip nebenutiks...Juk vaikutis kiekvieną dieną įgyja imunitetą susidurdamas su aplinka bei jos bakterijomis. Tik vieni atsparesni, kiti mažiau, treti - išvis neatsparūs..
Vienaip ar kitaip - SĖKMĖS