Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 12, 15:34)
O kodėl blogai vaikus gimdyti 30-ies ?  g.gif

Medicininės priežastys - nesiplėtokim. smile.gif (Beje ne kategoriškai blogai, o blogiau, nes trisdešimties tik pirmagimis, o juo nebūtinai apsiribojama).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 13, 16:26)
Medicininės priežastys - nesiplėtokim. smile.gif (Beje ne kategoriškai blogai, o blogiau, nes trisdešimties tik pirmagimis, o juo nebūtinai apsiribojama).

Visais atvejais reikia galvoti- ir 18, ir 25, 30 ir 45 smile.gif
Atsakyti
Mes ir kartu gyvanam jau 2 metus ir esame labai tuo patenkitnti tongue.gif Mes jau per tiek laiko apsitrinem ir mums nebus to pirmo soko, kai pamatysi koks zmogus yra buity schmoll.gif O kai pamazu praeni si etapa (juk ne iskarto jisai atsikrauste su cemodanais, o sunese smotkes po truputi lotuliukas.gif ), tai viskas yra O.K. Mes pazistame vienas kita labiau, o tai yra tik pliusas. Tikrai nenoreciau zenytis nepagyvenus kartu, kai taip padare viena mano pazystama... Manau jos laukia dar daug visokiu siurpraizu,nors as linku jai viso ko geriausia biggrin.gif
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2007 05 12, 12:13]
O kada vaikus begimdyti, jei trisdešimties vis dar didžiulė dilema, ar žmogus, su kuriuo gyveni, yra TAS? g.gif (Kad vaikai turėtų gimti santuokoje, pritaria dauguma net gyvenančių nesusituokus).
Papildyta:

Kodėl tu visada teigi, kad jeigu jau gyveni nesusituokęs, tai reiškia tik bandai ? g.gif
Tiesiog tuo metu pas žmones susiklosto tokios aplinkybės. Ir manau daugelis, gyvenančų kartu nesusituokus man pritars, kad tai nėra tik kažkoks pabandymas. doh.gif Na bent jau man tai taip nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 05 14, 09:11)
Ir manau daugelis, gyvenančų kartu nesusituokus man pritars, kad tai nėra tik kažkoks pabandymas.  doh.gif Na bent jau man tai taip nėra schmoll.gif

Pritariu. Ir tai bandymu niekada nebuvo. Priešingai nebūčiau ėjusi gyventi kartu ir apskritai nebūčiau turėjusi jokių reikalų su juo.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 11, 19:48)
Gyvenimas - šiek tiek daugiau nei rašinys. smile.gif Iki kada reikėdavo atiduoti mokytojui, būdavo laiko rašymui. Mokytojui svarbu pats rezultatas, o ne jo kūrimo procesas. O gyvenimas yra viskas ką turim - neturim nei sekundės laiko, kuris yra už gyvenimo ribų. Maža to, mums priklauso tik ši akimirka. Tad ar verta daugybę tų akimirkų paversti "galbūt", kai realiai laikas nestovi vietoje? Man atrodo, kad porų, kurios netrukus apsigyvena kartu, santykiuose trūksta tos tikros gyvybės, jaunystės maksimalizmo - jos atsisako išgyventi sužadėtuvių laikotarpį, santuokos kaip naujos pradžios laukimą, nuoseklų ėjimą santuokos link, palaipsnį meilės augimą, netrikdomą buities. Strimgalviais puolama į šeimą, pasiliekant galimybę jeigu ką, atsitraukti.

Man atrodo, kad nežinai, ką reikškia "pradėti gyvenimą kartu nesusituokus". Nežinau, kaip kitos poros, bet įsivaizduok, kad lygiai tas pats, kas apsigyventi susituokus, tik be baliaus, santuoką patvirtinančių dokumentų, žiedų ir galbūt pakeistos pavardės. Viskas, daugiau niekas nesikeičia. Jei jau nusprendei gyventi su žmogumi, tai nedarai šiaip sau: "ai, pagyvensiu, nes taip patogiau, nepatiks - išeisiu". Būtent tokių minčių aš neturėjau. Kažkam atrodo, kad jei jau iki vestuvių apsigyvenai kartu, nieko gražaus nebeturi, santykiai baisūs, buitis baisi, jokios meilės, pagarbos nėra ir pan. Anaiptol, išgyveni lygiai tą patį džiaugsmą dalintis su žmogumi kiekvieną dieną, brandini jausmus, planuoji ateitį, daliniesi darbais. "Augi kartu", nesvarbu, ar stalčiuje jau guli santuokos liudijimas, ar dar tik planuojamos vestuvės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 05 14, 09:11)
Kodėl tu visada teigi, kad jeigu jau gyveni nesusituokęs, tai reiškia tik bandai ?  g.gif
Tiesiog tuo metu pas žmones susiklosto tokios aplinkybės. Ir manau daugelis, gyvenančų kartu nesusituokus man pritars, kad tai nėra tik kažkoks pabandymas.  doh.gif Na bent jau man tai taip nėra schmoll.gif

Na ką gi, broliai kurmiai biggrin.gif , neitin daug apimanti statistika, bet visgi šiek tiek paskaičiuoti jau galima.

Kas dėl pasirinkimo gyventi kartu nesusituokus motyvų, turbūt sutiksite, jog aktualiausi šie pasirenkami variantai:
1) iki planuojamų/jau suplanuotų vestuvių kartu gyveno 14 balsavusiųjų,
2) vestuvių neplanavę, bet užtikrinti, kas kadanors susituoks - 23,
3) būdu atsikratyti abejonių tai laikė 12.

Taigi nesunku suskaičiuoti, kad trečioji grupė sudaro 24 proc. iš šių 49 balsavusiųjų. Sakysite mažai - gi net ne pusė? Bet turbūt leisite daryti prielaidą, kad vestuvių planuotojų skyrelyje didžiąją lankytojų dalį sudaro santuokai besiruošiantys ar bent jau nemažai apie ją mąstantys žmonės? Žmonės, kurių santykiai su antrąja puse, būtų logiška manyti, bent šiuo metu yra nuostabūs. Ar jums nekeista, kad net ketvirtadalis kartu gyvenančių ir ko gero planuojančių vestuves lengvai pripažįsta, jog gyveno nesusituokę tam, kad atsikratytų abejonių? g.gif Aš manau, kad tai didelis skaičius ir kitoje forumo skiltyje įdėjus atitinkamą apklausą jis būtų dar gerokai didesnis, nes santykiams nenusisekus dažnam atrodo, kad gal nė jokios meilės nebuvo ir išvis tai nesusipratimas, visada buvęs kupinas abejonių. O jei laimingai ruošiamasi vestuvėms, natūralu, kad ir didžiausios abejonės būna nublankusios - arba užmirštos, arba nenorimos prisiminti.
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2007 05 14, 14:46)
Kažkam atrodo, kad jei jau iki vestuvių apsigyvenai kartu, nieko gražaus nebeturi, santykiai baisūs, buitis baisi, jokios meilės, pagarbos nėra ir pan.

Dažniau kaip tik taip sutuoktinių gyvenimą piešia pagyvenę susimetę. hihihi.gif Nežinau, gal tikrai jų gyvenimas po santuokos virsta tokiu. unsure.gif Bet aš to neteigiau. Tik sakiau ir sakysiu, jog poros santykiams dar nepriaugus iki gebėjimo sugyventi po vienu stogu, kartu apsigyvenama kur kas dažniau nei susituokiama - tai mažiau lemiantis žingsnis ir jam pasiryžtama anksčiau.
Atsakyti
Dauguma, nesituokia ne todėl, kad kažką bando, bet todėl, kad pasikeitus situacija mūsų gimtojoj šalelėj ir ne visų tėvai išgali iškelt vestuves, o patys jaunieji jau moka skaičiuot ir investuoja į ateitį, o vestuves atideda vėlesniam laikui, ne todėl, kad abejoja, bet todėl, kad kaip ir visi normalūs žmonės nori tos šventės, bet va toks kai kurių žmonių nesupratingumas ir bandymas kišt "reikia vestuvių, reikia, geriau nepirkit buto, bet išsikelkit vestuves, nes nu kas jūs per šeima jei Santuokos liudijimo neturit, deja, deja jau seniai būtų laikas suvokt, kad ŠEIMA tai ne santuokos liudijimas ir jokio garanto jis neduoda ir santykių nesutvirtina. Šaunu kai yra galimybės gaut viską iškart, bet kai tai neįmanoma reikėtų vadovautis protu, o ne AŠ NORIU ANTSPAUDO PASE... beje jo jau keletas metų ir nebededa lotuliukas.gif o tą motyvą kažkodėl labai dažnai girdim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 14, 17:44)

1. Ar jums nekeista, kad net ketvirtadalis kartu gyvenančių ir ko gero planuojančių vestuves lengvai pripažįsta, jog gyveno nesusituokę tam, kad atsikratytų abejonių? g.gif
2. Nes santykiams nenusisekus dažnam atrodo, kad gal nė jokios meilės nebuvo ir išvis tai nesusipratimas, visada buvęs kupinas abejonių.
 3. O jei laimingai ruošiamasi vestuvėms, natūralu, kad ir didžiausios abejonės būna nublankusios - arba užmirštos, arba nenorimos prisiminti.

1.Man visai nekeista kai žmonės nemeluoja smile.gif Dar bedraugaujant galima pamatyti kažkokių žmogaus bruožų, kurie kelia nerimą, bet draugystės pradžioje tai lengvai praleidžiama pro pirštus. Yra tema apie merginą kuri būdama 21m nori susieti gyvenimą su vyresniu ir dukrytę turinčiu vyru. Kaip jai suprasti koks gyvenimas jos laukia? Skirtingas amžius, skirtingi patyrimai... Net neabejoju, kad jos laukia šokas susituokus be pagyvenimo kartu prieš tai. Nebūtinai jie išsiskirs vėliau, juk ne visi skiriasi padraugavę, pagyvenę ar susituokę. Bet, kad suprastum ko nori pats, koks pats esi- reikia tai išgyventi.
2. Santykiams nenusisekus, visada tikimasi kažko geresnio iš ateities. Natūralu pradėti galvoti, kad gal tai ne meilė.... Įdomu ką galvoja išsiskyrę sutuoktiniai? g.gif
3. Po vestuvių seka gyvenimas, kuris visai nekreips dėmesio į tai, kad išsirinkai vienintelį, kad pažadėjai ir kad visi matė jog pasirašei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 15 gegužės 2007 - 12:08
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 14, 17:44)
Na ką gi, broliai kurmiai biggrin.gif , neitin daug apimanti statistika, bet visgi šiek tiek paskaičiuoti jau galima.

Kas dėl pasirinkimo gyventi kartu nesusituokus motyvų, turbūt sutiksite, jog aktualiausi šie pasirenkami variantai:
1) iki planuojamų/jau suplanuotų vestuvių kartu gyveno 14 balsavusiųjų,
2) vestuvių neplanavę, bet užtikrinti, kas kadanors susituoks - 23,
3) būdu atsikratyti abejonių tai laikė 12.

Taigi nesunku suskaičiuoti, kad trečioji grupė sudaro 24 proc. iš šių 49 balsavusiųjų. Sakysite mažai - gi net ne pusė? Bet turbūt leisite daryti prielaidą, kad vestuvių planuotojų skyrelyje didžiąją lankytojų dalį sudaro santuokai besiruošiantys ar bent jau nemažai apie ją mąstantys žmonės? Žmonės, kurių santykiai su antrąja puse, būtų logiška manyti, bent šiuo metu yra nuostabūs.  Ar jums nekeista, kad net ketvirtadalis kartu gyvenančių ir ko gero planuojančių vestuves lengvai pripažįsta, jog gyveno nesusituokę tam, kad atsikratytų abejonių? g.gif Aš manau, kad tai didelis skaičius ir kitoje forumo skiltyje įdėjus atitinkamą apklausą jis būtų dar gerokai didesnis, nes santykiams nenusisekus dažnam atrodo, kad gal nė jokios meilės nebuvo ir išvis tai nesusipratimas, visada buvęs kupinas abejonių. O jei laimingai ruošiamasi vestuvėms, natūralu, kad ir didžiausios abejonės būna nublankusios - arba užmirštos, arba nenorimos prisiminti.

Na va tu ir vėl matai, tiktai tai ką pati nori matyti. doh.gif
Iš visos statistikos paėmei mažiausią dalį, kuri tau arčiausiai širdies ir ją komentuoji. Tiktai kažkodėl iš dalyvaujančių šiame forume, nemačiau nei vienos pasisakiusios, kad jinai gyvena nenusituokus tik tam, kad atsikratytų abejonių. doh.gif
Asmeniškai aš tikrai žinau, kad gyvenu būtent su tuo žmogum, tačiau tikrai neskubėsiu tuoktis, tik tam, kad tokie žmonės kaip tu mano, jog tai yra nepadoru. doh.gif Aišku aš pasikartosiu, bet kiekvienas gyvena savo gyvenimą taip kaip jam atrodo geriausia, ir kažkokie tai čia pamokslai nepadės. doh.gif O daryti išvadas iš 49 balsavusių yra juokinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 05 15, 13:41)
O daryti išvadas iš 49 balsavusių yra juokinga  g.gif

Sutinku, kad nerimta, bet Tu paklausei - aš atsakiau. Ir nereikia čia taip karščiuotis - na gal Tu tikrai išimtis, aš gi nežinau. biggrin.gif
Papildyta:
Na va tu ir vėl matai, tiktai tai ką pati nori matyti.  doh.gif
Iš visos statistikos paėmei mažiausią dalį, kuri tau arčiausiai širdies ir ją komentuoji.

Niekas juk nedraudžia kam nors pakomentuoti likusią dalį. Ne iš lempos gi aš tuos skaičius paėmiau (beje jie man visai nearti širdies). smile.gif
Papildyta:
Tiktai kažkodėl iš dalyvaujančių šiame forume, nemačiau nei vienos pasisakiusios, kad jinai gyvena nenusituokus tik tam, kad atsikratytų abejonių. doh.gif

Gal nelabai yra kuo "pasigirti" ar bent jau atvirai kuo argumentuoti... Bet faktas lieka faktu, kad kažkas visgi balsavo.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 15, 13:05)
1.Man visai nekeista kai žmonės nemeluoja  smile.gif Dar bedraugaujant galima pamatyti kažkokių žmogaus bruožų, kurie kelia nerimą, bet draugystės pradžioje tai lengvai praleidžiama pro pirštus. Yra tema apie merginą kuri būdama 21m nori susieti gyvenimą su vyresniu ir dukrytę turinčiu vyru. Kaip jai suprasti koks gyvenimas jos laukia? Skirtingas amžius, skirtingi patyrimai... Net neabejoju, kad jos laukia šokas susituokus be pagyvenimo kartu prieš tai. Nebūtinai jie išsiskirs vėliau, juk ne visi skiriasi padraugavę, pagyvenę ar susituokę. Bet, kad suprastum ko nori pats, koks pats esi- reikia tai išgyventi.

Vyresnis vyras, podukra - na kam iškart tokie išimtiniai pavyzdžiai? Juk tai tikrai nėra dažniausiai pasitaikančios abejonių priežastys. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 05 15, 13:05)
2. Santykiams nenusisekus, visada tikimasi kažko geresnio iš ateities. Natūralu pradėti galvoti, kad gal tai ne meilė.... Įdomu ką galvoja išsiskyrę sutuoktiniai?  g.gif
3.  Po vestuvių seka gyvenimas, kuris visai nekreips dėmesio į tai, kad išsirinkai vienintelį, kad pažadėjai ir kad visi matė jog pasirašei  smile.gif

Matau, kad nesupratai ką norėjau pasakyti tais dviem sakiniais. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lad @ 2007 05 14, 20:09)
Dauguma, nesituokia ne todėl, kad kažką bando, bet todėl, kad pasikeitus situacija mūsų gimtojoj šalelėj ir ne visų tėvai išgali iškelt vestuves, o patys jaunieji jau moka skaičiuot ir investuoja į ateitį, o vestuves atideda vėlesniam laikui, ne todėl, kad abejoja, bet todėl, kad kaip ir visi normalūs žmonės nori tos šventės, bet va toks kai kurių žmonių nesupratingumas ir bandymas kišt "reikia vestuvių, reikia, geriau nepirkit buto, bet išsikelkit vestuves, nes nu kas jūs per šeima jei Santuokos liudijimo neturit, deja, deja jau seniai būtų laikas suvokt, kad ŠEIMA tai ne santuokos liudijimas ir jokio garanto jis neduoda ir santykių nesutvirtina. Šaunu kai yra galimybės gaut viską iškart, bet kai tai neįmanoma reikėtų vadovautis protu, o ne AŠ NORIU ANTSPAUDO PASE... beje jo jau keletas metų ir nebededa lotuliukas.gif o tą motyvą kažkodėl labai dažnai girdim doh.gif

Kaip visada labai akcentuoji šventę - nagi švęsti galima ir 10 metų santuokos sukaktį ir ne ką prasčiau - norint net bažnyčioje (santuokos įžadų atnaujinimu vadinama).
Atsakyti