Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mes pagyvenom, po to aš nestuke.gif , o dabar tuoksimės. Visada žinojom, kad esam vienas kitam skirti, tad didelio skirtumo nematėm, kas pirmiau.

QUOTE(remisita @ 2007 04 15, 04:13)
na nei mano mama nei MB mama, nei mano mociutes galu gale ir net prosenele kri dar gyva beje, taip negalvoja:)))) taip kad valdyk kategoriskas mintis. Ir isvis, mano visi draugai, pries tuokdamiesi gyveno kartu ir nei vieno is ju tevai net nepagalvojo kad pirmiausia jie turi susituokti! tai visiska nesamone siais laikais!Turi buti uzaugus visiskai senamadiskoje seimoje, kur viskas pagal taisykles, ir vyrauja nuomone ka pagalvos draugai kaimynai gimines kunigas ar dievas.  doh.gif

Na nenoriu sutikti su tavo išsakyta nuomone. Pvz., mano mama visada atsargiai darė spaudimą, net ir tėvelis, sužinojęs, kad aš nestuke.gif , klausė, kada (suprask, vestuvės), tik anytai buvo tas pats, nes tokios marčios, kaip aš ji nenorėjo ir nenori. Mano tėvai niekada negalvojo ir dabar negalvoja, kad pirmiausiai reikia kartu pagyventi, gal čia katalikiškas auklėjima. Ir visai tai ne senamadiška, tiesiog tokia yra religija. Daugelis mano draugų negyveno kartu prieš susituokdami ir jiems buvo keista, kad net laukdamiesi vaikelio nepuolam bent jau į metrikaciją. Labai daug pvz žinau, taip, kad kitą kartą ir pati taip kategoriškai neišsakyk savo nuomonės.
Beje, mano tėvai spaudimo nedarė tik dėl to, kad mes jau ne jaunikliai, turintys darbus ir savo gyvenimus, bet žinau, kad jiems dabar daug maloniau žinoti, kad mūsų vedybos ne už kalnų. Aš taip pat nenorėčiau, kad mano vaikai gyventų "susimetę".
Atsakyti
QUOTE(*jolita* @ 2007 04 20, 17:46)
Mes gyvenom pasak mano mamos - nuodėmėje - trejus metus. Draugai vadino mus kambariokais ( nes butas buvo vieno kambario  smile.gif  ). Susituokti norėjau aš. Pareiškimus nunešėm prieš metus ( o vdrūg persigalvos kuris  tongue.gif ). Ir susituokėm. Nors tiesą sakant, dabar rodos, kad anaip buvo geriau.
"Tekėti - ne akėti. Paakėjus pareisi, ištekėjus - nebepareisi." Daug teisybės toj liaudies išminty, oi daug...

nu bet po tokių pasisakymų aš pradedu pritart _Smalsutei_, geriau jau būtų iškart sustuokę nei tokias patarles rašytų. Matyt kaip jau rašiau mes tikrai su savo vyu ne taip tą gyvenimą nesusituokus kartu įsivaizdavom ir gyvenom blink.gif Nesuprantu kas gali pasikeist jei santykiai buvo rimti iš širdies ir norėta nugyvent visą likusį gyvenimą kartu, matyt mudu apsiženijom iškart tik dokumentus vėliau susitvarkėm lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*jolita* @ 2007 04 20, 16:46)
"Tekėti - ne akėti. Paakėjus pareisi, ištekėjus - nebepareisi." Daug teisybės toj liaudies išminty, oi daug...

Nu kam tą liaudį gąsdinti unsure.gif
Atsakyti
6 metus kartu gyvenom, anksciau netuokemes, nes norejom is pradziu tureti grazu butuka ir t.t.)))
dabar turim - todel ir tuokiames)))
Atsakyti
apuokas ir lad, jau isivaizduoju kaip nervai nelaike skaitant ir atskainejant...nuosirdziai patariu, riskit sia nesamone, nes jau gincytis, ar kaip vadinasi diskutuoti, nors sioje temoje to taip nepavadinciau neverta. Pasirodo myletis reikia po vestuviu ir tai modernu!tuoktis taip pat nepagyvenus nes tai modernus, jei ne pasiskaitykit Anglijos istorija...nu zodziu esam bukos kaip nzn kas, neapsiskaiciusios, netikincios, negerbiancios tevu seneliu ir kitu artimuju, nesuprantancios meiles prasmes ir esmes, ir isvis nieko nesuprantancios apie santuoka ir dar grudancios savo nuomones.Paziuresim ar dar nekaltieji vyreliai po keleriu metu neiseis pabandyti kazko kito, kaip sako net ir geriausios rusies vinis ... doh.gif juk seksas, bent jau man viena is svarbiu daliu seimoje, gal nejausi tu to gerio dar, o jau kalba kaip bus gera doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

p.s.jauciu gausiu geru atsakymu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(remisita @ 2007 04 23, 01:32)
apuokas ir lad, jau isivaizduoju kaip nervai nelaike skaitant ir atskainejant...nuosirdziai patariu, riskit sia nesamone, nes jau gincytis, ar kaip vadinasi diskutuoti, nors sioje temoje to taip nepavadinciau neverta.

Neskubėk apie visų nervus spręsti pagal savuosius. Bent jau su Apuoku jau senokai įvairiose temose pasišnekučiuojam ir nors nuomonės ir dažnokai nesutampa, kažkaip pomirdorais viena kitos dar neapmėtėm. pomidorai2.gif Tad manyčiau, kad visi čia pakankamai suaugę žmonės, kad sugebėtų civilizuotai diskutuoti be pašalinių kiršinimų ar globėjiškų gaidelių. Nežiūrėk į kiekvieną kitaip manantį kaip į asmeninį priešą - bus lengviau gyventi. 4u.gif
Atsakyti
Pas mus naturaliai gavosi kad atsirado mano vonioje jo sepetukas hihihi.gif Dabar stovi 2 sepetukai musu nuosavame butuke biggrin.gif Mama mano "uz" buvo, kadangi jai patiko MB, jo tevai t.p. nepriestaravo. Dabar visi kartu laukiam vestuviu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 23, 12:55)
Neskubėk apie visų nervus spręsti pagal savuosius. Bent jau su Apuoku jau senokai įvairiose temose pasišnekučiuojam ir nors nuomonės ir dažnokai nesutampa, kažkaip pomirdorais viena kitos dar neapmėtėm. pomidorai2.gif Tad manyčiau, kad visi čia pakankamai suaugę žmonės, kad sugebėtų civilizuotai diskutuoti be pašalinių kiršinimų ar globėjiškų gaidelių. Nežiūrėk į kiekvieną kitaip manantį kaip į asmeninį priešą - bus lengviau gyventi. 4u.gif

klausyk, as tau ryskiai pasakiau kad tavo komentarai man tolygus nuliui, ir butent paskutinysis nembuvo skirtas tau, taip kad buk maloni ir nekisk savo nuomones man daugiau ir nekomentuok mano postu gerai?kuriose tu ten temose su kuo tu sutari manes visai nedomini, ten as taves ir nekomentavau niekada,o cia yra atskira tema. doh.gif ir isvis apie ka noriu ir kaip noriu taip ir sprendziu ir rasau, man nereikia tavo pamokslu kas suauge kas ne, is kur pas tave tas ikyrumas, as nesuprantu...

! 

Iš Forumo taisyklių:

2. Pažeidimai ir apribojimai

Draudžiama:

3. Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes ("varančias ant asmens"). Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsIrTu: 09 gegužės 2007 - 23:16
su Savuoju draugauju jau 5 metus is ju beveik 3 gyvenam kartu biggrin.gif kaip man draugai juokauja "arteja tas metas arba skirtis arba tuoktis" na bet as taip nemanau tongue.gif
gyvenimas kartu pries vestuves turi ir privalumu ir minusu. bet daug kas priklauso nuo zmoniu, ko jie tikisi gyvendami kartu. manau svarbiausia yra laisves pojutis bunant kartu, nes jei santykiai varzo tavo laisves tai nekas schmoll.gif
Atsakyti
sveikos bigsmile.gif ,

įdomią diskusiją radau 4u.gif .

pasakysiu savo nuomonę. Mes su vyru negyvenom kartu iki santuokos, nes abu buvom išauklėti religingais žmonėmis ir būtent šis kriterijus buvo vienas iš labiausiai suartinančių. Panašios vertybės leido vienodai žiūrėti į santuokos esmę (katalikiška prasme kaip sakramentą, dovaną), vienas kitam nedarėm spaudimo, nes žinojom vardan ko laukiam.

O kad nekiltų papildomų klausimų - taip, tuokėmės nekalti, nors metų jau buvo gerokai per 20 ax.gif . Draugavom 1,5m, susituokę 3m.

QUOTE(Auksinė @ 2007 04 18, 08:53)
Tai pagal tave išeina, kad jeigu jau iki vestuvių pagyvenai su mylimu žmogumi, tai baltą suknelę vestuvių dieną dėtis negarbinga ? g.gif

unsure.gif Matai, šiaip jau tiek balta nuotakos suknia, tiek rūtų vainikėlis yra tam tikri simboliai.... reiškiantys vieną labai konkretų dalyką ir juos garbingai nešioti gali tik tie, kurie tą išsaugojo.

Pagarbiai,
j.e. Aistė
Atsakyti
mes jau kartu 6.5 metu. jau du metus gyvenam kartu. ir kaip abu juokaujam: jei 7 metu krize isgyvensim, tai tada ir kursim seima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FaFuTe @ 2007 04 27, 22:16)
manau svarbiausia yra laisves pojutis bunant kartu, nes jei santykiai varzo tavo laisves tai nekas  schmoll.gif

Tikroje meilėje negali būti "aš, aš ir dar kartą aš". Kol reikia tos neribotos "laisvės", tol ir rimtiems santykiams nelabai priaugta.
Atsakyti