QUOTE(Klepesova @ 2008 02 22, 10:37)
Sveikutės. Čia vėl aš. Išsigandusi, sunerimusi mama

O išgąsdino mane mano draugė.
Taigis. Prasidėjo pas ją viskas gerai- ji pagimdė atžalėlę, užrašė ją į 2 darželius. Parašiusi buvo ir prašymus, ir gimimo liudijimo kopiją nunešusi buvo. Bet atėjus laikui ateiti į darželį- jai buvo atsakyta, kad vietos jos mažylei neatsirado

Nors prieš tai ji buvo nuraminta, kad viskas gerai, kitame darželyje irgi atsakė. Paskambino į švietimo skyrių- jai nurodė Aušrelę ir Viltelę (berods) Aušrelėje iš karto atsakė kad vietų nebėra, o Viltenėje prasidėjo vėl iš pradžių- vėl nuramino, liepė ateiti jau su vaikeliu po mėnesio, po mėnesio liepė po dviejų savaičių... dabar vat laukia- sakė jei ir vėl atsakys vėl į švietimo skyrių skambins arba nueis ir aiškinsis kur yra laisvų vietų...
O neramu man dėl vat ko: iš mūsų nepriėmė jokio prašymo, neėmė jokios kopijos, paprasčiausiai įrašė į žurnaliuką ir viskas. Norime lankyti darželėį nuo 2009 kovo mėnesio. taigi mažylės vardas turi dominuoti grupėje jau nuo rugsėjo- o tiksliau pavasarį turi būti įrašyta į tam tikrą grupę (išsiaiškinau visą sistemą- anksti pavasarį sudarinėjamos vaikučių grupės) Tai mane draugė "nuramino" kad aš neužregistruota, kad mūsų mažylę paprasčiausiai pastatė į eilę, ir kad geriau jau pasiieškočiau kito darželio, o tai bus kaip jai.
Ir galiausiai mane pribaigė tai, kad ji pareiškė jog : "be kyšio net nosies nekišk, bus kaip man..." vat ir pasimečiau. Nesinori, net nepatogu, bet nejau be to "kyšio" rimtai negaliu eiti? Nemėgstu aš tokių dalykų, nesu kyšininkė, bet jeigul negalima kitaip... kažkaip nejauku net klausti- ar nešėte ką nors? Butelį? saldainių? na ką nors?
Be reikalo isgasdino

, na nebent musu darzelis labai paklausus patapo

mes is vis uzsirasem tik liepos men, kad eit nuo rugsejo, tai uzrase i zurnala ir pasake ateit kelios savaites iki rugsejo pirmos, nors eilej buvom apie 23 vieta, bet laisvai patekom i grupe, nes buna gi zmones uzsiraso, bet isvyksta i kitas gyvenamasias vietas ir pan.. ir dar nuo rugsejo kokius 3-4 naujus vaikucius i grupe prieme, nes nepilna buvo ( cia as apie lopseline grupe jei ka

), taip kad nepergyvenkit jus taip, tik kai ateis laikas apie save priminkit, kad tokie esat ir kad lankysit.. Jokiu kysiu neneskit, darzelio vedeja, labai maloniai ir be ju priima