Įkraunama...
Įkraunama...

Be šeimos

QUOTE(Nashle @ 2005 05 06, 09:58)
...kad prasmingai gyventi nebūtinai reikia auginti vaikus.. 4u.gif

tikrai tiki tuom ka parasei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rii @ 2005 05 06, 20:27)
pirmiausia todėl, kad vienos tai turi, o kitos sako, kas būtų, jei būtų  smile.gif aš pati prieš porą metų nebūčiau patikėjusi, kad pati taip pasielgsiu...
antra, išsiskyrusios žino, kaip vaikams reikia tėvų, kaip jiems jų trūksta.

bet juk ir vienišų mamų vaikams gali reikti tėvo... kaip kad mano puskės dukra (8 metelių) motinai pareiškė, kad jai geriau, kai tėvas išėjo kitur...
Atsakyti
kai kurios išsiskyrusios turi šiek tiek jau paaugusius vaikus smile.gif (leliukus irgi), todel ta nuomonė ir yra kitokia. Visų pirma todėl, kad jau atsiveria platesnis vaizdas kaip, kas ir kodėl atrodo be tėvo. Jau matai tas problemas, kurios iškyla augant be tėvo. Pvz, aš auginu tris bernus, du jau yra tokie, kuriems žiauriai reikia tėvo autoriteto, ir nors tu ką, bet neužtenka savaitgaliais matyt tėvą. Kasdienis dalykas, tarkim pamokas ruošt. Mamos galima ir neklausyt(ji juk gera). Tėvui taip nepasakysi smile.gif Ir taip toliau ir panašiai. Su dukra lygiai taip pat. mano dukrai tuoj penki metai. jai laaabai reikia tėvo. ir dar kartą pasikartosiu, jie kažkaip "pamiršo", kad tėtis juos mušdavo santuokoj gyvendamas, žemino ir panašiai. Vaikai myli vis tiek, jiems reikia, jie pasiilgsta. vaikai dažnai man sako, kad aš jiems gera. Bet.....tėtis irig geras. Dalinai todėl, kad jo nėra. Lengva mylėt iš tolo. tėtis nepavargęs, turiu daug daugiau pinigų visko nupirkti gali.... bet čia ne apie tai
Mano ketvirtas vaikiukas nežino, kas yra tėtis. Kai paaugs, parašysiu, koks skirtumas tarp tų, kurie neteko, ir tarp to, kuris neturėjo visai smile.gif po penkių metų.
Nieko aš nenoriu mokyt nei moralizuot, bet labai dažnai mes matom situaciją šiandien, dabar.O gyvenimas ilgas. ir problemų auginant be tėvo aibės.
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2005 05 07, 10:07)
bet juk ir vienišų mamų vaikams gali reikti tėvo... kaip kad mano puskės dukra (8 metelių) motinai pareiškė, kad jai geriau, kai tėvas išėjo kitur...

aišku. turėjau minty, kai kurie vaikai tėvo nematę/nebendrauja. užtat ir negalim įvertint to, kas būtų, jei tėvas būtų...
brangute, ir nesakom, kad vaikams tėvo nereikia... bet...
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2005 05 05, 16:34)
mastau mastau ir vis nesiryztu... esu 36 metu... nesiseka su vyrais, o biologinis laiktodukas tiksi... doh.gif  mastau apie vienisa motinyste, tycine, samoninga vienisa... Jus jau turite patirties... ar ryztumetes samoningai?

Aš ryžčiausi ir galima sakyti ryžausi, nes kai pastojau, nujaučiau, kad su draugu būsiu nebeilgai... Aš labai norėjau būti mama, nepriklausomai nuo to ar su vyru ar be, gal kiti tai pavadins egoizmu, bet kokia laiminga buvau besilaukdama savo mažylio ir dabar, kai jau jį turiu, kiek daug meilės ir šilumos jam galiu duoti.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2005 05 05, 21:19)
nelabai supratai  sad.gif
noreciau paklausti o kaip su moters noru "buti mama", to ant svarstykliu nestatote? juk ji apie tai svajoja net nebudama nescia arba net neturedama vyro salia. gal apie tai rimtai susimastyti neteko toms, kurios laiku istekejo, laiku pasigimde pirmagimi, bet patarimo klausia ne tokia moteris. juk norisi ne tik sulaukti pagalbos senatveje, bet ir... kaip tai neskambetu banaliai - kamnors DUOTI savo meile, rupintis kazkuom, lepinti. na tikiuosi gerai paaiskinau dabar savo teigini "gimdyti vaika sau".

Viktute, labai gerai paaiškinai mirksiukas.gif , būtent taip ir aš jaučiausi prieš pastojant, jau kokius 6 metus apie tai mąsčiau, ruošiausi, manyje l.stiprus motinystės instinktas.
Nesutinku su Brangute, kad moterims reikia vyro šalia. Nebūtinai. ir vaikai be tėvo tikrai gali užaugti pilnaverčiai, viskas priklauso nuo mamos ir vaiko santykių. Ir dar... turiu savo šiemoje pavyzdį - savo močiūtę, kuri gimdė viena - ji laiminga, kad turi mamą, o mano mamai niekad to biologinio tėvo neprireikė, o vėliau ji turėjo patėvį, kurį vadino tikruoju tėčiu.
Aišku, berniukų auklėjime tvirtas tėčio žodis neretai yra didesnis autoritetas, nei mamos, bet tai dar nereiškia, kad vaikai, gyvendami pilnose šeimose yra laimingi. Mano tėtis žuvo kai man buvo 8, sesei - 1,5m bet abi išaugom pilnavertės asmenybės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Munė: 08 gegužės 2005 - 14:07
QUOTE(Viktute @ 2005 05 06, 18:07)
ar gimdyri vaika be tevo?? - oj kaip skiriasi issiskyrusiu ir pagimdziusiu nesantokoje nuomones, idomu kodel  g.gif

Mano nuomonė nesiskiria nuo tavo. Aš gimdyčiau.
Kitas klausimas, ar sąmoningai siekčiau nėštumo (manau, Azalijos toks klausimas buvo). Turbūt ne. Kaip gali taip imti ir nuspręsti, kuris vyras geriausias tėvas tavo vaikui, ir kaip su tėvu sutarti vaiko auginimo klausimus. Aidar nuomonei nepritariu (tipo, mano vaikas - mano sprendimas, o tėvas net neturi žinoti apie tai) dėl paprastos priežasties (be visų kitų niuansų, tokių, kaip žmogaus teisės)- niekada nežinai, ar tavo vaikui neprisireiks biologinio tėvo ar jo vaikų pagalbos (turiu omeny, kaulų čiulpų persodinimą, organų donorystę, kitą medicininę pagalbą). Aš greičiausiai įsivaikinčiau ar pasiimčiau globoti. Tačiau jei Azalija turi kandidatą į savo vaiko tėvus ir žino kaip išspręs tuos moralinius klausimus, kodėl negimdyti vaiko vienai? Vaikas nebus pilnavertis? Vaikas nebus pilnavertis, jei jį durnai auklėsi, o koks skirtumas, viena ar ne. Azalija, aš už - nors pati gimdžiau ir 'legaliai', bet vis tiek už 4u.gif
Atsakyti
kadangi draugo neturiu, jei stengciausi pastoti, nemanau, kad ieskociau super rimto zmogaus... tiesiog grazaus ir protingo.... ir tokiu atveju jis nesuzinotu kad nestuke.gif turi vaika...
Atsakyti
QUOTE(AusraM @ 2005 05 09, 05:00)
Aidar nuomonei nepritariu (tipo, mano vaikas - mano sprendimas, o tėvas net neturi žinoti apie tai)

Taip vaikas mano, bet aš NIEKUR IR NIEKADA nesakiau, kad neturi tėvas žinoti. Čia aš taip pasirinkau, nes man senio šalčio nereikia. Kiekvienas vaikas yra tik mūsų pačių sprendimas, o tėvelio nuomonė yra tik pritariančioji, laiminančioji ir pan. Taigi bet koks vaiko atėjimas į pasaulį yra tik egoizmas. Ir kaip ten bebūtų mes- MOTERYS-tai nusprenžiam. Juk neprivers nė vienos išnešioti kūdikį, jeigu pati moteris nenorės.
O mano vaikas - jis turės tėtuką, taippat manau, kad turiu pakankamą kiekį smegenų, kad sugebėčiau vaikui paaiškinti kodėl pas mus nėra biologinio tėtuko. Jis žinos visą tiesą kai tam ateis laikas, o tada pats nuspręs.
Atsakyti
Aš tai manau, kad vaikas pilnavertiškesnis bus augdamas tik su mama, nei šeimoje, kur vyrauja nesantaika... Aš pati užaugau su patėviu, kuris man toli gražu ne autoritetas ir išvis dabar su juo nebendrauju, bet tikrai norėčiau turėti tėtį autoritetą... Labai... cry.gif Bet taip pat manau, kad jeigu mano mama būtų buvus man pavyzdys, tai tėčio tikrai nebūčiau pasigedus... Bet deja, autoritetų savo gyvenime neturėjau... Vis dėlto smagu būtų, kad mūsų vaikai augtų pilnavertėse ir mylinčiose šeimose, ex tada ir patiems lengviau, kai turi geros šeimos modelį... Bet yra kaip yra... Geriau stipri mamytė šalia, nei koks skystakiaušis ramybės drumstėjas, gadinantis gyvenimą tiek moteriai, tiek vaikui schmoll.gif

Bet jeigu mamytė yra pakankamai subrendusi: susitvarkiusi su savuoju AŠ, turinti tvirtą pagrindą po kojom, tada, manau, tėtis ne toks jau ir būtinas drinks_cheers.gif
Atsakyti
nematatu nieko blogo gimdyme be tevo, tai siek tiek savanaudiska, bet ir dvieju santarveje gyvenanciu zmoniu norastureti vaiku irgi yra savanaudiskas ax.gif niekada negali zinoti koks vaikas isaugs smile.gif dabar vis daugiau vaiku auga su vienu is tevu, todel manau, kad ateityje jie jaus vi maziau diskomforto matydami "pilnas"seimas
Atsakyti
Atsiprašau, gal aš čia ne į temą...bet norėčiau paklausti tų, kurios ryžtasi pasigimdyti vaiką "sau" (be tėvo): o kaip jūs pasirenkate vyro, kuris taps vaiko biologiniu tėvu, kandidatūrą? Ir ar tam vyrui suteikiate laimę sužinoti, kad turės vaiką, ar slepiate? Man tiesiog įdomu, aš jokiu būdu nesmerkiu tokių moterų. Manau, kad jei man būtų kokie 36-38 metai ir nebūčiau sukūrus šeimos, tai irgi turbūt pasiryžčiau pasigimdyt vaikutį viena g.gif
Atsakyti