Įkraunama...
Įkraunama...

Be šeimos

Nu nieko sau, nejaugi manai, kad nusprendziusios pasigimdyti vaika "sau" moterys vaiksto gatvemis ir iesko kandidato, tipo, kad be zalingu iprociu, aukstas, grazus, sveikas ir talentingas, arba per pazistamus apklausas daro, kas galetu atitikti siuos reikalavimus blink.gif
Nu sorry, tikrai nesitikejau, kad yra taip mananciu zmoniu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 20 lapkričio 2005 - 22:22
Nesistebiu, kad yra zmoniu kurie tokius "naivius" klausimus klausia. mirksiukas.gif
Nezinau, kaip yra LT, bet kol pati buvau studente Vokietijoje, pazhinojau keleta vyr. g. studentu, kurie nueidavo i spermos banka priduoti savo sperma, taip prisdurti prie savo sitpendijos. Is ju pasakojimu susidariau vaizda, kad spemos donoravimas Vokietijoje studentu vyruku tarpe buo normalus reskinys.
Laboratorijoej ar seimos klinikose jiems i rankas iduodamos menzureles, ir palydimi iki WC. WC yra spermos isgavimo procesui vyruko smegenimis reikalingos lengvo turinio zurnalu su aitrinaciomis nuotraukomis. Atlikus spermos isgavimo procedura, ji grazinama gyd.padejejai. Surashoma to vyruko fiziniai duomenys: akiu, plauku spalva, sudejimas ir pan. Kitos tokio pobudzio istaigos dar pasidomi vyruku inteligencija ar sugebejimais. Tiesa, vyrukams pries einant atlikti spermos donoravimo procesa isduodamas popierius, kad ju anonimiskumas garantuoja ir jie netures jokiu pretenziju del seklos/vaisiaus. Tai tiek is bendru ziniu Vokietijoje, kaip ir kur atsiranda spermos donoru.
Kadangi dabar gyvenu JAV, teko pavirsutiniskai susipazinti,kaip vyksta JAV. Populiariausi spermu donoru dalintojai yra gydytojai ir med. m-klu studentai. JAV vyr. g. vyrams parduoti savo sperma - tolygu didvyriskam gestui suteikti kraujo. I tai gydytojai ziuri kaip i pasitarnavima "moxlo ir Tevynes" labui. Kai tai suzinojau, ciupau savo gydytoja -santuokini uz ciupros ir spaudziau prie sienos prispazinti ar jis taip pat donoravo. Jo atsakymas buvo " O kas cia tokio??" doh.gif tai augiau ir nebesigilinau i jo "nuopelnus" medicinos moxlui ir tevynei.
Nemazai jo kolegu tai daro, nepriklausomai nuo amziaus.
Pazistu tik viena moteri med. sesele, kuri paprase savo buvusio ex-draugo gydytojo donoruoti jai sperma. Taigi, jis med. istaigoje atliko si procesa manualiai; jie nuejo pas notara, jis ir ji pasirase, kad jis netenka visu tevystes teisiu, o ji nepretenduos i is jo reikalauti nei jos neit tu vaiku islaikymo. Sumokejo notarini mokesti ir abi salys issiskyre taikiai kas sau. Tai moteriai gime vyr.g. dvynukai. JI labai laiminga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelėdžiukė @ 2005 11 20, 16:05)
Manau, kad jei man būtų kokie 36-38 metai ir nebūčiau sukūrus šeimos, tai irgi turbūt pasiryžčiau pasigimdyt vaikutį viena  g.gif

Tai šlykštu. Vaikas turi teisę gimti šeimoje. Vienas dalykas, kai tai neįmanoma, kitas - kai dirbtinai sudaroma tokia būsena. Kai nuosavi jausmai ir nerealizuoti troškimai iškeliami aukščiau visko. Man atrodo, tokiai motinai vaikas - tik daiktas. Noriu - turiu. Visa kita - ai, koks skirtumas, bile aš laiminga. "Realizavausi..."
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 12:02)
Tai šlykštu. Vaikas turi teisę gimti šeimoje. Vienas dalykas, kai tai neįmanoma, kitas - kai dirbtinai sudaroma tokia būsena. Kai nuosavi jausmai ir nerealizuoti troškimai iškeliami aukščiau visko. Man atrodo, tokiai motinai vaikas - tik daiktas. Noriu - turiu. Visa kita - ai, koks skirtumas, bile aš laiminga. "Realizavausi..."

Na, nuodeme....
O jei moteris nu neranda gyvenime to, nuo kurio galetu susilaukti vaiko, o be vaiko jai gyvenimas nepilnavertis, tuscias, beprasmis???Ka jai daryti? Ji turi stipru motiniska instinkta, prigimtis jos-gimdyti, auginti, ir t.t.....
Jai geriau buti nelaimingai visa gyvenima, nusipirkti suniuka,auginti kaciukus,zuvytes...? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bedugne: 21 lapkričio 2005 - 11:25
QUOTE(bedugne @ 2005 11 21, 11:23)
Na, nuodeme....
O jei moteris nu neranda gyvenime to, nuo kurio galetu susilaukti vaiko, o be vaiko jai gyvenimas nepilnavertis, tuscias, beprasmis???Ka jai daryti? Ji turi stipru motiniska instinkta, prigimtis jos-gimdyti, auginti, ir t.t.....
Jai geriau buti nelaimingai visa gyvenima, nusipirkti suniuka,auginti kaciukus,zuvytes...? g.gif

Vaiko interesai turėti pilną šeimą yra aukščiau moters interesų "realizuoti save". Savirealizacijos būdų yra daug. Ne kiekvienam lemta turėti vaikų, o jei vaikas gimdomas tik tam, kad pakeistų šuniuką ar žuvytes... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 12:44)
Vaiko interesai turėti pilną šeimą yra aukščiau moters interesų "realizuoti save". Savirealizacijos būdų yra daug. Ne kiekvienam lemta turėti vaikų, o jei vaikas gimdomas tik tam, kad pakeistų šuniuką ar žuvytes... doh.gif

Va butent, kad nieks, nei zuvytes, nei suniukas, nei karjera, ar keliones, ar pn. negali moteriai pakeisti to.

Uzastrini tuos vaiko interesus tureti "pilna"seima mirksiukas.gif ....
Velgi, ivairiu situaciju buna.Nepateisinciau tokios, kuri pasigimdo tik tam, kad galetu pasakyti aplinkiniams"as mama!".
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 09:44)

Nuodėme, mesk akmenį į mane. Mano sūnaus tėtis iki šiol nežino apie sūnaus gimimą. Ne, aš nepasielgiau taip, kad tik pasinaudot kaip spermos bankus, bet nenorejau sieti gyvenimo su juo. Kodėl gimdžiau? Nes norėjau, norėjau šeimos (aš mamos neturiu, su tėvu nelabai bendrauju). Visada miegodavau tik su tokiais vyrais, kad pastojimo atveju nesukčiau galvos bent dėl genofondo.
Atsakyti
Gerai, nuodeme, o ka pasakytum apie moteri, kuri nusprende kreiptis i spremos banka arba isivaikinti, turint omeny, kad ji neturi vyro? Arba apie tokias, kurios leidzia dideles pinigu sumas, savo laika ir pasiryzta ivairioms nemalonioms proceduroms vien tik tam, kad paciai pastoti ir isnesioti, juk jos gali isivaikinti, juk pilni yra vaiku namai?
As asmeniskai esu vienisa mama, nes:
1. pastojau
2. pastojau nuo vyro, kuriam to nereikejo
3. pastojau nuo vyro, kurio man nereikejo
4. jau labai stipriai norejau tureti vaiku
5. praeiti turejau problemu su vaisingumu, tad bijojau, kad daugiau tokios progos nepasitaikys
Galiu pasakyti, kad pagimdziau vaikus "sau", o ne "tevynes labaui" ir del to nemanau, kad atemiau is vaiku teise gyventi pilnoje seimoje. Mano mama pagimde mane santuokoje, nors veliau as augau tik su ja.
Mano nuomone, pasiruosusi buti mama moteris, turi pilna teise ja buti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 21 lapkričio 2005 - 12:11
QUOTE(bedugne @ 2005 11 21, 11:56)
Va butent, kad nieks, nei zuvytes, nei suniukas, nei karjera, ar keliones, ar pn. negali moteriai pakeisti to.

Uzastrini tuos vaiko interesus tureti "pilna"seima mirksiukas.gif ....
Velgi, ivairiu situaciju buna.Nepateisinciau tokios, kuri pasigimdo tik tam, kad galetu pasakyti aplinkiniams"as mama!".

Vaikai gimdomi ne tam, kad pasijaust pilnaverte.
QUOTE(Aidar @ 2005 11 21, 11:57)
Nuodėme, mesk akmenį į mane. Mano sūnaus tėtis iki šiol nežino apie sūnaus gimimą. Ne, aš nepasielgiau taip, kad tik pasinaudot kaip spermos bankus, bet nenorejau sieti gyvenimo su juo. Kodėl gimdžiau? Nes norėjau, norėjau šeimos (aš mamos neturiu, su tėvu nelabai bendrauju). Visada miegodavau tik su tokiais vyrais, kad pastojimo atveju nesukčiau galvos bent dėl genofondo.

Nemesiu. Tavo reikalas. Bet nemanau, kad vaikas to nusipelno.
QUOTE(Viktute @ 2005 11 21, 11:58)
Gerai, nuodeme, o ka pasakytum apie moteri, kuri nusprende kreiptis i spremos banka arba isivaikinti, turint omeny, kad ji neturi vyro? Arba apie tokias, kurios leidzia dideles pinigu sumas, savo laika ir pasiryzta ivairioms nemalonioms proceduroms vien tik tam, kad paciai pastoti ir isnesioti, juk jos gali isivaikinti, juk pilni yra vaiku namai?

Niekas nesako surinkti visus vaikų namų augintinius. Apie įvaikinimą čia niekas nekalba. Pastojimas vardan paties pastojimo, "savirealizacijos", "motinystės instinkto patenkinimo" nepateisinamas. Niekas neturi teisės žaisti žmonių likimais. Net jei tas žmogus dar net negimęs. Aš, pvz., neturiu jokio motinystės instinkto. Nulis. Išmislas tas motinystės instinktas. Vyrų išmislas, leidžiantis pasiteisinti, kodėl jie neaugina, nemyli, neprižiūri vaikų. Išmislas, leidžiantis pateisinti vyrą ir pasmerkti moterį lygiavertėse situacijose (kai, pvz., paliekamas vaikas).
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 14:09)
Aš, pvz., neturiu jokio motinystės instinkto. Nulis. Išmislas tas motinystės instinktas.

jei neturi, tai dar nereiskia, kad tai ismislas. as turejau ta instinkta, be abejo, tas instinkatas atsirado neiskart man gimus, o tik po kokiu 27-28 metu, matyt jauciau, kad 29-ieriu pastosiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 12:09)

Nemesiu. Tavo reikalas. Bet nemanau, kad vaikas to nusipelno.

Ko nusipelno? Ko nenusipelno? Nenusipelno ramybės namuose? Mamos stabilios psichikos, o ne isterikės? Normalaus pilnaverčio gyvenimo? Turės ji tėtį, tikrai turės. Jau kažkokį turi (čia tu interpretuosi savaip, bet man nė motais, nes situacija stebiu ir matau aš). Tai ko jis nenusupelno? Jei manai, kad tėtis, tai tas kuris pagamino, tai užjaučiu.
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 11 21, 12:09)
Aš, pvz., neturiu jokio motinystės instinkto. Nulis. Išmislas tas motinystės instinktas.

O tavo dukra ar nusipelno turėti mamą be motiniškų instinktų ir neturėti biologinio tėčio? Tavo reikalas, bet ar ji nusipelno būti tąsoma iš mašinos ir atgal į ją. Nes tėtis su mama nesusitaria? Vėlgi tavo reikalas, bet ar ji to nusipelno.
Vat tokių dalykų tai mano vaikas tikrai nenusipelno. O visa kita gasu ir su kaupu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidar: 21 lapkričio 2005 - 14:42