Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(euromergele @ 2007 07 10, 14:18)
nedrysciau taip teigti, kad tuo atveju buna geresnes kokybes embrionai, nes kokybe priklauso ne tik nuo proceduros (IVF ar ICSI) parinkimo. o ICSI kai ne kuriais atvejais tikrai manau gali uztikrinti (kiek isvis ka nors galima uztikrinti per sitas proceduras  biggrin.gif  )  bent jau kiausialastes apvaisinima (tu pati tuos atvejus detaliau surasei juk), bet del kokybes taigi ir as parasiau ta pati, kaip ir del spermatozoidu atrinkimo pagal isvaizda  biggrin.gif

Na, del embrionu "geresnes" kokybes, tai taip sake... Juk prastesnes kokybes spermijai tik tiek ir pasitarnauja, kad istirpdo kiausialastes apvalkala, o jau pats "kruciausias" apvaisina tongue.gif Ogi ICSI metu "apvaisina" tas, kuri pagauna embriologas. Ale, kaip sake vienos musu bendros pazistamos vyras, kai 7 vienetai to "gerio" yra, tai jie - "patys kruciausi" lotuliukas.gif
Del apvaisinimo uztikrinimo - irgi klausiau. Sake, skirtumo jokio. Tas pats % ir per IVF, ir per ICSI. Visgi procese du komponentai dayvauja...
Atsakyti
man atrodo nebutinai tongue.gif

tai kodel tada mini visokius nesugebejimus istirpdyti kiausialastes apvalkala ar isiskverbimo negalejima, jeigu sakai kad % tas pats? tongue.gif

QUOTE(Chiara @ 2007 07 10, 15:21)
1. .... o jau pats "kruciausias" apvaisina  tongue.gif 

2. Ogi ICSI .... Tas pats % ir per IVF, ir per ICSI. Visgi procese du komponentai dayvauja...

P.S. mes toli nuklydome nuo uzduoto klausimo, bet mums smagu ginchytis ir mes dazniausiai nesutariam sitais klausimais, bet niekada atrodo nenusileidziam viena kitai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 07 10, 14:37)
man atrodo nebutinai  tongue.gif

tai kodel tada mini visokius nesugebejimus istirpdyti kiausialastes apvalkala ar isiskverbimo negalejima, jeigu sakai kad % tas pats?  tongue.gif
P.S. mes toli nuklydome nuo uzduoto klausimo, bet mums smagu ginchytis ir mes dazniausiai nesutariam sitais klausimais, bet niekada atrodo nenusileidziam viena kitai  lotuliukas.gif

Ai, jau dabar nesuprantu, ko norejai paklausti biggrin.gif
O siaip jau, del ko, del ko, o jau spermos ir orgazmo klausimais tai lyg ir visada sutariam lotuliukas.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(nora11 @ 2007 07 10, 14:57)
Iš patirties galiu pasakyti,kad geriant Spemaną rodikliai spermos buvo geresni,kurį laiką Spemano neturėjom,tai vyras gėrė Tribestaną,tai kaip šalia padėta.Žiūrint į kainos santykį,manau geriau rinktis Spemaną,jei tik yra galimybė jo gauti.Pas mus ,,turtas,, labai menkas,1ml tik 4milij.,A-0,B-0,C-12proc

o kiek jums pagerejo rezultatai nuo spemano ir po kiek laiko??? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gucci XX @ 2007 07 10, 17:15)
o kiek jums pagerejo rezultatai nuo spemano ir po kiek laiko??? smile.gif

per 3 menesius nuo 500tukstanciu iki 4 milijonu,gal cia tik sutapimas?Bet mano vyriokas grieztai atsisake gerti Tribestana,taciau kitas dalykas-kyla bendras kiekis,o judrumui dideles itakos neturi nei vienas,nei kitas,atrodo ,didejant bendram kiekiui,galetu daugeti ir judriu.
Atsakyti
QUOTE(nora11 @ 2007 07 10, 16:27)
per 3 menesius nuo 500tukstanciu iki 4 milijonu,gal cia tik sutapimas?Bet mano vyriokas grieztai atsisake gerti Tribestana,taciau kitas dalykas-kyla bendras kiekis,o judrumui dideles itakos neturi nei vienas,nei kitas,atrodo ,didejant bendram kiekiui,galetu daugeti ir judriu.

tai gal be reikalo tavo brangusis atsisako gerti Tribestana... gal jis padetu ir judrumui.. mano vyras gere, tai po menesio rezultatai tikrai pasirode!!! aisku, kad jie dar nera tokie kokiu noretumem, bet vilties tai tiikrai laaabai teiki. tiesa sie vitaminai brangus. mes mokejome apie 90 lt. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gucci XX: 10 liepos 2007 - 15:31
Planuojanti, gal man dar galetum parasyti adresa, kur tas Biomedicinos tyrimu centras yra? 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
galeciau ir as padeti smile.gif nezinau kokiam mieste tau reikia,bet yra ju internetinis puslapis www.bmtc.lt,ten yra kontaktai,tik nera kainininko,bet paskambinus kaina pasakys
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif pasimetus esu labai, norėčiau prašyti pagalbos. O istorija tokia mano: va apačioj vyro spermos tyrimas darytas prieš 1,5 metų Lietuvoje. Tuo metu pasakė, kad pagrindinės problemos tai yra judrumas ir patalogija ir nustatė diagnozę (vat tos diagnozės aš ir neįskaitau dabar doh.gif kažkada žinojau, bet jau dabar pamiršau). Gal pagal atsakymus padėsit man, nes dabar mes gyvenam Švedijoj ir kovo mėnesį buvau natūraliai pastojus, dėja persileidau 12 savaičių (švedai nestabdo persileidimų - tokia natūrali gamtos atranka, vadinasi.) Dabar laukiam kvietimo čia pasidaryti tyrimus visus, bet man reikia išsiaiškinti kokią diagnozę jam LT nustatė. Labai aš čia painiai, bet gal suprasit ir padėsit blush2.gif

Tyrimo pavadinimas Norma (PSO) Rezultatas
Spermos kiekis 2-8 ml 3 ml.
Suskystėjimo laikas <25 min 20 min
pH 7.0-8.0 7.5
Tąsumas < 2 cm 1 cm
Spalva gelsvai pilka gelsvai pilka
Drumstumas drumsta drumsta
Spermatozoidų viename mililitre >20x10 mln 49*10 šeštuoju /ml
kiekis visame ejakuliate >40x10 mln 147*10 šeštuoju
Apvalių ląstelių kiekis <5x10 mln/ml 3* 10 šeštuoju /ml
Spermatozoidų agliutinacija <5 % 0%

A >25% 5%
Spermatozoidų B 30%
judrumas % C 35%
D 30%

Patologiju%
Normaliu formu >14% 9%
Nenormalių formų 91%
Galvutes 68%
Kaklelio 22%
Uodegeles 1%

DIAGNOZE Atenoteratozoospermija????

vat kokia čia diagnozė?? nu raštas toks, kad niekaip neįskaitau doh.gif
Padėsit? blush2.gif

Atsakyti
aciu 4u.gif Vilniuje man reiks

QUOTE(nora11 @ 2007 07 10, 18:01)
... www.bmtc.lt...

Papildyta:
As tikrai nedrysciau diagnozes nustatineti smile.gif kompetencija neleidzia biggrin.gif

bet jeigu ten parasyta bent jau daugmazh taip, kaip tu parasei, tai tik galeciau pataisyti pradzia pridedant raidele "s" (visa kita gerai sakyciau iskaitei) : Astenoteratozoospermija 4u.gif

Jeigu tu turi tyrimo lapa, tai ji parodziusi bet kuriam andrologui, jis iskart supras kas per diagnoze. As tuo net neabejoju 4u.gif

QUOTE(vario @ 2007 07 10, 18:28)

DIAGNOZE                                    Atenoteratozoospermija????

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 10 liepos 2007 - 17:39
QUOTE(Chiara @ 2007 07 10, 15:21)
Juk prastesnes kokybes spermijai tik tiek ir pasitarnauja, kad istirpdo kiausialastes apvalkala, o jau pats "kruciausias" apvaisina 

na kiek esu girdėjusi, skaičiusi ir susidariusi nuomonę, tai nebūtinai taip nutinka,kad prastesni tirpdo, o krūčiausias apvaisina, dažniausiai krūčiausi tirpdo apvalkalą(nes silpnesni neturi ten kažko), o nabagėlis koks laukia, stebi ir paskui įlenda

Atsakyti