QUOTE(amri13 @ 2007 06 25, 15:55)
o cukrus, zinok, naudingas. jame yra angliavandeniu, kurie reikalingi besivystancioms smegenims vaiko. tik aisku, kas per daug, tai nesveika, kaip ir visa kita.
o tavo maziuke kartais nera alergiska kakavai dabar?
na, ta prasme viskam, kur jos yra?
o kodel tu netiki? mano MB pvz yra alergiskas viskam, kas turi kakavo, ir alternatyvios medicinos centre jam nustate, kad tai kile nuo mamos nestumo metu suvartoto per didelio kiekio sio produkto
tai paklausem jo mamos, ar valge ko, kas daug kakavo turi, tai ji sake. kad nenormaliai kimso kazkoki ten sokolada, kur rusu laikais buvo. karakum lygtais, ar kazkas panasaus... tai va
tiesa, o citrusiniu vaisiu didelis kiekis nestumo metu sukelia alergija ne butent jiems, kai maziukas auga, o aplamai alergizuoja vaika. jis gali buti alergiskas bet kam. jie issaukia padidinta alergijos rizika. nu zodziu gal supratot, ka as cia bandau supasakot.
na, bet jau nukrypom nuo temos, tai nerealiai
atsiprasau!
Tiesa sakant, nezinau, ar alergiska dabar. Keleta kartu geriau kakavos, koki saldaini suvalgiau (viena), jokios reakcijos. Bet dabar produktu su kakava nebevalgau jau gal 2men. Matyt takart buvau suvalgius per dideli kieki sokolado, todel alergizavo. O siaip juk ir mane pacia buvo isbere
metu, gal nuo sokolado (o gal del hormonu). Tai taip ir neaisku dabar
Bet jau tas manijos laikas praejo, nebenoriu net ziuret i sokolado puse
Citrusiniu tai per visa
ir po to suvalgiau gal 1 apelsina, nelabai megstu juos ir kitus labiau alergizuojancius produktus.
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 25, 16:03)
sit as priskiriu pamokymams.tu mano vaiku nepazysti
taigi ir neteik ka jie isaugo o ko ne.
ir dar aiskinu asmeniskai tau,kad as misinukus daviau ne is karto.taigi mano vaikai nnebuvo ir nera alergiski ir net neturejo isko isaugt.dabar viskas aisku.
gerai,kad valgei maziau uz mane
,bet manes nebere o tave taip.
taigi tavo vaikutis turi didesne tikimybe turet alergija sokoladui.
Maniske taip pat ne iskarto isbere, gal tik 1.5men.
Beto nemanau,kad jei as alergiska,tai ir vaikas bus butinai alergiskas tam.
As savo zinutej tikrai taves nieko nemokau,gi nesakau daryk taip ar anaip
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 25, 17:37)
siaip yra daktaru, kurie sako, kad tai ka valgai neturi itakos su pienu ir vaiko savijauta...pvz as valgiau viska nuo ko tikrai negali pust pilvo, negali skaudet, o vaikui blogai buvo vistiek. ir kmynu arbata su pienu tipo neskatina pieno gamybos, chalva - taip pat. nestumo metu valgytas maistas gal labiau vaisiaus vystymuisi itakos turi - na - vitaminai visi
MANO NUOMONE CIA
maniskis kazkaip pasidave vyrui mano ir leidos pamaitinamas kose
o morka tai siandien sumasciau duot - patiko ziauriai
Na matyt jautrus labai organizmas buvo. Maniskei beveik nepute, nors as visalaik geriau Hipp arbata zindyvems, su pankoliu ir dar kazkuo ten, bet nezinau,ar cia nuo jos.
Del pienuko gamybos, tai mano teorija tokia,kad jo atsiranda ne todel,kad kazka valgo,o todel,kad tiki ,jog skatina gamyba
O nuo kada pradejai duoti kieto maistuko?
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 25, 17:53)
geriau uz ciulptuka
as per nestumus(visu tris) daug valgiau obuoliu.gimines temdavo ir temdavo-zinojo kaip as juos megstu
vaikai alergijos obuoliams neturi.sunku kita vaisiu iduot.gali buti prideta visko(bananu,kriausiu,vynuogiu............)vistiek issirinks obuoli.
Obuoliukas nera alergizuojantis produktas, todel viena is pirmuju duoda kaip kieta maisteli. Mums tai irgi buvo pirmas vaisius
Tik kai kuriem gali pusti pilvuka.
As irgi juos labai megstu, bet man pucia nuo ju, tai po cezario galvojau isprotesiu. Zaizda nesugijus,o taip pucia pilva, suplyst galima