Įkraunama...
Įkraunama...

Ar esat su vaiku gulėję ligoninėj?

Teko ir mums pabuvoti santariskese, diagnostikos skyrius.Tik sekancia diena susirinkau vaikus ir isvaziavau namo.Mes labai stipriai kosejom ir tas kosulys niekaip nepraejo, tai reikejo daryti tyrimus.
atvaziuoju as i ligonine su savo lelkom, o jie sako nera vietu reiks vaziuot i antakalni.As sakau negaliu gi su dvynukais po visa miesta duotis ir dar plius lauke ziauriai salta.Tai jie sako mes viska sutvarkysim iskviesim jums masina ir jus nuves.Sedziu koridoriuj laukiu.Ateina po pusvalandzio ir sako guldysim cia, tai klausiu jau nebesiusit i antakalni, sako nera kam paskambinti ir susitart blink.gif
Nu gerai pagulde paeme kraujuka ir sedziu viena palatoj su dviem leliukais ir laukiu kada bus tyrimai, dar pastoviai abu kosti su dusuliais, vemia, bet niekas neateina pasiziureti. blink.gif Kraujuka paeme apie 2 valanda ir vakare 8 as nebesulaukus einu paklausti seseles rezultatu, sako ji man rezultatai yra bet budinti gydytoja dar neziurejo ju.Siaubas.
Prabuvom visa nakti ligoninej, prakosejom kaip sakant.Apie 10 ateina sesele, sako aprenkit leliukus eisim pas lor, ten per lauka reikia eiti.Nu aprengiu as leliukus savo pasiimu abu i rankas ir einu(sesi men.buvo leliams), kad nors sesele paklaustu, gal jum padet ar ka, bet jo ejo salia ir atidarinejo duris.
Veliau ateina gydytoja ir klausia, tai kaip jus gyvenat, klausiu kas jiems yra, o ji man, tai ka jus nezinot,taigi kokliusas.Tas kokliusas spec. vaistais negydomas, jis gydomas palaipsniui, tai kadangi mes jau buvom isgere antibiotiku doze namie, jie mums negalejo skirti jokio gydymo.Ir kadangi buvo penktadienis, tai prasau kad isleistu namo, visvien nei jokiu vaistu gaudavom, nei garais kvepuodavom.Bet gydytoja sako pabusit pora dienu ir paleisim.
Nieko panasaus galvoju, atvaziavo vakare vyras, parasiau prasyma, kad pasiimu vaikus ir isvaziavau.Tai zinokit beveik visas seseliu kolektyvas subeges per langa ziurejo, kas cia per dura mama vaikus taip ziauriai kosincius issiveza. Valytoja ibego palatos tvarkyt mums dar nespejus iseit ir ta dar pora zodeliu nuo saves pridejo, kokia as neatsakinga.
vienu zodziu, namie as isgydziau savo vaikus be jokiu vaistu ar daktaru. Garavimai,kompresai ir mano vaikuciai patenkinti ir sveiki smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Konsuela @ 2004 01 07, 23:09)
Vilniuje dideli ispudi paliko gydytojai, ypac mus operaves gyd. Posiunas, nuosirdziai jam dekinga, uz supratima ir nuosirduma. Taciau personalas kiek "atbukes" gal perdaug tu kencianciu mamu mate. Taciau tai nepasitesinimas.

Konsuela, visiškai pritariu tavo nuomonei apie gyd. G.Pošiūną. Nesitikėjau kad dar yra tokių gydytojų. Dėl personalo (Santariškių, I chirurginio skyriaus) tai toks jausmas kad seselėms visiškai nusispjauti ant vaikų ir mamų.
Mes atvažiavome su gyd. Pošiūno siuntimu, buvo iš anksto numatyta planinė operacija. Buvau pakraupusi kai atėjome į skyrių ir mums palatos valandą laiko ieškojo. Paguldė į palatą, kur buvo tik viena lovytė vaikeliui. Tai mums atvežė lovelę. Palatoje gulėjome dvi mamos su vaikeliais ir dar 3 didesni vaikai. Palatose nė vienos rozetės. Žodžiu naktį nėra kaip mažuliui maistelio padaryti. Man pareiškė kad nori pasidaryti mišinėlį tai reikia eiti į virtuvę ir ten vandenį užsivirti. Žinoma, arbatinuką reikia savo turėti. Tai visa laimė kad mažąją buvo kam pažiūrėti. Prieš hemangiomos lazerinės destrukcijos procedūrą gydytoja liepė nuo 6.30-7.00 val ryto nevalyti. Vakare gi seselė pareiškė, kad nevalgyti nuo 5.00 val. Tai per kvailumą paklausiau seselės ir rezultate mano vaikas buvo nevalgęs net 7 valandas iki procedūros ir dar 2 val. po jos. Tiesa sakant visi stebėjosi kad mano mažoji visą tą laiką (būdama alkana) buvo rami. Dar įsiminė tai kad absoliučiai niekas iš personalo nepaaiškino nei kur ir kada maitina, nei kur yra higienos kambariai. Žodžiu aiškinkis pats. Aš žinoma ne pirmą kartą buvau ligoninėje, bet su tokio elgesio neteko matyti. Juolab kad tai vaikų skyrius.
Dar buvo toks įvykis, kai vienas berniukas (jam buvo 9 m.) iš mūsų palatos nenorėjo per pietus valgyti sriubos, tai jį privertė ją suvalgyti. Rezultatas: po kelių valandų jis suviduriavo.
Žodžiu niekam nelinkiu patekti į ligonines net ir pačias geriausias su nuostabiausiu personalu.
Atsakyti
Mes irgi pries tris savaites pagulejom Santariskiu neuroinfekciniam. Ilgai ir graudziai reiketu pasakoti del kokio menkniekio mes ten patekome ir kokia puokste ligu is ten parsivezeme, bet apie gydytoju ir personalo darba pasakysiu tik tiek - ten juos beveik visus issaudyti reikia. Jei kada nors tektu ten atsidurti dar karta, as tas visas parazites "seseles" ir "gydytojas" taip pastatysiu ant blakstienu, kad cyps. Deja, si karta nezinojau visos tos ju "darbo" sistemos.
Mielos mamytes, netylekite, reikalaukit visko, kas jums atrodo reikalinga, tiksliga ar net butina. Stebekite kiekviena (ypac seseliu) veiksma, atliekama su jusu vaikuciu. Nebijokite gincytis, priestarauti ir, svarbiausia, REIKALAUTI, nes kitaip niekas jumis nesirupins ir po savaites, kaip mus, sesele atnes israsa is ligonines (gydytoja net neatejo apziureti israsant, tai taip ir isejom su temperatura).
Atsakyti
As su mazyliu pries 2savaires gulejau Santariskese"(diagnostikos skysius).Maziui 4men buvo ,tai ten ir seseles ir gyditojai faini.Su mamitem ir vaikuchiai gerai -mandagiai elgesi.Vat tik priemime ragana buvo mad.gif .Pradejo rekt ant musu ir greitosios,tipo ko cia atvaziavot,as neziuresiu ,vaziokit i hirurgini.Tai mus greitoi nuveze i ta hirurgini ,ten vedejau apziurejo ir neko jamneradom,ir nusiunre atgal.Kai vel atejom i priemima(buvo 9val. vakaro),tai nenorom apziurejo vaika.Aceit vaikas ladai alkanas,sako duok jam est"(taip ir save,bet mes ne shuni atvezhem,o vaika)pikti buvom.Sheket nenori,nieko nepaaishkino.Sake nenezinau kas jam yra gal ausys o gal dar kas nors.
Atsakyti
Na ir mus ištiko bėda... mažoji Santariškėse cry.gif Tik vat vienas klausimas, ar yra kieno nors tėvelis gulėjęs su vaiku? Ar nekils dėl to kokių nors nesusipratimų ar problemų, jei prie vaiko bus ne mama o tėtis? Ar kada teko sutikt tėtį budintį prie vaiko?
Atsakyti
Musu balandzio pabaigoje laukia akiu operacija Kauno klinikose.gal zinote apie personala,kysius(kiek kam duoti ir ar gali 5metu vaiko mama ar tevas kartu guleti?Buciau dekinga uz informacija nes baime su kiekviena artejancia diena dideja. cry.gif
Atsakyti
nenoriu gasdint-bet siaip pagal taisykles iki treju metu mama guli kartu, o po to... na nebent jus operuojates, tai leis gulet ir mamai. o siaip gulejimui be operacijos tai turbut jau neleistu...
maisto davinio tikrai negausit, nes tik kol vaikas iki3metu, tada ir mama gauna nemokamai.ta prasme, tavo atveju, vaikas gaus maista, bet tu jau ne.turesi turet savo.
del kysiu. ar jus pazistami su operuojanciu gydytoju? ar siaip einat "ant konvejerio"? zmogus zmogui nelygu.
sesutems dazniausiai duodavom sokolado pltyeles, nes is tiesu jos kasdien mus ir sefuodavo(mano 6men sunu operavo pedute santariskese). taigi, is tiesu arciausiai jusu bus seseles.

kiek girdejau, gydytojui ir anesteziologui reik duot atskirai.
jei tu bijai, kad be pinigu bus blogiau, gali duot anesteziologui 50lt, kai jis ateis pries operacija susirasyt tavo vaiko duomenu(svoris, ugis, etc.)
operuojanciam gydytojui nemanau jog verta duoti daugiau nei 100-200lt.
geras profesionalus gydytojas apskritai turetu atsisakyti imti pinigus, jei pasiulysi.
o tokiam po operacijos-ypac stebek ar ateina, pasidomi, kaip jauciates, o ne vien per seseles-tokiam ir negaila tada sokolado, aytviruka ar geliu nunest, (jau po visko).
palatos (skyriaus) gydytojui apskritai nereikia duoti-nebent irgi koki sokolada.

o siaip jei reikia patarimu is praktisko gyvenimo ligoninej, rasyk.

stiprybes-ir...viskas greit prabegs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 02 balandžio 2005 - 10:07
Aciu zuzu uz atsakyma.Musu laukia planine operacija,tai turetu ir man lova duoti biggrin.gif Bet pas ka prasyti,nes patys tai nepasiulys.O musu vyrukas lietuviskai nekalba,tai net vieno ir palikti negalim ir nenorim.Isanksto susitarti ar uzteks pries operacija?
Maistas nebutinas,nes maniskis isrankus,tai teks patiems rupintis maistu.
Mes per konvejeri einame,gaila pazystamu klinikose neturime. verysad.gif
O patalyne galima savo naudoti?
Nepyk ,kad tiek klausimu ,bet pirmas kartas. ax.gif
Atsakyti
Mes, kaip ir zuzu gulėjom su tom pačiom problemom. Nežinau kaip jūsų skyrius atrodo kuriame gulėsit, bet ortopedinis buvo tiesiog super- tai ten ir patalynė gera, šiaip nežinau, gal turėtų leist ir savo. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Oi man net kraupu nuo tų ligoninių. Aš su savo muožuju nuo pusės metukų vos ne kas du mėnesius į ja lėkdavau - pasirodo bronchinė astma mums. Oi apie personalą tik nutylėti galima. Jei įsivaizduokit - atneša vieną kartą seselė krūvą vaistų, kurių niekad anksčiau mums neduodavo ir sako, o į nosį pati susilašinsi ar man tipo sulašint. Turėjom dusulį ir kosulį, todėl nustebau dėl lašų į nosį, tai ir sakau ar mums čia naujų kokių prirašė, o ji akis išpūtusi sako, kad visada lašindavo, o po to nedrasiai pavardės paklausė - tai va kad nori gai ir visų vaistus išgert, nes pasirodo sumaišė pavardes. Kažkoks siaubas.
Atsakyti
Na mano vyras pavadavo mane ligoninėje su 6mėn. vaiku, kai man buvo egzaminai. Ir nieko, viską paaiškino gydytoją, jam kažkaip dar daugiau klausimų kilo nė man, pasiaiškino daugiau. Manau priklauso nuo gydytojos.
Atsakyti
Mums pries pora savaiciu teko paguleti Klaipedos vaiku ligonines naujagimiu skyriuje. Prabuvome savaite, tai uzteko laiko susipazinti su personalu ir skyriaus tvarka. Isvaziavome sveikos, priaugusios svorio ir tikrai patenkintos prieziura. Beje, gulejom mokamoje palatoje, todel ir ramybes uzteko. I kisene niekam nieko nedaveme, bet demesio gavome pakankamai. Pris gulantis i ligonine prisiklausiau visokiu baisybiu, tai buvau nusiteikusi blogiausiam, bet likau tikrai viskuom patenkinta. Labai maloni skyriaus vedeja, gydytoja gera buvo, o ir seseles labai graziai su vaiku elgesi. Su jom ir teko daugiausiai bendrauti- 3 kartus per diena antibiotikai, 2 kartus bambos valymas, 1 karta bambos kaitinimas, 3 kartus lasiukai i akis. Bet vaiko tikrai nenuklykino, viska labai svelniai dare.
Tikiuosi ten nebesugrizti, o jeigu ir tektu, tai bent ramu, kad aplinka gera.
Atsakyti